Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?

Φιλοσοφικά ερωτήματα και σκέψεις.
Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Πόσο πραγματικός είναι ο κόσμος που ζούμε ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Νοέμ 2023, 18:41

seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 18:26
Ήταν ένας χαζός και κάρφωνε ένα καρφί στον τοίχο ανάποδα με το κεφάλι.
Και πάει ο βλάκας και λέει στον χαζό Ρε μαλάκα αυτό το καρφί είναι για τον απέναντι τοίχο :003:
Ο χαζός απαντά στον βλάκα.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ?
Ο Χάιζενμπεργκ είχε πει "Η πρώτη γουλιά από το ποτήρι της επιστήμης σε οδηγεί μακρυά από το Θεό, αλλά στον πάτο του ποτηριού είναι Αυτός εκεί και σε περιμένει".
Ο Αϊνστάιν είχε πει "Science without religion is lame, religion without science is blind".
Στην ουσία αυτό που ψάχνουμε μέσα στις θρησκείες είναι αυτόν τον υπέρ επιστήμονα που σχεδίασε και κατασκεύασε το σύμπαν.
Λογικό είναι. Αυτή η λογική συνδέει την επιστήμη με τον υπέρ επιστήμονα.
Η τύχη συνδέει το κεφάλι σου το ξερό με την γλάστρα που πέφτει από το μπαλκόνι. :smt005:
Ήταν ένας μπετόστοκος που νόμιζε ότι ήταν επιστήμονας...
Και γύριζε όλα τα φόρα και διαλαλούσε την ασχετοσύνη του...
Μέχρι που τον πέταξαν έξω από όλα τα φόρα, διότι τους είχε ζαλίσει τα ούμπαλα με τις ουρανομήκεις μαλακίες του...

Συνέχισε να γράφεις τέτοιες μαλακίες φουκαρά μου και να επιβεβαιώνεις την αμορφωσιά και την ασχετοσύνη σου...

Χαζούλιακα...

seismic
Phorum.gr user: seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 10 Νοέμ 2023, 18:55

Λοξίας έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 18:41
seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 18:26
Ήταν ένας χαζός και κάρφωνε ένα καρφί στον τοίχο ανάποδα με το κεφάλι.
Και πάει ο βλάκας και λέει στον χαζό Ρε μαλάκα αυτό το καρφί είναι για τον απέναντι τοίχο :003:
Ο χαζός απαντά στον βλάκα.
ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ?
Ο Χάιζενμπεργκ είχε πει "Η πρώτη γουλιά από το ποτήρι της επιστήμης σε οδηγεί μακρυά από το Θεό, αλλά στον πάτο του ποτηριού είναι Αυτός εκεί και σε περιμένει".
Ο Αϊνστάιν είχε πει "Science without religion is lame, religion without science is blind".
Στην ουσία αυτό που ψάχνουμε μέσα στις θρησκείες είναι αυτόν τον υπέρ επιστήμονα που σχεδίασε και κατασκεύασε το σύμπαν.
Λογικό είναι. Αυτή η λογική συνδέει την επιστήμη με τον υπέρ επιστήμονα.
Η τύχη συνδέει το κεφάλι σου το ξερό με την γλάστρα που πέφτει από το μπαλκόνι. :smt005:
Ήταν ένας μπετόστοκος που νόμιζε ότι ήταν επιστήμονας...
Και γύριζε όλα τα φόρα και διαλαλούσε την ασχετοσύνη του...
Μέχρι που τον πέταξαν έξω από όλα τα φόρα, διότι τους είχε ζαλίσει τα ούμπαλα με τις ουρανομήκεις μαλακίες του...

Συνέχισε να γράφεις τέτοιες μαλακίες φουκαρά μου και να επιβεβαιώνεις την αμορφωσιά και την ασχετοσύνη σου...

Χαζούλιακα...
Ο Χαζούλιακα...γράφει σε επιστημονικά περιοδικά μπουτίκ με κριτές για την αντισεισμική τεχνολογία που οι βλάκες στα φόρουμ των μηχανικών ούτε καταλάβαιναν τι τους έλεγα. Τόσο ούφο είναι. Όμως το θέμα μου το έκανα παγκόσμιο και τους ρεζιλεύω διεθνώς.
Πάρε μια γεύση από τον Χαζούλιακα...
The ultimate anti-seismic design method
Ioannis N. Lymperis .. Independent researcher
Abstract
The design method of applying artificial compression to the ends of all longitudinal reinforced concrete walls and, at the same time, connecting the ends of the walls to the ground using ground anchors placed at the depths of the boreholes, transfers the inertial stresses of the structure in the ground, which acts as an external force in the structure's response to seismic displacements. The wall with the artificial compression acquires dynamic, larger active cross-section and high biaxial stiffness, preventing all failures caused by inelastic deformation. By connecting the ends of all walls to the ground, we control the eigen frequency of the structure and the ground during each seismic loading cycle, preventing inelastic displacements. At the same time, we ensure the strong bearing capacity of the foundation soil and the structure By designing the walls correctly and placing them in proper locations, we prevent the torsional flexural buckling that occurs in asymmetrical structures, asymmetrical floor plans, and metal and tall structures.Compression of the wall sections mitigates the transfer of deformations to the connection nodes, strengthens the wall section in terms of base intersection shear force and shear stress of the sections, prevents stress at the ends of the walls by introducing counteracting compressive forces. The use of tendons within the ducts prevents longitudinal shear in the overlay concrete, while anchoring the walls to the foundation not only dissipates inertial forces to the ground but also prevents rotation of the walls, thus maintaining the structural integrity of the beams.
Keywords
Ultimate, Control-System, Anti-Seismic, Earthquakes, Construction, method, design
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Νοέμ 2023, 19:04

Το θέμα εδώ δεν είναι η "πατέντα" σου που την γυροφέρνεις στα φόρα εδώ και 15 χρόνια και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτε.

Το θέμα εδώ είναι άλλο και μας έχεις γεμίσει με ηλιθιότητες επειδή οι γνώσεις σου είναι του δημοτικού.
Και επειδή είσαι μπετόστοκος με σύνδρομο Dunning Kruger, δεν νομίζεις, απλώς, ότι καταλαβαίνεις τι λένε οι σχετικοί επιστήμονες...
...αλλά νομίζεις ότι ξέρεις περισσότερα από αυτούς και καταρρίπτεις τους νόμους της θερμοδυναμικής με διάφορες ηλίθιες ιδέες σου.

Για τέτοιο μπετόστοκο μιλάμε...

Καταλαβαίνω τι πλάκα θα σπάνε οι Νιώτες στο καφενείο...

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 10 Νοέμ 2023, 19:04

Υποστηρίζω το δικαίωμα στον λόγο. Ακόμα και αυτού που υποτιμά τον άλλον.
Από τέτοια νήματα πολλές φορές παρακινείσαι να ξαναδιαβάσεις, να αναζητήσεις άρθρα.
Εξάλλου στην φιλοσοφία βρίσκεται όχι σε κάποιο εξιδεικευμένο τμήμα ενός εξιδεικευμένου forum.
Eπίσης έχει καλό λόγο. Δεν μας ενδιαφέρει να διαβάζουμε υποτιμητικά σχόλια για να θρέψουμε την ματαιοδοξία μας.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 10 Νοέμ 2023, 19:15

Antares έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:04
Από τέτοια νήματα πολλές φορές παρακινείσαι να ξαναδιαβάσεις, να αναζητήσεις άρθρα.
Εξάλλου στην φιλοσοφία βρίσκεται όχι σε κάποιο εξιδεικευμένο τμήμα ενός εξιδεικευμένου forum.
Eπίσης έχει καλό λόγο. Δεν μας ενδιαφέρει να διαβάζουμε υποτιμητικά σχόλια για να θρέψουμε την ματαιοδοξία μας.
:smt023:smt038
Δες τι λένε οι ιδικοί επιστήμονες καθηγητές της αντισεισμικής τεχνολογίας για την δουλειά μου. Και τα ελληνικά ούφο με έχουν αποκλείσει από τα φόρα.
https://www.researchgate.net/post/The_u ... ign_method
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 10 Νοέμ 2023, 19:28

seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:15
Δες τι λένε οι ιδικοί επιστήμονες καθηγητές της αντισεισμικής τεχνολογίας για την δουλειά μου. Και τα ελληνικά ούφο με έχουν αποκλείσει από τα φόρα.
Γι' αυτό το θέμα δεν γνωρίζω. Υπάρχει σαν δημοσίευση σε κάποιο περιοδικό σαν θέμα διδακτορικής διατριβής;
Αλλά το θέμα του νήματος είναι για όλους, δεν καταλαβαίνω γιατί γράφονται υποτιμητικά σχόλια, οι περισσότεροι έχουν συνεισφέρει κάτι, νομίζω έχουν γράψει και φυσικοί του phorum.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 10 Νοέμ 2023, 19:35

Antares έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:28
seismic έγραψε:
Γι' αυτό το θέμα δεν γνωρίζω. Υπάρχει σαν δημοσίευση σε κάποιο περιοδικό σαν θέμα διδακτορικής διατριβής;
Αλλά το θέμα του νήματος είναι για όλους, δεν καταλαβαίνω γιατί γράφονται υποτιμητικά σχόλια, οι περισσότεροι έχουν συνεισφέρει κάτι, νομίζω έχουν γράψει και φυσικοί του phorum.
Οι δημοσιεύσεις μου.
https://www.scirp.org/journal/paperinfo ... erid=59888
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... VDk7mAU3G4
https://www.researchgate.net/profile/Io ... eris/stats
ΕικόναΕικόνα

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 10 Νοέμ 2023, 19:50

seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:35
Antares έγραψε:
seismic έγραψε:
Οι δημοσιεύσεις μου.
ΕικόναΕικόνα
Ρε ξεροκεφαλε... Τι σχεση εχει αυτο με τον τιτλο του θεματος;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 10 Νοέμ 2023, 19:58

taxalata xalasa έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:50
seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:35
Antares έγραψε:

Οι δημοσιεύσεις μου.
ΕικόναΕικόνα
Σας επαναφέρω στον αληθινό κόσμο της έρευνας.
Όταν ρωτάτε κάτι θα απαντώ.
Ο λοξός με συκοφάντησε εκτός θέματος και απάντησα.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 10 Νοέμ 2023, 20:10

seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:58
taxalata xalasa έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 19:50
Σας επαναφέρω στον αληθινό κόσμο της έρευνας.
Όταν ρωτάτε κάτι θα απαντώ.
Ο λοξός με συκοφάντησε εκτός θέματος και απάντησα.
Σπαμάρεις ασύστολα στο ξετσίπωτο σπαμάρισμα του Λοξίας... Είστε κι οι δυο για τα πανηγύρια... Κώλος και βρακί... :smt005:

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 10 Νοέμ 2023, 22:45

Antares έγραψε:
Το δικαίωμα στον λόγο δεν συνεπάγεται και δικαίωμα στις ατελείωτες μαλακίες χωρίς κριτική ή αντίλογο...
Από την στιγμή που δημόσια γράφεις, δημόσια θα κρίνεται ο λόγος σου.
Και αν γράφεις μαλακίες, θα πρέπει να χρησιμοποιήεις την κοινή λογική (αν διαθέτεις), ώστε να κατανοήσεις τι σου λένε.
Το να σου αποδεικνύουν ότι έχεις ισχυριστεί μαλακία και εσύ να ανταπαντάς πως είσαι εφευρέτης ανώτερος όλων, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το πόσο αμετροεπής, αλλά και άσχετος, είσαι.

