Φαλληφόρια: Σάτυροι, Μαινάδες & φαλλοί σε διονυσιακή πομπή

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Re: Φαλληφόρια: Σάτυροι, Μαινάδες & φαλλοί σε διονυσιακή πομπή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 16 Μαρ 2019, 08:45

Natasha έγραψε:
15 Μαρ 2019, 23:59

Παπαριές τα δικά σου είναι! Θα γελάσει καλυτερα όποιος γελάσει τελευταίος.

εγω εχω ηδη ξεραθει στα γελια. :smt005:
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 16 Μαρ 2019, 14:35

Natasha έγραψε:
15 Μαρ 2019, 23:59
Πασιφάη έγραψε:
15 Μαρ 2019, 14:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Μαρ 2019, 14:07

Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το να προσδιορίζονται ως 12θεϊστές οι Έλληνες πολυθεϊστές, είναι λάθος.
Έτσι ακριβώς.

Natasha έγραψε:
15 Μαρ 2019, 13:53

Αν υπαρχουν συνέλληνες που πιστευουν στην υπαρξη των 12 θεών, των περιφημων Ελ, -που δεν είναι μόνο 12 είναι πολύ περισσσότεροι-, τότε έχω να δηλώσω ότι ΔΕΝ είναι ουτε αιρετικοί, ουτε πλανέμενοι! Οι θεοί Ελ υπάρχουν και μας παρατηρουν, δεν έχουν όμως το δικαίωμα να επεμβουν για να μας βοηθήσουν στην παρουσα φαση επειδή τα καναμε μανταρα με τον Θεό και χάσαμε έτσι το δικαίωμα για έξτρα βοήθεια. Συμφωνα με τον Δημοσθένη, θα έρθουν όταν θα εξολοθρεύσει ο Πολέμαρχος τους νεφελίμ σε όλη την γη και θα μας δώσουν απιστευτη ενέργεια με την τεχνολογία των κρυστάλλων και θα τρώνε οι φτωχοί με χρυσά κουτάλια και θα συμφιλιωθεί ο λυκος με το αρνι. (πρόκειται για την περιβοητη Αναλαμπή που περιγράφει η Αποκαλυψη)

Οι δωδεκαθεϊστές είχαν παει στον μακαριστό τον Χριστόδουλο και του ζητησαν άδεια για να ξαναλειτουργήσουν στους αρχαίους ναους.
Αν ζουσε ο μακαριστός σημερα πιστευω ότι μπορεί και να τους έδινε την άδεια, γιατί οι Ελ είναι ευεργέτες της οικουμένης όλης, όχι μόνο των ελλήνων.
Είναι εκείνοι που πολέμησαν τα 16 γένη των νεφελίμ κατά την Γιγαντομαχία-Τιτανομαχία που μιλάει η αρχαία ελληνική Μυθιστορία και καθώς τους νίκησαν τους έκλεισαν στα τάρταρα, μέσα στην Κοίλη Γη. Συνεπώς, δεν αξιζουν να τους αφιερώσουμε υμνους και τιμές όπως αξίζει σε υπερ-ηρωες;

(απο μένα, έχετε την ευχή μου τέκνα!) :hebit::g094:

Δοξα και τιμή στον Δία!...

υγ. για να μην σκανδαλισθουν μερικοί πιστοί γράφω ότι ΔΕΝ μπορουν άλλο να μας σώζουν οι Ελ, αυτός που ανέλαβε να μας σώζει εδώ και 2000 χρόνια είναι ο Χριστός.

Παπάρες στη νιοστή. Διαβάζεις πολύ Λιακόπουλο αγαπητή. Και βλάπτει διότι κάνει το μυαλό σου αχταρμά.
Φιλική συμβουλή: Η Ελληνική Κοσμοθεαση έχει τις ρίζες της στη Φύση, τη Μητέρα Γαία και οι Θεοί είναι η ανάγκη των ανθρώπων να εξηγήσουν τα φαινομενα που λαμβάνουν χώρα σ'αυτήν. Συν τω χρόνω, μορφοποιήθηκαν. Απέκτησαν πρόσωπο, οντότητα, με τα μάτια των γλυπτών και των καλλιτεχνών της εποχής. Γράφτηκαν Ύμνοι σπουδαίοι που μιλούν για την ενέργεια πρωτίστως. Δευτερευόντως η ίδια ανάγκη τους έδωσε ιδιότητες, προσωνύμια. Τους έβαλε στο Ανθρώπινο Τραπέζι, με ρόλους δύναμης και εξουσίας. Όμορφα θα πω εγώ. Διότι ουσιαστικά εξυμνούν το Κάλλος, δίχως τις ανούσιες μπαρούφες που προστέθηκαν αργότερα απ'τον χριστιανισμό για να επιβληθεί πούστικα και να φοβήσει τους ανθρώπους που ήσαν ελεύθεροι. Να τους χώσει στα καταγώγια του Ερέβους
Ναι. Το φόβητρο είναι το σπουδαιότερο μέσο για να επιβάλλεις μια πίστη, μια ιδέα με το έτσι θέλω.
Τεσπα.
Τα πολύπλοκα της Ελληνικής Θεοσοφίας ενίοτε, ουδεμία σχέση έχουν με Νεφελίμ, αγγέλους , Κοίλη γη και Ανδρομεδο- Σείριους.
Γελάει ο κόζμος, κι εγώ μαζί. Φχαριστώ. :lol:
Παπαριές τα δικά σου είναι! Θα γελάσει καλυτερα όποιος γελάσει τελευταίος.
Θέλω να μου πεις ποιά είναι η δική μου παπάρα σε σχέση με τη δικιά σου. Το ζητούμενο δεν είναι να γελάσει καλλίτερα ο τελευταίος, αλλά εμείς που ήδη έχουμε κατουρηθεί με τις συνωμοσιολογίες που γράφονται..
Natasha έγραψε:
16 Μαρ 2019, 00:03
Πασιφάη έγραψε:
15 Μαρ 2019, 14:36
Natasha έγραψε:
15 Μαρ 2019, 14:09

Οι γνωστοί μας 12 θεοί το ξαναγράφω δεν είναι μόνο 12, είναι πολύ περισσότεροι. Σε ποιους θεους πιστευουν οι πολυθεϊστές; Δεν έχουν ονοματα; Δεν τους ξέρουν;
Μια καλή ιδέα να ξεκινήσεις είναι οι Ορφικοί Ύμνοι.
:p4:
:e045::lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 16 Μαρ 2019, 14:42

ΓΑΛΗ έγραψε:
Natasha έγραψε:
15 Μαρ 2019, 14:02
tanipteros σε καλώ δημόσια, αν μου έχεις πει αλήθεια στο άλλο νημα με την προσευχή σου για τον φυλακα Αγγελο ότι την συνέταξες μονος σου και δεν ηταν αλλουνου, να κάτσεις και να συντάξεις μια ευχή ή έναν υμνο στους 12 θεους, ή σε κάποιον συγκεκριμένο/η της αρεσκείας σου.
Για να ξεκινήσουμε από τα βασικά, το να προσδιορίζονται ως 12θεϊστές οι Έλληνες πολυθεϊστές, είναι λάθος.
Αλλά τι είναι;

Και, αλήθεια, αυτή την "Ελληνική Κοσμοθέαση", που την βρίσκουμε, ρε παιδιά. Υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη να την γνωρίσουμε κι εμείς;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Μαρ 2019, 17:37

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
16 Μαρ 2019, 14:42
ΓΑΛΗ έγραψε:
Natasha έγραψε:
tanipteros σε καλώ δημόσια, αν μου έχεις πει αλήθεια στο άλλο νημα με την προσευχή σου για τον φυλακα Αγγελο ότι την συνέταξες μονος σου και δεν ηταν αλλουνου, να κάτσεις και να συντάξεις μια ευχή ή έναν υμνο στους 12 θεους, ή σε κάποιον συγκεκριμένο/η της αρεσκείας σου.
Αλλά τι είναι;

Και, αλήθεια, αυτή την "Ελληνική Κοσμοθέαση", που την βρίσκουμε, ρε παιδιά. Υπάρχει κάπου καταγεγραμμένη να την γνωρίσουμε κι εμείς;
12 θεοί είναι οι Ολύμπιοι, οι αρχαίοι δεν λατρεύαν μόνο τους Ολύμπιους για αυτό τους λένε πολυθεϊστές και όχι 12θειστές κανονικά.
Όσο για την ελληνική κοσμοθέαση μπορείς να αρχίσεις με τον Ησίοδο και την Θεογονία.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 16 Μαρ 2019, 18:25

tanipteros έγραψε:
16 Μαρ 2019, 17:37
ΟΥΤΙΣ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Αλλά τι είναι;

12 θεοί είναι οι Ολύμπιοι, οι αρχαίοι δεν λατρεύαν μόνο τους Ολύμπιους για αυτό τους λένε πολυθεϊστές και όχι 12θειστές κανονικά.
Όσο για την ελληνική κοσμοθέαση μπορείς να αρχίσεις με τον Ησίοδο και την Θεογονία.
Σοβαρά τώρα, νομίζεις πως ενδιαφέρεται πραγματικά; :wink
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 16 Μαρ 2019, 19:15

Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι γνωρίζεις περισσότερα από μένα για την αρχαία θρησκεια; :)

Τανιπτερε, έχω διαβάσει Θεογονία.

