Η πρακτική πλευρά του μακεδονικού ζητήματος
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Re: Η πρακτική πλευρά του μακεδονικού ζητήματος
Τι είναι σοβαρό; Να παραλείπουμε τις πρακτικές ενός κράτους καταστολής που διαφήμιζε τον εαυτό του ως το ακριβώς αντίθετο; Αμφιβάλλεις με το πως καταργείται η ελευθερία λόγου και σου έφερα πρόσφατα παραδείγματα. Δεν θεωρείς ότι να σπάς κόσμο στο ξύλο ή να τους συλλαμβάνεις την ώρα που διαδηλώνουν ειρηνικά είναι απαγόρευση ελευθερίας λόγου; Είναι προσωπικές φαντασιώσεις όλα αυτά;
Το να είσαι δημοκράτης δεν συνίσταται μόνο στην ελευθερία του να εκφράζονται οι δικές σου πεποιθήσεις. Κυρίως συνίσταται στο να είσαι δεκτικός στις πεποιθήσεις και απόψεις του άλλου. Κάθε συζήτηση που διεξάγει η κυβέρνηση γίνεται κάτω από δικούς της όρους ενώ παράλληλα φιμώνει κάθε φωνή αντιλογίας. Τον δήθεν αλυτρωτισμό τον εντοπίζει μόνο ένθεν ενώ αδιαφορεί για τον αποδεδειγμένο αλυτρωτισμό της άλλης πλευράς. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην αλαζονεία και την εξουσιομανία της θα εξαπατήσει, θα λοιδορήσει, θα καταστείλει, θα απαγορεύσει και στο τέλος θα σου πει (όπως και εσύ) ότι όλα αυτά τα φανταστήκαμε σε ένα όνειρο σε μια στιγμή ζάλης.
Το να είσαι δημοκράτης δεν συνίσταται μόνο στην ελευθερία του να εκφράζονται οι δικές σου πεποιθήσεις. Κυρίως συνίσταται στο να είσαι δεκτικός στις πεποιθήσεις και απόψεις του άλλου. Κάθε συζήτηση που διεξάγει η κυβέρνηση γίνεται κάτω από δικούς της όρους ενώ παράλληλα φιμώνει κάθε φωνή αντιλογίας. Τον δήθεν αλυτρωτισμό τον εντοπίζει μόνο ένθεν ενώ αδιαφορεί για τον αποδεδειγμένο αλυτρωτισμό της άλλης πλευράς. Η αλήθεια είναι ότι μέσα στην αλαζονεία και την εξουσιομανία της θα εξαπατήσει, θα λοιδορήσει, θα καταστείλει, θα απαγορεύσει και στο τέλος θα σου πει (όπως και εσύ) ότι όλα αυτά τα φανταστήκαμε σε ένα όνειρο σε μια στιγμή ζάλης.
- hellegennes
Νομικά τι σημαίνει η έννοια «αποτρέπει»; Πες μου τι σημαίνει νομικά σε πρακτικό επίπεδο.DIOMEDESGR έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 09:25Πουθενά ΔΕΝ διάβασα "θα απαγορεύει δια Νομου".hellegennes έγραψε: ↑29 Ιαν 2019, 20:56Έλα:
3. Έκαστο Μέρος θα αποτρέπει και θα αποθαρρύνει ενέργειες, περιλαμβανομένων των προπαγανδιστικών, από ιδιωτικές οντότητες που πιθανόν υποδαυλίζουν το σωβινισμό, την εχθρότητα, τον αλυτρωτισμό και τον αναθεωρητισμό σε βάρος του άλλου Μέρους.
Άρα αυτό που γράφω εγώ ισχύει. Βλέπετε φαντάσματα γιατί λειτουργείτε με το θυμικό.
Περαστικά σας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
οι κωδικοί της σκοπιανής χώρας παραμένουν MK, το "Ν" είναι να σπάει πλάκα ο Ζάεφ
θα το δουλεύετε σκληρά το εξηνταράκι σας
- DIOMEDESGR
- Phorum.gr user: DIOMEDESGR
Αυτό που έγινε με τους απόστρατους τι άλλο να σημαίνει?hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 11:11Νομικά τι σημαίνει η έννοια «αποτρέπει»; Πες μου τι σημαίνει νομικά σε πρακτικό επίπεδο.
Άφησε το θυμικό και σκέψου λογικά, δεν σε βοηθάει ο θυμός.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.
- hellegennes
Άρα ισοδυναμεί με το «απαγορεύει». Άρα απαγορεύει την ελευθερία του λόγου. Νομικά σκέφτομαι, δεν βλέπω πού διακρίνεις θυμό.DIOMEDESGR έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 11:31Αυτό που έγινε με τους απόστρατους τι άλλο να σημαίνει?hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 11:11Νομικά τι σημαίνει η έννοια «αποτρέπει»; Πες μου τι σημαίνει νομικά σε πρακτικό επίπεδο.
Άφησε το θυμικό και σκέψου λογικά, δεν σε βοηθάει ο θυμός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR
hellegennes έγραψε: ↑30 Ιαν 2019, 12:44Άρα ισοδυναμεί με το «απαγορεύει». Άρα απαγορεύει την ελευθερία του λόγου. Νομικά σκέφτομαι, δεν βλέπω πού διακρίνεις θυμό.

- hellegennes
Απαγόρευσε την εκδήλωση ή όχι;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- DIOMEDESGR

Εσύ ρε είσαι πιο ξεροκέφαλος κι απο'μενα, αμάν!

-
πότε θα γίνει δηλαδή αφού απλώς αναβάλεται;
Αποτρέπω
1) εμποδίζω μια δυσάρεστη εξέλιξη
2) προσπαθώ να πείσω κάποιον να μην κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%C ... F%80%CF%89
Προφανώς, στη συμφωνία αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους οι οποίοι προτίθενται να προβούν σε αλυτρωτικές εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ. να μην το κάνουν και προφανώς εννοούν ότι δεν θα παρέχουν ευκολίες σε τέτοιες δραστηριότητες.
Σε πρώτη φάση, το ελληνικό κράτος αρνήθηκε να παραδώσει αίθουσα διαλέξεων σε φανατικούς εθνικιστές οι οποίοι είχαν ως θέμα παρουσίασης το "Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" αφαιρώντας από τη χρήση δημόσιων χώρων τέτοιες "διαλέξεις". Σου λέει "αν θέλετε να το κάνετε μαζευτείτε σε ένα ιδιωτικό χώρο, και κάντε το, παρότι θα ήθελα να μην το κάνετε".
1) εμποδίζω μια δυσάρεστη εξέλιξη
2) προσπαθώ να πείσω κάποιον να μην κάνει μια συγκεκριμένη ενέργεια
https://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B1%C ... F%80%CF%89
Προφανώς, στη συμφωνία αναφέρεται ότι οι δύο πλευρές θα προσπαθούν να πείσουν τους ανθρώπους οι οποίοι προτίθενται να προβούν σε αλυτρωτικές εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ. να μην το κάνουν και προφανώς εννοούν ότι δεν θα παρέχουν ευκολίες σε τέτοιες δραστηριότητες.
Σε πρώτη φάση, το ελληνικό κράτος αρνήθηκε να παραδώσει αίθουσα διαλέξεων σε φανατικούς εθνικιστές οι οποίοι είχαν ως θέμα παρουσίασης το "Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική" αφαιρώντας από τη χρήση δημόσιων χώρων τέτοιες "διαλέξεις". Σου λέει "αν θέλετε να το κάνετε μαζευτείτε σε ένα ιδιωτικό χώρο, και κάντε το, παρότι θα ήθελα να μην το κάνετε".
3) κάνω ότι γουστάρω και το σερβίρω ως (1),(2) για τα κορόιδα
άλλο αναβάλεται άλλο ματαιώνεται, θα πιάσω το λεξικό όπως ο ως άνω
Για το Πολεμικο Μουσειο το απαγορευσαν.... Μην παιζουμε με τις λεξεις. Οπου μπορουν θα τα απαγορευουν.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
-
προφανώς, αλλά με τους ζαίους που έχουμε μπλέξει πρέπει να παίζουμε με τις λέξεις
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 3 Απαντήσεις
- 136 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από βοθρατζης
07 Δεκ 2024, 23:02
-