Σκελετός Κύκλωπα ανακαλύφθηκε στην Κοζάνη το 1931

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
skartados

Re: Σκελετός Κύκλωπα ανακαλύφθηκε στην Κοζάνη το 1931

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 05 Μαρ 2019, 00:25

Leporello έγραψε:
04 Μαρ 2019, 23:03
skartados έγραψε:
04 Μαρ 2019, 18:50
Leporello έγραψε:
04 Μαρ 2019, 18:36
Αν δεν απατώμαι, η διήγηση λέει πως τα οστά του Ορέστη βρέθηκαν στην Τεγέα. Εκεί που στην σύγχρονη εποχή βρέθηκαν οστά ελέφαντα.
Ναι,έψαχναν οι Σπαρτιάτες τον τάφο του Ορέστη μστα από τον χρήσμο της Πυθίας,ότι μόνο έτσι θα κερδίσουν τους τεγεατες σε πόλεμο.
Δεν ήξερα ομως ότι εκεί έχουν βρεθει οστα ελεφάντων,ημουν σίγουρος ομως ότι είχαν βρει οστα κάποιου τεράστιου αρχαίου ζώου.
Άραγε τι είχαν βρει στη σάλαμινα;
http://anaskafi.blogspot.com/2017/08/blog-post_77.html
Στην Σαλαμίνα δεν ξέρω γιά ανασκαφές, δεν βλέπω όμως τον λόγο να μη βρέθηκε κι'εκεί κάτι στην αρχαιότητα, πιθανότατα της λεγόμενης "πανίδας του Πικερμίου" δηλαδή μειόκαινης εποχής
Και τι έκαναν ρε πστ μου;Εβρισκαν τα κόκαλα αυτά και τα Εβαζαν σε τάφους;
Και άντε καλά ο τάφος της σάλαμινας ήταν και αξιοθέατο της πόλης,Ο άλλος του Ορέστη υποτίθεται ότι ήταν κρυφός και τον βρήκε ένας Σπαρτιάτης σε μια αυλή αν θυμάμαι καλά

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Phorum.gr user: Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 05 Μαρ 2019, 01:00

Καβαλάρης έγραψε:Άλλες δικαιολογίες! Δεν μας ενδιαφέρει αυτό! Ήθελε να το αγοράσει, τέλος.
Πού το λέει αυτό? Στην επιστροφή του ήθελε να μάθει περισσότερα λέει αλλά δεν μπόρεσε.
https://www.strangerdimensions.com/2013 ... -of-egypt/

Φυσικά μας ενδιαφέρει πώς και με τι γνώσεις το εξέτασε αφού είναι από τους λίγους που υποτίθεται ήρθαν σε επαφή με το εύρημα.
Καβαλάρης έγραψε:Ρε πού τα πουλάς αυτά;;; "Έλλειψη διαφάνειας" και χαζομάρες! Δεν σ' έχουμε καταλάβει νομίζεις; Απλά ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να το πιστέψεις.
Οσο και να χτυπιέσαι τα αδιαφανή σημεία είναι πολλά και σημαντικά. Κι αυτό είναι που σε τρελαίνει. Βρήκες μια στο τόσο κάτι "ανατρεπτικό" και δεν ξέρουμε ποίος, πού, πότε κ.α. πέρα από "αφηγήσεις" ενός κυνηγού περιπέτειας.
Καβαλάρης έγραψε:Τζάμπα το κουράζεις, δεν κοροϊδεύεις κανέναν. Δικαιολογίες αραδιάζεις για να πιαστείς από κάπου. Αν δεν αμφισβητείται το πρώτο ταξίδι πάμε στο δεύτερο. Και αν έχει γίνει και αυτό θα βρούμε κάτι άλλο.
Εφόσον δεν προσκομίζεις στοιχεία για τα ταξίδια, ό,τι και να γράφεις πέφτει στο κενό.
Καβαλάρης έγραψε:Τα πράγματα είναι απλά: Το εύρημα δεν έχει επιβεβαιωθεί. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Εγώ είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι είναι αληθινό. Οι υπόλοιποι όμως έχουν κάθε δικαίωμα να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους. Τα ταλιμπάνια θα παραμείνουν ταλιμπάνια.
Με πια ειδικότητα το γνωρίζεις αυτό? Του "γιγαντολόγου" ή του "μανικιουρίστα" :smt005:
Είναι τρομερό που μόνο από λίγες photos έβγαλες τέτοια ανατρεπτική αλήθεια. :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 05 Μαρ 2019, 02:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 05 Μαρ 2019, 01:20

