Ποιο είναι το βασικό συστατικό του κόσμου;
- wooded glade
- Φινγκόλφιν
- Μέλη που αποχώρησαν
Re: Ποιο είναι το βασικό συστατικό του κόσμου;
Μόνο επιφανειακά η θάλασσα είναι περισσότερη.
μια χαρά απάντησε

Θα υπήρχε η αμοιβάδα αν δεν υπήρχε ένας συνειδητός παρατηρητής να την... παρατηρει; Η ύλη είναι αποτέλεσμα της συνείδησης, όχι το αντίστροφο.
Όλη η επιστήμη βασίζεται στο γεγονός στην υπόθεση πως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και αν δεν υπάρχει ο παρατηρητής.
Όσο για την αμοιβάδα, φυσικά και θα υπάρχει αν δεν την παρατηρεί κάποιος. Απλώς δεν θα το γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Το πέμπτο στοιχείο, ο αιθέρας.
In romine tirmeno Ne romine to fa maginas per meno per imentira
Δεν θα μπω στη διαδικασία της ιστορικής αναδρομής για την απόδειξη της ανυπαρξίας του αιθέρα επειδή είμαι σίγουρη ότι τα γνωρίζεις καλύτερα από μένα.
Υπάρχουν όμως σύγχρονοι επιστήμονες οι οποίοι επιστρέφουν στο θεώρημα.
Διάβασα πρόσφατα σχετικά αυτό:
Φυσικός δεν είμαι, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι τα καινούργια όπως και να αμφισβητώ τα παλιά.Σήμερα οι θεωρητικοί του Αιθέρα δεν τον βλέπουν ως ένα αόρατο υγρό, που βρίσκεται παντού στο σύμπαν. Αντίθετα λένε ότι είναι ένα σπειροειδές θεμέλιο του σύμπαντος, που δεν μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα επειδή κινείται πολύ γρήγορα. Ο δρ Moray B. King από τη Γιούτα των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος επιστήμονας της «ενέργειας του χώρου», που πιστεύει πως ο Αιθέρας κινείται με σπειροειδή κίνηση. Ο Ινδός επιστήμονας Paramahamsa Tewari έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα μ’ αυτή το σύμπαν, σε κάθε κυβικό του εκατοστό, είναι γεμάτο από κολοσσιαία επίπεδα ενέργειας τα οποία κινούνται με εκπληκτικές ταχύτητες σε «μορφή δίνης». Αυτή είναι η αιτία που από τους γαλαξίες μέχρι και τα ηλεκτρόνια κυριαρχεί η σπειροειδής κίνηση.
Isomnia έγραψε: ↑14 Μάιος 2018, 12:04Φυσικός δεν είμαι, οπότε μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά μου αρέσει να σκέφτομαι τα καινούργια όπως και να αμφισβητώ τα παλιά.Σήμερα οι θεωρητικοί του Αιθέρα δεν τον βλέπουν ως ένα αόρατο υγρό, που βρίσκεται παντού στο σύμπαν. Αντίθετα λένε ότι είναι ένα σπειροειδές θεμέλιο του σύμπαντος, που δεν μπορεί να μετρηθεί με τα όργανα επειδή κινείται πολύ γρήγορα. Ο δρ Moray B. King από τη Γιούτα των ΗΠΑ δεν είναι ο μόνος επιστήμονας της «ενέργειας του χώρου», που πιστεύει πως ο Αιθέρας κινείται με σπειροειδή κίνηση. Ο Ινδός επιστήμονας Paramahamsa Tewari έχει την ίδια άποψη. Σύμφωνα μ’ αυτή το σύμπαν, σε κάθε κυβικό του εκατοστό, είναι γεμάτο από κολοσσιαία επίπεδα ενέργειας τα οποία κινούνται με εκπληκτικές ταχύτητες σε «μορφή δίνης». Αυτή είναι η αιτία που από τους γαλαξίες μέχρι και τα ηλεκτρόνια κυριαρχεί η σπειροειδής κίνηση.
http://metro.co.uk/2015/06/01/reclaim-t ... y-5224262/Paramahamsa Tewari is a scientist from India who has created the generator which has a reported efficiency of 238 per cent.
Εχμ, ναι οκ...Δεν μου ακούγεται πολύ σοβαρός επιστήμονας ο συγκεκριμένος.
Ούτε η ιστοσελίδα του με προδιαθέτει να τον πάρω στα σοβαρά: http://rexresearch.com/
Προσωπικά ενημερώνομαι από διάφορα σάητ (πχ. phys.org) για τις εξελίξεις της Φυσικής, αν και την έχω αφήσει ως επιστήμη και οπότε είμαι πλέον εξωτερικός παρατηρητής.
Δεν έχω ακούσει τίποτε περί εξελίξεων γύρω από τον αιθέρα, οπότε βλέπω με σκεπτικισμό τους όποιους «ερευνητές αιθέρα». Οι σύγχρονες εξελίξεις της Φυσικής είναι συγκλονιστικές, αλλά εξετάζουν άλλα ερωτήματα. Για παράδειγμα στην κοσμολογία ακόμη δεν ξέρουμε πολλά για την σκοτεινή ενέργεια και την σκοτεινή ύλη.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Πριν από 1 δισ. χρόνια υπήρχαν αμοιβάδες στην γη;
Αν ναι ποιος τις παρατηρούσε;
Η συνείδηση είναι παράγωγο της ύλης.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Ο skakos είναι γνωστός ιδεαλιστής

Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.
Να σου πω τι με κάνει να το σκέφτομαι κάθε τόσο, να το αμφισβητώ, να το απορρίπτω και να επανέρχομαι.parafrwn έγραψε: ↑14 Μάιος 2018, 12:12Δεν έχω ακούσει τίποτε περί εξελίξεων γύρω από τον αιθέρα, οπότε βλέπω με σκεπτικισμό τους όποιους «ερευνητές αιθέρα». Οι σύγχρονες εξελίξεις της Φυσικής είναι συγκλονιστικές, αλλά εξετάζουν άλλα ερωτήματα. Για παράδειγμα στην κοσμολογία ακόμη δεν ξέρουμε πολλά για την σκοτεινή ενέργεια και την σκοτεινή ύλη.
Ως γνωστόν η ύπαρξη του αιθέρα απορρίφθηκε από τον Αινστάιν το 1905 με τη Θεωρία της Σχετικότητας, που έδειξε πως δεν υπήρχε αιθέρας για να στηρίζει τη διάδοση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων στο κενό.
Αργότερα όμως και συγκεκριμένα το 1920 σε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο Leyden, φάνηκε να έχει αλλάξει τη στάση του σχετικά με τον Αιθέρα: «Ανακεφαλαιώνοντας, μπορούμε να πούμε ότι σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας ο χώρος είναι προικισμένος με φυσικές ιδιότητες. Υπό αυτή την έννοια συνεπώς υπάρχει ένας Αιθέρας. Σύμφωνα με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας ο χώρος χωρίς τον Αιθέρα είναι αδιανόητος, διότι σ’ έναν τέτοιο χώρο όχι μόνον δεν θα υπήρχε διάδοση του φωτός, αλλά επίσης καμιά πιθανότητα ύπαρξης των προτύπων του χώρου και του χρόνου, και συνεπώς ούτε χωροχρονικό συνεχές...».
Κάτι τέτοια με προβληματίζουν.... και αναρωτιέμαι πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι όντως δεν υπάρχει;
(δεν αναφέρομαι στην οργόνη του Β. Ράιχ για τους εμφανείς λόγους)
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Από πού προκύπτει αυτό;;parafrwn έγραψε: ↑14 Μάιος 2018, 11:54
Όλη η επιστήμη βασίζεται στο γεγονός στην υπόθεση πως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει ακόμη και αν δεν υπάρχει ο παρατηρητής.
Όσο για την αμοιβάδα, φυσικά και θα υπάρχει αν δεν την παρατηρεί κάποιος. Απλώς δεν θα το γνωρίζει κανείς ότι υπάρχει.
Η κβαντική θεωρία (και η κβαντική πραγματικότητα) βασίζεται στην κατάρρευση της κυματοσυνάρτησης . Η οποία δεν ορίζεται χωρίς παρατηρητή .
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Πριν που δεν την είχαμε παρατηρήσει δεν υπήρχε αντικειμενικά και ανεξάρτητα από εμάς;
Κάτι που δεν έχουμε παρατηρήσει και δεν το ξέρουμε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ή ότι δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα;
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση ΑΣ ΘΈΣΩ ΕΝΑ ΒΑΣΙΚΌ ΕΡΏΤΗΜΑ ΣΤΑ ΥΠΌΛΟΙΠΑ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 21 Νοέμ 2024, 22:41 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 192 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
21 Νοέμ 2024, 22:55
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 375 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από O I
09 Νοέμ 2023, 20:25