Περιττή τρέλα του κωλουΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:00Ποστ για Δημοσίευση στο NatureΓκουερινο 4 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 08:56Ένα ζευγάρι μαύρων περιμένει παιδί
Έχει περιέργεια για το χρώμα των μαλλιών του παιδιού του;. Όχι
Για το σχήμα; Οχι
Για το χρώμα των ματιών; Οχι
Για το σχήμα της μύτης του; Οχι
Για το σχήμα των χειλιών του; Οχι
Το ίδιο συμβαίνει για ένα ζευγάρι μογγολων,για ένα ζευγάρι Κινέζων, κτλ
Όλα αυτά τα γενετικά χαρακτηριστικα ,υποχρεωτικά λόγω της καταγωγής του παιδιου,ειναι συγκεκριμένα
Αν δεν είναι αυτό ο ορισμός της φυλής, τότε τι είναι;
Εκεί που υπάρχει πρόβλημα, είναι όταν ένα ζευγάρι λευκών περιμένει παιδι
Γνωρίζει το χρώμα των μαλλιών του; Οχι
Το σχήμα; Οχι
Το χρώμα των ματιών; Οχι
Το σχήμα των ματιών; Οχι
Το σχήμα της μύτης; Οχι
Το σχήμα των χειλιών; Οχι
Ανθρώπινες φυλές
-
- Phorum.gr user: Gouerino
Re: Ανθρώπινες φυλές
Κάτι άλλο
Ανώτερος ισον Ισχυρότερος
Εάν δεν είναι ισχυρότερος ΔΕΝ είναι ανώτερος
Και παραμενω ανώτερος ως ισχυρότερος μόνον και εφόσον έχω την δυνατότητα να παραμένω ισχυρότερος
Αρα οι Λευκοι είναι ανώτεροι από τις άλλες φυλές μόνον και για ίσο χρονικό διάστημα είναι ισχυρότεροι από αυτές
Ανώτερα φυλετικά ή άλλου είδους χαρακτηριστικά είναι μόνον αυτά τα οποία μας βοηθούν στο να είμαστε η παραμένουμε ισχυρότεροι
Ανώτερος ισον Ισχυρότερος
Εάν δεν είναι ισχυρότερος ΔΕΝ είναι ανώτερος
Και παραμενω ανώτερος ως ισχυρότερος μόνον και εφόσον έχω την δυνατότητα να παραμένω ισχυρότερος
Αρα οι Λευκοι είναι ανώτεροι από τις άλλες φυλές μόνον και για ίσο χρονικό διάστημα είναι ισχυρότεροι από αυτές
Ανώτερα φυλετικά ή άλλου είδους χαρακτηριστικά είναι μόνον αυτά τα οποία μας βοηθούν στο να είμαστε η παραμένουμε ισχυρότεροι
-
Βέβαια για κάποιους εδώ μέσα, αλλά και έξω από εδώ, δεν θα με έκανε καθόλου εντυπωση,να έβλεπαν έναν Ιάπωνα στο Μοναστηράκι και να αναρωτιούνται από που είναι
Το ίδιο αίμα σαν κοινή καταγωγή έχει αξία μόνον εφόσον τα προσωπικά μας συμφέροντα επηρεάζονται από αυτό όπως συνέβαινε στην αρχαιότητα ή σε λαούς που τα συμφέροντα του ατόμου μέλους εξαρτώνται από την φαμίλια πατρια
Σήμερα αυτό δεν ισχύει
-
Φυσικά τέτοιες συζητήσεις ανοίγονται με σκοπό να καταλήξουν ότι δεν υπάρχουν ανωτερες και κατώτερες φυλές
Δεν ξέρω τι εννοεί κάποιος με αυτο,αλλα σίγουρα διαφορές υπάρχουν
Ας πούμε για παράδειγμα, όσα χρόνια θυμάμαι εγώ, στους αγώνες ταχύτητας, 9 στους δέκα, να μην πω 100% πλέον, οι νικητές είναι μαύροι
Σε αγώνες αντοχής, πλέον οι νικητές είναι από Αιθιοπία και Κένυα
Οι μαύροι δεν μπορούν στην πισίνα
Σε αγώνες άρση βαρών κυριαρχούν ανατολικοευρωπαιοι
Και άλλα πολλά τετοια
Δεν ξέρω τι εννοεί κάποιος με αυτο,αλλα σίγουρα διαφορές υπάρχουν
Ας πούμε για παράδειγμα, όσα χρόνια θυμάμαι εγώ, στους αγώνες ταχύτητας, 9 στους δέκα, να μην πω 100% πλέον, οι νικητές είναι μαύροι
Σε αγώνες αντοχής, πλέον οι νικητές είναι από Αιθιοπία και Κένυα
Οι μαύροι δεν μπορούν στην πισίνα
Σε αγώνες άρση βαρών κυριαρχούν ανατολικοευρωπαιοι
Και άλλα πολλά τετοια
- taxalata xalasa
αφου τα προσωπικα συμφεροντα ειναι αντιθετα μεταξυ τους, πως δημιουργουν κοινο συμφερον;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:05Κοινό συμφέρον είναι το σύνολο των προσωπικών συμφερόντων των μελών της ίδιας ομάδαςtaxalata xalasa έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 08:28δεν υπαρχουν κοινα συμφεροντα, παρα μονο ατομικα συμφεροντα γιατι οταν μεινουμε οι δυο μας , το συμφερον μου ειναι να σου παρω τα δικα σου και εσυ να εργαζεσαι για μενα και το δικο σου ειναι να παρεις τα δικα μου και να εργαζομαι για σενα.
