Poll. Τι διαμετρήματος να είναι το καινούργιο τυφέκιο των ΕΔ;
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Re: Poll. Τι διαμετρήματος να είναι το καινούργιο τυφέκιο των ΕΔ;
Δεν έχω πολλές γνώσεις πάνω στο θέμα. Λένε ότι η λύση είναι κάτι ενδιάμεσο (που ακούγεται πολύ λογικό) αλλά ξεφεύγει των ΝΑΤΟικών προτύπων.
Από την εμπειρία μου σε πορείες με μεγάλο φόρτο, προσωπικά θα αισθανόμουν ασφαλέστερος με πολλά πυρομαχικά (200-300 σφαίρες) αλλά το δυνατόν λιγότερο βάρος. Συνεπώς 5.56.
Αν πάλι μιλάμε για άμυνα χωρίς πολλά πέρα-δώθε, με φορτηγά ή τεθωρακισμένα να μεταφέρουν εμένα και τον εξοπλισμό, σαφώς το μεγαλύτερο είναι το καλύτερο. Το μέγεθος μετράει!
Βρίσκω πολύ λογικό λοιπόν το διαμέτρημα να διαφέρει ανάλογα με το αν μιλάμε για μηχανοκίνητο πεζικό ή ελαφρύ πεζικό και ειδικές δυνάμεις.
Από την εμπειρία μου σε πορείες με μεγάλο φόρτο, προσωπικά θα αισθανόμουν ασφαλέστερος με πολλά πυρομαχικά (200-300 σφαίρες) αλλά το δυνατόν λιγότερο βάρος. Συνεπώς 5.56.
Αν πάλι μιλάμε για άμυνα χωρίς πολλά πέρα-δώθε, με φορτηγά ή τεθωρακισμένα να μεταφέρουν εμένα και τον εξοπλισμό, σαφώς το μεγαλύτερο είναι το καλύτερο. Το μέγεθος μετράει!
Βρίσκω πολύ λογικό λοιπόν το διαμέτρημα να διαφέρει ανάλογα με το αν μιλάμε για μηχανοκίνητο πεζικό ή ελαφρύ πεζικό και ειδικές δυνάμεις.
panos291 έγραψε: ↑07 Ιούλ 2020, 17:58Εάν διαβάσεις το πρώτο λινκ που έβαλα, θα δεις ότι πολλές φορές δεν βγαίνει εκτός μάχης παρόλο που φτιάχτηκε ακριβώς για τους λόγους που έγραψες.Νon4me έγραψε: ↑07 Ιούλ 2020, 17:545.56 ειναι η χρυση τομη βαρους - αποδοσης - αναδρασης . Το 7,62 ενοειται πως ειναι πιο φονικο ομως το δογμα του 5.56 λεει πως και με αυτο ο στρατιωτης βγαινει εκτος μαχης + οτι παρασύρει και κανα 2 αλλους μαζι του ( νοσηλευτικο προσωπικο η συμαχητης που θα ασχοληθει να τον κρατησει - μεταφέρει . )
εδιτ τωρα βλεπω πως μιλαμε για ειδικες δυναμεις οποτε λεμε για τυφεκιο εφοδου και οχι για ενα απλο τυφεκιο μαχης . οποτε σιγουρα 5.56
Αυτό μου το έχουν επιβεβαιώσει και Αμερικανοι γνωστοί μου (κατά καιρούς γνωρίζω κόσμο από την βάση της Σούδας).
Εμας τουλαχιστο ετσι μας λεγανε στη σχολη πολυβολητων - υπαξιωματικων . βεβαια απο το 2001 εχουν αλλαξει πολλα οπως η ατομικη θωρακιση .
Πολύ πιθανόν να λειτουργήσουμε πάλι με χρονοκαθυστέρηση 15τιας, ελπίζω όμως πως για μια φορά δεν θα το κάνουμε.
Εννοείται φυσικά ότι δεν γίνεται να ξεκινήσει ένα νέο διαμετρημα από τον Ελ στρατό, οπότε καλό θα είναι για μια φορά να παρακολουθησουμε τις εξελίξεις και να κινηθούμε γρήγορα.
