Green Dragon έγραψε: ↑27 Νοέμ 2020, 21:33
Το θέμα που άνοιξες relativer777 αν το πιάσουμε σωστά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Υπάρχει περίπτωση να είναι όλα υποκειμενικά αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το διαπιστώσουμε ή αν το διαψεύσουμε. Ετοιμαστείτε για το 'κάψιμο' του αιώνα: Εγώ ως άτομο γνωρίζω το πράσινο σαν χρώμα, το ίδιο και η φίλη μου η Ναταλία. Πως ξέρουμε όμως ότι η Ναταλία δεν έμαθε σαν πράσινο αυτό που για εμένα είναι κόκκινο; Μπορεί εκείνη να βλέπει τα δέντρα κόκκινα αλλά επειδή εγώ τα βλέπω πράσινα και της έμαθα ότι αυτό λέγεται πράσινο να έμαθε το κόκκινο που αντιλαμβάνεται εκείνη και μόνον εκείνη σαν πράσινο.
Κάπου σε χάνω.
Μία διευκρίνηση:
Ετυμολογία
Η ονομασία "Πραγματικότητα" σχετίζεται ετυμολογικά με την λέξη "πράγμα".
Ορισμός
Ορίζεται ως η αληθής υπόσταση φαινομένων και γεγονότων του Κόσμου
Πραγματικότητα είναι όλα τα φαινόμενα, όπως αυτά συμβαίνουν.
Ταξινομία
Έχουμε:
Υπαρκτή Πραγματικότητα
Εικονική Πραγματικότητα
Επαυξημένη Πραγματικότητα
Έχει διαφορά το να έχει μάθει τα χρώματα Η φίλη σου
Με άλλη ονομασία και άλλο είναι να μην μπορεί να δει τα ίδια χρώματα με εσένα και εκεί που βλέπει αυτή πράσινο εσύ να βλέπεις κόκκινο.
Σε αυτή την περίπτωση έχουμε το εξής φαινόμενο:
δύο άνθρωποι έχουν διαφορετική αίσθηση για το ίδιο πράγμα. Οπότε έχουμε διαφορετικές αισθήσεις.
Δηλαδή οι δύο εγκέφαλοι δεν λαμβάνουν το ίδιο συγκεκριμένο σήμα για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μου γράφεις:
Το θέμα που άνοιξες relativer777 αν το πιάσουμε σωστά ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου.
Πράγματι είναι πολύ δύσκολη θεματολογία.
Πιστεύω όμως, ότι κάποτε πρέπει να υπερβούμε τα όριά μας. Και αυτό ακριβώς επιδιώκω με αυτό το νήμα.