Ευδοκία Ρουμελιώτη: "Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ της ισότητας των φύλων, μου αρέσει να είμαι λίγο πιο κάτω από τον άντρα"

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ευδοκία Ρουμελιώτη: "Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ της ισότητας των φύλων, μου αρέσει να είμαι λίγο πιο κάτω από τον άντρα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 17 Νοέμ 2019, 14:46

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:42
fagano3 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:31
Χαοτικός έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:26
Να βρούνε τέτοιον άντρα κι άλλες γυρεύανε.
Η κατασταση για τις γυναικες σημερα ειναι πολυ δυσκολη.

Η μεση γυναικα ειναι αρκετα πιο μορφωμενη και με καλυτερες επαγγελματικες δεξιοτητες απο τον μεσο ανδρα με αποτελεσμα να αναγκαζονται στην αφυσικη κατασταση να ειναι με καποιον που νιωθουν κατωτερο τους
Δεν ισχύει πάντα. Πιστεύω ότι η ουσιαστική οικονομική ανεξαρτησία της γυναίκας, είναι αυτό που την κάνει να δει τον άντρα ως σύντροφο και θα τον κρίνει ως τέτοιο και όχι ως ανώτερο ή κατώτερο βάσει της μόρφωσης ή της οικονομικής του δυνατότητας. Ως κατώτερο θα τον δει κάποια που έχει ακόμη τον παλιό τρόπο σκέψης.

Η οικονομική ανασφάλεια είναι αυτή που παράγει τις μισογυνικές ή μίσανδρες απόψεις. Είναι κάτι σαν άμυνα που ισχύει για αμφότερα τα φύλα.
Το αντίθετο νομίζω. Η οικονομική ανασφάλεια είναι αυτή που παράγει τις απόψεις άντρας = δύναμη, ισχύς κτλ η γυναίκα που είναι οικονομικά ανεξάρτητη δεν μπορεί να δει κάποιον ισχυρότερο της. Γνώμη μου.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Ευδοκία Ρουμελιώτη: "Δεν ξέρω αν είμαι υπέρ της ισότητας των φύλων, μου αρέσει να είμαι λίγο πιο κάτω από τον άντρα"

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 17 Νοέμ 2019, 14:48

Alien666 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:45
Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:32

Αν βλέπεις στο τελευταίο λινκ αναφέρει μια ομάδα φεμινιστριών ζητάει αυτό με τα ρομποτ(που έχει μια μικρη βάση σε φάση κοινωνίας και που πάμε ωρε κτλ κτλ αλλά οκ το τεντώνουν). Αντίστοιχες ομάδες υπάρχουν άπειρες και χειρότερες πχ mgtow,incels κτλ.
Είναι ακραίοι.
Κάποιο παράδειγμα άλλο έχεις; που να είναι πιο μαζικό, γενικό να το πω έτσι.
Αν το ψάξεις θα βρεις χίλια δυο παραδείγματα. Ψάξε τι γίνεται με το κίνημα #metoo.

Και τα παραπάνω λινκς που παρέθεσα δεν τα λένε μουρλές και περιθωριακές. Επίσημα ΜΜΕ τα λένε.

Οταν σου λέω "ψάξε" εννοω ότι βαριέμαι να φάω μισή μέρα για να σου βρω τις πηγές που θες. Αν ψάξεις, θα τα δεις και μόνη σου.
Μα να ψάξω να βρω τι υποννοείς εσύ; Δεν γίνεται. Άστο έτσι,κατάλαβα πως το βλέπεις.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Νοέμ 2019, 14:48

fagano3 έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:

Η μεση γυναικα ειναι αρκετα πιο μορφωμενη και με καλυτερες επαγγελματικες δεξιοτητες απο τον μεσο ανδρα με αποτελεσμα να αναγκαζονται στην αφυσικη κατασταση να ειναι με καποιον που νιωθουν κατωτερο τους
Σιγά τη δυσκολία. Αν είναι αυτά τα "δύσκολα", πώς θα ανταπεξέλθουν στους τομείς που απαιτούν σωματική καταπόνηση και στις καταστάσεις που απαιτούν ισχυρή ψυχική δύναμη;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

fagano3

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από fagano3 » 17 Νοέμ 2019, 14:52

ΓΑΛΗ έγραψε:
fagano3 έγραψε:
Χαοτικός έγραψε:

Δεν ισχύει πάντα. Πιστεύω ότι η ουσιαστική οικονομική ανεξαρτησία της γυναίκας, είναι αυτό που την κάνει να δει τον άντρα ως σύντροφο και θα τον κρίνει ως τέτοιο και όχι ως ανώτερο ή κατώτερο βάσει της μόρφωσης ή της οικονομικής του δυνατότητας. Ως κατώτερο θα τον δει κάποια που έχει ακόμη τον παλιό τρόπο σκέψης.

Η οικονομική ανασφάλεια είναι αυτή που παράγει τις μισογυνικές ή μίσανδρες απόψεις. Είναι κάτι σαν άμυνα που ισχύει για αμφότερα τα φύλα.
Το αντιθετο εγινε.

Η ψευτοοικονομικη ανεξαρτησια απομακρυνε τις γυναικες απο το να βλεπουν τον ανδρα ως συντροφο.

Επισης αν ισχυει αυτο που ελεγες θα βλεπαμε π.χ. γιατρινες να τα φτιαχνουν με τεχνιτες. Αυτο που συμβαινει ειναι οι μισες γιατρινες να μενουν στο ραφι γιατι δεν βρισκουν καποιον που να ανταποκρινεται στα οικονομικα και μορφωτικα στανταρ τους , ενω αντιθετα οι γιατροι να ειναι πιο περιζητητοι απο ποτε.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Νοέμ 2019, 14:53

Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:48

Μα να ψάξω να βρω τι υποννοείς εσύ; Δεν γίνεται. Άστο έτσι,κατάλαβα πως το βλέπεις.
Να σου πω κάτι πολύ απλό που δεν χρειάζεται να το ψάξεις. Από τη μια έχουμε παραδείγματα σαν την κυρία που αναφέρει το αρχικό ποστ που λένε "οι γυναίκες πρέπει να έχουμε τον δικό μας ρόλο και οι άντρες τον δικό τους". Από την άλλη έχουμε το πάγιο φεμινιστικό αίτημα για ισότητα.

Αυτά τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα "πράγματα", δεν συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται ύπουλα.

Δηλαδή όπου μας βολεύει θέλουμε ισότητα.

Οπου δεν μας βολεύει, "ο άντρας να έχει τον ρόλο του".

Δεν πάει έτσι, δεν παίζω έτσι, αυτό είναι ζαβολιά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Νοέμ 2019, 14:56

Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:46

Το αντίθετο νομίζω. Η οικονομική ανασφάλεια είναι αυτή που παράγει τις απόψεις άντρας = δύναμη, ισχύς κτλ η γυναίκα που είναι οικονομικά ανεξάρτητη δεν μπορεί να δει κάποιον ισχυρότερο της. Γνώμη μου.
Η εργασία δεν συνεπάγεται πάντα οικονομική ανεξαρτησία και πολύ περισσότερο δεν συνεπάγεται ισχύ.
Ακόμη και στο παρελθόν περισσότερη ισχύ είχε μια γυναίκα με μεγάλη προίκα απέναντι στον "φτωχό" εργαζόμενο σύζυγο της.

Και ας μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει ο ισχυρός και ο ανίσχυρος μεταξύ των εργαζομένων.
Κι εδώ δεν παίζει διαχωρισμός των φύλων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 17 Νοέμ 2019, 14:59

Alien666 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:53
Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:48

Να σου πω κάτι πολύ απλό που δεν χρειάζεται να το ψάξεις. Από τη μια έχουμε παραδείγματα σαν την κυρία που αναφέρει το αρχικό ποστ που λένε "οι γυναίκες πρέπει να έχουμε τον δικό μας ρόλο και οι άντρες τον δικό τους". Από την άλλη έχουμε το πάγιο φεμινιστικό αίτημα για ισότητα.

Αυτά τα δύο εκ διαμέτρου αντίθετα "πράγματα", δεν συγκρούονται μεταξύ τους, αλλά αλληλοσυμπληρώνονται ύπουλα.

Δηλαδή όπου μας βολεύει θέλουμε ισότητα.

Οπου δεν μας βολεύει, "ο άντρας να έχει τον ρόλο του".

Δεν πάει έτσι, δεν παίζω έτσι, αυτό είναι ζαβολιά.

Τα έχεις κάνει λίγο αχταρμα στο μυαλό σου νομίζω;
Η Ρουμελιώτη σου λέει ξεκάθαρα θέλει να είναι κατωτερη από τον άντρα της. Τι θέση έχει με κάποια που θέλει την ισότητα μεταξύ των φύλων; (Να διευκρινίσω ότι εννοώ στην νοοτροπία μην αρχίσετε πάλι περί νόμων.)
Ποιος σου είπε ότι όλες οι γυναίκες θέλουν την πραγματική ισότητα που σε πολλές περιπτώσεις θα τις ξεβολέψει;

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 17 Νοέμ 2019, 15:05

ΓΑΛΗ έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:56
Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:46

Η εργασία δεν συνεπάγεται πάντα οικονομική ανεξαρτησία και πολύ περισσότερο δεν συνεπάγεται ισχύ.
Ακόμη και στο παρελθόν περισσότερη ισχύ είχε μια γυναίκα με μεγάλη προίκα απέναντι στον "φτωχό" εργαζόμενο σύζυγο της.

Και ας μην ξεχνάμε ότι πάντα υπάρχει ο ισχυρός και ο ανίσχυρος μεταξύ των εργαζομένων.
Κι εδώ δεν παίζει διαχωρισμός των φύλων.
Μα δεν μίλησα για την εργασία της γυναικας. Μίλησα για οικονομικη ανεξαρτησία της γυναίκας. Αυτή της δίνει την δύναμη να βλέπει τον άντρα ίσο απεναντι της. Άμα εξαρτάσαι από τον άλλο ακόμα και για να πάρεις τις σερβιέτες σου @@ ίση θα αισθανθείς. Κι εκεί φυσικά θα σου βγει το κόμπλεξ, το μίσος, κτλ κτλ γιατί υποχρεώνεσαι να είσαι υπό.
Και συνήθως την οικον. Ανεξαρτησία στην παρέχει η εργασία σου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Naida την 17 Νοέμ 2019, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ντεμέκ Τορναδόρος με ντραμπούιτ » 17 Νοέμ 2019, 15:05

Nero έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 21:45
Eθνικοκοινωνιστης έγραψε:
15 Νοέμ 2019, 21:37
αδιαφορη εμφανισιακα,πρεπει να εχει παρει στρατους σε μικρη ηλικια για να το παιζει καλη νοικοκυρουλα τωρα :g030:
δάσκαλε, όχι μόνο απορρίπτουμε τα ξέκωλα, αλλά ακόμα και όταν μια καλή γυναίκα φαίνεται να είναι σπάνια περίπτωση που πήρε το κόκκινο χαπάκι και αποδέχεται τη θέση της, την απορρίπτουμε και αυτή αυτόματα ως "πρώην ξέκωλο¨. Δε μας τα λες καλά. θα αρχίσω να πιστεύω ότι είσαι λίγο μισογύνης
πώς σου ήρθε αυτό πύτε :-?:-?:-?
κουλούρι Θεσσαλονίκης έγραψε:
30 Νοέμ 2019, 01:59

O Αδάμ φταίει για όλα Χόρχε μου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 17 Νοέμ 2019, 15:06

fagano3 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:52
ΓΑΛΗ έγραψε:
fagano3 έγραψε:

Το αντιθετο εγινε.

Η ψευτοοικονομικη ανεξαρτησια απομακρυνε τις γυναικες απο το να βλεπουν τον ανδρα ως συντροφο.

Επισης αν ισχυει αυτο που ελεγες θα βλεπαμε π.χ. γιατρινες να τα φτιαχνουν με τεχνιτες. Αυτο που συμβαινει ειναι οι μισες γιατρινες να μενουν στο ραφι γιατι δεν βρισκουν καποιον που να ανταποκρινεται στα οικονομικα και μορφωτικα στανταρ τους , ενω αντιθετα οι γιατροι να ειναι πιο περιζητητοι απο ποτε.
Αυτό είναι θέμα νοοτροπίας. Οι συγκεκριμένες γυναίκες δεν έχουν ακόμη καταφέρει να απεξαρτηθούν από τις όποιες καταβολές έχουν για τη γνώμη της κενωνίας, του σογιού τους κλπ

Οι άντρες δεν είχαν ποτέ τέτοια προβλήματα. Και παλιότερα το "πτυχίο" ήταν μεγάλη ταξική αναβάθμιση.
Σήμερα, δεν νομίζω ότι ισχύει το ίδιο, ακόμη και για τους γιατρούς.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Υδράργυρος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Υδράργυρος » 17 Νοέμ 2019, 15:06

Τσοκαρο-αποφοιτος της θεολογικης, που εκανε υον πλουσιο γαμο με μπουκη-γονο εργολαβικης οικογενειας, μας λεει οτι η γυναικα πρεπει να ειναι κατωτερη απ τον αντρα. Κυριακη μεσημερι στην ειδικη περιπτωση

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 17 Νοέμ 2019, 15:07

Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:59

Η Ρουμελιώτη σου λέει ξεκάθαρα θέλει να είναι κατωτερη από τον άντρα της. Τι θέση έχει με κάποια που θέλει την ισότητα μεταξύ των φύλων; (Να διευκρινίσω ότι εννοώ στην νοοτροπία μην αρχίσετε πάλι περί νόμων.)
Ποιος σου είπε ότι όλες οι γυναίκες θέλουν την πραγματική ισότητα που σε πολλές περιπτώσεις θα τις ξεβολέψει;
Ολες οι φεμινίστριες μου το είπαν έμμεσα. Επειδή ακόμη και σε αυτό το ζήτημα δεν έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Το 1/20 των δημοσιεύσεων τους αναφέρεται σε "εσωτερικευμένο μισογυνισμό" και τα υπόλοιπα 19/20 αναφέρονται στη τοξική αρρενοπώτητα της αντρικής φύσεως.

Από την άλλη, όσες ινφλούενσερς είναι της άποψης ότι το κάθε φύλο θα πρέπει να έχει τον δικό του ρόλο σε μία σχέση, δεν έχουν πει ποτέ κακό λόγο για τις φεμινίστριες (αναφέρομαι στις ελληνίδες γιατί αυτές των ΗΠΑ έχουν ήδη πάρει θέση).

Αρα τι έχουμε εδώ; Συνεργασία και αλληλοκάλυψη.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Nero

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nero » 17 Νοέμ 2019, 15:10

Υδράργυρος έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 15:06
Τσοκαρο-αποφοιτος της θεολογικης, που εκανε υον πλουσιο γαμο με μπουκη-γονο εργολαβικης οικογενειας
που τις ξέρεις όλες αυτές τις λεπτομέρειες? :smt017

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 17 Νοέμ 2019, 15:11

Alien666 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 15:07
Naida έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:59

Ολες οι φεμινίστριες μου το είπαν έμμεσα. Επειδή ακόμη και σε αυτό το ζήτημα δεν έχουν διαχωρίσει τη θέση τους. Το 1/20 των δημοσιεύσεων τους αναφέρεται σε "εσωτερικευμένο μισογυνισμό" και τα υπόλοιπα 19/20 αναφέρονται στη τοξική αρρενοπώτητα της αντρικής φύσεως.

Από την άλλη, όσες ινφλούενσερς είναι της άποψης ότι το κάθε φύλο θα πρέπει να έχει τον δικό του ρόλο σε μία σχέση, δεν έχουν πει ποτέ κακό λόγο για τις φεμινίστριες (αναφέρομαι στις ελληνίδες γιατί αυτές των ΗΠΑ έχουν ήδη πάρει θέση).

Αρα τι έχουμε εδώ; Συνεργασία και αλληλοκάλυψη.
Α καλά εντάξει.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 17 Νοέμ 2019, 15:12

Υδράργυρος έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 15:06
Τσοκαρο-αποφοιτος της θεολογικης, που εκανε υον πλουσιο γαμο με μπουκη-γονο εργολαβικης οικογενειας, μας λεει οτι η γυναικα πρεπει να ειναι κατωτερη απ τον αντρα. Κυριακη μεσημερι στην ειδικη περιπτωση
ειναι αυτες οι παρτολες που το παιζουν καλες νοικοκυρουλες και κανουν μαθηματα ηθικης στις νεοτερες οταν εχουν χτυπησει πια προ πολλου στον τοιχο δενοντας τον γαιδαρο τους :102:
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών