Τι έπαθες, γαμώ την τρέλα μου;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 07:38Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 07:20
Από αυτό το βιβλίο έμαθα πως να χρησιμοποιώ τον Αμερόληπτο παρατηρητή και να αξιόλογο αυτά που λέω κι αυτά που κάνω
Προϋποθέτει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου
Ποιον εαυτό σου βρε παπάρα;
Δεν μας έφταναν οι αφθεντικοί εαφτοί της κάθε αρσενικής, θηλυκιάς και ολιστικής φοβικής στη δημόσια έκθεση πατσαβούρας και πλάκωσαν και οι ΑΙ ατυχείς πειραματισμοί του περασμένου αιώνα, ως παρατηρητές και καθοδηγητές...για βιβλία;
Ακόμη και το χαζοχαρούμενο θράσος, που είδε το φως το αληθινόν με ΕΝΑ ή δύο τρία βιβλία, έχει όρια.
Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας
Re: Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Re: Τα Βιβλία που Μας Διαμορφώνουν: Φιλοσοφικές Αναγνώσεις που Άλλαξαν τη Σκέψη μας
NostalgiaΓΑΛΗ έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 07:38Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 07:20
Από αυτό το βιβλίο έμαθα πως να χρησιμοποιώ τον Αμερόληπτο παρατηρητή και να αξιόλογο αυτά που λέω κι αυτά που κάνω
Προϋποθέτει να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου
Ποιον εαυτό σου βρε παπάρα;
Δεν μας έφταναν οι αφθεντικοί εαφτοί της κάθε αρσενικής, θηλυκιάς και ολιστικής φοβικής στη δημόσια έκθεση πατσαβούρας και πλάκωσαν και οι ΑΙ ατυχείς πειραματισμοί του περασμένου αιώνα, ως παρατηρητές και καθοδηγητές...για βιβλία;
Ακόμη και το χαζοχαρούμενο θράσος, που είδε το φως το αληθινόν με ΕΝΑ ή δύο τρία βιβλία, έχει όρια.
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Νομίζω ότι κανένα από τα δήθεν σπουδαία βιβλία που έχω διαβάσει δεν αποδεικνύει την αξία του. Τα περισσότερα δεν έχουν καν βάθος, ενώ τα έχουν προτείνει όλοι σαν κάτι που θα σου αλλάξει τη ζωή και παπάρια. Το τελευταίο βιβλίο που με επηρέασε ήταν ένα αυτοβελτίωσης του συρμού.
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
-
- Phorum.gr user: Γιάννης-μελβουρνη
ΓΑΛΗ,ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Μαρ 2025, 21:32Θέλω κάτι περισσότερο για να νοιώσω καλύτερα ή χειρότερα από τζιμπιτί κοπυπάστε.Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 08:45
Και από το βιβλίο Φραγκενστάιν έμαθα ότι οι κοινωνίες δεν αποδέχονται την διαφορετικότητα.
Ελπίζω μόνο να αισθάνθηκες λίγο καλύτερα
Και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τη διαφορετικότητα, όταν δεν επιχειρεί χρησικτησία στον προσωπικό μου χώρο.
Όταν το επιχειρήσει, θα φάει πόρτα στην καλύτερη περίπτωση. Και μετά θα κλαίγεται στους κηδεμόνες της.
ευχαριστώ για την απάντηση – ήταν ό,τι πρέπει για να με βάλει σε σκέψεις. Όχι για το περιεχόμενο, αλλά για το πώς μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ένα δημόσιο φόρουμ είναι… προσωπικός του χώρος.
Την πρώτη φορά δεν σου απάντησα όπως σου άρμοζε – και ο λόγος ήταν απλός:
Κατάλαβα ότι το πρώτο σου μήνυμα ήταν καθαρά μια έκρηξη οργής. Δεν υπήρχε επιχείρημα, ούτε διάθεση συζήτησης. Γι’ αυτό και προτίμησα να σου απαντήσω ήρεμα, με σεβασμό.
Οπότε σ’ αυτό το post, δεν θα κάνω διάλογο – απλώς θα σου επισημάνω ότι το αφήγημά σου μπάζει από παντού.
Αλήθεια τώρα;
Μιλάμε για έναν ψηφιακό χώρο με χιλιάδες μέλη, διαφορετικές φωνές και απόψεις – και εσύ μιλάς για “χρησικτησία”;
Σαν να μπήκε κάποιος στον κήπο σου και σου πήρε την καρέκλα.
Συγγνώμη που στο λέω έτσι απλά, αλλά forum δεν σημαίνει “σαλόνι”.
Δεν είναι ο προσωπικός σου καναπές για να απειλείς με “πόρτες”.
Και μιας που το είπες – “θα φάει πόρτα στην καλύτερη περίπτωση”…
Αν επιτρέπεις, τι ακριβώς θα γίνει «στη χειρότερη»;
Πραγματικά θα ήθελα μια εξήγηση. Όχι για μένα – αλλά για όποιον σε διαβάζει και δεν καταλαβαίνει αν μιλάς μεταφορικά ή κυριολεκτικά.
Το δε σχόλιο «δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τη διαφορετικότητα» πραγματικά με άφησε να κοιτάζω το ταβάνι.
Αν έπρεπε να το ζωγραφίσω, θα έβαζα τη λεζάντα:
«Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…»
Γιατί το “δέχομαι τη διαφορετικότητα” δεν έχει καμία αξία, όταν τη δέχεσαι μόνο μέσα στα όρια που εσύ ορίζεις.
Αυτό δεν λέγεται ανεκτικότητα. Λέγεται έλεγχος.
Και έλεγχος πάνω σε άλλους ανθρώπους – σε ένα δημόσιο φόρουμ – δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ζητάς.
Και μετά το απογειώνεις:
“Θα κλαίγεται στους κηδεμόνες της.”
Ας σου πω κάτι.
Το να εκφράζει κάποιος μια ιδέα, δεν σημαίνει ότι σου χρωστάει “καθήκον αποδοχής”.
Κι αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό που γράφεις, δεν σημαίνει ότι θα πάει να “κλαφτεί” πουθενά.
δεν ήξερα ότι προσφέρεις και ψυχανάλυση πακέτο με την ειρωνεία;
Ίσως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ποιος “μπαίνει” στον χώρο σου, αλλά πόσο εσύ έχεις χτίσει τοίχους, ώστε να μην μπαίνει τίποτα που δεν σου μοιάζει.
Και μέσα σε τόσο τοίχο, χάνεται τελικά αυτό που λέμε διάλογος.
Την επόμενη φορά, μπορείς και καλύτερα
Χρησιμοποιώ ChatGPT
Δεν ξέρω για τα άλλα, αλλά τρομερή η βελτίωση στο ΤσατΤζιΠιΤι στις τελευταίες του εκδόσεις, πλησιάζει πια αληθινή ανθρώπινη νοημοσύνη. 

Μα δεν αναφέρθηκα στη διαφορετικότητα του φόρουμ... σαφώς και δεν είναι προσωπικός μου χώρος.Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑26 Μαρ 2025, 02:36ΓΑΛΗ,ΓΑΛΗ έγραψε: ↑25 Μαρ 2025, 21:32Θέλω κάτι περισσότερο για να νοιώσω καλύτερα ή χειρότερα από τζιμπιτί κοπυπάστε.Γιαννης- μελβουρνη έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 08:45
Και από το βιβλίο Φραγκενστάιν έμαθα ότι οι κοινωνίες δεν αποδέχονται την διαφορετικότητα.
Ελπίζω μόνο να αισθάνθηκες λίγο καλύτερα
Και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τη διαφορετικότητα, όταν δεν επιχειρεί χρησικτησία στον προσωπικό μου χώρο.
Όταν το επιχειρήσει, θα φάει πόρτα στην καλύτερη περίπτωση. Και μετά θα κλαίγεται στους κηδεμόνες της.
ευχαριστώ για την απάντηση – ήταν ό,τι πρέπει για να με βάλει σε σκέψεις. Όχι για το περιεχόμενο, αλλά για το πώς μπορεί να πιστέψει κανείς ότι ένα δημόσιο φόρουμ είναι… προσωπικός του χώρος.
Την πρώτη φορά δεν σου απάντησα όπως σου άρμοζε – και ο λόγος ήταν απλός:
Κατάλαβα ότι το πρώτο σου μήνυμα ήταν καθαρά μια έκρηξη οργής. Δεν υπήρχε επιχείρημα, ούτε διάθεση συζήτησης. Γι’ αυτό και προτίμησα να σου απαντήσω ήρεμα, με σεβασμό.
Οπότε σ’ αυτό το post, δεν θα κάνω διάλογο – απλώς θα σου επισημάνω ότι το αφήγημά σου μπάζει από παντού.
Αλήθεια τώρα;
Μιλάμε για έναν ψηφιακό χώρο με χιλιάδες μέλη, διαφορετικές φωνές και απόψεις – και εσύ μιλάς για “χρησικτησία”;
Σαν να μπήκε κάποιος στον κήπο σου και σου πήρε την καρέκλα.
Συγγνώμη που στο λέω έτσι απλά, αλλά forum δεν σημαίνει “σαλόνι”.
Δεν είναι ο προσωπικός σου καναπές για να απειλείς με “πόρτες”.
Και μιας που το είπες – “θα φάει πόρτα στην καλύτερη περίπτωση”…
Αν επιτρέπεις, τι ακριβώς θα γίνει «στη χειρότερη»;
Πραγματικά θα ήθελα μια εξήγηση. Όχι για μένα – αλλά για όποιον σε διαβάζει και δεν καταλαβαίνει αν μιλάς μεταφορικά ή κυριολεκτικά.
Το δε σχόλιο «δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα με τη διαφορετικότητα» πραγματικά με άφησε να κοιτάζω το ταβάνι.
Αν έπρεπε να το ζωγραφίσω, θα έβαζα τη λεζάντα:
«Δεν είμαι ρατσιστής, αλλά…»
Γιατί το “δέχομαι τη διαφορετικότητα” δεν έχει καμία αξία, όταν τη δέχεσαι μόνο μέσα στα όρια που εσύ ορίζεις.
Αυτό δεν λέγεται ανεκτικότητα. Λέγεται έλεγχος.
Και έλεγχος πάνω σε άλλους ανθρώπους – σε ένα δημόσιο φόρουμ – δεν έχεις κανένα δικαίωμα να ζητάς.
Και μετά το απογειώνεις:
“Θα κλαίγεται στους κηδεμόνες της.”
Ας σου πω κάτι.
Το να εκφράζει κάποιος μια ιδέα, δεν σημαίνει ότι σου χρωστάει “καθήκον αποδοχής”.
Κι αν σε κάποιον δεν αρέσει αυτό που γράφεις, δεν σημαίνει ότι θα πάει να “κλαφτεί” πουθενά.
δεν ήξερα ότι προσφέρεις και ψυχανάλυση πακέτο με την ειρωνεία;
Ίσως το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι ποιος “μπαίνει” στον χώρο σου, αλλά πόσο εσύ έχεις χτίσει τοίχους, ώστε να μην μπαίνει τίποτα που δεν σου μοιάζει.
Και μέσα σε τόσο τοίχο, χάνεται τελικά αυτό που λέμε διάλογος.
Την επόμενη φορά, μπορείς και καλύτερα.

Στην επέλαση της διαφορετικότητας στην κοινωνία γενικότερα αναφέρθηκα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 381 Απαντήσεις
- 6309 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από fonfon
25 Απρ 2025, 18:21
-
-
Νέα δημοσίευση Οι φιλοσοφικές καταβολές του χριστιανικού δόγματος - Διαμαντής Κούτουλας
από έργο_μακέτο » 14 Σεπ 2024, 12:19 » σε Θρησκειολογία - 2 Απαντήσεις
- 336 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
14 Σεπ 2024, 16:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση Οι φιλοσοφικές καταβολές του χριστιανικού δόγματος - Διαμαντής Κούτουλας
από έργο_μακέτο » 14 Σεπ 2024, 12:20 » σε Θρησκειολογία - 0 Απαντήσεις
- 383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
14 Σεπ 2024, 12:20
-
-
- 29 Απαντήσεις
- 727 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
16 Σεπ 2024, 22:30