Δικαίωμα στην αντιπάθεια

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Re: Δικαίωμα στην αντιπάθεια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 23 Απρ 2020, 23:37

Μα ασφαλώς και υπάρχει το θεμέλιο από το οποίο αναγκαστικά ξεκινάς/ω. Ασφαλως και θα βγάλω από το ντουλάπι για να δουλέψω την έννοια (εργαλείο) δύναμη. ΐσως και θεμελιώδης. όχι απαραίτητα μία από τις τέσσερις ή συνδυασμος τους. Ίσως προγενέστερης. Και ίσως ούτε καν η ενοποιημένη που θεωρείται σήμερα. Μία ακόμα πιο προγενέστερη ή στην τελική μία άλλη! Δεν έχει και τόσο σημασία να οριστεί.Στο σύστημά σου, ξέρεις ότι υπάρχει. Και πράγματι η ανάγκη σου την γεννάει. Εδώ μπορεί να παρεξηγηθεί ο άλλος που σώνει καλά σκάει για την πατρότητα "Γιατί ρε να την φέννησες εσύ και η κωλοανάγκη σου; Μια χαρά υπήρχε από πριν!". Αυτό που δεν ξέρει είναι ότι μπορεί κάλλιστα το "γίνομαι" ή Γενιιάμαι μπορεί να είναι το ίδιο . ή έστω να συναποτελούν την ίδια σούπα. Και υπάρχει λοιπόν αλλά και εσύ την έφτιαξες αυτή τη δύναμη.

Γιατί το λέω αυτό και τι ανάγκη καλύπτω; Απλά μου αρέσει να φτάνουμε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ξεχειλώματα. Βρίσκω νόημα επειδή έχω αναγκαστεί να δεχτώ βιασμό λογικής και μεγάλη ανασφάλεια όταν έπρεπε να δω τον χώρο αντί για εποπτικό μέσο και με την πεποίθηση της σταθερότητας, εγκυρότητας, απολυτότητας, ιερά και όσια τέλος πάντων,
ότι είναι συστατικό με ιδιότητες και πάνω σε αυτό τώρα εγώ που νόμιζα ότι κινμούμαι και όπου θέλω πάω πάνω του, τελικά με πάει αυο και όχι μόνο. Εϊμαι ένα κουσούρι του. Μία καμπύλωση :102:

Οπότε κρατάω πισινή. Και επειδή κι οι μαθητικοί μπορεί να στη πέσουν μια μέρα κι ούτε καν βάζει ο νους μου τι θα σκαρώσουν, αντί να λέω "Ναι υπάρχει", προτιμώ να λέω "Έχει μια τάση να υπάρχει". (Πούστικο λίγο αλλά να φυλάμε τον κώλο μας ρε :wink )

Δεν μου φαίνεται αστεία η συζήτησή μας που πιθανολόγησες. αλλά κι αν φαίνεται κι αν είναι στα παπάρια μας. Άμα σ' αρέσει συνεχίζεις. άμα όχι λέμε κάτι άλλο κάποια στιγμή.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών