Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το καρκίνο;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Unicex

Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το καρκίνο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 05 Φεβ 2025, 06:42

Υπάρχουν άνθρωποι που θα λέγατε "καλά έπαθε ο πούστης". "Μπράβο θεέ μου". ?

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Re: Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν το καρκίνο;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 05 Φεβ 2025, 08:24

Αυτό που αποκαλείς τους άλλους είσαι εσύ.

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 05 Φεβ 2025, 08:28

Antares έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:24
Ισως είναι σκληρό αυτό που λέω όμως μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους "θεία" δικαιοσύνη?

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Φεβ 2025, 08:30

20--- έγραψε:
05 Φεβ 2025, 06:42
Υπάρχουν άνθρωποι που θα λέγατε "καλά έπαθε ο πούστης".
ναι. ορισμενοι εγκληματιες.
"Μπράβο θεέ μου". ?
οχι. δεν υπαρχει θεος.
αν υπηρχε, και αν εστελνε αυτος τους καρκινους, θα ηταν μεγαλο μουνοπανο, πολυ μεγαλυτερο απο οσους ευχονται καρκινους, αφου δεν τους ευχεται απλα, τους στελνει κιολας, σε εκατομυρια αθωους ανθρωπους μαλιστα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 05 Φεβ 2025, 08:37

Ασέβαστος έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:30
20--- έγραψε:
"Μπράβο θεέ μου". ?
οχι. δεν υπαρχει θεος.
αν υπηρχε, και αν εστελνε αυτος τους καρκινους, θα ηταν μεγαλο μουνοπανο, πολυ μεγαλυτερο απο οσους ευχονται καρκινους, αφου δεν τους ευχεται απλα, τους στελνει κιολας, σε εκατομυρια αθωους ανθρωπους μαλιστα.
Εσυ τι ασχολείσαι όλη την ώρα για κάτι που λες πως δεν υπάρχει;

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 05 Φεβ 2025, 08:38

Ασέβαστος έγραψε:
20--- έγραψε:
"Μπράβο θεέ μου". ?
οχι. δεν υπαρχει θεος.
Κι άμα τους έστελνε σε παιδοβιαστές? Παιδοδολοφόνους? Κατα συρροήν φονιάδες? Γενοκτόνους ηγέτες? Ατομα που έλαβαν υπερβολικά πολλούς οικονομικούς πόρους?

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 05 Φεβ 2025, 08:45

Πρώτα απ'όλα αποκλείεται ως άθεος να έλεγα "Μπράβο Θεέ μου". :003:

Ύστερα, ακόμα και αν πίστευα, και ακόμα και αν πίστευα ότι ο Θεός καθορίζει το ποιός θα ασθενήσει και ποιός όχι, θα θεωρούσα τον εαυτό μου εντελώς ηλίθιο αν νόμιζα ότι κατανοώ την λογική του Θεού. Και πάντα έβρισκα τερματικώς χαζούς όσους εκεί που η κατάληξη συμφωνούσε με την φτωχή τους λογική περί δικαιοσύνης απέδιδαν την κατάληξη στον Θεό με μια βλακωδώς απλουστευτική διαδικασία, αλλά εκεί που δεν έβλεπαν "δικαιοσύνη" (παιδιά να βασανίζονται, καθίκια να διάγουν μακρά και απροβλημάτιστη ζωή κτλ) έλεγαν ότι αυτά δεν είναι έργα του Θεού αλλά των ανθρώπων ή του Σατανά, ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί "στην επόμενη ζωή" ή το ακόμα πιο ωραίο "ανεξερεύνητες οι βουλές του Κυρίου". Δηλαδή εκεί που μας βολεύει καταλαβαίνουμε τον Θεό, αλλά εκεί που δεν μας βολεύει δεν τον καταλαβαίνουμε.

Τρίτον και εξίσου σημαντικό, ο καρκίνος δεν είναι σε καμμία περίπτωση η χειρότερη ασθένεια από την σκοπιά του πόσο υποφέρει ο πάσχων. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τις χειρότερες περιπτώσεις ασθενειών (σύνδρομα και ασθένειες που εμφανίζονται ήδη πριν την γέννηση ή στην παιδική ηλικία) και πάρουμε μόνο τις ασθένειες που εμφανίζονται σε ενήλικες, ακόμα και οι χειρότερες μορφές καρκίνου δεν είναι καν στο top-10 του πόσο υποφέρει ο ασθενής. Μη σου πω ούτε καν στο top-100.

Και τώρα όσον αφορά το Schadenfreude, αν συμβεί κάτι που να βασανίζει επί μακρόν κάποιον που θεωρώ εντελώς απόβρασμα, δεν νομίζω ότι θα ευχαριστηθώ ιδιαίτερα. Το έχω ξαναγράψει και σε άλλα νήματα, υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελα να μην υπάρχουν πλέον στην κοινωνία από καθαρά πρακτικής άποψης. Δηλαδή έναν αποδεδειγμένα βασανιστή και δολοφόνο δεν βρίσκω καν τον λόγο να τον κρατάμε (δηλαδή να τον πληρώνουμε) στη φυλακή, ούτε καν για τα 5-10-20-30-40 χρόνια μέχρι να εκτελεστεί στις χώρες που υπάρχει ακόμα η θανατική ποινή. Το ιδανικό θα ήταν να τον υποχρεώσουμε να δουλεύει ώστε να αναστρέψει ένα μικρό έστω κομμάτι της ζημιάς που έχει κάνει αλλά αν αυτό δεν γίνεται, μια γρήγορη εκτέλεση με έναν ανώδυνο τρόπο. Δεν κερδίζω κάτι ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος με το να υποφέρει ένα καθίκι.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Φεβ 2025, 08:49

Αλιόσα έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:37
Ασέβαστος έγραψε:
20--- έγραψε:
"Μπράβο θεέ μου". ?
οχι. δεν υπαρχει θεος.
Εσυ τι ασχολείσαι όλη την ώρα για κάτι που λες πως δεν υπάρχει;
δε θα με δεις ποτε να ασχολουμαι πρωτος. δεν ανοιγω θεολογικες συζητησεις.

αλλα αν βρεθει καποια τετοια ερωτηση μπροστα μου, απανταω. αυτο δεν ειναι το νοημα του πχορουμ;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 05 Φεβ 2025, 08:52

20--- έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:38
Ασέβαστος έγραψε:
20--- έγραψε:
"Μπράβο θεέ μου". ?
οχι. δεν υπαρχει θεος.
Κι άμα τους έστελνε σε παιδοβιαστές? Παιδοδολοφόνους? Κατα συρροήν φονιάδες? Γενοκτόνους ηγέτες? Ατομα που έλαβαν υπερβολικά πολλούς οικονομικούς πόρους?
αμα αυριο το πρωι γινουν καλα ολα τα παιδια που εχουν καρκινο, καθως και οι υπολοιποι αθωοι, και παθουν καρκινο ολοι οι εγκληματιες που περιγραφεις,θα πιστεψω στην υπαρξη θεου,και μαλιστα "καλου" θεου.

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 05 Φεβ 2025, 08:58

micmic έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:45
Πρώτα απ'όλα αποκλείεται ως άθεος να έλεγα "Μπράβο Θεέ μου". :003:

Ύστερα, ακόμα και αν πίστευα, και ακόμα και αν πίστευα ότι ο Θεός καθορίζει το ποιός θα ασθενήσει και ποιός όχι, θα θεωρούσα τον εαυτό μου εντελώς ηλίθιο αν νόμιζα ότι κατανοώ την λογική του Θεού. Και πάντα έβρισκα τερματικώς χαζούς όσους εκεί που η κατάληξη συμφωνούσε με την φτωχή τους λογική περί δικαιοσύνης απέδιδαν την κατάληξη στον Θεό με μια βλακωδώς απλουστευτική διαδικασία, αλλά εκεί που δεν έβλεπαν "δικαιοσύνη" (παιδιά να βασανίζονται, καθίκια να διάγουν μακρά και απροβλημάτιστη ζωή κτλ) έλεγαν ότι αυτά δεν είναι έργα του Θεού αλλά των ανθρώπων ή του Σατανά, ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί "στην επόμενη ζωή" ή το ακόμα πιο ωραίο "ανεξερεύνητες οι βουλές του Κυρίου". Δηλαδή εκεί που μας βολεύει καταλαβαίνουμε τον Θεό, αλλά εκεί που δεν μας βολεύει δεν τον καταλαβαίνουμε.

Τρίτον και εξίσου σημαντικό, ο καρκίνος δεν είναι σε καμμία περίπτωση η χειρότερη ασθένεια από την σκοπιά του πόσο υποφέρει ο πάσχων. Ακόμα και αν εξαιρέσουμε τις χειρότερες περιπτώσεις ασθενειών (σύνδρομα και ασθένειες που εμφανίζονται ήδη πριν την γέννηση ή στην παιδική ηλικία) και πάρουμε μόνο τις ασθένειες που εμφανίζονται σε ενήλικες, ακόμα και οι χειρότερες μορφές καρκίνου δεν είναι καν στο top-10 του πόσο υποφέρει ο ασθενής. Μη σου πω ούτε καν στο top-100.

Και τώρα όσον αφορά το Schadenfreude, αν συμβεί κάτι που να βασανίζει επί μακρόν κάποιον που θεωρώ εντελώς απόβρασμα, δεν νομίζω ότι θα ευχαριστηθώ ιδιαίτερα. Το έχω ξαναγράψει και σε άλλα νήματα, υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελα να μην υπάρχουν πλέον στην κοινωνία από καθαρά πρακτικής άποψης. Δηλαδή έναν αποδεδειγμένα βασανιστή και δολοφόνο δεν βρίσκω καν τον λόγο να τον κρατάμε (δηλαδή να τον πληρώνουμε) στη φυλακή, ούτε καν για τα 5-10-20-30-40 χρόνια μέχρι να εκτελεστεί στις χώρες που υπάρχει ακόμα η θανατική ποινή. Το ιδανικό θα ήταν να τον υποχρεώσουμε να δουλεύει ώστε να αναστρέψει ένα μικρό έστω κομμάτι της ζημιάς που έχει κάνει αλλά αν αυτό δεν γίνεται, μια γρήγορη εκτέλεση με έναν ανώδυνο τρόπο. Δεν κερδίζω κάτι ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος με το να υποφέρει ένα καθίκι.
Το πόστ σου είναι πολύ καλό γενικά σε ένα σημείο μόνο θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή. Στην αξία του "παραδειγματισμού" δηλαδή αν η τιμωρία δεν είναι ακριβώς της ίδιας βαρβαρότητας με το έγκλημα δηλαδή φριχτά βασανιστηρία για έναν παιδοδολοφόνο πχ τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι θα έχουν την ευκαιρία να σε χαρακτηρίσουν "μη δίκαιο" και να σου πάρουν τη θέση. Και θα έχουν δίκιο!

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 05 Φεβ 2025, 09:11

20--- έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:58
Το πόστ σου είναι πολύ καλό γενικά σε ένα σημείο μόνο θέλω να σου εφιστήσω την προσοχή. Στην αξία του "παραδειγματισμού" δηλαδή αν η τιμωρία δεν είναι ακριβώς της ίδιας βαρβαρότητας με το έγκλημα δηλαδή φριχτά βασανιστηρία για έναν παιδοδολοφόνο πχ τότε οι πολιτικοί αντίπαλοι θα έχουν την ευκαιρία να σε χαρακτηρίσουν "μη δίκαιο" και να σου πάρουν τη θέση. Και θα έχουν δίκιο!
Επίσης υποτίθεται ότι ο Χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και θα πρέπει να συγχωρείς και τον χειρότερο εχθρό σου. Αυτό επειδή βλέπω πάρα πολλούς που από όλη την Βίβλο φαίνεται να έχουν κρατήσει μόνο το "οφθαλμόν αντί οφθαλμού". Τέλος, αν είσαι πολιτικός και υποτίθεται "πιστός", πρέπει να έχεις κατανοήσει ήδη ότι θα πας στην Κόλαση οπότε δεν πρέπει να σ'απασχολεί η θεολογική πλευρά του πράγματος, είσαι καθίκι και ο ίδιος.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 05 Φεβ 2025, 09:17

Πρέπει να συγχωρείς εφ' όσον έχει μετανοήσει ο άλλος/η. Και αφού τιμωρηθεί πρώτα προσθέτω εγώ.

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 05 Φεβ 2025, 09:26

Κανένας. Ούτε ο χειρότερος όλων.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 05 Φεβ 2025, 09:43

20--- έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:28
Antares έγραψε:
05 Φεβ 2025, 08:24
Ισως είναι σκληρό αυτό που λέω όμως μπορεί να υπάρχει τέτοιου είδους "θεία" δικαιοσύνη?
Οχι, από τη στιγμή που το παθαίνουν και οι "καλοί".
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Έκτωρ Φοίνιξ
Phorum.gr user: Έκτωρ Φοίνιξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Έκτωρ Φοίνιξ » 05 Φεβ 2025, 11:13

20--- έγραψε:
Υπάρχουν άνθρωποι που θα λέγατε "καλά έπαθε ο πούστης". "Μπράβο θεέ μου". ?
Όχι. Ίσως το πω πάνω στα νεύρα μου, ίσως το γράψω στο Youtube για να περάσει η ώρα, αλλά δεν πιστεύω ότι αξίζει κανένας να υποφέρει.

Επίσης μάθε να μιλάς τη γλώσσα σου: Υπάρχουν άνθρωποι που για τους οποίους θα λέγατε...

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών