Μπατριώτες! Υalançı Tolma!!!
Re: Μπατριώτες! Υalançı Tolma!!!
Γι' αυτο και γινεται ολη η βαβουρα να παρει η ΝΔ 180 εδρες η εστω ενα νουμερο κοντα στο 180.
Γιατι στην πραξη θα πρεπει να αλλαξουν το Συνταγμα για να σταλλει στη Χαγη οτιδηποτε αμφισβητει μερη της Συμφωνιας της Λωζανης.
.
Γιατι στην πραξη θα πρεπει να αλλαξουν το Συνταγμα για να σταλλει στη Χαγη οτιδηποτε αμφισβητει μερη της Συμφωνιας της Λωζανης.
.
Κανένα πρόβλημα. Οι ζαίοι βαστάνε γερά τις Θερμοπύλες στον Έβρο και τα νησιά, με συνεχείς περιπολίες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Μόνον τις διαφορές που δεν προβλέπονται από τις υπογεγραμμένες Συνθήκες.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 10:49Δικιο εχει ο Καρατζαφερης. Το Αιγαιο ειναι και Τουρκικη θαλασσα, την μοιραζομαστε. Βεβαιως εμεις εχουμε την μεριδα του λεοντος, λογω ιστοριας, και καλα κανουμε. Αλλα υπαρχουν και αλλοι, και δεν ειναι εθνικη μειοδοσια να συζητησουμε τις διαφορες μας.
Οσο νωριτερα τις διευθετησουμε, τοσο το καλυτερο κιολας.
Ποιες είναι αυτές οι διαφορές, γιά πες.

Ακριβως.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:01Μόνον τις διαφορές που δεν προβλέπονται από τις υπογεγραμμένες Συνθήκες.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 10:49Δικιο εχει ο Καρατζαφερης. Το Αιγαιο ειναι και Τουρκικη θαλασσα, την μοιραζομαστε. Βεβαιως εμεις εχουμε την μεριδα του λεοντος, λογω ιστοριας, και καλα κανουμε. Αλλα υπαρχουν και αλλοι, και δεν ειναι εθνικη μειοδοσια να συζητησουμε τις διαφορες μας.
Δεν τις ξερω. Εχω ακουσει οτι πχ για τις βραχονησιδες τυπου Ιμια δεν οριζεται το καθεστως.
Επισης υπαρχει και η ΑΟΖ.
Αλλα δεν εχει σημασια εαν τα ξερω εγω ή οχι, σημασια εχει εαν θα συνδιαλεχτουμε μονο για τις διαφορες που δεν προβλεπονται απο τις συνθηκες.
Εγώ δεν μίλησα για παραπομπή στη Χάγη, μίλησα για διμερή συνθήκη. Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει άλλωστε.Αρίστος έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 11:55Μα δεν προκειται να συζητησουν μονο για υφαλοκρηπιδα και ΑΟΖ, οποιαδηποτε παραπομπη στη ΧΑγη πρεπει να γινει βασει συνυποσχετικου και οι Τουρκοι μονο με ολο το πακετο των διεκδικησεων τους υπογραφουν το συνυποσχετικο.
Κατά τ' άλλα, είναι κοινή γραμμή ότι η Ελλάδα δέχεται να παραπέμψει στη Χάγη αποκλειστικά τα δυο αυτά ζητήματα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Άντε πάλι, ρε συ Αρίστο, ειλικρινά τώρα, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις όταν στα γράφουμε ή δεν χαμπαρίζεις στ' αλήθεια;
Η παρούσα Βουλή ΔΕΝ είναι αναθεωρητική.
Δεν απαιτείται η πλειοψηφία των 3/5 ούτε για να παραπεμφθεί το θέμα της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στη Χάγη, πρόκειται για κυβερνητική απόφαση οι δε διερευνητικές επαφές έχουν ξεκινήσει ήδη από το 1976 με το πρακτικό της Βέρνης, ούτε για να συνομολογηθεί διμερής συνθήκη Ελλάδας-Τουρκίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ναύτης την 14 Ιουν 2023, 12:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Με το "έχω ακούσει", δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:04Ακριβως.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:01Μόνον τις διαφορές που δεν προβλέπονται από τις υπογεγραμμένες Συνθήκες.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 10:49Δικιο εχει ο Καρατζαφερης. Το Αιγαιο ειναι και Τουρκικη θαλασσα, την μοιραζομαστε. Βεβαιως εμεις εχουμε την μεριδα του λεοντος, λογω ιστοριας, και καλα κανουμε. Αλλα υπαρχουν και αλλοι, και δεν ειναι εθνικη μειοδοσια να συζητησουμε τις διαφορες μας.
Δεν τις ξερω. Εχω ακουσει οτι πχ για τις βραχονησιδες τυπου Ιμια δεν οριζεται το καθεστως.
Αλλα δεν εχει σημασια εαν τα ξερω εγω ή οχι, σημασια εχει εαν θα συνδιαλεχτουμε μονο για τις διαφορες που δεν προβλεπονται απο τις συνθηκες.
Ψάξε τι λένε, γράψε εδώ τα επιχειρήματά τους και εγώ θα σου απαντήσω με τα αντίστοιχα άρθρα των Συνθηκών που καταρρίπτουν τα επιχειρήματά τους.
Συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι αοριστολογίες. Ακόμα και αυτό που λένε για αποστρατικοποίηση των νήσων, μπούρδα είναι. Δεν παραβιάζουμε την Συνθήκη.
Μια χαρα, δεν διαφωνω.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:08Με το "έχω ακούσει", δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:04Ακριβως.
Ψάξε τι λένε, γράψε εδώ τα επιχειρήματά τους και εγώ θα σου απαντήσω με τα αντίστοιχα άρθρα των Συνθηκών που καταρρίπτουν τα επιχειρήματά τους.
Συγκεκριμένα επιχειρήματα, όχι αοριστολογίες. Ακόμα και αυτό που λένε για αποστρατικοποίηση των νήσων, μπούρδα είναι. Δεν παραβιάζουμε την Συνθήκη.
Ειπαμε, οτι λενε οι Συνθηκες δεν πρεπει να γινει αντικειμενο διαπραγματευσης.
Γιατί να γίνει διμερής Συνθήκη;Ναύτης έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:08Εγώ δεν μίλησα για παραπομπή στη Χάγη, μίλησα για διμερή συνθήκη. Αυτή η συζήτηση έχει ανοίξει άλλωστε.
Κατά τ' άλλα, είναι κοινή γραμμή ότι η Ελλάδα δέχεται να παραπέμψει στη Χάγη αποκλειστικά τα δυο αυτά ζητήματα, υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.
Τι υπάρχει που δεν προβλέπεται στις ήδη υπάρχουσες και στο Δίκαιο της Θάλασσας;
Μα αυτά θέλουν να διαπραγματευθούν. Δεν τους απασχολούν ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, επειδή αν πετύχουν να παραβιάσουν όσα άρθρα των Συνθηκών θέλουν, ταυτοχρόνως παίρνουν και τις διεκδικήσεις τους σε ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:11Μια χαρα, δεν διαφωνω.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:08Με το "έχω ακούσει", δεν γίνεται σοβαρή συζήτηση.axilmar έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:04
Ακριβως.
Ειπαμε, οτι λενε οι Συνθηκες δεν πρεπει να γινει αντικειμενο διαπραγματευσης.
Γιατί πρέπει να επιλυθούν τα ζητήματα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ.Juno έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:11Γιατί να γίνει διμερής Συνθήκη;
Τι υπάρχει που δεν προβλέπεται στις ήδη υπάρχουσες και στο Δίκαιο της Θάλασσας;
Επιλύονται με το Δίκαιο της Θάλασσας.
Είναι yalancı (γιαλαντζί) και όχι yalançı (γιαλαντσί)taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:19Yalançı : Από την οθωμανική τουρκική یالانجی («ψεύτης»), που ισοδυναμεί με Yalan + -ci.
Όχι, είναι πιο σύνθετα τα πράγματα σε κράτη με έναντι ή προσκείμενες ακτές, και ειδικότερα σε κράτη που συνορεύουν σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες. Επίσης, είναι πιο σύνθετο το θέμα καθορισμού της υφαλοκρηπίδας, και συνακολούθως της ΑΟΖ, όταν το ένα κράτος συνορεύει μέσω νήσων με την ηπειρωτική χώρα του άλλου κράτους (απόλυτη επήρεια, μερική επήρεια, μηδενική επήρεια, αρχή της ευθυδικίας). Γενικότερα πρόκειται για ένα πολυσύνθετο και πολυεπίπεδο ζήτημα που επιλύεται με πολιτική διαπραγμάτευση ή με απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης (εφόσον συνυποσχεθούν και τα δυο εμπλεκόμενα κράτη).
- taxalata xalasa
https://en.wiktionary.org/wiki/yalançıJapetus έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:49Είναι yalancı (γιαλαντζί) και όχι yalançı (γιαλαντσί)taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:19Yalançı : Από την οθωμανική τουρκική یالانجی («ψεύτης»), που ισοδυναμεί με Yalan + -ci.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
Στα αζέρικα; εγώ σου λέω για τούρκικα...taxalata xalasa έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 13:42https://en.wiktionary.org/wiki/yalançıJapetus έγραψε: ↑14 Ιουν 2023, 12:49Είναι yalancı (γιαλαντζί) και όχι yalançı (γιαλαντσί)taxalata xalasa έγραψε: ↑13 Ιουν 2023, 21:19Yalançı : Από την οθωμανική τουρκική یالانجی («ψεύτης»), που ισοδυναμεί με Yalan + -ci.