Κατά τα άλλα, ναι. Μπορεί να συνεχίσει να γράφει και να ισχυρίζεται βλακείες.
Αυτό έκανε τόσα χρόνια σε δεκάδες φόρα, ακόμα και σε δύο φόρα πολιτικών μηχανικών, που στο τέλος τον μπανάρισαν δια παντός.
Λες όλοι αυτοί να ήθελαν να θρέψουν την ματαιοδοξία τους;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 11 Νοέμ 2023, 07:06

Λοξίας έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 22:45
Antares έγραψε:
Το δικαίωμα στον λόγο δεν συνεπάγεται και δικαίωμα στις ατελείωτες μαλακίες χωρίς κριτική ή αντίλογο...
Και αν γράφεις μαλακίες, θα πρέπει να χρησιμοποιήεις την κοινή λογική (αν διαθέτεις), ώστε να κατανοήσεις τι σου λένε.
Το να σου αποδεικνύουν ότι έχεις ισχυριστεί μαλακία και εσύ να ανταπαντάς πως είσαι εφευρέτης ανώτερος όλων, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να επιβεβαιώνεις το πόσο αμετροεπής, αλλά και άσχετος, είσαι.

Αυτό έκανε τόσα χρόνια σε δεκάδες φόρα, ακόμα και σε δύο φόρα πολιτικών μηχανικών, που στο τέλος τον μπανάρισαν δια παντός.
Πάντως εσύ γράφεις για να θρέψεις την ματαιολοξία σου... :lol:

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 11 Νοέμ 2023, 12:09

seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:11
axilmar έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 11:13
seismic έγραψε:
09 Νοέμ 2023, 14:02
Όχι μόνο λογικά άλματα κάνω. Πάντα βασίζομαι στην λογική και όχι στην τύχη. :D
Δεν απαντας φιλε μου ομως...πως να σε παρουμε στα σοβαρα οταν κανεις τοση προσπαθεια να αποφυγεις να απαντησεις.

Ας σε ξαναρωτησω λοιπον, επειδη λες οτι βασιζεσαι στην λογικη:

Με ποια λογικη, επειδη πχ τα κομπιουτερ σημερα ειναι φτιαγμενα απο μυαλο, τοτε και το συμπαν πρεπει να ειναι φτιαγμενο απο μυαλο και αυτο;

Θα ηθελα να μου εξηγησεις την λογικη πισω απο το 'ισχυει το Α, αρα ισχυει το Β'.

Επισης θα ηθελα να μας εξηγησεις ποιο ειναι το προβλημα σου με το τυχαιο...δλδ εαν εχεις 10 ζαρια και τα ριχνεις ολα, καποια στιγμη δεν θα ερθουν 6 σε ολα τα ζαρια; απο πιθανοτητες ξερεις;
Το έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές αλλά δεν το δέχεστε.
Τεχνολογία περιέχει και το Α και το Β Το Β εμπεριέχει τεράστια τεχνολογία.
Για εσένα το Β έγινε στην τύχη. Για εμένα το Β δεν έγινε στην τύχη. Ο λόγος είναι ότι η τεχνολογία ενός υπολογιστή όσο και να περιμένεις, όσες μεταβλητές και να κάνει η φύση ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν θα κατασκευάσει ποτέ. Η φύση του σύμπαντος εμπεριέχει δισεκατομμύρια περισσότερες τεχνολογικές μεταβλητές από ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Πως είναι δυνατόν ένα τεχνητό σύμπαν που περιλαμβάνει και εμάς μέσα να έγινε στην τύχη? Ούτε ένα ποτιστήρι δεν μπορεί να κατασκευάσει η φύση μόνη της πόσο μάλλον τον άνθρωπο ο οποίος δεν υπήρξε ούτε μαζί με τους δεινόσαυρους δηλαδή είναι πρόσφατος στον πλανήτη γη.
Ας πουμε οτι το πρωταρχικο μοριο πρωτεινης ειχε μονο 25 αμινοξεα.

Ριχνοντας τυχαια αμινοξεα, σε μια λακουβιτσα, ξανα και ξανα, για δισεκατομμυρια χρονια, πιστευεις οτι ποτε δεν δημιουργηθει αυτο το πρωταρχικο μοριο πρωτεινης, απο τυχη;

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 11 Νοέμ 2023, 13:30

Λοξίας έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 22:45
Antares έγραψε:

Πληρωμένα τρολάκια του συστήματος είσαστε.
Γελάνε μαζί σας και τα τούβλα τα εξάοπα. :smt005:
Εσύ ρε ούφο δεν μπορείς να κατεβάσεις το βρακί σου και μου λες ότι μου κατέρριψες την ιδέα :fp:
Έχω δημοσιεύσεις ρε με Citations που σημαίνει αποδεκτό από την επιστήμη. :c020:
Τον πούλο

seismic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από seismic » 11 Νοέμ 2023, 13:42

axilmar έγραψε:
11 Νοέμ 2023, 12:09
seismic έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 14:11
axilmar έγραψε:
10 Νοέμ 2023, 11:13

Δεν απαντας φιλε μου ομως...πως να σε παρουμε στα σοβαρα οταν κανεις τοση προσπαθεια να αποφυγεις να απαντησεις.

Ας σε ξαναρωτησω λοιπον, επειδη λες οτι βασιζεσαι στην λογικη:

Με ποια λογικη, επειδη πχ τα κομπιουτερ σημερα ειναι φτιαγμενα απο μυαλο, τοτε και το συμπαν πρεπει να ειναι φτιαγμενο απο μυαλο και αυτο;

Θα ηθελα να μου εξηγησεις την λογικη πισω απο το 'ισχυει το Α, αρα ισχυει το Β'.

Επισης θα ηθελα να μας εξηγησεις ποιο ειναι το προβλημα σου με το τυχαιο...δλδ εαν εχεις 10 ζαρια και τα ριχνεις ολα, καποια στιγμη δεν θα ερθουν 6 σε ολα τα ζαρια; απο πιθανοτητες ξερεις;
Το έχω εξηγήσει πάρα πολλές φορές αλλά δεν το δέχεστε.
Τεχνολογία περιέχει και το Α και το Β Το Β εμπεριέχει τεράστια τεχνολογία.
Για εσένα το Β έγινε στην τύχη. Για εμένα το Β δεν έγινε στην τύχη. Ο λόγος είναι ότι η τεχνολογία ενός υπολογιστή όσο και να περιμένεις, όσες μεταβλητές και να κάνει η φύση ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν θα κατασκευάσει ποτέ. Η φύση του σύμπαντος εμπεριέχει δισεκατομμύρια περισσότερες τεχνολογικές μεταβλητές από ότι ο ηλεκτρονικός υπολογιστής. Πως είναι δυνατόν ένα τεχνητό σύμπαν που περιλαμβάνει και εμάς μέσα να έγινε στην τύχη? Ούτε ένα ποτιστήρι δεν μπορεί να κατασκευάσει η φύση μόνη της πόσο μάλλον τον άνθρωπο ο οποίος δεν υπήρξε ούτε μαζί με τους δεινόσαυρους δηλαδή είναι πρόσφατος στον πλανήτη γη.
Ας πουμε οτι το πρωταρχικο μοριο πρωτεινης ειχε μονο 25 αμινοξεα.

Ριχνοντας τυχαια αμινοξεα, σε μια λακουβιτσα, ξανα και ξανα, για δισεκατομμυρια χρονια, πιστευεις οτι ποτε δεν δημιουργηθει αυτο το πρωταρχικο μοριο πρωτεινης, απο τυχη;
Και πες ότι δημιουργήθηκε το πρωταρχικό μόριο Τα αμινοξέα πως δημιουργούνται? Την λακουβίτσα ποιος την κατασκεύασε? Το υλικό της λακουβίτσας? Και μετά ποιος σχεδίασε την εξέλιξη? η λακουβίτσα?

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών