
Θα συγκρίνω την ακρίβεια αποτύπωσης του ύψους της Σελήνης στην άνω τροπή της(μεσουράνηση) σε σύγκριση με την αντίστοιχη των τεσσάρων άστρων της Θεωρίας Συσχέτισης του Ωρίωνα του Ρόμπερτ Μποβάλ(Σείριος, ζ Ωρίωνος, α Δράκωντος, β Μικρής Άρκτου). Δείτε κάτω σχήμα αναφορικά με την εποχή(αστρονομικά δεδομένα εποχής) που ανεγέρθηκε τη πυραμίδα.

Θα προσέξουμε λοιπόν με την βοήθεια του λογισμικού αστρονομίας Stellarium το ύψος της Σελήνης κατά την Ανάσταση του Κυρίου(Μεγάλος Σάββατο προς Κυριακή του Πάσχα) και έπειτα από Κυριακή του Πάσχα προς Δευτέρα Μέρα του Πάσχα. Με άλλα λόγια θα αποτυπώσουμε με την βοήθεια της κλίσης των αεραγωγών της πυραμίδος του Χέοπα την "κάθοδο" της Σελήνης σε μία ημέρα(της ημέρα του Πάσχα).
Όπως βλέπουμε το σημείο που ταιριάζει καλύτερα με τα δεδομένα που μέτρησε με ειδικό ρομπότ ο Gentenbrink είναι η Βηθλεέμ.
Αν από την άλλη προβάλουμε την κλίση των Βορίων αεραγωγών προς τον Νότο όπου βρίσκεται και η Σελήνη, τότε βλέπουμε συσχέτιση με την Θήβα και την Πελλάνα(αρχαία Λακεδαίμων). Στην πράξη έχουμε τον ορισμό μιας ολόκληρης ζώνης γεωγραφικού πλάτους της Ελλάδος που καλύπτει την Πελοπόννησο, την Αττική, της Βοιωτία, την Εύβοια, την Ιωνία της Μικράς Ασίας, καθώς και νησιά όπως οι Κυκλάδες(Δήλος), τα Δωδεκάνησα(Πάτμος), η Σάμος, η Ικαρία, η Ύδρα, οι Σπέτσες, η Ζάκυνθος, η Κεφαλονιά, Η Ιθάκη, η Σαλαμίνα, η Αίγινα, και η Χίος.
Η παρατήρηση της Σελήνης ήταν λογική και αυτό διότι την ημέρα της Σταυρώσεως, την Μεγάλη Παρασκευή, είχαμε έκλειψη Σελήνης την στιγμή της ανατολής της(ο Ήλιος είχε ήδη μόλις δύσει).
Η αστρονομική εικόνα στην Βηθλεέμ, 52 λεπτά μετά από τα μεσάνυχτα την Κυριακή του Πάσχα:

Η αστρονομική εικόνα στην Βηθλεέμ, 1 ώρα και 37 λεπτά μετά από τα μεσάνυχτα Δευτέρα ημέρα του Πάσχα:

Ο πίνακας με τα δεδομένα:
