Βία

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Re: Βία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 23 Ιουν 2021, 22:17

Πάνας έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:13
Βλήμα έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:04
Είπε η stella πως δεν έχει βαρέσει και την πιστεύω.

Στην ερώτηση του Πάνα
Πάνας έγραψε:
23 Ιουν 2021, 21:06
Γιατί πρέπει να το αναγνωρίσει κάποιος, την στέλνεις στην μάνα της και τέλος. Εκτός και αν τα θέλει ο κώλος σου... τότε μιλάμε για μαζόχα.
απαντώ ότι δεν είναι πολύ εύκολο πάντα να το κάνεις αυτό, ιδίως αν έχεις μεγαλώσει σε μία κοινωνία που λέει ότι στις γυναίκες επιτρέπονται πράγματα που δεν επιτρέπονται στους άνδρες. Είναι σα να ρωτάς μια γυναίκα, θύμα κακοποίησης, "γιατί δεν τον παράτησες από την αρχή;' Η απάντηση είναι περίπλοκη και δύσκολη.

Εκτός από την σωματική βία, που η Στέλλα δεν έχει ασκήσει, υπάρχει η ψυχολογική. Λοιπόν, θες ότι οι γυναίκες δεν έχουν την μυϊκή μας μάζα, θες ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές περισσότερες προκλήσεις ημερησίως και κάπου πρέπει να ξεσπάσουν την κακή ενέργεια που τους προκαλείται, θεωρώ ότι τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να μας ασκούν μονίμως κάποια βία. Δεν θα σκοτώσουν τον άνδρα τους, ούτε θα τον στείλουν στο νοσοκομείο όπως γίνεται με πολλούς άνδρες προς τις γυναίκες τους, αλλά υπάρχει μία γκρίζα ζώνη ενεργειών που αν τις κάνει άνδρας προς γυναίκα είναι κακοποίηση, αν τις κάνει γυναίκα προς άνδρα είναι Δευτέρα.
Τίποτα δεν συμβαίνει αν δεν το επιτρέψεις εσύ. Αν δεχτείς το παραμικρό μπρος στον φόβο να μην χάσεις τον άλλο δημιουργείς κακό προηγούμενο, το οποίο είναι απόλυτα φυσικό να το εκμεταλλευτεί ο άλλος στο μέλλον, είτε πρόκειται για άντρα είτε για γυναίκα. Αν δεν θέσεις εσύ τους όρους στην σχέση σου ποιος θα το κάνει, ο γείτονας ή η κοινωνία όπως υποστηρίζεις;
Το να λέμε ότι η κοινωνία δεν θέτει κανέναν όρο είναι παρομοίως βλακώδες με το να λέμε ότι η κοινωνία θέτει όλους τους όρους κι εμείς είμαστε άμοιροι ευθυνών. Μέσα στο πχόρουμ τις ευθύνες της κοινωνίας θα προσπαθήσουμε να εντοπίσουμε, το αν την έχω μικρή κι αναγκάζομαι να τρώω στην μάπα περίεργες δεν αφορά κανέναν για να το εξωτερικεύσω.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 23 Ιουν 2021, 22:18

Βλήμα έγραψε:

Στην ερώτηση του Πάνα
Πάνας έγραψε:
Γιατί πρέπει να το αναγνωρίσει κάποιος, την στέλνεις στην μάνα της και τέλος. Εκτός και αν τα θέλει ο κώλος σου... τότε μιλάμε για μαζόχα.
απαντώ ότι δεν είναι πολύ εύκολο πάντα να το κάνεις αυτό, ιδίως αν έχεις μεγαλώσει σε μία κοινωνία που λέει ότι στις γυναίκες επιτρέπονται πράγματα που δεν επιτρέπονται στους άνδρες. Είναι σα να ρωτάς μια γυναίκα, θύμα κακοποίησης, "γιατί δεν τον παράτησες από την αρχή;' Η απάντηση είναι περίπλοκη και δύσκολη.

