Όλα είναι παρελθόν ακόμη και το τωρα το αντιλαμβανόμαστε με χρονοκαθυστέρηση.AOC έγραψε: ↑13 Μάιος 2023, 16:31Είμαι άθεος, αλλά πιστεύω πως η μεταθανάτια ζωή είναι κατά κάποιο τρόπο η αιώνια επανάληψη της ζωής μας με τους ίδιο ακριβώς τρόπο.
Δεν ξέρω, ο Αινστάιν αντιλαμβάνεται τον χρόνο ως κίνηση. Πχ βλέπουμε τους άλλους πλανήτες στο παρελθόν ενώ βρισκόμαστε στο μέλλον, και το σύμπαν τ αντιλαμβάνεται σαν μια κασέτα ουσιαστικά που παίζει. Και όπως το καταλαβαίνω εγώ σε δισεκατομμύρια χρόνια θα ξαναγεννηθεί το σύμπαν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, και κάποια στιγμή θα ξαναπαιχτεί η 0.0000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 πιθανότητα να ξαναγεννηθούμε με το ίδιο ακριβώς γενετικό υλικό και θα ζήσουμε την ίδια ακριβώς ζωή που ζούμε.
Ίσως σαν θεωρητικόςνα μην καταλαβαίνω όλες τις επιστημονικές λεπτομέρειες της ιστορίας. Αλλά μάλλον συμφωνώ με μια αυθεντία του Αινστάιν. Και πάλι ακολουθώντας τον Αινστάιν πιστεύω στην απουσία της ελεύθερης βούλησης, και στον ντετερμινισμό του σύμπαντος.
Ίσως ο παράδεισος αποτελεί τη παιδική ηλικία που ζούμε και ξαναζούμε ενώ παίζει η κασέτα του σύμπαντος, και η κόλαση αποτελεί η ενηλικίωση.
Σε αυτά έχω καταλήξει χωρίς να έχω επιστημονικό υπόβαθρο σε σκληρές επιστήμες, αλλά έχοντας πίστη σε μια αυθεντία του Αινστάιν.
Με λίγα λόγια, θεωρώ πως το μέλλον, το παρόν και το παρελθόν συνυπάρχουν και όσοι διαβάζετε αυτό το ποστ, το χετέ διαβάσει ήδη και θα το ξαναδιαβάσετε και στην επόμενη και την παραεπόμενη ζωή σας σε επανάληψη
Πάντως ως παραμυθητικος τα κατάφερε καλύτερα δοκω από τον Πλούταρχο.

Εννοω τον λόγο για τον οποίο έγραψε για το παρελθόν το παρόν και το μελλον ως ψευδαισθηση διάκρισης του χρόνου.