Και επιβεβαιώνεται και από το MyTrueAncestry
85.7% Έλληνας και Νοτιο Ιταλός
5.9% Ιταλός
3.1% Άγγλος
3.1% Μεσοανατολός
2.2% Ασκενάζι

Εντύπωση μου κάνει το μηδενικό ποσοστό Βαλκάνιου και Δυτικοασιάτη το οποίο είναι αρκετά υψηλό (30+)
στους Έλληνες που κάνουν το τεστ. Ήμουν σίγουρος πως θα είχα υψηλά ποσοστά βαλκάνιου

Μου βρήκε αρκετούς χρήστες με καταγωγή από την Κρήτη που μοιραζόμαστε συγγένεια από την μεριά της μάνας μου,
αλλά κανέναν συγγενή από την μεριά του πατέρα μου! Οι περισσότεροι ζουν εξωτερικό. Εντόπισε και έναν που είμαστε σίγουρα τρίτα ή τέταρτα ξαδέρφια και ζει Ισπανία
Η βάση dna του Myheritage αφορά σύγχρονους πληθυσμούς. Αντίθετα το MyTrueAncestry χρησιμοποιεί γενετικό υλικό που βρέθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους ανασκαφής και κάνει αντιστοιχίσεις με αρχαίους πολιτισμούς. Δεν έχω το premium και δεν μπορώ να δω αναλυτικά όλες τις πηγές του dna, παρόλα αυτά τα ποσοστά εμφανίζονται κανονικά.
Είναι πιο κοντά με το Ρωμαϊκό και Ελληνορωμαϊκό. Η ομοιότητα με τους αρχαίους Έλληνες είναι μικρή

Romans: 35.7%
Hellenic Romans: 22.7%
Byzantine Empire: 7.52%
Carians: 6.36%

Ancient Greeks: 6.15%

Kingdom of Lydia: 4.82%
Samnites: 3.35%
Pontic Empire: 2.89%
Seleucid Empire: 2.57%
Corinthian Greeks: 2.29%
Kingdom of Macedonia: 1.8%
Hittites: 1.57%
Parthian Empire: 0.7%
Illyrians: 0.48%
Thracians: 0.42%
Kingdom of Armenia: 0.22%
Ottomans: 0.20%
Gauls: 0.09%
Και εδώ τα πιο κοντινά γενετικά samples από ανασκαφές. Δυστυχώς τα περισσότερα είναι κλειδωμένα

Υπάρχει και μια γυναίκα Ασκεναζίμ από μεσαιωνικο Εβραικό νεκροταφείο στην Ερφούρτη της Γερμανίας, οπότε επιβιώνετε και το ποσοστό του Myheritage

Άφαντοι οι σλάβοι του Φαλμεράυερ

Ξενέρωσα όμως που δεν είχε βίκινγκ μέσα
Το έχει κάνει κανένας άλλος; Για 50 ευρώ ή 39 που το έχει ώρες ώρες έκπτωση πιστεύω αξίζει να το αγοράσει κάποιος, έχει ενδιαφέρον