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας » 16 Μαρ 2019, 19:28

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Natasha έγραψε:
Αλλά τι είναι;

μπορείς να ξεκινήσεις από σειρές όπως η ηρακλής και η ζήνα. Αν έχεις PS δοκίμασε να παίξεις και τα God of War.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 16 Μαρ 2019, 19:34

Ο όρος δωδεκαθεϊσμός είναι καταχρηστικός και πρόχειρος. Ελληνική θρησκεία λέγεται, ρώτησα και τη γυναίκα μου που σπούδασε Θρησκειολογία στο πανεπιστήμιο, όχι στο διαδίκτυο.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Μαρ 2019, 21:00

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
16 Μαρ 2019, 19:15
Σοβαρά τώρα, πιστεύεις ότι γνωρίζεις περισσότερα από μένα για την αρχαία θρησκεια; :)

εγώ να βοηθήσω ήθελα γιατί ρώτησες δεν το βλέπω ανταγωνιστικά. :g030:

Άβαταρ μέλους
ΟΥΤΙΣ
Μέγας Ιεροσυντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΟΥΤΙΣ » 16 Μαρ 2019, 21:05

tanipteros έγραψε:
16 Μαρ 2019, 21:00
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Απαντούσα στον Νάνδρο.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Μαρ 2019, 21:22

Επίσης η αρχαία Ελληνική θρησκεία δεν έχει μόνο μία παράδοση πχ μόνο Ησιόδεια... υπάρχει και η Ορφική και η Πυθαγόρεια. Όλες αυτές οι παραδόσεις του αρχαίου Ελληνικού κόσμου είναι η Ελληνική κοσμοθέαση σε σχέση με την γνωστή Εβραϊκή που είναι η γνωστή ιστορία του Αδάμ και της Εύας.

Βέβαια εκτός της κοσμογονίας ή θεογονίας είναι και ο βίος που πρότειναν διάφοροι φιλόσοφοι ο κάθε ένας από την δική του οπτική.
Έχουμε τον Πυθαγόρειο Βίο, τον Επικούρειο βίο κτλ.. και αυτές οι οπτικές είναι μέσα στην Ελληνική κοσμοθέαση.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 16 Μαρ 2019, 21:23

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
16 Μαρ 2019, 21:05
tanipteros έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Απαντούσα στον Νάνδρο.
οκ :smt023

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 16 Μαρ 2019, 21:23

ΟΥΤΙΣ έγραψε:
16 Μαρ 2019, 21:05
tanipteros έγραψε:
ΟΥΤΙΣ έγραψε:

Απαντούσα στον Νάνδρο.
Σαν άθεος που είμαι δεν ασχολήθηκα. Και αν δεν ήταν οι φανατικοί χ.ο. από το παλιό πχόρουμ, που έγραφαν τα κουλά τους και προσέβαλαν την κοινή λογική, δεν θα ασχολούμουν! Εξ αιτίας τους άρχισα να ψάχνω. :g030:
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας » 16 Μαρ 2019, 21:44

Παγκοσμίως γνωστή ως ελληνική κοσμοθέαση νοείται η φιλοσοφία του πλάτωνα και του αριστοτέλη και των στωικών, με περιφερειακούς παίκτες τις υπόλοιπες σχολές. Άντε να βάλεις και ύστερο πλατωνισμό και κάμποσο νεοπλατωνισμό. Και επίσης η κοσμολογία που βγήκε από την ελληνιστική αστρονομία. Όλα αυτά είναι σχετικά λογικά συγκροτημένη θεωρία--παρά τις αντικρουόμενες θέσεις---και μπορούν να ειπωθούν ως μία χαρακτηριστική "θέαση" του κόσμου. Αυτή διαδόθηκε και σε άλλους λαούς και σε άλλους πολιτισμούς, μέχρι και σήμερα, αυτή γίνεται αντιληπτή ως ελληνική.

Η αναζήτηση κοσμοθέασης στις θρησκευτικές παραδόσεις είναι πολύ ύστερη και επηρεασμένη από τη σύγκρουση με το χριστιανισμό, που δεν έχει μόνο τελετές και αφηγήσεις αλλα και συγκροτημενη κοσμοθεωρία. Οπότε οι ύστεροι νεοπλατωνικοί επιχείρησαν να φτιάξουν ένα αντίστοιχο οικοδόμημα για το σύγχρονό τους παγανισμό. Αλλά αυτό ήταν τεχνητό, αφορούσε την εξιδανικευμένη μνήμη της εποχής τους για μία άλλη, προβολή αντιλήψεων της ύστερης αρχαιότητας στην παλιά ελλάδα κοκ.

Κατά πόσο αυτές οι δύο "ελληνικές κοσμοθεάσεις" είναι συμβατές μεταξύ τους, είναι ενδιαφέρον ερώτημα. Πιο ενδιαφέρον ερώτημα είναι ποια είναι η πιο αυθεντική.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 16 Μαρ 2019, 21:53

Είναι η μόνη θρησκεία που δεν έχει ταμπού στο σεξ. Έχουμε δώσει τον πολιτισμό εδώ και πάνω από 2500 χρόνια και τώρα ξυπνάει ο κόσμος.
the end

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών