Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το καρκίνο;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το καρκίνο;
Υπάρχουν άνθρωποι που θα λέγατε "καλά έπαθε ο πούστης". "Μπράβο θεέ μου". ?
Re: Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το καρκίνο;
Αυτό που αποκαλείς τους άλλους είσαι εσύ.
ναι. ορισμενοι εγκληματιες.
οχι. δεν υπαρχει θεος."Μπράβο θεέ μου". ?
αν υπηρχε, και αν εστελνε αυτος τους καρκινους, θα ηταν μεγαλο μουνοπανο, πολυ μεγαλυτερο απο οσους ευχονται καρκινους, αφου δεν τους ευχεται απλα, τους στελνει κιολας, σε εκατομυρια αθωους ανθρωπους μαλιστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
- Αλιόσα
- Phorum.gr user: Αλιόσα
Εσυ τι ασχολείσαι όλη την ώρα για κάτι που λες πως δεν υπάρχει;Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:30ναι. ορισμενοι εγκληματιες.οχι. δεν υπαρχει θεος."Μπράβο θεέ μου". ?
αν υπηρχε, και αν εστελνε αυτος τους καρκινους, θα ηταν μεγαλο μουνοπανο, πολυ μεγαλυτερο απο οσους ευχονται καρκινους, αφου δεν τους ευχεται απλα, τους στελνει κιολας, σε εκατομυρια αθωους ανθρωπους μαλιστα.
Κι άμα τους έστελνε σε παιδοβιαστές? Παιδοδολοφόνους? Κατα συρροήν φονιάδες? Γενοκτόνους ηγέτες? Ατομα που έλαβαν υπερβολικά πολλούς οικονομικούς πόρους?Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:30ναι. ορισμενοι εγκληματιες.οχι. δεν υπαρχει θεος."Μπράβο θεέ μου". ?
Πρώτα απ'όλα αποκλείεται ως άθεος να έλεγα "Μπράβο Θεέ μου". 
Ύστερα, ακόμα και αν πίστευα, και ακόμα και αν πίστευα ότι ο Θεός καθορίζει το ποιός θα ασθενήσει και ποιός όχι, θα θεωρούσα τον εαυτό μου εντελώς ηλίθιο αν νόμιζα ότι κατανοώ την λογική του Θεού. Και πάντα έβρισκα τερματικώς χαζούς όσους εκεί που η κατάληξη συμφωνούσε με την φτωχή τους λογική περί δικαιοσύνης απέδιδαν την κατάληξη στον Θεό με μια βλακωδώς απλουστευτική διαδικασία, αλλά εκεί που δεν έβλεπαν "δικαιοσύνη" (παιδιά να βασανίζονται, καθίκια να διάγουν μακρά και απροβλημάτιστη ζωή κτλ) έλεγαν ότι αυτά δεν είναι έργα του Θεού αλλά των ανθρώπων ή του Σατανά, ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί "στην επόμενη ζωή" ή το ακόμα πιο ωραίο "ανεξερεύνητες οι βουλές του Κυρίου". Δηλαδή εκεί που μας βολεύει καταλαβαίνουμε τον Θεό, αλλά εκεί που δεν μας βολεύει δεν τον καταλαβαίνουμε.
Τρίτον και εξίσου σημαντικό, ο καρκίνος δεν είναι σε καμμία περίπτωση η χειρότερη ασθένεια από την σκοπιά του πόσο υποφέρει ο πάσχων. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τις χειρότερες περιπτώσεις ασθενειών (σύνδρομα και ασθένειες που εμφανίζονται ήδη πριν την γέννηση ή στην παιδική ηλικία) και πάρουμε μόνο τις ασθένειες που εμφανίζονται σε ενήλικες, ακόμα και οι χειρότερες μορφές καρκίνου δεν είναι καν στο top-10 του πόσο υποφέρει ο ασθενής. Μη σου πω ούτε καν στο top-100.
Και τώρα όσον αφορά το Schadenfreude, αν συμβεί κάτι που να βασανίζει επί μακρόν κάποιον που θεωρώ εντελώς απόβρασμα, δεν νομίζω ότι θα ευχαριστηθώ ιδιαίτερα. Το έχω ξαναγράψει και σε άλλα νήματα, υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελα να μην υπάρχουν πλέον στην κοινωνία από καθαρά πρακτικής άποψης. Δηλαδή έναν αποδεδειγμένα βασανιστή και δολοφόνο δεν βρίσκω καν τον λόγο να τον κρατάμε (δηλαδή να τον πληρώνουμε) στη φυλακή, ούτε καν για τα 5-10-20-30-40 χρόνια μέχρι να εκτελεστεί στις χώρες που υπάρχει ακόμα η θανατική ποινή. Το ιδανικό θα ήταν να τον υποχρεώσουμε να δουλεύει ώστε να αναστρέψει ένα μικρό έστω κομμάτι της ζημιάς που έχει κάνει αλλά αν αυτό δεν γίνεται, μια γρήγορη εκτέλεση με έναν ανώδυνο τρόπο. Δεν κερδίζω κάτι ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος με το να υποφέρει ένα καθίκι.

Ύστερα, ακόμα και αν πίστευα, και ακόμα και αν πίστευα ότι ο Θεός καθορίζει το ποιός θα ασθενήσει και ποιός όχι, θα θεωρούσα τον εαυτό μου εντελώς ηλίθιο αν νόμιζα ότι κατανοώ την λογική του Θεού. Και πάντα έβρισκα τερματικώς χαζούς όσους εκεί που η κατάληξη συμφωνούσε με την φτωχή τους λογική περί δικαιοσύνης απέδιδαν την κατάληξη στον Θεό με μια βλακωδώς απλουστευτική διαδικασία, αλλά εκεί που δεν έβλεπαν "δικαιοσύνη" (παιδιά να βασανίζονται, καθίκια να διάγουν μακρά και απροβλημάτιστη ζωή κτλ) έλεγαν ότι αυτά δεν είναι έργα του Θεού αλλά των ανθρώπων ή του Σατανά, ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί "στην επόμενη ζωή" ή το ακόμα πιο ωραίο "ανεξερεύνητες οι βουλές του Κυρίου". Δηλαδή εκεί που μας βολεύει καταλαβαίνουμε τον Θεό, αλλά εκεί που δεν μας βολεύει δεν τον καταλαβαίνουμε.
Τρίτον και εξίσου σημαντικό, ο καρκίνος δεν είναι σε καμμία περίπτωση η χειρότερη ασθένεια από την σκοπιά του πόσο υποφέρει ο πάσχων. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τις χειρότερες περιπτώσεις ασθενειών (σύνδρομα και ασθένειες που εμφανίζονται ήδη πριν την γέννηση ή στην παιδική ηλικία) και πάρουμε μόνο τις ασθένειες που εμφανίζονται σε ενήλικες, ακόμα και οι χειρότερες μορφές καρκίνου δεν είναι καν στο top-10 του πόσο υποφέρει ο ασθενής. Μη σου πω ούτε καν στο top-100.
Και τώρα όσον αφορά το Schadenfreude, αν συμβεί κάτι που να βασανίζει επί μακρόν κάποιον που θεωρώ εντελώς απόβρασμα, δεν νομίζω ότι θα ευχαριστηθώ ιδιαίτερα. Το έχω ξαναγράψει και σε άλλα νήματα, υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελα να μην υπάρχουν πλέον στην κοινωνία από καθαρά πρακτικής άποψης. Δηλαδή έναν αποδεδειγμένα βασανιστή και δολοφόνο δεν βρίσκω καν τον λόγο να τον κρατάμε (δηλαδή να τον πληρώνουμε) στη φυλακή, ούτε καν για τα 5-10-20-30-40 χρόνια μέχρι να εκτελεστεί στις χώρες που υπάρχει ακόμα η θανατική ποινή. Το ιδανικό θα ήταν να τον υποχρεώσουμε να δουλεύει ώστε να αναστρέψει ένα μικρό έστω κομμάτι της ζημιάς που έχει κάνει αλλά αν αυτό δεν γίνεται, μια γρήγορη εκτέλεση με έναν ανώδυνο τρόπο. Δεν κερδίζω κάτι ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος με το να υποφέρει ένα καθίκι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
δε θα με δεις ποτε να ασχολουμαι πρωτος. δεν ανοιγω θεολογικες συζητησεις.Αλιόσα έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:37Εσυ τι ασχολείσαι όλη την ώρα για κάτι που λες πως δεν υπάρχει;Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:30ναι. ορισμενοι εγκληματιες.οχι. δεν υπαρχει θεος."Μπράβο θεέ μου". ?
αλλα αν βρεθει καποια τετοια ερωτηση μπροστα μου, απανταω. αυτο δεν ειναι το νοημα του πχορουμ;
αμα αυριο το πρωι γινουν καλα ολα τα παιδια που εχουν καρκινο, καθως και οι υπολοιποι αθωοι, και παθουν καρκινο ολοι οι εγκληματιες που περιγραφεις,θα πιστεψω στην υπαρξη θεου,και μαλιστα "καλου" θεου.20--- έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:38Κι άμα τους έστελνε σε παιδοβιαστές? Παιδοδολοφόνους? Κατα συρροήν φονιάδες? Γενοκτόνους ηγέτες? Ατομα που έλαβαν υπερβολικά πολλούς οικονομικούς πόρους?Ασέβαστος έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:30ναι. ορισμενοι εγκληματιες.οχι. δεν υπαρχει θεος."Μπράβο θεέ μου". ?
Το πόστ σου είναι πολύ καλό γενικά σε ένα σημείο μόνο θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή. Στην αξία του "παραδειγματισμού" δηλαδή αν η τιμωρία δεν είναι ακριβώς της ίδιας βαρβαρότητας με το έγκλημα δηλαδή φριχτά βασανιστηρία για έναν παιδοδολοφόνο πχ τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι θα έχουν την ευκαιρία να σε χαρακτηρίσουν "μη δίκαιο" και να σου πάρουν τη θέση. Και θα έχουν δίκιο!micmic έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:45Πρώτα απ'όλα αποκλείεται ως άθεος να έλεγα "Μπράβο Θεέ μου".
Επίσης υποτίθεται ότι ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και θα πρέπει να συγχωρείς και τον χειρότερο εχθρό σου. Αυτό επειδή βλέπω πάρα πολλούς που από όλη την Βίβλο φαίνεται να έχουν κρατήσει μόνο το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού". Τέλος, αν είσαι πολιτικός και υποτίθεται "πιστός", πρέπει να έχεις κατανοήσει ήδη ότι θα πας στην Κόλαση οπότε δεν πρέπει να σ'απασχολεί η θεολογική πλευρά του πράγματος, είσαι καθίκι και ο ίδιος.20--- έγραψε: ↑05 Φεβ 2025, 08:58Το πόστ σου είναι πολύ καλό γενικά σε ένα σημείο μόνο θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή. Στην αξία του "παραδειγματισμού" δηλαδή αν η τιμωρία δεν είναι ακριβώς της ίδιας βαρβαρότητας με το έγκλημα δηλαδή φριχτά βασανιστηρία για έναν παιδοδολοφόνο πχ τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι θα έχουν την ευκαιρία να σε χαρακτηρίσουν "μη δίκαιο" και να σου πάρουν τη θέση. Και θα έχουν δίκιο!
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Πρέπει να συγχωρείς εφ' όσον έχει μετανοήσει ο άλλος/η. Και αφού τιμωρηθεί πρώτα προσθέτω εγώ.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Κανένας. Ούτε ο χειρότερος όλων.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Οχι, από τη στιγμή που το παθαίνουν και οι "καλοί".
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- Έκτωρ Φοίνιξ
- Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ
Όχι. Ίσως το πω πάνω στα νεύρα μου, ίσως το γράψω στο Youtube για να περάσει η ώρα, αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει κανένας να υποφέρει.
Επίσης μάθε να μιλάς τη γλώσσα σου: Υπάρχουν άνθρωποι που για τους οποίους θα λέγατε...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 7 Απαντήσεις
- 934 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
17 Μαρ 2024, 11:04
-
- 2 Απαντήσεις
- 162 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ
26 Μαρ 2025, 23:34
-
-
Νέα δημοσίευση Όχι άλλο καρκίνο στον Βόλο
από Frappezitis » 24 Οκτ 2023, 12:39 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 279 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
24 Οκτ 2023, 12:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εμβολιο εξαφανισε το καρκινο τραχηλου της μητρας
από talaipwros » 23 Ιαν 2024, 20:27 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 111 Απαντήσεις
- 4152 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
09 Μαρ 2024, 07:42
-