Γιατί, όπως και ο ίδιος είχε πει, ένας γνήσιος και αγνός χριστιανός θα ήταν και θα αντιμετωπιζόταν από τον σύγχρονο χριστιανισμό αναμφίβολα ως αιρετικός (και δεν είχε άδικο). Οι χριστιανοί τον αναθεματίζουν γιατί βλέπουν όχι έναν άθεο αλλά έναν αιρετικό. Και γι'αυτόν τον λόγο τον αναθεματίζουν με περισσότερο φανατισμό απ'ότι αν ήταν απλά άθεος. Όπως ακριβώς αντίστροφα και ο Λιαντίνης δεν εναντιώθηκε συνολικά στο περιεχόμενο του χριστιανισμού, αλλά πρωτίστως εναντιώθηκε στο "διαβολικό ιερατείο" του χριστιανισμού, αφήνωντας να εννοηθεί πως αν αφαιρούσαμε το ιερατείο τότε θα έμενε κάτι αληθινό και καλό.
Περί Κριτικής Στον Χριστιανισμό
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- nik_killthemall
Περί Κριτικής Στον Χριστιανισμό
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Re: Δημήτρης Λιαντίνης
πιο γνήσιος και αγνός χριστιανός από τους Αγίους και τους Πατέρες υπάρχει?nik_killthemall έγραψε: ↑13 Ιουν 2018, 10:01Γιατί, όπως και ο ίδιος είχε πει, ένας γνήσιος και αγνός χριστιανός θα ήταν και θα αντιμετωπιζόταν από τον σύγχρονο χριστιανισμό αναμφίβολα ως αιρετικός (και δεν είχε άδικο). Οι χριστιανοί τον αναθεματίζουν γιατί βλέπουν όχι έναν άθεο αλλά έναν αιρετικό. Και γι'αυτόν τον λόγο τον αναθεματίζουν με περισσότερο φανατισμό απ'ότι αν ήταν απλά άθεος. Όπως ακριβώς αντίστροφα και ο Λιαντίνης δεν εναντιώθηκε συνολικά στο περιεχόμενο του χριστιανισμού, αλλά πρωτίστως εναντιώθηκε στο "διαβολικό ιερατείο" του χριστιανισμού, αφήνωντας να εννοηθεί πως αν αφαιρούσαμε το ιερατείο τότε θα έμενε κάτι αληθινό και καλό.
Γιατί εκείνοι είναι που καταδικάζουν και απορρίπτουν τους Λιαντινισμούς.
Και θα κρίνεις εσύ και ο Λιαντίνης τους Πατέρες της Ορθοδοξίας και τους Αγίους ως αιρετικούς???!!!!
Ας συνέλθουμε λίγο γιατί ο καθένας φαντάζεται έναν "χριστιανισμό" όπως του καπνίσει.
Τουλάχιστον, να ξέρουμε για τί πράγμα μιλάμε όταν μιλάμε.
...δι᾿ ἐσόπτρου ἐν αἰνίγματι...
- nik_killthemall
Σουβλίτσα
1) Είσαι εκτός θέματος και 2) παραβλέπεις την ελευθερία κρίσης προφανώς λόγω θρησκευτικού φανατισμού.
Α) Δεν εκφερα άποψη εγώ, αλλά μετέφερα την άποψη του Λιαντίνη απόσα έχω διαβάσει για δαύτον, απαντώντας στην ερώτηση του ελφι (και γιαυτό είσαι εκτός θέματος). Για μένα προφανώς και ΔΕΝ υπάρχει γνήσιος χριστιανός, πολύ απλά γιατί ο χριστιανισμός όπως όλες οι θρησκείες είναι μια απάτη και στις απάτες δεν υπάρχουν γνησιότητες. Αλλά η δικιά μου άποψή μου είναι άσχετη με το θέμα οπότε κακώς την εμπλέκεις και προφανώς είναι και διαφορετική από την άποψη του Λιαντίνη !