που το βλεπεις το κοινο συμφερον;
Είτε αυτή ή ομάδα συγκροτείται από άτομα της ίδιας φυλής , ίδιου έθνους ιδιας κοινωνικής τάξης ίδιας επαγγελματικής ομάδας κλπ κλπ
δυο νταλικερηδες.
εσυ και εγω.
προσωπικο μου συμφερον να παρω την δουλεια εγω που βγηκε και οχι εσυ.
που ειναι το κοινο συμφερον;
επεα πτερεοντα;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Μέσα σε κάθε μα κάθε ομάδα και συλλογικό συμφέρον υπάρχει μία κυρίαρχη κλίκα η οποία καταφέρνει να επιβάλει τα δικά της ιδιαίτερα συμφέροντα ως συμφέροντα ολόκληρης της ομάδαςtaxalata xalasa έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:16αφου τα προσωπικα συμφεροντα ειναι αντιθετα μεταξυ τους, πως δημιουργουν κοινο συμφερον;ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:05Κοινό συμφέρον είναι το σύνολο των προσωπικών συμφερόντων των μελών της ίδιας ομάδαςtaxalata xalasa έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 08:28δεν υπαρχουν κοινα συμφεροντα, παρα μονο ατομικα συμφεροντα γιατι οταν μεινουμε οι δυο μας , το συμφερον μου ειναι να σου παρω τα δικα σου και εσυ να εργαζεσαι για μενα και το δικο σου ειναι να παρεις τα δικα μου και να εργαζομαι για σενα.
που το βλεπεις το κοινο συμφερον;
Είτε αυτή ή ομάδα συγκροτείται από άτομα της ίδιας φυλής , ίδιου έθνους ιδιας κοινωνικής τάξης ίδιας επαγγελματικής ομάδας κλπ κλπ
δυο νταλικερηδες.
εσυ και εγω.
προσωπικο μου συμφερον να παρω την δουλεια εγω που βγηκε και οχι εσυ.
που ειναι το κοινο συμφερον;
επεα πτερεοντα;
Αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα είτε μιλάμε για έθνος φυλή , είτε για εργατική τάξη και επαγγελματική ομάδα είτε αλλού
Επίσης ή Ένωση ανθρώπων σε ομαδες κάθε άλλο παρά γίνεται ειρηνικά και με δημοκρατικές διαδικασίες
Οι άνθρωποι ενώνονται σε ομάδες είτε πρόκειται να κερδίσουν κάτι είτε γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν κάτι
Και ο αρχηγός ή ή ηγετική κλίκα που τους ενώνει κάθε άλλο παρα το κάνει αυτό με ειρηνικές ή δημοκρατικές διαδικασίες
Όταν οι λόγοι ύπαρξης της ομάδας εκλείπουν συνήθως ή ομάδα διαλύεται
Και ο αρχηγός ή ή ηγετική κλίκα που τους ενώνει κάθε άλλο παρα το κάνει αυτό με ειρηνικές ή δημοκρατικές διαδικασίες
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Mπορείς να ρωτήσεις την αμερικανική κυβέρνηση που δηλώνει αντιρατσιστική και ταυτόχρονα βάζει παντού ποσοστώσεις για να ευνοούνται στις προσλήψεις οι "χρωματιστοί άνθρωποι" - people of color.

Διότι εδώ έχουμε αυτό το κωμικό,οι ίδιοι άνθρωποι που λένε (ή λέγανε;

Είναι αντίστροφος ρατσισμόςπατησιωτης έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:35Mπορείς να ρωτήσεις την αμερικανική κυβέρνηση που δηλώνει αντιρατσιστική και ταυτόχρονα βάζει παντού ποσοστώσεις για να ευνοούνται στις προσλήψεις οι "χρωματιστοί άνθρωποι" - people of color.
Διότι εδώ έχουμε αυτό το κωμικό,οι ίδιοι άνθρωποι που λένε (ή λέγανε;) ότι δεν υπάρχουν φυλές λένε επίσης ότι πρέπει να ευνοούνται οι αδικημένες φυλές και αυτό δεν αφορά κάποιους που αδικήθηκαν παλιά αλλά ακόμη και σημερινούς μαθητές σχολείων.

Δεν υπάρχει ένας ρατσισμός , φασισμός ή εθνικισμός αλλά πολλοί, οι οποίοι έχουν αντίθετα εχθρικά συμφέροντα αναμεταξύ τους
Και ή πολεμική ενάντια σε έναν ρατσισμό ή φασισμό συνήθως ευνοεί τους αντιπάλους από αυτόν ρατσισμους και φασισμους
Το BLM το θεωρώ ρατσιστικό πολιτικό κόμμα ως κίνηση στην Αμερικη
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
ναιesu έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 01:28Αυτά θα μπορούσαν να είναι όντως (και είναι) κοινωνικά κατασκευάσματα.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:50το αστείο με την όλη υπόθεση είναι ότι αυτοί που αρνούνται την ύπαρξη των φυλών είναι αυτοί που διαρκώς μιλάνε για white privilege, για black lives matter, για whiteness για white males και γενικά όλος τους ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτό που κατά τ'άλλα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει
μιλάμε για κλινικές περιπτώσεις
κατασκευάζονται σε κοινωνικό επίπεδο στη βάση μιας βιολογικής πραγματικότητας
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
Ας είναι ότι θέλει.Το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν φυλές.Εδώ η απάντηση που δίνουν οι συγκεκριμένοι είναι οργουελική - υπάρχουν και δεν υπάρχουν ανάλογα με εάν μας συμφέρει πολιτικά.
- ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
περιμένω απάντηση σε αυτό και από τους υπόλοιπους αρνητές της ύπαρξης φυλώνΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 00:29θεωρώ ότι είναι αντιφατικό αυτό που υποστηρίζουνDwarven Blacksmith έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 00:21Καταρχάς αυτοί είναι οι επιστήμονες. Δεύτερον λένε ότι δεν υπάρχει βιολογικά. Ως κοινωνικό κατασκεύασμα προφανώς υπάρχει και σε κάποιες χώρες είναι και επίσημο.ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:50το αστείο με την όλη υπόθεση είναι ότι αυτοί που αρνούνται την ύπαρξη των φυλών είναι αυτοί που διαρκώς μιλάνε για white privilege, για black lives matter, για whiteness για white males και γενικά όλος τους ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτό που κατά τ'άλλα υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχει
μιλάμε για κλινικές περιπτώσεις
αν είναι κοινωνικό κατασκεύασμα, τότε σημαίνει πως αν αφήσεις ένα μείγμα πληθυσμού απομονωμένο χωρικά, ο οποίος πληθυσμός δεν έχει καμία πρότερη επιρροή από τον κόσμο μας, τότε δεν πρόκειται να αναγνωρίσουν διαφορές ανάμεσα στις φυλετικές ομάδες που τον συγκροτούν, σωστά;
δηλαδή οι λευκοί δεν θα αναγνωρίσουν μία διαφορετική φυλετική ομάδα στους μαύρους και το αντίστροφο εφόσον δεν έχουν γαλουχηθεί από τις κληρονομημένες αξίες/ιδέες/στερεότυπα του δικού μας κόσμου όπως έχει αυτός διαμορφωθεί ιστορικά
αν όχι, αν δηλαδή οι μαύροι/λευκοί αναγνωρίσουν αντιστοίχως μια ομάδα απέναντί τους που έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά στο σύνολό της (τα οποία είναι κοινά κατά μέσο όρο στα άτομα που την απαρτίζουν) τότε οι φυλές αποτελούν μια αντικειμενική πραγματικότητα
stavmanr; John Brown Gun Club;
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
Τζίμης Πανούσης
- taxalata xalasa
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:25Μέσα σε κάθε μα κάθε ομάδα και συλλογικό συμφέρον υπάρχει μία κυρίαρχη κλίκα η οποία καταφέρνει να επιβάλει τα δικά της ιδιαίτερα συμφέροντα ως συμφέροντα ολόκληρης της ομάδας
Αυτό συμβαίνει σε κάθε ομάδα είτε μιλάμε για έθνος φυλή , είτε για εργατική τάξη και επαγγελματική ομάδα είτε αλλού
θανκς που εκοψες το "κοινο συμφερον" ποιημα.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 09:25Οι άνθρωποι ενώνονται σε ομάδες είτε πρόκειται να κερδίσουν κάτι είτε γιατί φοβούνται ότι θα χάσουν κάτι
να λεμε τα πραματα με το ονομα τους.
μικρη κλικα συμφεροντων εις βαρος των ποιηματιασμενων περι κοινου συμφεροντος απο την κλικα.

τωρα τα λετε ομορφα και πραγματικα.
οταν οι λογοι υπαρξης της ομαδας ειναι να τρωει η κλικα εις βαρος των ποιηματιασμενων περι κοινου συμφεροντος απο την κλικα, ειναι φυσικο επακολουθο να εκλείπουν συνήθως και η κλικα και η ομάδα και διαλύονται.
ειναι θεμα χρονου, ταϊμινκ που λεν στο χωριομ. πιαστε θεση για την παρασταση.
γιατι μπορει να παραμυθιαζεις καποιους ανθρωπους καποιες φορες
αλλα δεν μπορεις να παραμυθιαζεις ολους τους ανθρωπους ολες τις φορες...
λεει ο ποιητης...
και φαινεται λογικο...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.