Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:04

Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.

Αυτό που αντίκρισα σε 7 περίπου εκκλησίας που ήταν στον δρόμο μου ήταν παντού λουκέτα... και δεν μιλάμε για ξωκλήσια αλλά για μεγάλες κεντρικές εκκλησίες.
Τι συμβαίνει;
the end

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Re: Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:20

Εν τω μεταξύ τόση ώρα γουγλάρω για ωράριο στις εκκλησίες και δεν βρίσκω τίποτα...
the end

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 03 Απρ 2019, 15:22

Κάθε Εκκλησία έχει το δικό της. Εκεί που είναι το πατρικό μου, έχει πολλές τριγύρω, κάποιες λουκετώνουν το μεσημέρι, κάποιες έχουν ανοιχτά, και αφήνουν έναν άνθρωπο να προσέχει. Είναι θέμα τύχης, που λένε.
Ordem e Progresso.

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 03 Απρ 2019, 15:22

Πάνας έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:04
Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.

Αυτό που αντίκρισα σε 7 περίπου εκκλησίας που ήταν στον δρόμο μου ήταν παντού λουκέτα... και δεν μιλάμε για ξωκλήσια αλλά για μεγάλες κεντρικές εκκλησίες.
Τι συμβαίνει;
Έχουν αγριέψει πια τα πράγματα. Παλιότερα ήταν ανοιχτές όλη μέρα, ακόμα και με κανέναν μέσα.

Αν τις αφήσουν έτσι τώρα, θα μπουκάρουν και θα βουτήξουν παγκάρια, εικονίσματα και όποιοδήποτε αντικείμενο αξίας σε dt.

Άβαταρ μέλους
shrike
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από shrike » 03 Απρ 2019, 15:23

Τι παιδεύεσαι και τρέχεις στις εκκλησίες;

https://gratefulness.org/light-a-candle/view-all

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:25

Cavaliere έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:22
Κάθε Εκκλησία έχει το δικό της. Εκεί που είναι το πατρικό μου, έχει πολλές τριγύρω, κάποιες λουκετώνουν το μεσημέρι, κάποιες έχουν ανοιχτά, και αφήνουν έναν άνθρωπο να προσέχει. Είναι θέμα τύχης, που λένε.
Μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια, δεν βρήκα καμία ανοικτή, αναρωτιέμαι πόσο σωστό είναι κάτι τέτοιο. Μεσημέρι μία η ώρα δεν θα το έλεγα.
the end

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:26

this_man έγραψε:
Πάνας έγραψε:

Τι συμβαίνει;
Έχουν αγριέψει πια τα πράγματα. Παλιότερα ήταν ανοιχτές όλη μέρα, ακόμα και με κανέναν μέσα.

Αν τις αφήσουν έτσι τώρα, θα μπουκάρουν και θα βουτήξουν παγκάρια, εικονίσματα και όποιοδήποτε αντικείμενο αξίας σε dt.
Εντάξει, πότε είναι ανοικτές όμως; :102:
the end

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 03 Απρ 2019, 15:27

Παλαιότερα δεν έκλειναν ποτέ. Στο χωριό μου είχαν όλες το κλειδί πάνω στην πόρτα !
Τώρα στις πόλεις οι μεγάλες έχουν ένα μικρότερο εκκλησάκι που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα ( σε κάποιες και τη νύχτα ) και ανάβεις εκεί κεράκι.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 03 Απρ 2019, 15:28

Πάνας έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:25
Μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια, δεν βρήκα καμία ανοικτή, αναρωτιέμαι πόσο σωστό είναι κάτι τέτοιο. Μεσημέρι μία η ώρα δεν θα το έλεγα.
Ε, εκεί θα κλείνουν μάλλον. Έτυχες. Δεν είχε μεγάλη Γιορτή, ή να είναι ημέρα Εξομολόγησης, που ο Παπάς μένει να τους ακούσει, και από την άλλη, όπως σωστά ειπώθηκε, ο φόβος για ληστείες, αλλά και βανδαλισμούς. Στον Πειραιά μας, όμως, θα βρεις οπωσδήποτε μεσημέρι ανοιχτά, τη Μητρόπολη, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Κωνσταντίνου και Ελένης, Την Ευαγγελίστρια, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Νείλο, τον Άη Νικόλα, και άλλους Ναούς, ανοιχτούς. Μπράβο σου πάντως, που σκέφτηκες να τιμήσεις τη μνήμη των γονέων σου.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:28

Ζαποτέκος έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:27
Παλαιότερα δεν έκλειναν ποτέ. Στο χωριό μου είχαν όλες το κλειδί πάνω στην πόρτα !
Τώρα στις πόλεις οι μεγάλες έχουν ένα μικρότερο εκκλησάκι που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα ( σε κάποιες και τη νύχτα ) και ανάβεις εκεί κεράκι.
Σε τρεις που είχαν προαύλιο χώρο είχε λουκέτο και στην καγκελόπορτα, ούτε στο προαύλιο δεν μπορείς να μπεις.
the end

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 03 Απρ 2019, 15:29

Ζωοδόχος Πηγή στην Ακαδημίας συνήθως είναι ανοικτή, πάω και ανάβω κερί καθημερινά.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:32

Cavaliere έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:28
Πάνας έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:25
Ε, εκεί θα κλείνουν μάλλον. Έτυχες. Δεν είχε μεγάλη Γιορτή, ή να είναι ημέρα Εξομολόγησης, που ο Παπάς μένει να τους ακούσει, και από την άλλη, όπως σωστά ειπώθηκε, ο φόβος για ληστείες, αλλά και βανδαλισμούς. Στον Πειραιά μας, όμως, θα βρεις οπωσδήποτε μεσημέρι ανοιχτά, τη Μητρόπολη, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Κωνσταντίνου και Ελένης, Την Ευαγγελίστρια, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Νείλο, τον Άη Νικόλα, και άλλους Ναούς, ανοιχτούς. Μπράβο σου πάντως, που σκέφτηκες να τιμήσεις τη μνήμη των γονέων σου.
Εμένα με ξέρεις, είμαι πολύ δύσπιστος, για εκείνους θα το έκανα σε περίπτωση που σκέφτομαι λάθος. Να σου πω την αλήθεια μου, είναι μερικές φορές που ούτε και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω.
the end

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 03 Απρ 2019, 15:33

Πάνας έγραψε:
Ζαποτέκος έγραψε:
Σε τρεις που είχαν προαύλιο χώρο είχε λουκέτο και στην καγκελόπορτα, ούτε στο προαύλιο δεν μπορείς να μπεις.
Το ίδιο έπαθα και εγώ πρόσφατα στις 15:00 ώρα σε μία με προαύλιο. Πήγα να περάσω από μέσα για να κόψω δρόμο και ήταν κλειστά τα πορτόνια. Στις 17:00 θα άνοιγε γιατί στις 18:00 θα έκανε Εσπερινό.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 03 Απρ 2019, 15:34

Ζαποτέκος έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:33
Πάνας έγραψε:
Ζαποτέκος έγραψε:
Το ίδιο έπαθα και εγώ πρόσφατα στις 15:00 ώρα σε μία με προαύλιο. Πήγα να περάσω από μέσα για να κόψω δρόμο και ήταν κλειστά τα πορτόνια. Στις 17:00 θα άνοιγε γιατί στις 18:00 θα έκανε Εσπερινό.
Δηλαδή μετά τις 17:00 θα είναι ανοικτές;
the end

Γιάννης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γιάννης » 03 Απρ 2019, 15:34

Πάνας έγραψε:
03 Απρ 2019, 15:26
this_man έγραψε:
Πάνας έγραψε:

Τι συμβαίνει;

Εντάξει, πότε είναι ανοικτές όμως; :102:
Όποτε ευκαιρούν οι εκάστοτε παπάδες/διάκοι/νεωκόροι. Δοκίμασε ώρες που έχουν λειτουργίες, εσπερινούς κτλ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών