Με δουλεύεις

Υπάρχει άνθρωπος που να θέλει να υπάρχει κόλαση;;
Το θέμα όμως δεν είναι τι θέλω εγώ ή πως θέλει ο καθένας να ερμηνεύσει το Ευαγγέλιο, αλλά τι λέει μέσα εκεί γι' αυτές τις καταστάσεις.

Ο.Ι.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Με δουλεύεις
Δεν είναι όμως όλα γραμμένα στο ευαγγέλιο, πολλά έχουν αλλοιωθεί και παραληφθεί. Το θεμα διάρκεια της κόλασης ΔΕΝ αφορά την σωτηρία της ψυχής, οποτε μπορουμε να υποθέτουμε ότι μας φωτίσει τον καθένα.
Υπάρχουν κάτι πιστοί ΟΙ που θεωρουν τους εαυτους τους υπεράνω όλων και περιμένουν κάποιοι άλλοι να πανε στην κολαση για να ικανοποιησουν τον μικρόψυχο και φαυλο εγωισμό τους.
Πίστευε τότε στο δικό σου ευαγγέλιο που δεν έχει αλλοιωθεί και που δεν είναι καταγεγραμμένο στο υπάρχον και τότε, υπέθεσε ότι θέλειςNatasha έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 13:39Δεν είναι όμως όλα γραμμένα στο ευαγγέλιο, πολλά έχουν αλλοιωθεί και παραληφθεί. Το θεμα διάρκεια της κόλασης ΔΕΝ αφορά την σωτηρία της ψυχής, οποτε μπορουμε να υποθέτουμε ότι μας φωτίσει τον καθένα.
Τι εννοεις;
Ήσουν εκεί όταν δίδασκε ο Ιησούς και ξέρεις;;Thor έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 14:54Τι εννοεις;
Αφου και τη κολαση και το παραδεισο,ανθρωποι τα εχουν σκαρφιστει.
τι σημασια εχει που διδασκε ο Ιησους;
Όχι βέβαια
Δε το διαχώρησες με κάποιο τρόπο και με ρώτησες πάνω σ' αυτό:
...και σου απάντησαThor έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 14:54Τι εννοεις;
Αφου και τη κολαση και το παραδεισο,ανθρωποι τα εχουν σκαρφιστει.
για ν'αρχισουμε απ'τα βασικα πρωτα.O I έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 15:28Δε το διαχώρησες με κάποιο τρόπο και με ρώτησες πάνω σ' αυτό:...και σου απάντησα
Και πάλι όμως επιμένεις σα να γνωρίζεις. Λες: "Γιατι πολυ απλα,οι ανθρωποι σκεφτηκαν το διπολο κολαση-παραδεισος" μόνο που... η κόλαση και ο Παράδεισος βρίσκονται στο Ευαγγέλιο που σχολίαζα
οπότε, μιλάς ως παρών και ξέρεις για τη διδασκαλία του Ιησού ότι ήταν πλαστή
Μάλλον ήσουν εκεί για να ξέρεις
Για πε
Ο.Ι.
Τι να συνεχίσεις βρε φίλε μου;Thor έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 17:12για ν'αρχισουμε απ'τα βασικα πρωτα.O I έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 15:28Δε το διαχώρησες με κάποιο τρόπο και με ρώτησες πάνω σ' αυτό:...και σου απάντησα
Και πάλι όμως επιμένεις σα να γνωρίζεις. Λες: "Γιατι πολυ απλα,οι ανθρωποι σκεφτηκαν το διπολο κολαση-παραδεισος" μόνο που... η κόλαση και ο Παράδεισος βρίσκονται στο Ευαγγέλιο που σχολίαζα
Για πε
Ο.Ι.
Πρωτον δεν γνωριζεις καν,αν υπηρξε ο Χριστος.
Το πλεον πιθανο ειναι,να μην υπηρξε ποτε.
Δευτερον,δεν εχει αφησει γραπτα.
Αρα αν διδαξε,καποιος ακουσε και ισως τα εγραψε ή τα ειπε σε καποιον αλλο.
Οποτε οπως και να'χει,σε αυτα που ειπε ο Χριστος,αν τα ειπε κι αν υπηρξε κι ολας,αυτα εχουν μεταφερθει στο περιπου και με μπολικη σαλτσα.
Θες να συνεχισω;
εχεις πλακα τελικα.O I έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 18:50
Τι να συνεχίσεις βρε φίλε μου;
να γράφεις το δικό σου αντ-ευαγγέλιο;;
Γράψτο
Το ίδιο κάνουν κι άλλοι
Εγώ επιχειρηματολογούσα πάνω στο υπάρχον που αποδέχομαι και ΠΙΣΤΕΥΩ.
Εσύ, επιχειρηματολογείς με "πιθανόν", "αν", "ίσως" και "άρα" για να απορρίψεις την ύπαρξη τού Ιησού, τής διδασκαλίας του, και στην τελική όλη την αρχαία Ελληνική και ξένη γραμματεία κατ' επέκταση.
Με την ίδια λογική όλα όσα ξέρει ο άνθρωπος για πρόσωπα, ιστορικά γεγονότα κ.α. από την αρχαία γραμματεία, καταρρίπτονται με τέτοιου είδους επιχειρηματολογίες.
Εγώ αντλώ για τη διδασκαλία Του από το υπάρχον που αποδέχομαι και έχω στα χέρια μου.
Εσύ επιχειρηματολογείς με "πιθανόν", "αν", "ίσως" και "άρα"
ή ως γνώστης των πάντων λες: "Γιατι πολυ απλα,οι ανθρωποι σκεφτηκαν το διπολο κολαση-παραδεισος"
όπως και το αρχικό σου: "Αφου και τη κολαση και το παραδεισο,ανθρωποι τα εχουν σκαρφιστει"
Γι' αυτό σου λέω
Σκαρφιζόμενος, γράψε το αντ-ευαγγέλιο που επιθυμείς και συνέχισε μετά με την αντ-ιστορία τής ανθρωπότητας
Εσύ ξέρεις
Ο.Ι.
O I έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 18:50Τι να συνεχίσεις βρε φίλε μου;Thor έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 17:12για ν'αρχισουμε απ'τα βασικα πρωτα.O I έγραψε: ↑09 Ιούλ 2019, 15:28
Δε το διαχώρησες με κάποιο τρόπο και με ρώτησες πάνω σ' αυτό:
"Τι εννοεις;
Αφου και τη κολαση και το παραδεισο,ανθρωποι τα εχουν σκαρφιστει."
...και σου απάντησα
Για πε
Ο.Ι.
Πρωτον δεν γνωριζεις καν,αν υπηρξε ο Χριστος.
Το πλεον πιθανο ειναι,να μην υπηρξε ποτε.
Δευτερον,δεν εχει αφησει γραπτα.
Αρα αν διδαξε,καποιος ακουσε και ισως τα εγραψε ή τα ειπε σε καποιον αλλο.
Οποτε οπως και να'χει,σε αυτα που ειπε ο Χριστος,αν τα ειπε κι αν υπηρξε κι ολας,αυτα εχουν μεταφερθει στο περιπου και με μπολικη σαλτσα.
Θες να συνεχισω;
να γράφεις το δικό σου αντ-ευαγγέλιο;;
Γράψτο
Το ίδιο κάνουν κι άλλοι
Εγώ επιχειρηματολογούσα πάνω στο υπάρχον που αποδέχομαι και ΠΙΣΤΕΥΩ.
Εσύ, επιχειρηματολογείς με "πιθανόν", "αν", "ίσως" και "άρα" για να απορρίψεις την ύπαρξη τού Ιησού, τής διδασκαλίας του, και στην τελική όλη την αρχαία Ελληνική και ξένη γραμματεία κατ' επέκταση.
Με την ίδια λογική όλα όσα ξέρει ο άνθρωπος για πρόσωπα, ιστορικά γεγονότα κ.α. από την αρχαία γραμματεία, καταρρίπτονται με τέτοιου είδους επιχειρηματολογίες.
Εγώ αντλώ για τη διδασκαλία Του από το υπάρχον που αποδέχομαι και έχω στα χέρια μου.
Εσύ επιχειρηματολογείς με "πιθανόν", "αν", "ίσως" και "άρα"
ή ως γνώστης των πάντων λες: "Γιατι πολυ απλα,οι ανθρωποι σκεφτηκαν το διπολο κολαση-παραδεισος"
όπως και το αρχικό σου: "Αφου και τη κολαση και το παραδεισο,ανθρωποι τα εχουν σκαρφιστει"
Γι' αυτό σου λέω
Σκαρφιζόμενος, γράψε το αντ-ευαγγέλιο που επιθυμείς και συνέχισε μετά με την αντ-ιστορία τής ανθρωπότητας
Εσύ ξέρεις
Ο.Ι.
Ε ναι ρε συ
οσο και να το παλευεις,ειναι απαλευτο.O I έγραψε: ↑10 Ιούλ 2019, 18:26
Ε ναι ρε συ
Μόνο που το αυτονόητο δε το έφερα εγώ αλλά εσύ
Αν παρακολουθήσει κανείς ποιος αποφαίνεται με περίσσια βεβαιότητα, εκεί καταλήγει το πράμα
όταν με δεις να μιλάω με τη βεβαιότητα που αρχικά μίλαγες εσύ (άσχετα αν το συνέχισες με υποθέσεις μετά) τότε ξαναπροσπάθησε
Ο.Ι.