Είναι οι θρησκευτικές ευχές παραβιαστικές;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Είναι οι θρησκευτικές ευχές παραβιαστικές;
Πελάτισσα στο γυμναστήριο μου είπε ότι ως άθεη το θεωρεί παραβιαστικό να της εύχονται Καλή Ανάσταση χωρίς η ίδια να τους έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα.
Το ερώτημα είναι λοιπόν, όταν ένας θρησκευόμενος σας εύχεται με βάση την θρησκεία του, θεωρείτε ότι παραβιάζει την προσωπικότητα σας; Ότι παραβιάζει τα δικά σας πιστεύω;
Το ερώτημα είναι λοιπόν, όταν ένας θρησκευόμενος σας εύχεται με βάση την θρησκεία του, θεωρείτε ότι παραβιάζει την προσωπικότητα σας; Ότι παραβιάζει τα δικά σας πιστεύω;
«Δεν σου μιλώ για περασμένα, μιλώ για την αγάπη", Γιώργος Σεφέρης, Κίχλη.
Re: Είναι οι θρησκευτικές ευχές παραβιαστικές;
Το θεωρώ μεν υπερβολικό ως αντίδραση, όμως εάν κάποιος άνθρωπος δηλώσει ότι δεν θέλει να του δίνουν τέτοιες ευχές, είναι αγένεια να του δίνουν
Είναι βιασμός της προσωπικότητας και της ελευθερίας του αυτοπροσδιορισμού.
Ενοχλητικό είναι, αλλά φροντίζω να απαντώ με κοσμικές ευχές τύπου ‘καλά να περάσετε’, ‘καλές γιορτές’, ‘χρόνια πολλά’ με την ελπίδα να παίρνουν το νόημα.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Απαντάω αναλόγως καλό Πάσχα κλπ και κάνω την δουλειά μου.ΟΥΤΙΣ έγραψε: ↑22 Απρ 2022, 20:19Πελάτισσα στο γυμναστήριο μου είπε ότι ως άθεη το θεωρεί παραβιαστικό να της εύχονται Καλή Ανάσταση χώρο ή ίδια να τους έχει δώσει τέτοιο δικαίωμα.
Κανένας δεν μπορεί να με εμποδίσει να μην φάω κοψίδια σήμερα.
Είναι χαζο-άθεη...
Τι σημαίνει "χωρίς να έχω δώσει το δικαίωμα"; Φοράω κάνα ταμπελάκι που γράφει: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΘΕΟΣ
Αν λοιπόν κάποιος μου ευχηθεί Καλή Ανάσταση, απαντάω: Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά.
Σιγά μην στάξει η (αθεϊστική) ουρά μου από μια ευχή...
Τι σημαίνει "χωρίς να έχω δώσει το δικαίωμα"; Φοράω κάνα ταμπελάκι που γράφει: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΘΕΟΣ
Αν λοιπόν κάποιος μου ευχηθεί Καλή Ανάσταση, απαντάω: Καλό Πάσχα και χρόνια πολλά.
Σιγά μην στάξει η (αθεϊστική) ουρά μου από μια ευχή...
Εφόσον δεν γνωρίζουν τα πιστεύω σου παραμένει ενοχλητικό;
Όχι, δεν έχω την απαίτηση από τον άλλο να σέβεται ένα όριο που δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζει.
Το επιχείρημα της ήταν ότι θα πρέπει όλοι να αυτολογοκρινόμαστε αν δεν γνωρίζουμε τον άλλον. Ότι μια καλησπέρα ή καλημέρα κι ένα αντίο σας, είναι αρκετά.
- Dwarven Blacksmith
Είναι στον καθένα πως θα το εκλάβει. Αντικειμενικά ωστόσο, το στοιχείο του εξαναγκασμού υπάρχει. Δεν γίνεται κατανοητό συνήθως γιατί πολλοί ζουν εντός της προστατευτικής γυάλας του πολιτισμικού χριστιανισμού. Αν κάποιος σας πει "Είθε η συλλογή ψυχών του Σκοτεινού Αφέντη να μεγαλώνει αιώνια", ίσως νιώσετε μια πίεση για να το αν πρέπει να δώσετε το εθιμοτυπικό "είμαστε όλου σκλάβοι Του" ή να το στρέψετε κάπου ουδέτερα. Δεν υπάρχει ο χώρος για μια κανονική συζήτηση για το τι συνεπάγεται το να αποδεχτείτε τη φράση, αλλά ο άλλος περιμένει να το κάνετε.

Το κόστος εξέλιξης του μιλλενιαλισμού 

Το μίσος για τη μπουμεργιά είναι δυνατότερο απ' τα ασφαλιστικά
~~~~
Μίμα για χρήμα
~~~~
Μίμα για χρήμα
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Έχει τύχει να με περάσουν για Άραβα και μου είπαν σαλαμ αλεκουμ, και απάντησα αλέκουμ σαλάμ!
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
- EKPLIKTIKOS
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Τα καναλια εντάσσουν θρησκευτικες σειρές στο προγραμμα τους
από George_V » 15 Απρ 2025, 10:58 » σε 7η τέχνη και Ηλ. ΜΜΕ - 20 Απαντήσεις
- 426 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
15 Απρ 2025, 16:34
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι κόρες του Σκιαδαρέση προσβάλλουν τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ελληνων
από Vardos » 18 Μαρ 2025, 20:48 » σε Κοινωνικά θέματα - 69 Απαντήσεις
- 4973 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από axilmar
20 Απρ 2025, 13:53
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 104 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
30 Δεκ 2024, 23:14