Β) Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει ευγενικά όποια κρίση επιθυμεί και γι'αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά να το σεβαστείς όπως και οι υπόλοιποι θα σεβαστούμε την πίστη σου και τον θρησκευτικό σου φανατισμό.
Ο Λιαντίνης έκρινε με τον τρόπο που έγραψα τον χριστιανισμό, και είχε το δικαίωμα να το κάνει όσο κι αν εσύ εξανίστασαι με κύριο αιτιολογικό όχι συγκεκριμένα στοιχεία αλλά απλά την πίστη σου πως οι άγιοι πατέρες είναι άγιοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση επειδή αυτό λέει το ιερό δόγμα της σουβλίτσας.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώσει ευγενικά όποια κρίση επιθυμεί, τα "Και θα κρίνεις εσύ και ο Λιαντίνης Πατέρες της Ορθοδοξίας ... ?" αλλού, κατά προτίμηση στο ποίμνιό σας ! Όχι εδώ ! Εδώ υπάρχει ελευθερία, είτε σου αρέσει, είτε όχι !
1) Είσαι εκτός θέματος και 2) παραβλέπεις την ελευθερία κρίσης προφανώς λόγω θρησκευτικού φανατισμού.
Α) Δεν εκφερα άποψη εγώ, αλλά μετέφερα την άποψη του Λιαντίνη απόσα έχω διαβάσει για δαύτον, απαντώντας στην ερώτηση του ελφι (και γιαυτό είσαι εκτός θέματος). Για μένα προφανώς και ΔΕΝ υπάρχει γνήσιος χριστιανός, πολύ απλά γιατί ο χριστιανισμός όπως όλες οι θρησκείες είναι μια απάτη και στις απάτες δεν υπάρχουν γνησιότητες. Αλλά η δικιά μου άποψή μου είναι άσχετη με το θέμα οπότε κακώς την εμπλέκεις και προφανώς είναι και διαφορετική από την άποψη του Λιαντίνη !
Β) Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώνει ευγενικά όποια κρίση επιθυμεί και γι'αυτό δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, παρά να το σεβαστείς όπως και οι υπόλοιποι θα σεβαστούμε την πίστη σου και τον θρησκευτικό σου φανατισμό.
Ο Λιαντίνης έκρινε με τον τρόπο που έγραψα τον χριστιανισμό, και είχε το δικαίωμα να το κάνει όσο κι αν εσύ εξανίστασαι με κύριο αιτιολογικό όχι συγκεκριμένα στοιχεία αλλά απλά την πίστη σου πως οι άγιοι πατέρες είναι άγιοι και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση επειδή αυτό λέει το ιερό δόγμα της σουβλίτσας.
Ο καθένας είναι ελεύθερος να διατυπώσει ευγενικά όποια κρίση επιθυμεί, τα "Και θα κρίνεις εσύ και ο Λιαντίνης Πατέρες της Ορθοδοξίας ... ?" αλλού, κατά προτίμηση στο ποίμνιό σας ! Όχι εδώ ! Εδώ υπάρχει ελευθερία, είτε σου αρέσει, είτε όχι !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.
Από την απάντηση που δίνεις κρίνω οτι εκφράζεσαι τελείως φανατικά αλλά δυστυχώς δείχνεις οτι αγνοείς κατα βάση το θέμα το οποίο πραγματεύεσαι:
καταρχήν, δεν είδα να απαγορεύω πουθενά να μιλήσει κανένας, εσύ μεταφράζεις έτσι την έντονη κριτική που ασκώ στα γραφόμενα
Επειτα, σαφώς και παίρνεις θέση και εσύ (αν διαβάσεις τί έγραψες θα δεις κάτι μέσα σε παρένθεση που το επιβεβαιώνει, εκτός των άλλων)
Για να καταλάβεις λοιπόν, όταν μιλάς για τον χριστιανισμό μιλάς για μια εξ αποκαλύψεως θρησκεία η οποία έχει τα δεδομένα της, δεν επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να αναγνωρίσει/αποδεχτεί και να ερμηνεύσει ανάλογα με τα γούστα του.