skartados έγραψε:Πρώτον αν κάποιος ιδιώτης προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα περίεργο εύρημα,πρέπει να έχει ατσάλινα αρχιδια.
Ήδη έγραψα στον θεμα αυτό,τι υπέστη αυτός που πρώτος ανακάλυψε το σπήλαιο με τις προιστορικες ζωγραφιες στην Ισπανία.
Τελικά όμως ανακαλύφθηκαν και αναδείχτηκαν τα σπήλαια. Αρα το "κατεστημένο" δεν είναι τόσο άκαμπτο και σκοτεινό όσο λένε ορισμένοι. Αυτό πάλι δεν μπορεί να έξισωθεί με ανακάλυψη για γίγαντες όταν τα στοιχεία είναι αποκριάτικου τύπου και τείνουν να εξαφανίζονται μαζί με...δολάρια στις τσέπες απατεώνων. :8)
skartados έγραψε:Δεύτερον πιστεύω πως σε πολλές περιοχές του πλανήτη κάποια στιγμή οι λαοί έχτισαν μεγαλιθικες κατασκευές.
Όταν σταματησε αυτό και ξεχάστηκε το know how,οι επόμεν ες γεννιες πίστευαν πως αυτά τα έχτισαν γίγαντες.
Αυτό στην Ελλάδα συνέβη αρκετές φορές.
...ή θεοί, μάγοι, ο σατανάς κ.α.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 05 Μαρ 2019, 02:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 05 Μαρ 2019, 01:31

skartados έγραψε:Δεύτερον πιστεύω πως σε πολλές περιοχές του πλανήτη κάποια στιγμή οι λαοί έχτισαν μεγαλιθικες κατασκευές.
Όταν σταματησε αυτό και ξεχάστηκε το know how,οι επόμεν ες γεννιες πίστευαν πως αυτά τα έχτισαν γίγαντες.
Δεν ξέρω άμα το είπατε, οι αρχαίοι Αρκάδες πίστευαν ότι στην περιοχή τους είχαν ζήσει γίγαντες γιατί είχαν βρεί τεράστια κόκαλα στην περιοχή της Μεγαλόπολης. Ήταν απολιθωμένα κόκαλα από ζώα που έζησαν στην παλαιοντολογική εποχή.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 05 Μαρ 2019, 01:41

Όλα αυτά είναι απομεινάρια ενός προηγούμενου πολιτισμού, ακόμα και οι πυραμίδες τις οποίες καπηλεύτηκαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Το γιατί χάθηκε αυτός ο πολιτισμός δεν το ξέρω μετράει πάρα πολλά χρόνια πίσω. Αυτοί που επιβίωσαν δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν τον πολιτισμό και όλες αυτές οι ιστορίες για άτλαντες κλπ προέχοντα από εκείνο τον πολιτισμό.
Είναι εντελώς παράδοξο να υπάρχουν τέτοιες κατασκευές με τα μέσα που είχαν τις εποχές που υπολογίζουν ότι φτιάχτηκαν. Θα δεις ότι θα αναθεωρηθούν πολλά στο μέλλον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 05 Μαρ 2019, 01:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 05 Μαρ 2019, 01:44

Πάνας έγραψε:
05 Μαρ 2019, 01:41
Όλα αυτά είναι απομεινάρια ενός προηγούμενου πολιτισμού, ακόμα και οι πυραμίδες τις οποίες καπηλεύτηκαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι. Το γιατί χάθηκε αυτός ο πολιτισμός δεν το ξέρω μετράει πάρα πολλά χρόνια πίσω.
Είναι εντελώς παράδοξο να υπάρχουν τέτοιες κατασκευές με τα μέσα που είχαν τις εποχές που υπολογίζουν ότι φτιάχτηκαν. Θα δεις ότι θα αναθεωρηθούν πολλά στο μέλλον.
Σε κέρδισε ο Αρίστος. :D

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 05 Μαρ 2019, 01:47

Μηχανικός έγραψε:
05 Μαρ 2019, 01:44
Σε κέρδισε ο Αρίστος. :D
Δεν είναι θέμα Αρίστου για κάτι οφθαλμοφανές, εσύ τι πιστεύεις, μηχανικός είσαι, βλέπεις τις κατασκευές, παντού ειδικά στο Περού.. ξέρεις τι θέλουν για να φτιαχτούν. :102:

ε;
the end

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 05 Μαρ 2019, 01:58

Αυτοί που έφτιαχναν τις κατασκευές στο Περού, δεν είχαν μεταλλικά εργαλεία.
Τόσο μεγάλο πολιτισμό είχαν. :D

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 05 Μαρ 2019, 02:03

Μηχανικός έγραψε:
05 Μαρ 2019, 01:58
Ό,τι μεταλλικό υπήρχε έλιωσε! υπολογίζω γύρω στα 100000 χρόνια πριν... Στα τετράγωνα μπλοκ υπάρχουν εγκοπές για σιδερένιους συνδέσμους... τρύπες ακριβείας και μάλιστα με βήμα που δεν μπορούμε να το πετύχουμε ούτε σήμερα.

