Όπως για παράδειγμα η Γαλλία....
ΑΟΖ με Λιβύη και προξενείο
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Re: ΑΟΖ με Λιβύη και προξενείο
γιατί τι είναι η Γαλλία; Η Αυτοκρατορία του Αζάντ;
- Belisarius
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Αυτά ακριβώς τα έλεγα κι εγώ απο την αρχή ολης αυτης της ιστορίας. Οτι ειναι ψιλομαλακία να πας με εναν επίδοξο πραξικοπηματία*, με τη Δύση να τον εχει στη μπούκα και να μην τον στηρίζει ουσιαστικά κανεις.foscilis έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 12:58ναι πάρα πολύ λογικό να πας με τον φύλαρχο που έχει εναντίον του όλη τη Δύση.Belisarius έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 10:40Στραπάτσο όντως αλλά η προσέγγιση με τον Χάφταρ ήταν πολύ καλή και λογική κίνηση όταν έγινε.
*ουτε καν σκέτο πραξικοπηματία, δεν ελαβε ποτέ την εξουσία, να την ειχε αναλαβει επίσημα και να ειχε εγκαθιδρύσει το δικό του σύστημα, να πεις οκ.
Καλά και ο σαρατζ δεν έχει την υποστήριξη όλης της δύσης. Ούτε καν την υποστήριξη του ΝΑΤΟ δεν έχει.
Η Τουρκία είναι αρωγός του σαρατζ και μπορείς να βάλεις και την Ιταλία στο κάδρο, οι διεθνείς οργανισμοί νιπτουν τας χείρας τους.
Η Τουρκία είναι αρωγός του σαρατζ και μπορείς να βάλεις και την Ιταλία στο κάδρο, οι διεθνείς οργανισμοί νιπτουν τας χείρας τους.
Ολιγόστευαν οι σκύλοι,
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
και Αλλά εφώναζαν, Αλλά
και των Χριστιανών τα χείλη
φωτιά εφώναζαν, φωτιά.
- Belisarius
Η εναλλακτική ποια ήταν ακριβώς; Μη μου πεις διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά γιατί αυτό είναι ανέκδοτο.vantono έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:20Αυτά ακριβώς τα έλεγα κι εγώ απο την αρχή ολης αυτης της ιστορίας. Οτι ειναι ψιλομαλακία να πας με εναν επίδοξο πραξικοπηματία*, με τη Δύση να τον εχει στη μπούκα και να μην τον στηρίζει ουσιαστικά κανεις.
*ουτε καν σκέτο πραξικοπηματία, δεν ελαβε ποτέ την εξουσία, να την ειχε αναλαβει επίσημα και να ειχε εγκαθιδρύσει το δικό του σύστημα, να πεις οκ.
- vantono
Δεν είχα καποια εναλλακτική να προτείνω εγώ, δεν ειμαι ο ΥΠΕΞ, ουτε κανένας γεωπολιτικός αναλυτής. Εγώ ως βαντονος απο το πχορουμ.γρ απλώς έκρινα την κίνηση αυτή, η οποία εξ αρχής κατα την άποψή μου δεν μου φάνηκε και πολύ σόι. Το αντιθετο μάλιστα, σκεφτόμουν οτι παίζει μακροπρόθεσμα να μας βγει και σε κακό.Belisarius έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:23Η εναλλακτική ποια ήταν ακριβώς; Μη μου πεις διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά γιατί αυτό είναι ανέκδοτο.vantono έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:20Αυτά ακριβώς τα έλεγα κι εγώ απο την αρχή ολης αυτης της ιστορίας. Οτι ειναι ψιλομαλακία να πας με εναν επίδοξο πραξικοπηματία*, με τη Δύση να τον εχει στη μπούκα και να μην τον στηρίζει ουσιαστικά κανεις.
- vantono
Ο Σάρατζ ήταν επίσημη κυβέρνηση/καθεστώς της χώρας του, τουλάχιστον. Ο άλλος ηταν ενας επίδοξος πραξικοπηματίας που ποτέ δεν κατάφερε να γινει έστω σκέτο πραξικοπηματίας. Ακόμα μπαίνει στην Τρίπολη ουσιαστικά (ή μπήκε, τι εγινε τελικα?). Τοσον καιρό πιο εύκολα θα μπορουσε να μπει στη δικιά μας Τρίπολη, να αράξει και να φάει καμιά προβατινομεζεδιά τουλάχιστον.
"Στρατάρχης", οπως πχ ο Ρόμελ.foscilis έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 12:58ναι πάρα πολύ λογικό να πας με τον φύλαρχο που έχει εναντίον του όλη τη Δύση.Belisarius έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 10:40Στραπάτσο όντως αλλά η προσέγγιση με τον Χάφταρ ήταν πολύ καλή και λογική κίνηση όταν έγινε.

- vantono
Τωρα θυμήθηκα που οταν ειχε περάσει απο εδώ καποια στιγμή τότε, τα ελληνικά ΜΜΕ τον αποκαλούσαν/εγραφαν "Στρατάρχη". Παίζει και να ειχα κατουρηθεί απο τα γέλια τότε.panos291 έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:32"Στρατάρχης", οπως πχ ο Ρόμελ.foscilis έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 12:58ναι πάρα πολύ λογικό να πας με τον φύλαρχο που έχει εναντίον του όλη τη Δύση.Belisarius έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 10:40
Στραπάτσο όντως αλλά η προσέγγιση με τον Χάφταρ ήταν πολύ καλή και λογική κίνηση όταν έγινε.