Ή δέχεσαι αυτά που καταρχήν ο ίδιος ο Χριστός είπε και έδωσε εντολές και οδηγίες, μετέπειτα οι Απόστολοι και οι συνεχιστές τους ή δεν τα δέχεσαι. Δεν έχει ολίγον έγκυος.
Εαν δεν το έχεις καταλάβει αυτό (όπως πολλοί δείχνουν να μην το έχουν καταλάβει) τότε πρέπει να κάτσεις σοβαρά να μελετήσεις τί ακριβώς εξετάζεις και με τί ασχολείσαι.
Σαφώς λοιπόν και ΔΕΝ θα διατυπώσει (με την έννοια οτι δεν είναι σε θέση να το κάνει) κανείς οποιαδήποτε κρίση του καπνίσει γιατί δεν μιλάμε για αμπελοφιλοσοφίες και τσελεμεντέδες.
Εαν ακόμα δεν το καταλαβαίνεις, η προέκταση αυτών που υποστηρίζεις είναι να φθάσει κανείς να χαρακτηρίσει ως αιρετικό ακόμα και τον ...Ιησού Χριστό.
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις τί λεω.
καταρχήν, δεν είδα να απαγορεύω πουθενά να μιλήσει κανένας, εσύ μεταφράζεις έτσι την έντονη κριτική που ασκώ στα γραφόμενα
Επειτα, σαφώς και παίρνεις θέση και εσύ (αν διαβάσεις τί έγραψες θα δεις κάτι μέσα σε παρένθεση που το επιβεβαιώνει, εκτός των άλλων)
Για να καταλάβεις λοιπόν, όταν μιλάς για τον χριστιανισμό μιλάς για μια εξ αποκαλύψεως θρησκεία η οποία έχει τα δεδομένα της, δεν επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια του καθενός να αναγνωρίσει/αποδεχτεί και να ερμηνεύσει ανάλογα με τα γούστα του.
Ή δέχεσαι αυτά που καταρχήν ο ίδιος ο Χριστός είπε και έδωσε εντολές και οδηγίες, μετέπειτα οι Απόστολοι και οι συνεχιστές τους ή δεν τα δέχεσαι. Δεν έχει ολίγον έγκυος.
Εαν δεν το έχεις καταλάβει αυτό (όπως πολλοί δείχνουν να μην το έχουν καταλάβει) τότε πρέπει να κάτσεις σοβαρά να μελετήσεις τί ακριβώς εξετάζεις και με τί ασχολείσαι.
Σαφώς λοιπόν και ΔΕΝ θα διατυπώσει (με την έννοια οτι δεν είναι σε θέση να το κάνει) κανείς οποιαδήποτε κρίση του καπνίσει γιατί δεν μιλάμε για αμπελοφιλοσοφίες και τσελεμεντέδες.
Εαν ακόμα δεν το καταλαβαίνεις, η προέκταση αυτών που υποστηρίζεις είναι να φθάσει κανείς να χαρακτηρίσει ως αιρετικό ακόμα και τον ...Ιησού Χριστό.
Ελπίζω τώρα να καταλαβαίνεις τί λεω.
- nik_killthemall
τα "ποιος εισαι συ κι ο λιαντινης που θα κρινεις τους αγιους πατερες" και "κανείς δεν είναι σε θέση να διατυπώσει κρίσεις" δεν είναι διαφωνίες προς την χ κρίση, είναι απαγορεύσεις κρίσης και δεν έχουν θέση εδω.
τόσο απλά

Όλα αυτά που λέω είναι κρίσεις αν δεν μπορείς να το καταλάβεις ρε συ δεν φταίω
Απαγόρευση έτσι όπως την εννοείς εσύ δεν υπάρχει πουθενά.