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
καλα ο αμερικανικος στρατος ο ρωσικος κτλ εξεταζουν τη δυναμη πυρος
τωρα τι λες εσυ
αστα να παν
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
στο αφγανισταν οι ειδικες δυναμεις των αμερικανων ειδαν στη πραξη πως το μ 16 δεν ταβγαζε περα και εξοπλιστηκαν με 7,62
στο ιρακ παλι οι αμερικανοι τα ιδια επαθαν
στο ιρακ παλι οι αμερικανοι τα ιδια επαθαν
Όταν ρίχνουν πολλά g3 μαζί, ωραίο ήχο βγάζουν. Δεν έχω ακούσει καλασνικοφ και μ16 εκτός παιχνιδιού αλλά λογικά το διαμέτρημα επηρεάζει και τον ήχο; Άρα θεωρητικά θα μπορούσε το μ16 να είναι πιο αθόρυβο; Συγκριτικά μιλώντας πάντα.
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
τα μεγαλου διαμετρηματος προφανως δεν αυξανουν και το βαρος; δηλαδη οκ πρεπει να υπαρχει και μια ισορροπια
δεν θα κουβαλα ο αλλος σφαιρες και οπλο αντιαεροπορικο!
και η ταχυτητα παιζει ρολο στην γραμμη μετωπου
δεν θα κουβαλα ο αλλος σφαιρες και οπλο αντιαεροπορικο!
και η ταχυτητα παιζει ρολο στην γραμμη μετωπου
- Belisarius
Δεν θυμάμαι τη διαφορά γιατί δεν τα έχω ακούσει και μαζί. Πάντως και τα μ16 κάνουν τόση φασαρία ώστε ο λιγότερος θόρυβος να μην μπορεί να αποτελέσει κριτήριο.
Εδώ και δεκαετίες όλοι οι σοβαροί στρατοί έχουν πάει σε διαμετρήματα με ελαφρύτερες και ταχύτερες σφαίρες, δηλ 5.56χ45 (ΝΑΤΟ) ή 5.45χ39 (Σοβιετία και λοιποί λιμασμένοι) και τα έχουν χρησιμοποιήσει σε άφθονους πολέμους. Επίσης οι Κινέζοι έχουν πάει στο κινέζικο 5.8χ42.
Συζήτηση για παραμονή στο 7.62χ51 δεν μπορεί να υπάρχει. Μιλάμε για διαμέτρημα λογικής 1900.
Τώρα ότι οι αμερικάνοι ψάχνονται με διαμετρήματα στα 6-6.5 χιλιοστά είναι γεγονός, αλλά παίζει να γεράσουμε κι αυτοί ακόμα να κάνουν δοκιμές.
Συζήτηση για παραμονή στο 7.62χ51 δεν μπορεί να υπάρχει. Μιλάμε για διαμέτρημα λογικής 1900.
Τώρα ότι οι αμερικάνοι ψάχνονται με διαμετρήματα στα 6-6.5 χιλιοστά είναι γεγονός, αλλά παίζει να γεράσουμε κι αυτοί ακόμα να κάνουν δοκιμές.
- Dwarven Blacksmith
Πολλές φορές ξεμένω από πυρομαχικά και λουτάρω τα πτώματα των εχθρών μου για γεμιστήρες.
Επομένως πρέπει να πάμε με το ίδιο διαμέτρημα που έχει και η Τουρκία.

Τα G3 κάνουν βαθύτερο κρότο. Επειδή υπηρέτησα στη Ρεντίνα όπου οι διάφορες σχολές που περνούσαν από το ΚΕΑΠ (πχ ΣΣΕ, αστυνομοι) χρησιμοποιούσαν G3 είχα συνηθίσει να τα ακούω. Γενικά καταλάβαινες από τον ήχο αν κάναν βολές Μ16 ή G3.Belisarius έγραψε: ↑07 Ιούλ 2020, 21:14Δεν θυμάμαι τη διαφορά γιατί δεν τα έχω ακούσει και μαζί. Πάντως και τα μ16 κάνουν τόση φασαρία ώστε ο λιγότερος θόρυβος να μην μπορεί να αποτελέσει κριτήριο.
- Belisarius
Δε χρειάζεται. Με το που σκοτώνεις έναν Τούρκο και τον λουτάρεις, πατάς 2 και αλλάζεις όπλο το οποίο χρησιμοποιεί τις σφαίρες που πήρες από αυτόν. Το δύσκολο είναι να βρεις ρουκέτες για το 4.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑07 Ιούλ 2020, 21:16Πολλές φορές ξεμένω από πυρομαχικά και λουτάρω τα πτώματα των εχθρών μου για γεμιστήρες.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Belisarius την 07 Ιούλ 2020, 21:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Διαβάζω στη βικι ότι και οι Τούρκοι g3 έχουν ή είχαν τέλος πάντων. Βγάζουν καλά λεφτά οι Γερμανοί από εμάς.
- Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
.
σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την επιλογή και την παραγωγή του νέου «εθνικού όπλου»
Η λύση που έχει προκριθεί δεν είναι αυτή της προμήθειας των νέων τυφεκίων μέσω διαγωνισμού αλλά ούτε και αυτή της κατασκευής ενός νέου πρωτότυπου όπλου «made in Greece». Κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρο και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
αποφασίστηκε να επιλέξουμε ένα από τα 5-6 τυφέκια που χρησιμοποιούν άλλοι στρατοί του ΝΑΤΟ και είναι εγνωσμένης αξίας και διεθνώς αναγνωρίσιμα. Θα τα δούμε και θα τα δοκιμάσουμε όλα. Και αφού καταλήξουμε σε αυτό που οι επιτελείς του «Πενταγώνου» θεωρούν το καταλληλότερο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, θα ζητήσουμε από την κατασκευάστρια χώρα να γίνουμε συμπαραγωγοί του. Να γίνει δηλαδή η μέγιστη παραγωγή του στην Ελλάδα και να πάρουμε και άδεια για εξαγωγές του.
https://www.tanea.gr/2020/04/10/greece/ ... ko-strato/
σχέδιο της κυβέρνησης και του υπουργείου Εθνικής Αμυνας για την επιλογή και την παραγωγή του νέου «εθνικού όπλου»
Η λύση που έχει προκριθεί δεν είναι αυτή της προμήθειας των νέων τυφεκίων μέσω διαγωνισμού αλλά ούτε και αυτή της κατασκευής ενός νέου πρωτότυπου όπλου «made in Greece». Κάτι τέτοιο θα ήταν χρονοβόρο και αμφιβόλου αποτελεσματικότητας.
αποφασίστηκε να επιλέξουμε ένα από τα 5-6 τυφέκια που χρησιμοποιούν άλλοι στρατοί του ΝΑΤΟ και είναι εγνωσμένης αξίας και διεθνώς αναγνωρίσιμα. Θα τα δούμε και θα τα δοκιμάσουμε όλα. Και αφού καταλήξουμε σε αυτό που οι επιτελείς του «Πενταγώνου» θεωρούν το καταλληλότερο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, θα ζητήσουμε από την κατασκευάστρια χώρα να γίνουμε συμπαραγωγοί του. Να γίνει δηλαδή η μέγιστη παραγωγή του στην Ελλάδα και να πάρουμε και άδεια για εξαγωγές του.
https://www.tanea.gr/2020/04/10/greece/ ... ko-strato/
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Καινούργιο μέτωπο στο Χάρκοβο.
από Kauldron » 10 Μάιος 2024, 13:32 » σε Διεθνής πολιτική - 27 Απαντήσεις
- 775 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
11 Μάιος 2024, 21:28
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 322 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
17 Δεκ 2024, 13:40
-
-
Νέα δημοσίευση Η Αφρική ετοιμάζεται για καινούργιο πόλεμο.
από Kauldron » 09 Μαρ 2024, 14:40 » σε Διεθνής πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 237 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
09 Μαρ 2024, 15:06
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 273 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Λοξίας
31 Ιαν 2025, 14:21