Γενικά δεν έχει κανένα νόημα να πας με οποιονδήποτε warlord σε μια τόσο μπουρδελέ φάση αν δεν έχεις και τα μέσα να τον φτιάξεις.
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία (ή έστω η Γαλλία και η Τουρκία) όταν πάνε με τη συμμορία Τσουτσούνι σε μια εμφύλια διαμάχη τη φορτώνουν όπλα, πράκτορες, εκπαιδευτές, προσφέρουν κάποιου είδους υποστήριξη με την αεροπορία ή το ναυτικό τους, κανονίζουν να τρακάρει κανένας πολιτικός αντίπαλος...
Εντάξει πάντα μπορεί να μη σου κάτσει η φάση και να επικρατήσει ο άλλος.
Τι λογική έχει να βγεις και να πεις "υποστηρίζω τους Τσουτσούνι" προσφέροντας μόνο την ψυχολογική σου υποστήριξη πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.
Οι ΗΠΑ, η Ρωσία (ή έστω η Γαλλία και η Τουρκία) όταν πάνε με τη συμμορία Τσουτσούνι σε μια εμφύλια διαμάχη τη φορτώνουν όπλα, πράκτορες, εκπαιδευτές, προσφέρουν κάποιου είδους υποστήριξη με την αεροπορία ή το ναυτικό τους, κανονίζουν να τρακάρει κανένας πολιτικός αντίπαλος...
Εντάξει πάντα μπορεί να μη σου κάτσει η φάση και να επικρατήσει ο άλλος.
Τι λογική έχει να βγεις και να πεις "υποστηρίζω τους Τσουτσούνι" προσφέροντας μόνο την ψυχολογική σου υποστήριξη πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.
- Belisarius
Όλοι το σκέφτηκαν αυτό. Κάπου όμως πρέπει να δράσεις. Και πάλι ο Χάφταρ δεν ήταν εξ αρχής λάθος. Η Τουρκία κατάφερε και ανέτρεψε τα δεδομένα. Δεν παίζεις μόνος σου και δεν μπορείς να παίζεις 100% σίγουρα.vantono έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:26Δεν είχα καποια εναλλακτική να προτείνω εγώ, δεν ειμαι ο ΥΠΕΞ, ουτε κανένας γεωπολιτικός αναλυτής. Εγώ ως βαντονος απο το πχορουμ.γρ απλώς έκρινα την κίνηση αυτή, η οποία εξ αρχής κατα την άποψή μου δεν μου φάνηκε και πολύ σόι. Το αντιθετο μάλιστα, σκεφτόμουν οτι παίζει μακροπρόθεσμα να μας βγει και σε κακό.Belisarius έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:23Η εναλλακτική ποια ήταν ακριβώς; Μη μου πεις διαπραγματεύσεις με την άλλη πλευρά γιατί αυτό είναι ανέκδοτο.vantono έγραψε: ↑02 Ιούλ 2020, 13:20Αυτά ακριβώς τα έλεγα κι εγώ απο την αρχή ολης αυτης της ιστορίας. Οτι ειναι ψιλομαλακία να πας με εναν επίδοξο πραξικοπηματία*, με τη Δύση να τον εχει στη μπούκα και να μην τον στηρίζει ουσιαστικά κανεις.
Πρέπει να ήταν συγκρίσιμο με τότε που άνοιξε η πόρτα του αεροπλάνου της Ολυμπιακής και βγήκαν ο Ριτζ, η Μπρουκ και η Καρολάιν.
- Belisarius
Το τσουτσούνι είχε ρωσική καπότα.
και να σας πω και το άλλο. Καλώς ή κακώς η χώρα σου (που είσαι Λίβυος) υπογράφει με την Τουρκία μια συμφωνία που σου δίνει πολύ περισσότερη ΑΟΖ απ' ό,τι νόμιζες ότι θα μπορούσες να πάρεις.
Είσαι σοβαρός αν βγεις και πεις "καταδικάζω τη συμφωνία και τη θεωρώ άκυρη"; Ούτε καν να το ξανασυζητήσεις λιγάκι όταν γίνεις κυβέρνηση; Δε φαίνεται από αυτό και μόνο τι μαλάκας είσαι;
Είσαι σοβαρός αν βγεις και πεις "καταδικάζω τη συμφωνία και τη θεωρώ άκυρη"; Ούτε καν να το ξανασυζητήσεις λιγάκι όταν γίνεις κυβέρνηση; Δε φαίνεται από αυτό και μόνο τι μαλάκας είσαι;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ρωσία ανοίγει προξενείο στα κατεχόμενα της Κύπρου
από Ίακχος » 10 Αύγ 2023, 12:27 » σε Εθνικά Θέματα - 76 Απαντήσεις
- 3036 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Pillars
22 Αύγ 2023, 11:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Το Κογκρέσο ψηφίζει Ελλάδα - Ο Τσίπρας τουρκικό προξενείο
από Libre arbitre » 23 Ιουν 2023, 08:44 » σε Εθνικά Θέματα - 0 Απαντήσεις
- 283 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
23 Ιουν 2023, 08:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επιτρέπει το στέιτ Ντιπάρτμεντ να κλείσει το τουρκικό προξενείο στη Θράκη;
από Sol » 13 Ιουν 2023, 20:28 » σε Εθνικά Θέματα - 66 Απαντήσεις
- 1864 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Juno
17 Ιουν 2023, 12:11
-
-
-
Νέα δημοσίευση Φάπα ΚΑΙ από τη Λιβύη. Εφαρμογή του τουρκολιβυκού συμφώνου.
από Kauldron » 24 Ιαν 2024, 17:09 » σε Εθνικά Θέματα - 4 Απαντήσεις
- 511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
20 Φεβ 2024, 14:32
-