Κρίση λοιπόν ή μάλλον δια-κριση καλύτερα για το αν μπορείς εσύ και ο κάθε εσύ (δεν είναι προσωπικό το θέμα) να εκφράσεις άποψη για κάτι που όπως σου εξήγησα παραπάνω ή το δέχεσαι όπως είναι ή δεν το δέχεσαι. Δεν είναι τί μου αρέσει εμένα και τί εσένα.
Αυτό το καταλαβαίνεις?
Απαγόρευση έτσι όπως την εννοείς εσύ δεν υπάρχει πουθενά.
Κρίση λοιπόν ή μάλλον δια-κριση καλύτερα για το αν μπορείς εσύ και ο κάθε εσύ (δεν είναι προσωπικό το θέμα) να εκφράσεις άποψη για κάτι που όπως σου εξήγησα παραπάνω ή το δέχεσαι όπως είναι ή δεν το δέχεσαι. Δεν είναι τί μου αρέσει εμένα και τί εσένα.
Αυτό το καταλαβαίνεις?
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
είναι δικαίωμα του να μην το δεχτεί. έχει το δικαίωμα να το αμφισβητήσει και να διατυπώσει άποψη. κι όλα αυτά τα κάνει γιατί έχει μυαλό και σκέφτεται, και σύμφωνα με την δική σου κοσμοθεωρία, το μυαλό του το έδωσε ο Θεός, σύμφωνα με την δική του είναι η εξέλιξη που μετά από 4,5 δισ. χρόνια τον έφτασε να μπορεί να σκέφτεται πως δεν είναι έτσι όπως τα λες σ' αρέσει δεν σ' αρέσει.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
@ Gher
Μάλλον δεν καταλαβαίνει τί διαβάζεις ή δεν το διαβάζεις καθόλου ή το διαβάζεις όπως θες.
Το να το διαβάζεις όπως θες είναι μια απόδειξη του πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό που λέω:
άποψη δεν μπορείς να έχεις για τον χριστιανισμό με την έννοια οτι θα πεις εσύ ΤΙ είναι ο χριστιανισμός.
Ποιός είναι ο αιρετικός, ποιός όχι κτλ
Άλλο καπέλο αν δεν γουστάρεις τον χριστιανισμό ή αν δεν πιστεύεις.
Δεν ξέρω πώς αλλιώς να τα πω και δεν είναι καλή ιδέα να τα ζωγραφίσω στο paint
Μάλλον δεν καταλαβαίνει τί διαβάζεις ή δεν το διαβάζεις καθόλου ή το διαβάζεις όπως θες.
Το να το διαβάζεις όπως θες είναι μια απόδειξη του πώς ακριβώς λειτουργεί αυτό που λέω:
άποψη δεν μπορείς να έχεις για τον χριστιανισμό με την έννοια οτι θα πεις εσύ ΤΙ είναι ο χριστιανισμός.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
τιμασλες;Σουβλίτσα έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 01:28@ Gher
Σου λέω οτι ο χριστιανισμός -η Χριστιανική θρησκεία-δεν είναι μια θεωρία όπου ο καθένας συμπληρώνει ή αφαιρεί κατα το δοκούν
Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις έχεις αντιληπτικό πρόβλημα.
Δεν είναι χριστιανισμός δηλαδή, εαν σε μπερδεύει η λέξη, είναι χριστιανική ομολογία. Αυτό σημαίνει Πίστη.
Γι αυτό λέμε Ορθοδοξία, Ορθόδοξος Χριστιανισμός, Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δεν τα λέμε για εφέ.
Ο Χριστός ήρθε, δίδαξε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε.
Άφησε μαθητές, τους Αποστόλους, στους οποίους ανέθεσε να συνεχίσουν το Έργο Του.
Εκείνοι μίλησαν, δίδαξαν, κατήχησαν, βάπτισαν και άφησαν οδηγίες κατα εντολή Εκείνου.
