Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
-
sys3x
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από sys3x » 23 Ιουν 2018, 03:09
Saliveros έγραψε: ↑14 Ιουν 2018, 10:56
Σουβλίτσα έγραψε:Κάποιος που είναι ΧΟ δέχεται τις Προφητείες (τις παλαιάς διαθήκης για τις οποίες και κάναμε λόγο) όπως ακριβώς τις έχει παραδώσει η Εκκλησία πρώτον μέσα από τον ίδιο τον Χριστό, δεύτερον από τους Αποστόλους, τους Αγίους και τους (αγίους) Πατέρες, αυτά είναι γνωστά.
Γενικότερα για τους προφήτες και την προφητολογία υπάρχει σαφής εντολή και ορισμός περι διάκρισης (πνευμάτων κτλ) την οποία μόνο αγιασμένοι έχουν και μόνο όταν επαληθεύονται από άλλους αγίους και πατάνε επάνω στους Πατέρες (δεν μιλάνε δηλαδή για κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με θέσεις Πατερικές).
Δηλαδή, όλες ανεξαιρέτως οι προφητείες της ΠΔ έχουν πιστοποιηθεί από Αγίους;
Αν υπήρχαν κάποιες μη-πιστοποιημένες, αφαιρέθηκαν αργότερα;
Κι αυτοί οι Άγιοι, είναι Άγιοι του Χριστιανικού ή του Εβραϊκού δόγματος, ή και των δύο;
Και κάνεις λάθος.
Δεν γνωρίζω τις απαντήσεις αυτών που ρωτάω. Το ότι δεν είμαι Χριστιανός, δε σημαίνει ότι είμαι τόσο προκατειλημμένος με τις διάφορες θρησκείες.
Αν κάποιος μου απαντήσει με πειστικό τρόπο, είμαι διατεθειμένος να το σκεφτώ.
Υπάρχει θεός, σκέψου το.
Οκ πλάκα κάνω, που θες να ξέρω.
(:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 386 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
31 Μαρ 2025, 14:20
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 1225 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
19 Νοέμ 2023, 23:08
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 571 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από tanipteros
24 Φεβ 2024, 19:53
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
15 Ιούλ 2024, 14:47
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.