Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;
Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Αυτό που αντίκρισα σε 7 περίπου εκκλησίας που ήταν στον δρόμο μου ήταν παντού λουκέτα... και δεν μιλάμε για ξωκλήσια αλλά για μεγάλες κεντρικές εκκλησίες.
Τι συμβαίνει;
Αυτό που αντίκρισα σε 7 περίπου εκκλησίας που ήταν στον δρόμο μου ήταν παντού λουκέτα... και δεν μιλάμε για ξωκλήσια αλλά για μεγάλες κεντρικές εκκλησίες.
Τι συμβαίνει;
the end
Re: Έχουν ωράριο οι εκκλησίες;
Εν τω μεταξύ τόση ώρα γουγλάρω για ωράριο στις εκκλησίες και δεν βρίσκω τίποτα...
the end
Κάθε Εκκλησία έχει το δικό της. Εκεί που είναι το πατρικό μου, έχει πολλές τριγύρω, κάποιες λουκετώνουν το μεσημέρι, κάποιες έχουν ανοιχτά, και αφήνουν έναν άνθρωπο να προσέχει. Είναι θέμα τύχης, που λένε.
Ordem e Progresso.
Έχουν αγριέψει πια τα πράγματα. Παλιότερα ήταν ανοιχτές όλη μέρα, ακόμα και με κανέναν μέσα.Πάνας έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:04Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Τι συμβαίνει;
Αν τις αφήσουν έτσι τώρα, θα μπουκάρουν και θα βουτήξουν παγκάρια, εικονίσματα και όποιοδήποτε αντικείμενο αξίας σε dt.
Μιλάμε για το κέντρο της Αθήνας μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια, δεν βρήκα καμία ανοικτή, αναρωτιέμαι πόσο σωστό είναι κάτι τέτοιο. Μεσημέρι μία η ώρα δεν θα το έλεγα.
the end
Εντάξει, πότε είναι ανοικτές όμως;this_man έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:22Έχουν αγριέψει πια τα πράγματα. Παλιότερα ήταν ανοιχτές όλη μέρα, ακόμα και με κανέναν μέσα.Πάνας έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:04Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Τι συμβαίνει;
Αν τις αφήσουν έτσι τώρα, θα μπουκάρουν και θα βουτήξουν παγκάρια, εικονίσματα και όποιοδήποτε αντικείμενο αξίας σε dt.

the end
Παλαιότερα δεν έκλειναν ποτέ. Στο χωριό μου είχαν όλες το κλειδί πάνω στην πόρτα !
Τώρα στις πόλεις οι μεγάλες έχουν ένα μικρότερο εκκλησάκι που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα ( σε κάποιες και τη νύχτα ) και ανάβεις εκεί κεράκι.
Τώρα στις πόλεις οι μεγάλες έχουν ένα μικρότερο εκκλησάκι που είναι ανοιχτό όλη την ημέρα ( σε κάποιες και τη νύχτα ) και ανάβεις εκεί κεράκι.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Ε, εκεί θα κλείνουν μάλλον. Έτυχες. Δεν είχε μεγάλη Γιορτή, ή να είναι ημέρα Εξομολόγησης, που ο Παπάς μένει να τους ακούσει, και από την άλλη, όπως σωστά ειπώθηκε, ο φόβος για ληστείες, αλλά και βανδαλισμούς. Στον Πειραιά μας, όμως, θα βρεις οπωσδήποτε μεσημέρι ανοιχτά, τη Μητρόπολη, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Κωνσταντίνου και Ελένης, Την Ευαγγελίστρια, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Νείλο, τον Άη Νικόλα, και άλλους Ναούς, ανοιχτούς. Μπράβο σου πάντως, που σκέφτηκες να τιμήσεις τη μνήμη των γονέων σου.
Ordem e Progresso.
Σε τρεις που είχαν προαύλιο χώρο είχε λουκέτο και στην καγκελόπορτα, ούτε στο προαύλιο δεν μπορείς να μπεις.
the end
Ζωοδόχος Πηγή στην Ακαδημίας συνήθως είναι ανοικτή, πάω και ανάβω κερί καθημερινά.
Εμένα με ξέρεις, είμαι πολύ δύσπιστος, για εκείνους θα το έκανα σε περίπτωση που σκέφτομαι λάθος. Να σου πω την αλήθεια μου, είναι μερικές φορές που ούτε και εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω.Cavaliere έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:28Ε, εκεί θα κλείνουν μάλλον. Έτυχες. Δεν είχε μεγάλη Γιορτή, ή να είναι ημέρα Εξομολόγησης, που ο Παπάς μένει να τους ακούσει, και από την άλλη, όπως σωστά ειπώθηκε, ο φόβος για ληστείες, αλλά και βανδαλισμούς. Στον Πειραιά μας, όμως, θα βρεις οπωσδήποτε μεσημέρι ανοιχτά, τη Μητρόπολη, τον Άγιο Σπυρίδωνα, τον Κωνσταντίνου και Ελένης, Την Ευαγγελίστρια, την Αγία Παρασκευή, τον Άγιο Νείλο, τον Άη Νικόλα, και άλλους Ναούς, ανοιχτούς. Μπράβο σου πάντως, που σκέφτηκες να τιμήσεις τη μνήμη των γονέων σου.
the end
Το ίδιο έπαθα και εγώ πρόσφατα στις 15:00 ώρα σε μία με προαύλιο. Πήγα να περάσω από μέσα για να κόψω δρόμο και ήταν κλειστά τα πορτόνια. Στις 17:00 θα άνοιγε γιατί στις 18:00 θα έκανε Εσπερινό.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
Δηλαδή μετά τις 17:00 θα είναι ανοικτές;Ζαποτέκος έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:33Το ίδιο έπαθα και εγώ πρόσφατα στις 15:00 ώρα σε μία με προαύλιο. Πήγα να περάσω από μέσα για να κόψω δρόμο και ήταν κλειστά τα πορτόνια. Στις 17:00 θα άνοιγε γιατί στις 18:00 θα έκανε Εσπερινό.
the end
Όποτε ευκαιρούν οι εκάστοτε παπάδες/διάκοι/νεωκόροι. Δοκίμασε ώρες που έχουν λειτουργίες, εσπερινούς κτλ.Πάνας έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:26Εντάξει, πότε είναι ανοικτές όμως;this_man έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:22Έχουν αγριέψει πια τα πράγματα. Παλιότερα ήταν ανοιχτές όλη μέρα, ακόμα και με κανέναν μέσα.Πάνας έγραψε: ↑03 Απρ 2019, 15:04Σήμερα κατά τις 13:00 φεύγοντας από μια δουλειά θέλησα να ανάψω ένα κεράκι στη μνήμη του πατέρα μου και της μητέρας μου.
Τι συμβαίνει;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μεγιστο εβδομαδιαιο ωραριο που μπορει να αντεξει ο οργανισμος
από Casp » 03 Σεπ 2024, 13:52 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 191 Απαντήσεις
- 3618 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
21 Σεπ 2024, 21:50
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μέγιστο εβδομαδιαίο ωράριο που μπορεί ν' αντέξει ο οργασμός
από Kauldron » 03 Σεπ 2024, 17:47 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 9 Απαντήσεις
- 309 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
03 Σεπ 2024, 19:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη στη Συρία καταστρέφουν ορθόδοξες εκκλησίες.
από Kauldron » 13 Δεκ 2024, 16:11 » σε Διεθνής πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 150 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πατησιωτης
14 Δεκ 2024, 09:26
-
-
- 181 Απαντήσεις
- 3759 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
17 Φεβ 2025, 14:10