Με την σειρά τους χειροτόνησαν Επισκόπους. Και εκείνοι με την σειρά τους άλλους και πάει λέγοντας μέχρι σήμερα.
Σε αυτό όλο, τί δικό σου να αντιπαραθέσεις?
Να έρθεις σε διαφωνία με την Εκκλησία (αυτό είναι ο "χριστιανισμός") που ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός??
Αν δεν μπορείς να το καταλάβεις έχεις αντιληπτικό πρόβλημα.
Δεν είναι χριστιανισμός δηλαδή, εαν σε μπερδεύει η λέξη, είναι χριστιανική ομολογία. Αυτό σημαίνει Πίστη.
Γι αυτό λέμε Ορθοδοξία, Ορθόδοξος Χριστιανισμός, Μία Αγία Καθολική και Αποστολική Εκκλησία, δεν τα λέμε για εφέ.
Ο Χριστός ήρθε, δίδαξε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε και αναλήφθηκε.
Άφησε μαθητές, τους Αποστόλους, στους οποίους ανέθεσε να συνεχίσουν το Έργο Του.
Εκείνοι μίλησαν, δίδαξαν, κατήχησαν, βάπτισαν και άφησαν οδηγίες κατα εντολή Εκείνου.
Με την σειρά τους χειροτόνησαν Επισκόπους. Και εκείνοι με την σειρά τους άλλους και πάει λέγοντας μέχρι σήμερα.
Σε αυτό όλο, τί δικό σου να αντιπαραθέσεις?
Να έρθεις σε διαφωνία με την Εκκλησία (αυτό είναι ο "χριστιανισμός") που ίδρυσε ο ίδιος ο Χριστός??
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
το δικό σου αντιληπτικό πρόβλημα ποιο είναι, πως δεν μπορώ να έχω κρίση γιατί δεν ταιριάζει με τη δική σου;
πρέπει επιτέλους να καταλάβεις πως άσχετα αν σου αρέσουν ή όχι αυτά που γράφω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος θα συνεχίσω να τα γράφω.
κράτα την την πίστη σου, εγώ έχω δικαίωμα στην αμφισβήτηση και θα συνεχίσω ν' αμφισβητώ γιατί άλλωστε είναι μια διαδικασία γνωστή εδώ και μερικούς αιώνες η οποία μας έβγαλε απ' τον Μεσαίωνα κι όπως καταλαβαίνεις επιστροφή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
και τι φταίω εγώ για όσα έκανε ή δεν έκανε ο Χριστός; έχω το δικαίωμα να διαφωνώ μ' αυτά που λες. τι πρόβλημα υπάρχει στην τελική;
πρέπει επιτέλους να καταλάβεις πως άσχετα αν σου αρέσουν ή όχι αυτά που γράφω εγώ ή οποιοσδήποτε άλλος θα συνεχίσω να τα γράφω.
κράτα την την πίστη σου, εγώ έχω δικαίωμα στην αμφισβήτηση και θα συνεχίσω ν' αμφισβητώ γιατί άλλωστε είναι μια διαδικασία γνωστή εδώ και μερικούς αιώνες η οποία μας έβγαλε απ' τον Μεσαίωνα κι όπως καταλαβαίνεις επιστροφή ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.
και τι φταίω εγώ για όσα έκανε ή δεν έκανε ο Χριστός; έχω το δικαίωμα να διαφωνώ μ' αυτά που λες. τι πρόβλημα υπάρχει στην τελική;
Καλά εντάξει, έχεις κάποιο κόλλημα, δεν εξηγείται αλλιώς
Σου είπα πουθενά να μην αμφισβητήσεις την Πίστη μου?
Σου επέβαλα να δεχθείς ως αληθινή την Πίστη μου?
Ή σου είπα πως σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις λόγο για την -οποιαδήποτε τέτοιου είδους-Πίστη θα πρέπει να κάνεις λόγο βάσει των όσων δίδαξε και όσων έπραξε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ και όχι βάσει των όσων ονειρεύεσαι εσυ???
Αλήθεια ρε συ, σου είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθείς για τί πράγμα μιλάμε?
Ή σου είπα πως σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις λόγο για την -οποιαδήποτε τέτοιου είδους-Πίστη θα πρέπει να κάνεις λόγο βάσει των όσων δίδαξε και όσων έπραξε Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΗΣ και όχι βάσει των όσων ονειρεύεσαι εσυ???
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
αυτό είναι που ισχυρίζεσαι εσύ και που αμφισβητώ εγώ.Σουβλίτσα έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 02:13Καλά εντάξει, έχεις κάποιο κόλλημα, δεν εξηγείται αλλιώς
ότι υπάρχει βάση στην πίστη σου.
Αυτό είναι που σου...επιτρέπω, καλή μου, να το αμφισβητείς, πότε θα ανοίξεις τα ματάκια σου να το διαβάσεις σωστά?
Αυτό που δεν σου...επιτρέπω, είναι να κάνεις λόγο για αιρετικούς, γνήσιους, σωστούς κτλ χριστιανούς με βάση το τί έχεις εσύ στο μυαλό σου οτι είναι ένας χριστιανός
ΥΓ: τα κατάφερα να στα πω σωστά? ελπίζω
Αυτό που δεν σου...επιτρέπω, είναι να κάνεις λόγο για αιρετικούς, γνήσιους, σωστούς κτλ χριστιανούς με βάση το τί έχεις εσύ στο μυαλό σου οτι είναι ένας χριστιανός
ΥΓ: τα κατάφερα να στα πω σωστά? ελπίζω
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
κοριτσάκι μου, εγώ την υπάρξη του Χριστού την αμφισβητώ. δεν υπάρχουν οι αμερόληπτες πηγές για να υποστηρίξουν την ύπαρξη του. η θρησκεία σου βασίζεται σ' ένα παραμύθι το όποιο εσύ παίρνεις τοις μετρητοίς.
επιτρέπεις δεν επιτρέπεις κάποτε βαφτίστηκα κι εξαναγκαζόμουν σε κατήχηση μέχρι να τελειώσω το σχόλειο. ξέρω το μισό Πιστεύω απ' έξω γιατί η θρησκευτικός απαίτησε να το μάθουμε και να γράψουμε τεστ.
οπότε τι σταδιάλα δεν γνωρίζω για τη θρησκεία σου και δεν μου επιτρέπεις είπαμε;;;
επιτρέπεις δεν επιτρέπεις κάποτε βαφτίστηκα κι εξαναγκαζόμουν σε κατήχηση μέχρι να τελειώσω το σχόλειο. ξέρω το μισό Πιστεύω απ' έξω γιατί η θρησκευτικός απαίτησε να το μάθουμε και να γράψουμε τεστ.
οπότε τι σταδιάλα δεν γνωρίζω για τη θρησκεία σου και δεν μου επιτρέπεις είπαμε;;;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 5 Απαντήσεις
- 378 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
27 Δεκ 2024, 05:04
-
- 0 Απαντήσεις
- 79 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
20 Φεβ 2025, 12:13
-
-
Νέα δημοσίευση Σχεδιο χρηματοδοτουμενο απο την Βρετανικη κυβερνηση για λογοκρισια της κριτικης του ΝΑΤΟ
από Frappezitis » 04 Οκτ 2023, 23:03 » σε Διεθνής πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 345 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
05 Οκτ 2023, 20:52
-
-
-
Νέα δημοσίευση Πως να καταστρέψεις το Χριστιανισμό σε 10 λεπτά.
από Έκτωρ » 20 Μαρ 2024, 12:01 » σε Θρησκειολογία - 1 Απαντήσεις
- 571 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
20 Μαρ 2024, 13:31
-