Εκτός από την σωματική βία, που η Στέλλα δεν έχει ασκήσει, υπάρχει η ψυχολογική. Λοιπόν, θες ότι οι γυναίκες δεν έχουν την μυϊκή μας μάζα, θες ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές περισσότερες προκλήσεις ημερησίως και κάπου πρέπει να ξεσπάσουν την κακή ενέργεια που τους προκαλείται, θεωρώ ότι τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να μας ασκούν μονίμως κάποια βία. Δεν θα σκοτώσουν τον άνδρα τους, ούτε θα τον στείλουν στο νοσοκομείο όπως γίνεται με πολλούς άνδρες προς τις γυναίκες τους, αλλά υπάρχει μία γκρίνια ζώνη ενεργειών που αν τις κάνει άνδρας προς γυναίκα είναι κακοποίηση, αν τις κάνει γυναίκα προς άνδρα είναι Δευτέρα.
Fixed, τύπε.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Ιουν 2021, 22:20

Ξένους ναι, για την ακρίβεια τύπους που επιχείρησαν να μου βάλουν χέρι όταν ήμουν έφηβη.
Σφαλιάρα μπροστά σε κόσμο, κλωτσιά σε ασανσερ. Ξαφνιάστηκαν και δεν υπήρξε συνέχεια.

Άντρα με τον οποίο είχα σχέση, ποτέ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 23 Ιουν 2021, 22:20

Naida έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:15
Άρα υποθετεις.
όχι

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 23 Ιουν 2021, 22:20

Βλήμα έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:17
το αν την έχω μικρή κι αναγκάζομαι να τρώω στην μάπα περίεργες δεν αφορά κανέναν για να το εξωτερικεύσω.
Καμιά δεν θα κάτσει μαζί σου αν την έχεις μικρή και δεν την ικανοποιείς μόνο και μόνο για να σε κοπανάει. :lol:
the end

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Ιουν 2021, 22:21

Βλήμα έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:20
Naida έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:15
Άρα υποθετεις.
όχι
Καλά.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Ιουν 2021, 22:23

Βλήμα έγραψε:

Στην ερώτηση του Πάνα
Πάνας έγραψε:

Εκτός από την σωματική βία, που η Στέλλα δεν έχει ασκήσει, υπάρχει η ψυχολογική. Λοιπόν, θες ότι οι γυναίκες δεν έχουν την μυϊκή μας μάζα, θες ότι έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές περισσότερες προκλήσεις ημερησίως και κάπου πρέπει να ξεσπάσουν την κακή ενέργεια που τους προκαλείται, θεωρώ ότι τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα να μας ασκούν μονίμως κάποια βία. Δεν θα σκοτώσουν τον άνδρα τους, ούτε θα τον στείλουν στο νοσοκομείο όπως γίνεται με πολλούς άνδρες προς τις γυναίκες τους, αλλά υπάρχει μία γκρίζα ζώνη ενεργειών που αν τις κάνει άνδρας προς γυναίκα είναι κακοποίηση, αν τις κάνει γυναίκα προς άνδρα είναι Δευτέρα.
Ποιες είναι αυτές;

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 23 Ιουν 2021, 22:24

ΓΑΛΗ έγραψε:
Ξένους ναι, για την ακρίβεια τύπους που επιχείρησαν να μου βάλουν χέρι όταν ήμουν έφηβη.
Σφαλιάρα μπροστά σε κόσμο, κλωτσιά σε ασανσερ. Ξαφνιάστηκαν και δεν υπήρξε συνέχεια.

Ειλικρινής, διευκρινιστική ερώτηση, δεν θέλω να αποδείξω κάτι παρά μόνο να μάθω από αυτά που μου λες. Θα το εκτιμούσα όμως να ήσουν σαφής: ούτε καν χαριτωμενιές που ο άλλος δεν ήθελε; Καμία κίνηση που αν σου έκαναν θα έλεγες "μπάστα ρε αρχίδι" αλλά επειδή ήσουν γυναίκα, 'νταξ δεν έτρεχε και τίποτα;

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 23 Ιουν 2021, 22:26

Πασιφάη έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:03
Naida έγραψε:
23 Ιουν 2021, 21:31
Και έχω βαρέσει και με έχει βαρέσει άντρας. Τι να λέει αυτό;
Λέει πολλά. Είναι λεπτές οι ισορροπίες σε τέτοιες περιπτώσεις, για να αποδοθούν ευθύνες. Και αν θες την γνώμη μου, δεν είναι σωστό να γράφονται σ'ένα φόρουμ, που αρκετοί θα κάνουν πλάκα με κάτι τέτοιο. Κατανοώ την ανάγκη να το βγάλεις από μέσα σου, αλλά διαφωνώ.
Αν πάλι εσύ το βρίσκεις φυσιολογικό σαν πράξη, ( το εκατέρωθεν ξυλίκι..), και έχεις αποκτήσει ανοσία, στο να το ''βροντοφωνάζεις'' τρόπον τινά, πάω πάσο.

Αν υπάρχει θέμα με τον σύντροφο και έχει παιχτεί τέτοια φάση γενικότερα, καλό θα είναι να φεύγεις απ'την τοξικότητα και την κακοποιητική συμπεριφορά. Ακόμη κι αν αναγκάστηκες να απλώσεις χέρι, για να δηλώσεις το όποιο δίκιο σου.
Τέτοιες σχέσεις, είναι εν τη γεννέσει τους, καταδικασμένες.
Καλέ τι λες! δεν μιλάω να πέφτει ξύλο και τέτοια. 2 φορές έπεσε χαστούκι πριν 15 χρόνια και ανταπέδωσα στο μάξιμουμ τον δυνάμεων μου.
Απλά αυτό που λέω ακόμα και στο πχ παραμικρό πιάσιμο λίγο πιο έντονο θα αντιδράσω διπλά.
[/quote]

Naida Όταν αναφέρεις πως έχεις φάει ξύλο και έχεις αντίστοιχα ανταποδώσει, τί περιμένεις από μένα να σκεφτώ; Ή να μυρίσω τα νύχια μου για το τι θες να πεις; Ότι είπα, ισχύει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πασιφάη την 23 Ιουν 2021, 22:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Ιουν 2021, 22:27

Δεν έχω χτυπήσει ποτέ την γυναίκα μου οδόν καιρό είμαστε παντρεμένοι αλλά όμως , δεν με έφτασε και αυτή σε κατάσταση που να βγω έξω από τα όρια μου και να με κάνει έξαλλο

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Ιουν 2021, 22:28

Πασιφάη έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:26

Όταν αναφέρεις πως έχεις φάει ξύλο και έχεις αντίστοιχα ανταποδώσει, τί περιμένεις από μένα να σκεφτώ; Ή να μυρίσω τα νύχια μου για το τι θες να πεις; Ότι είπα, ισχύει.
Έχω βαρέσει και με έχουν βαρέσει είπα. Οχι ότι έφαγα ξύλο. Τεσπα καλά κάνεις και τα λες γιατί καλό είναι αυτά να λέγονται.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
Βλήμα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Βλήμα » 23 Ιουν 2021, 22:31

Naida έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:23
Ποιες είναι αυτές;
Οτιδήποτε θεωρείται "ψυχολογική βία". Μπες στο ναι είσαι μισογύνης, πήγαινε στο tag "gaslighting" κι όχι μόνο. Αυτά θεωρώ ότι είναι κυρίως γυναικείες τεχνικές. Ή το άλλο, το emotional labor που κλαίγονται οι φαμινίστριες ότι καλούνται να κάνουν κυρίως οι γυναίκες. Στα ίσια, αν θέλουμε να ομαδοποιήσουμε σε φύλα ποιος κάνει το emotional labor, θα κρίνουμε ότι το κάνουν οι γυναίκες;

Πιο πάνω η ΓΑΛΗ είπε ότι 'ξηγήθηκε βίαια σε τύπους που την χούφτωσαν. Καλά έκανε. Εγώ έχω παραγεράσει για να μου τύχει από εδώ και εμπρός, αλλά μου έχει τύχει στο παρελθόν πολλές φορές. Σε γυναίκες που με χούφτωσαν χωρίς την συναίνεσή μου θα δικαιολογούμουν να 'ξηγηθώ βίαια;

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 23 Ιουν 2021, 22:32

Naida έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:28
Πασιφάη έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:26

Όταν αναφέρεις πως έχεις φάει ξύλο και έχεις αντίστοιχα ανταποδώσει, τί περιμένεις από μένα να σκεφτώ; Ή να μυρίσω τα νύχια μου για το τι θες να πεις; Ότι είπα, ισχύει.
Έχω βαρέσει και με έχουν βαρέσει είπα. Οχι ότι έφαγα ξύλο. Τεσπα καλά κάνεις και τα λες γιατί καλό είναι αυτά να λέγονται.
Στο χωριό μου, όταν λέμε ''με βάρεσε'', σημαίνει πως έφαγα ξύλο. Απλά πράγματα, κατανοητά. Τα υπόλοιπα, είναι ''παρηγοριά στον άρρωστο''.
Στενοχωριέμαι με τέτοιες συμπεριφορές, τι να πω..
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 23 Ιουν 2021, 22:36

Βλήμα έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:31
Naida έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:23
Ποιες είναι αυτές;
Οτιδήποτε θεωρείται "ψυχολογική βία". Μπες στο ναι είσαι μισογύνης, πήγαινε στο tag "gaslighting" κι όχι μόνο. Αυτά θεωρώ ότι είναι κυρίως γυναικείες τεχνικές. Ή το άλλο, το emotional labor που κλαίγονται οι φαμινίστριες ότι καλούνται να κάνουν κυρίως οι γυναίκες. Στα ίσια, αν θέλουμε να ομαδοποιήσουμε σε φύλα ποιος κάνει το emotional labor, θα κρίνουμε ότι το κάνουν οι γυναίκες;

Πιο πάνω η ΓΑΛΗ είπε ότι 'ξηγήθηκε βίαια σε τύπους που την χούφτωσαν. Καλά έκανε. Εγώ έχω παραγεράσει για να μου τύχει από εδώ και εμπρός, αλλά μου έχει τύχει στο παρελθόν πολλές φορές. Σε γυναίκες που με χούφτωσαν χωρίς την συναίνεσή μου θα δικαιολογούμουν να 'ξηγηθώ βίαια;
Φυσικά. Από την στιγμή που θα γινόταν χωρίς την συγκατάθεση σου έχεις δικαίωμα να αντιδράσεις. Βασικά επιβάλλεται να αντιδράσεις βίαια για να την αποτρέψεις να το ξανακάνει σε επόμενο θύμα. Βέβαια αν το έλεγες στην άντροπαρέα σου θαα σε γιούχαραν που αντέδρασες.
Τωρα τα υπόλοιπα που λες μπες εκεί να δεις τι λένε οι φεμινιστριες κτλ. τα βαριέμαι.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 23 Ιουν 2021, 22:37

Βλήμα έγραψε:
23 Ιουν 2021, 22:24
ΓΑΛΗ έγραψε:

Ειλικρινής, διευκρινιστική ερώτηση, δεν θέλω να αποδείξω κάτι παρά μόνο να μάθω από αυτά που μου λες. Θα το εκτιμούσα όμως να ήσουν σαφής: ούτε καν χαριτωμενιές που ο άλλος δεν ήθελε; Καμία κίνηση που αν σου έκαναν θα έλεγες "μπάστα ρε αρχίδι" αλλά επειδή ήσουν γυναίκα, 'νταξ δεν έτρεχε και τίποτα;
Με ρωτάς αν θεωρώ ότι η ψυχολογική βία που μπορούν να ασκήσουν οι γυναίκες στις σχέσεις τους είναι ισότιμη με την αντρική σωματική βία που μπορούν να ασκήσουν οι άντρες στις γυναίκες τους;

Αν ρωτάς αυτό, όχι, δεν πιστεύω ότι είναι ισότιμη. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, οι άντρες αδικούνται γιατί οι γυναίκες ποντάρουν στο ότι να χτυπήσει ένας άντρας μια γυναίκα είναι ανήθικο και κάπου βαδίζουν στα σίγουρα. Και είναι λίγο πούστικο όλο αυτό.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών