Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Πως βλέπετε το βιβλίο της Γένεσης;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Πως βλέπετε το βιβλίο της Γένεσης;
Τις ιστορίες του που είναι εξόφθαλμα παράλογες (Αδάμ/Εύα, κατακλυσμός κτλ.), πως τις εξηγείτε;
- wooded glade
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Πως βλέπετε το βιβλίο της Γένεσης;
Κατ' αρχήν ξεκινάει με το big bang που είναι σήμερα αποδεκτό από την επιστήμη (μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου).
Η ιστορία του Αδάμ και της Εύας βασικά λέει ότι ο Θεός μας απέκλεισε από τη γνώση του mystery of life. Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται μετά τον θάνατο - τι γινόταν πριν γεννηθεί. Κι αυτό αλήθεια, Δεν ήταν για τα μήλα βέβαια, που δεν μου αρέσουν και πολύ εμένα, είναι συμβολικά τα μήλα.
Μετά, κατακλυσμός ή κατακλυσμοί έγιναν και κάποιοι σώθηκαν.
Μία πολύ πρόσφατη divine intervention ήταν και η ατομική βόμβα που την έδωσε στους συμμάχους και όχι στους Χίτλερ-Χιροχίτο-Στάλιν (ο Στάλιν την απέκτησε δεύτερο χέρι).
Η ιστορία του Αδάμ και της Εύας βασικά λέει ότι ο Θεός μας απέκλεισε από τη γνώση του mystery of life. Κανένας δεν ξέρει τι γίνεται μετά τον θάνατο - τι γινόταν πριν γεννηθεί. Κι αυτό αλήθεια, Δεν ήταν για τα μήλα βέβαια, που δεν μου αρέσουν και πολύ εμένα, είναι συμβολικά τα μήλα.
Μετά, κατακλυσμός ή κατακλυσμοί έγιναν και κάποιοι σώθηκαν.
Μία πολύ πρόσφατη divine intervention ήταν και η ατομική βόμβα που την έδωσε στους συμμάχους και όχι στους Χίτλερ-Χιροχίτο-Στάλιν (ο Στάλιν την απέκτησε δεύτερο χέρι).
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
Re: Ερώτηση για τους Χριστιανούς: Πως βλέπετε το βιβλίο της Γένεσης;
Η εξιστορηση της 6-ημέρου αφορά μόνο το ηλιακό μας σύστημα, έως του σημείου που φτάνει το μάτι ενός παρατηρητή, χωρίς βοηθητικά μέσα, κι όχι όοοολο το σύμπαν.
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ποιος είναι πραγματικά ο ψεύτης στο βιβλίο της Γένεσης;
από Εκτωρ » 26 Αύγ 2023, 12:13 » σε Θρησκειολογία - 3 Απαντήσεις
- 465 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V