Θεωρώ πως υπάρχει παρερμηνεία και γι' αυτό σου απαντώ.
Ναι, αυτό έγραψες σχολιάζοντας το ποστ μου και πάνω σε αυτό σχολίασα...εξηγώντας ότι η άρνηση δεν χρήζει αποδείξεωνstudent έγραψε: ↑12 Μάιος 2023, 14:22Αρχικά να σε ευχαριστήσω για τον τρόπο που συζητάς και για την επιλογή σου να μην χρησιμοποιείς ειρωνείες και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για να μειώσεις τον συνομιλητή σου ακόμα και αν αποδειχθεί ότι κάνει λάθος. Ο καθένας άλλωστε δείχνει το ποιόν του μεταξύ άλλων και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται. Και έχεις δίκιο στο κάπου μπλεχτήκαμε αν και έχω την εντύπωση ότι δεν θα προέκυπτε μπλέξιμο αν η συζήτηση παρέμενε στο μεταξύ μας.
Πηγαίνοντας λίγο πίσω θα θυμίσω το ότι από μέρους μου δεν έκανα καμία αναφορά στο τί πιστεύω εγώ για το μετά. Καμία. Ούτε καν ανέφερα το αν πιστεύω κάτι για μετά. Το μόνο που σχολιάσα για το μετά ήταν το...Το "μετά" τί λογική νά χει? Το "μετά" είναι απλά θέμα πίστης...του καθενός. Ακόμα και ο "δεν υπάρχει μετά", πάλι πίστη δηλώνει.
Την ίδια απάντηση σου έδωσε και ο Bic
Συνεχίσαμε την ανταλλαγή απόψεων με μία συνεχιζόμενη άρνηση εκ μέρους σου να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ θετικής δήλωσης και αρνητικής. Αντίθετα, σχολιάζοντας την απάντησή μου, δεν έφερες κανένα αντεπιχείρημα αλλά κατέληξες σε λεπτή ειρωνία πως
...λογικό "να τ' ακούσεις" λοιπόν, οπότε ΜΗΝ διαμαρτύρεσαι.Θα δοκιμάσω από αύριο να κάνω μόνο αρνητικές δηλώσεις. Και όποιος με ρωτήσει "που το στηρίζεις αυτό που λες πως δεν θα γίνει/υπάρχει/ισχύει" θα του πω να πάει να κοιταχτεί σε κανά ψυχίατρο γιατί είναι παράλογος και δεν είμαι υποχρεωμένος να τεκμηριώσω τίποτα...εγώ έκανα αρνητική δήλωση όχι θετική αφού.
Τέλος, με ανάγκασες να επιχειρηματολογώ υπέρ του αυτονόητου, φέρνοντάς σου ως παράδειγμα την διαφορά μεταξύ της θετικής (κατηγορία) "είσαι κλέφτης" και της άρνησης "όχι δεν είμαι".
Εκεί, νομίζω ότι κατάλαβες (επί τέλους) την διαφορά, αλλά δίστασες να κάνεις την παραδοχή.
Αντίθετα, δοκίμασες νέα "κολπάκια", τα οποία όμως αποδείχθηκαν αδύναμα αλλά και πάλι δεν σχολίασες επί της ουσίας.
Απλώς βρήκες σανίδα επιχειρηματολογίας το ότι εσύ ποτέ δεν δήλωσες ότι υπάρχει κάτι μετά!
Σωστά, δεν ισχυρίστηκες ποτέ κάτι τέτοιο, αλλά ΔΕΝ είναι αυτή η διαφωνία μας!
Αλλού είναι, και τα γραπτά μας το βεβαιώνουν...
Και κατέληξες να κάνεις κοπτοραπτική και να παρεμηνεύεις (για να μην πω διαστρεβλώνεις) το νόημα του γραπτού μου...
Σοβαρά μιλάς τώρα φίλε;;
Την δήλωσή σου πως...
...εγώ την παρερμήνευσα σε αυτην την αποκομμένη φράση μου από το τελευταίο μου ποστ; Αλήθεια;;;Το "μετά" τί λογική νά χει? Το "μετά" είναι απλά θέμα πίστης...του καθενός. Ακόμα και ο "δεν υπάρχει μετά", πάλι πίστη δηλώνει.

Ξαναδιάβασε τις τρεις τελευταίες προτάσεις και ειδικά την πρώτη...
...και πιστεύω να καταλάβεις πως αποκόπτοντας την πρώτη παράγραφο, χάνεται και το νόημα της τελευταίας πρότασης, που τόσο σε πείραξε!Ναι μεν ούτε εσύ ούτε εγώ μπορούμε να αποδείξουμε τις θέσεις μας, αλλά η δική σου θέση είναι πολύ πιο ευάλωτη, μετέωρη και δίχως έρμα.
Αν, λέμε ΑΝ, υπήρχε όντως "κάτι μετά", στα τόσες χιλιάδες χρόνια και στους τόσους δισεκατομμύρια ανθρώπινους θανάτους...
...ε, όλο και κάποιος θα έπρεπε να είχε γυρίσει και να μας διαβεβαιώσει για την ύπαρξη αυτού του "κάτι μετά"!
Μη μου μοστράρεις, λοιπόν, την πίστη σου ως πλησιέστερη προς την αλήθεια επειδή (δήθεν) κανείς δεν μπορεί να αποδείξει πως όντως δεν υπάρχει κάτι μετά.
Δεν σε γνωρίζω (διαδικτυακώς) , αλλιώς θα σε χρέωνα διαστρέβλωση...τώρα θεωρώ ότι παρερμήνευσες.