τα δυο προσωπα του ραγιαδισμου

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Re: τα δυο προσωπα του ραγιαδισμου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 25 Ιαν 2019, 10:43

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:38
Μια μικρή παρατήρηση
Εαν οι ένδοξοι ημών πρόγονοι δεν γινόντουσαν ραγιάδες δηλαδή δεν υποτασονταν στον κάθε κατακτητή , εαν δηλαδή έπεφταν ηρωικά έως τον τελευταιο , θα ...είχαν εξαφανιστεί ως γένος , έθνος , λαος και δεν θα υπηρχαμε εμείς σήμερα να τους υμνολογουμε
Μα για αυτό σου λέω. Δεν πρέπει να υποτάσσεσαι αλλά να γίνεσαι φίλος, κολλητός, ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές, του φίλου. Και έτσι έχεις οφέλη.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 25 Ιαν 2019, 10:43

nemo έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:30
Υποκειμενική και ευνουχισμένη πολιτικα απάντηση σε μια όμορφη και λογικά επεξεργασμένη τοποθέτηση
και το βλέπουμε οτι είναι έτσι από την απάντηση σου γιατί αν προσπαθήσεις να το αντιπαραθεσεις αλλιώς θα καταλήξεις να το υποστηρίζεις
Σαφώς και υποκειμενική η γνώμη μου, το ευνουχισμένη δεν πιάνω.
Όσο πολιτικά στεκούμενη είναι η κεντρική ιδέα του άρθρου του γνωστού μυθιστοριογράφου Γρίβα, άλλο τόσο πολιτικά στηριγμένη πρέπει να είναι και η απάντηση μου.
Αν μπούμε στο βάθος αυτής της ΜΠΟΥΡΔΑΣ που έγραψε ο αρθρογράφος θα ξεδιπλώσω κι εγώ περισσότερα πολιτικά επιχειρήματα.
Να το υποστηρίξω στην ουσία του, ίσως, αν θεωρήσουμε ότι ουσία είναι το καλό της χώρας, να το υποστηρίξω έτσι, stand alone, δεν νομίζω μιας και όπως προέγραψα πρόκειται περί αποτυχημένης προσπάθειας μετάβασης από κείμενα επιστημονικής φαντασίας σε πολιτικό γραπτό λόγο.
Ούτε καν βασική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια.
Υποκειμενικα πάντα.
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

nemo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nemo » 25 Ιαν 2019, 11:09

DIOMEDESGR έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:43
nemo έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:30
Υποκειμενική και ευνουχισμένη πολιτικα απάντηση σε μια όμορφη και λογικά επεξεργασμένη τοποθέτηση
και το βλέπουμε οτι είναι έτσι από την απάντηση σου γιατί αν προσπαθήσεις να το αντιπαραθεσεις αλλιώς θα καταλήξεις να το υποστηρίζεις
Σαφώς και υποκειμενική η γνώμη μου, το ευνουχισμένη δεν πιάνω.
Όσο πολιτικά στεκούμενη είναι η κεντρική ιδέα του άρθρου του γνωστού μυθιστοριογράφου Γρίβα, άλλο τόσο πολιτικά στηριγμένη πρέπει να είναι και η απάντηση μου.
Αν μπούμε στο βάθος αυτής της ΜΠΟΥΡΔΑΣ που έγραψε ο αρθρογράφος θα ξεδιπλώσω κι εγώ περισσότερα πολιτικά επιχειρήματα.
Να το υποστηρίξω στην ουσία του, ίσως, αν θεωρήσουμε ότι ουσία είναι το καλό της χώρας, να το υποστηρίξω έτσι, stand alone, δεν νομίζω μιας και όπως προέγραψα πρόκειται περί αποτυχημένης προσπάθειας μετάβασης από κείμενα επιστημονικής φαντασίας σε πολιτικό γραπτό λόγο.
Ούτε καν βασική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια.
Υποκειμενικα πάντα.
Υποκειμενικά παντα Η συγκεκριμένη απάντηση σου περιλαμβάνει τρεις φόρμες ανοιχτής παλάμης

το "win 1)
το "win2)
και το win 3)

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 25 Ιαν 2019, 11:15

nemo έγραψε:
25 Ιαν 2019, 11:09
Υποκειμενικά παντα Η συγκεκριμένη απάντηση σου περιλαμβάνει τρεις φόρμες ανοιχτής παλάμης

το "win 1)
το "win2)
και το win 3)
Πω πω φίλε, με πετσόκοψες!
"Εμπεριστατωμένη" απάντηση μου δωσες, τόσο που θα την ζήλευε κι ο φουκαράς ο Γρίβας.
Και, ναι, αυτό ειναι ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΙΚΟ.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 25 Ιαν 2019, 11:23

DIOMEDESGR έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:19
Ραγιάδες με το Ρ κεφαλαίο είναι οι χάσκακες στο πεθαμένο πρότυπο του Εθνικού Κράτους και της Εθνικής Υπερηφάνειας που μη δυνάμενοι να εξηγήσουν την αταβιστική αναπηρία τους στον Ελεύθερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο αναμασουν μηρυκαστικά τον σανό του "εθνομηδενισμου" και τα συμπαραμαρτούμενα πνευματικά σκουπίδια του Ελληνικού Εθνικού μεγαλείου.
Τζάμπα τα "πτυχία" και τα κολέγια και τα πανεπιστήμια μαζί! Πιο κατάλληλος για τζομπάνης μου φαίνεται ο κυριούλης.
Ο κόσμος και παγκοσμιοποιημένος είναι και τα εθνικά κράτη ζουν και βασιλεύουν.Μόνο που δεν έχουν όλα την ίδια δύναμη και άρα τις ίδιες δυνατότητες ούτε φυσικά και προτεραιότητες.Το ποιές είναι οι δυνατότητες του καθενός είναι αντικείμενο συζήτησης.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 25 Ιαν 2019, 11:28

Ο συγγραφέας την εποχή των πολέμων της Γιουγκοσλαβίας,επηρεασμένος από τα γεγονότα έγραψε το παρακάτω βιβλίο πολιτικής επιστημονικής φαντασίας προβλέποντας επίθεση των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

https://www.politeianet.gr/books/978960 ... llada-5352

Επειδή είμαστε κοντά στο 2020,ο καθένας μπορεί να δει κατά πόσο οι προβλέψεις του πραγματοποιήθηκαν. :D

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 25 Ιαν 2019, 11:34

πατησιωτης έγραψε:
25 Ιαν 2019, 11:23
Ο κόσμος και παγκοσμιοποιημένος είναι και τα εθνικά κράτη ζουν και βασιλεύουν.Μόνο που δεν έχουν όλα την ίδια δύναμη και άρα τις ίδιες δυνατότητες ούτε φυσικά και προτεραιότητες.Το ποιές είναι οι δυνατότητες του καθενός είναι αντικείμενο συζήτησης.
Δεν διαφωνώ σε κανένα από τα δυο επιχειρήματα που προβάλλεις.
Απλώς προκρίνω στην κριτική μου για το κείμενο του Γρίβα, την ΠΡΟΘΕΣΗ και την ΑΝΤΙΛΗΨΗ των λαών στην ταχύτατη μετάλλαξη του κόσμου γύρω μας, συνδέοντας τον ραγιαδισμό που κλασικά ψέγει την υποτέλεια με την αργοστροφία προσαρμογής στα νέα δεδομένα και όχι με κάποια φανταστική "ηττοπαθή" ιδεολογία που υπονοεί ο αρθρογράφος.
Και εντέλει, εδώ που τα λέμε, όταν ο κόσμος αλλάζει γύρω σου σαν σίφουνας, εεε την αναζήτηση "των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων" των λαών την λες και ΟΜΦΑΛΟΣΚΟΠΗΣΗ!

run
Phorum.gr user: ran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 25 Ιαν 2019, 13:32

Cloud87 έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:09
Ωραία να μην αντιμετωπίζουμε αυτές τις αντιλήψεις με περιφρόνηση χλευασμό ή και οργή. Οταν σου πει ο Αμερικάνος που είναι εκατό φορές ισχυρότερος, "κανε αυτό που σου λέω ή θα σου φάω το ΛΑΡΥΓΓΑ" πως πράττει ο μεγάλος ηγέτης;

ο αμερικαανος ή γερμανος ή ρωσος κτλ ΜΟΝΟ αμα εχει ραγιαδες να αντιμετωπισει ορμα

και η ελλαδα είναι μοναδικη χωρα που 200 χρονια από το 1821 εχει στο περιπου ανεξαρτησια

γιατι τα κομματα που επικρατησαν ηταν παραρτημα αγγλικων γαλλικων και ρωσικων συμφεροντων
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 25 Ιαν 2019, 13:34

DIOMEDESGR έγραψε:
25 Ιαν 2019, 10:19
Ραγιάδες με το Ρ κεφαλαίο είναι οι χάσκακες στο πεθαμένο πρότυπο του Εθνικού Κράτους και της Εθνικής Υπερηφάνειας που μη δυνάμενοι να εξηγήσουν την αταβιστική αναπηρία τους στον Ελεύθερο παγκοσμιοποιημένο κόσμο αναμασουν μηρυκαστικά τον σανό του "εθνομηδενισμου" και τα συμπαραμαρτούμενα πνευματικά σκουπίδια του Ελληνικού Εθνικού μεγαλείου.
Τζάμπα τα "πτυχία" και τα κολέγια και τα πανεπιστήμια μαζί! Πιο κατάλληλος για τζομπάνης μου φαίνεται ο κυριούλης.

ΜΟΝΟ στην ελλαδα κκε και αριστερα είναι 100χρονια τωρα εχθροι του εθνους κρατους πρωτα υπερ σοβιετιας και από το 1991 υπερ αμερικανων και γερμανων
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"

run

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 25 Ιαν 2019, 13:38

επιθεση κατά της ελλαδας γινεται μετα το 1991 και από την αμερικη η οποια με την ΑΡΙΣΤΕΡΑ προκαλεσε πορτοκαλι εξεγερση τον δεκεμβρη του 2008 και από αυτή την πορτοκαλι εξεγερση αναδειχτηκαν οι σημερινοι κυβερνωντες από τους αμερικανους

run

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από run » 25 Ιαν 2019, 13:39

να θυμιζω οσα κρυβονται λες και ειμαστε στο παραπετασμα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών