Στο παλιό κάποιος ξεκίνησε νήμα.Antigeist έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 22:26Πάντως η εικόνα που έχεις στο προφίλ σου σε σουργελοκατάσταση παραπέμπει
Είναι επίτηδες βαλμένη, για να προκαλώ χαζοζαρούμενους!

Στο παλιό κάποιος ξεκίνησε νήμα.Antigeist έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 22:26Πάντως η εικόνα που έχεις στο προφίλ σου σε σουργελοκατάσταση παραπέμπει
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 18:03σαφώς και ασκεί
ο Βολταίρος πολύ σωστά είχε πει πως αν δεν υπήρχε Θεός θα έπρεπε να τον εφεύρουμε
Λάθος κάνεις.
Nandros έγραψε: ↑28 Ιαν 2020, 17:55Και εγώ άθεος είμαι και όσους λίγους αθέους έχω γνωρίσει προκόψαμε στην ζωή μας.Antigeist έγραψε: ↑27 Ιαν 2020, 23:12Θεός, θεοί και θεία υπάρχουν μόνο στον ανθρώπινο νου και στο φαντασιακό του είδους μας. Δεν έχω αμφιβολία για αυτό. Άρα είμαι άθεος όμως όχι με την κλασική έννοια.
Πιστεύω ότι ο σκοπός ύπαρξης του "υπερβατικού" στη ζωή μας είναι η κοινωνική ευταξία και ψυχολογική ισορροπία τα οποία πράγματι ωφελούν πραγματικά και τα οποία η θρησκεία πράγματι μπορεί να μας προσφέρει. Δες τον δυτικό κόσμο που δεν είναι θρήσκος και σύγκρινέ τον με τον μουσουλμανικό. Ποια κοινωνία σου φαίνεται ισχυρότερη;
Δες την Ιταλία της Αναγέννησης που δεν φημιζόταν για τη θεοσέβειά της και σύγκρινέ την με την Ιταλία της ρωμαϊκής εποχής που φημιζόταν για την ευσέβειά της. Η πρώτη πάντα ζούσε με κόμπλεξ κατωτερότητας απέναντι στην δεύτερη.
Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι λιγότερος σεβασμός για τη θρησκεία κάνει έναν άνθρωπο ή έναν λαό ή ένα πολιτικό κίνημα καλύτερο (ακούτε αριστερούληδες;). Έχετε καμία ενδείξη ότι ένας άθεος τα βγάζει πέρα καλύτερα στη ζωή από έναν ένθεο; Άχρηστα ρεμάλια και σούργελα είναι οι περισσότεροι άθεοι που έχω γνωρίσει. Προσωπικά ντρέπομαι που είμαι άθεος. Θα ήθελα να ήμουν θεοσεβής απλά τίποτα δεν με εμπνέει.
Αν εσύ είσαι άχρηστο ρεμάλι και σούργελο, δεν φταίει η αθεΐα.
.