Η κατάσταση είναι ..... άντε γειά!
the end

Άβαταρ μέλους
Κουρκούας
Phorum.gr user: Κουρκούας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κουρκούας » 05 Μαρ 2019, 02:07

Για την ακρίβεια, η ιστορία ότι οι πυραμίδες ήταν έργο παλιότερου πολιτισμού έχει κλείσει πάνω από 130 χρόνια ζωής. Δεν είναι ακριβώς κάτι νέο και ελπιδοφόρο, που δεν το χει εξετάσει κανείς.

Και...όσο περισσότερα δεδομένα μαζεύονται, όσα πιο πολλά μαθαίνουμε, τόσο κλείνει ξεκάθαρα ότι το έκαναν οι αιγύπτιοι.

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 05 Μαρ 2019, 02:08

Πάνας έγραψε:
05 Μαρ 2019, 02:03
Μηχανικός έγραψε:
Ό,τι μεταλλικό υπήρχε έλιωσε! υπολογίζω γύρω στα 100000 χρόνια πριν... Στα τετράγωνα μπλοκ υπάρχουν εγκοπές για σιδερένιους συνδέσμους... τρύπες ακριβείας και μάλιστα με βήμα που δεν μπορούμε να το πετύχουμε ούτε σήμερα.

Η κατάσταση είναι ..... άντε γειά!
Πάλι τα ίδια.
Τα είχαμε πει στο παλιό επικό νήμα του Αρίστου για τους προϊστορικούς προηγμένους τεχνολογικά πολιτισμούς.

Pirate7G

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Pirate7G » 05 Μαρ 2019, 02:09

Μηχανικός έγραψε:
Νομίζω πως δεν είχαν ούτε τροχό. Αλλά ούτε κι αυτό τους εμπόδισε να φτιάξουν τεράστια κι επιβλητικά μνημεία.
Δεν τσακιζω το φρύδι μου

Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 05 Μαρ 2019, 02:29

skartados έγραψε:Εγώ ρωταω εσένα,θεωρείς ότι αυτό το πράγμα είναι άγγελος;
Αν το δεις σκέτο, εντελώς αποκομμένο από την ιστορία της τέχνης, τις τάσεις της συγκεκριμένης σχολής και της εποχής και τα κείμενα της Αγίας Γραφής δεν είναι άγγελος. Αλλά εδώ είναι το θέμα. Πρέπει να γνωρίζει κάποιος όλα αυτά για να καταλάβει τι μπόρεί να απεικονίζει ο πίνακας. Αλλιώς θα καταφεύγει σε αυθαίρετα συμπεράσματα.

Αν δεις τις εικόνες που έβαλε ο Keyser Soze από παραπλήσιους πίνακες στη σελ. 18 όπου φαίνεται είτε η μορφή σαν σύννεφο είτε πάνω σε σύννεφο εύκολα κατανοούμε τη συγκεκριμένη τάση.
Keyser Soze @ Σκελετός Κύκλωπα ανακαλύφθηκε στην Κοζάνη το 1931

Ενα ακόμα άρθρο για την ιστορία της τέχνης και τις απεικονίσεις αγγέλων ως σύννεφα.

https://www.bibliotecapleyades.net/ufoa ... arte_9.htm

Discussing angel iconography, Marco Bussagli’s History of Angels14 quotes the 5th-century mystic Pseudo-Dionysus: “The Holy Scriptures represent [angels] in the form of clouds to indicate that the holy entities are filled with a hidden light in an above-mundane way.” In the catalogue of Wings of God, Bussagli writes, “All things considered, the Middle Ages turned out to be a central period for the development of the Angelic iconography, whose solutions were to be re-interpreted in a markedly naturalistic way by the later cultures of the Renaissance and the Baroque. Such is the case of the ‘Cloud Angels’ that would be later propounded as winged figures over soft cushions of vapor.”15

Επίσης, οι ζωγράφοι αντλούσαν έμπνευση και από τις περιγραφές των απόκρυφων ευαγγελίων, όχι μόνο από τα κανονικά. Σε ένα από αυτά, συγκεκριμένα στο Πρωτοευαγγέλιο του Ιακώβου, περιγράφεται το σύννεφο (και όχι άγγελος) πάνω από το σπήλαιο κατά τη γέννηση του Ιησού.

http://www.myriobiblos.gr/bible/apocrypha/iakovos.asp

19. 1. Και να μια γυναίκα που κατέβαινε απο το βουνό με ρώτησε: «Άνθρωπε που πηγαίνεις;» Εγώ απάντησα: "Ψάχνω μαμή Εβραία». Εκείνη μου αποκρίθηκε: «Και ποια είναι η ετοιμόγεννη στο σπήλαιο;» Εγώ απάντησα: «Η μνηστή μου». Μου είπε: «Δεν είναι σύζυγός σου;» Εγώ αποκρίθηκα: «Είναι η Μαριάμ που ανατράφηκε στο Ναό του Κυρίου και μου έλαχε ως γυναίκα υπό την προστασία μου. Φυσικά, λοιπόν, δεν είναι σύζυγός μου, αλλά έχει συλλάβει καρπό απο το Άγιο Πνεύμα». «Είναι αλήθεια αυτό;». «Έλα και δες», απάντησε ο Ιωσήφ και η μαμή πήγε μαζί του. 2. Σταμάτησαν όταν έφτασαν στο χώρο του σπηλαίου και να ένα φωτεινό σύννεφο επεσκίαζε το σπήλαιο και η μαμή αναφώνησε: «Γέμισε από δόξα η ψυχή μου σήμερα, παράδοξα είδαν τα μάτια μου, γιατί σωτήρας γεννήθηκε στον Ισραήλ». Ξάφνου το σύννεφο υποχώρησε από το σπήλαιο και φως μεγάλο έλαμψε μέσα στο σπήλαιο, ώστε ήταν αδύνατον να αντέξουν τα μάτια μας. Σε λίγο και εκείνο το φως έσβησε, ώσπου φάνηκε το βρέφος που ήρθε και πήρε το μαστό της μητέρας του, της Μαρίας. Και η μαμή ανεβόησε: «Μεγάλη μέρα για μένα σήμερα που είδα το καινούργιο αυτό θέαμα». 3. Βγαίνοντας η μαμή απο το σπήλαιο συνάντησε τη Σαλώμη και της είπε: "Σαλώμη, Σαλώμη, καινούργιο θέαμα έχω να σου διηγηθώ, μια παρθένος γέννησε παιδί που δεν το χωρά η φύση της». Και η Σαλώμη απάντησε: «Ζει Κύριος ο Θεός μου, μα αν δεν βάλω το δάκτυλο μου στη φύση της για να ερευνήσω, δεν θα πιστέψω οτι μια παρθένος γέννησε».

Επομένως δεν υπάρχει κάποιο μυστήριο στα συγκεκριμένα έργα τέχνης. Το μόνο που χριεάζεται είναι η ενασχόληση με το αντικείμενο.

Άβαταρ μέλους
Jimmy81

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 05 Μαρ 2019, 02:38

the_black_planet έγραψε:Κοίτα είναι ένα επιχείρημα αυτό αλλά δεν είναι ατρανταχτο, εγώ πχ στην φάση που είμαι τωρα, αν ήμουν στη θέση αυτού του ανθρώπου σίγουρα θα το ξεχναγα και θα ξανασχολιομουν όταν θα είχα ευχέρεια. Εννοώ ότι δεν ξέρουμε μπορεί να του προέκυψαν προσωπικά προβλήματα οποιασδήποτε φύσης, δεν το υπερασπίζομαι βέβαια την αλήθεια της είδησης απλά απαντώ στο συγκεκριμένο επιχείρημα.
Αυτός όμως λέγεται ότι ήταν "κυνηγός θησαυρών", ένα χόμπι που υπονοεί πιο ένθερμη και διαρκή έρευνα. Προφανώς δεν ξέρουμε τι έτυχε στον καθένα μέσα σε τόσα χρόνια, αλλά τα 20 παραείναι πολλά για να τον δικαιολογήσω.

skartados

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από skartados » 05 Μαρ 2019, 10:19

Ρε μήτσο για τυφλούς μας περνάς;
Όπου θέλουν να ζωγραφίσουν άγγελο πάνω σε σύννεφο ,η,χωρίς σύννεφο ,άγγελο ζωγραφίζουν.
Ποια τεχνοτροπία και μαλακιες μας λες;
Ποια απόκρυφα ευαγγελια και πρασινα άλογα;
Μια χαρά αγγέλους βλεπω
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Απάντηση