Εγώ και οι φίλες, συνεργάτισσες, φίλες φίλων που είμαστε μια άλφα ηλικία δεν νιώσαμε την ανάγκη για να το κάνουμε θέμα αυτό με το μισογυνισμό. Εσύ, η παρέα σου, δεν ξέρω ποιος άλλος το νιώσατε. Αφού λοιπόν είναι θέμα awareness πες παραδείγματα, καθημερινά, ποιο είναι το θέμα, γιατί ειλικρινά, δεν έχω καταλάβει.Εσθήρ έγραψε: ↑13 Ιαν 2019, 15:44Οριστε;Εγω δεν το βλεπω κομματικα,αυτο λεω.Σαφως υπαρχουν κομματικοι χωροι οι οποιοι ειναι σεξιστικοι και ρατσιστικοι,καλα το βλεπεις καιε δω βεβαια,αλλα παντου μπορεις να βρεις μισογυνηδες,αυτο λεω.Athina__P έγραψε: ↑13 Ιαν 2019, 14:52Αφού το βλέπεις πολιτικά Εσθήρ, πώς αισθάνεσαι που υπάρχουν χρήστες χρωματισμένοι πολιτικά που όταν λες ότι δεν μπορεί να περπατήσει μια γυναίκα σε περιοχές της Αθήνας, λένε στο περίπου ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα; Το έχουν πει πολλές φορές. Διαβάζοντας διαγώνια νομίζω πρόσφατα ο Highlander το έθεσε ως πρόβλημα, αφού πρώτα βέβαια διάφορες περιοχές έγιναν ακατάλληλες για κάθε είδους περαστικό σχεδόν... Κάτι άλλαξε, κάποιος πήγε να κάνει κάτι και ας μην ανακοινώθηκε. Αλλά ως γυναίκες, δεν ακούγεται κιόλας ότι κάποιος ενδιαφέρεται για αυτό το θέμα.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί μια νέα γυναίκα μιλάει για καταπίεση, με τέτοια θέρμη, δεν το έχω νιώσει προσωπικά και μπορεί πράγματι να υπάρχει μια εξέλιξη προς το χειρότερο, που δεν την έχω καταλάβει στον έξω κόσμο, με εξαίρεση το θέμα της ασφάλειας για το οποίο υπάρχει ένα προσποιητό μη ενδιαφέρον.
Το τι λέει ένα νικνέιμ δεν το αξιολογώ, γιατί στον πραγματικό κόσμο μου φαίνεται τα πράγματα είναι πολύ αλλιώς ή απλά αγνοείς κάποιον που είναι στο 1821 και τον αφήνεις να βρει αν βρει, μια αντίστοιχη που είναι στο 1821 να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι.
Οπότε για τι πράγμα μιλάμε, δεν έχω καταλάβει. Για ακραίες ατάκες στο θέμα του μισογυνισμού, που έχουμε ακούσει τόσες για άλλα θέματα; Όπως για τις λιποθυμίες;
Οποτε αυτα περι κομματικων στην Γαλη.
Οσον αφορα τα υπολοιπα,σαφως δεν μπορεις να καταλαβεις την καταπιεση διοτι απο τα γραπτα σου φαινεται οτι υποστηριζεις αυτην την καταπιεση,εξαλλου γιοκα εχεις,και επισης λεγοντας οτι δενε χεις νιωσει προσωπικα καταπιεση,αρα δεν την καταλαβαινεις,να σου πω οτι ουτε εγω εχω νιωσει καποια καταπιεση απο κανεναν αντρα,εξαλλου δεν θα πηγαινα με τετοια κνωδαλα,,αλλα δεν σημαινει οτι το συμπαν γυρναει γυρω απο εμενα.
Η δεν μπορεις να αντιληφθεις το προβλημα,που το ζεις ακομα και εδω μεσα,απλα μαλλον εχες παρωπιδες,ειτε διοτι εισαι μερος του προβληματος,το υποστηριζεις δηλαδη,διοτι ναι..υπαρχου και γυναικες που μισουν τις αλλες γυναικες,,ειτε διοτι δεν σε ενδιαφερει οτιδηποτε δεν το βιωνεις εσυ.
Μαθε λοιπον καλη μου,οτι το κοσμος δεν γυρναει γυρω απο σενα και δεν εισαι το κεντρο του συμπαντος.
Το τι γράφει κάποιος στο ιντερνετ; Γράφεται και καμιά βλακεία, για να περνάει η ώρα. Αν έχετε χρόνο να ασχοληθείτε οι υπόλοιπες, ας ασχοληθείτε, μπορεί να αξίζει, όπως κάποιος θα ασχοληθεί αν γραφτεί εδώ ότι η γη είναι επίπεδη ή ότι ο Χίτλερ δεν τα είχε κάνει πλακάκια με το Στάλιν.
Το ότι γίνονται βιασμοί; Γίνονται περισσότεροι από παλιά; Ποιο είναι το επείγον; Να κάνουμε κίνημα για να γίνουν μηδέν; Δεν κατάλαβα. Αυτό το πράγμα στη Ρόδο όλοι το καταδίκασαν. Δεν κατάλαβα γιατί τώρα στο 2018 να μας απασχολεί το θέμα, στον πληθυσμό που έχει μεγαλώσει εδώ τέλος πάντων. Γιατί για τα γυναικεία δικαιώματα που πάνε να γίνουν όπως και στο μεσαίωνα, πάλι δεν γίνεται και πολλή κουβέντα αρκεί να το λένε κάποιες θρησκείες...