Στήνεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Re: Στήνεται το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα
Χωρίς χαλινάρι ο Βουκεφάλας και χωρίς σπαθί ο Αλέξανδρος. Όλα στο πνεύμα της ντίσνευ.
- ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
- Ὁ ἴδιος ἀρνεῖται κάθε τίτλο
Re: Στήνεται τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου στὴν Ἀθήνα
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο:
29 Μαΐου 2020.
(Μήνας καὶ κάτι... - μεθαύριο εἶναι τὸ μνημόσυνο τῆς Ἕλλης Βοζικιάδου. Τὴν ἡμέρα ποὺ ἐπιστρέφοντας...)
(... ναὶ, σκασίλα σας γιὰ τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου).
~
Ὄχι μόνον δὲν ἀπάντησε κανείς, ἀλλὰ καὶ πουθενὰ ἀλλοῦ δὲν εἶδα νὰ γίνεται λόγος.
Οἱ πλεῖστοι, φοβοῦνται μὴν προσβάλουν τὸ Δημόσιο, τὰ καταπίνουν ὅλα ἤ δὲν τοὺς νοιάζει γιὰ τίποτα.
Καταφεύγουν σὲ προαιώνιες ταπεινώσεις
(π.χ. ἅλωση Κωνσταντινουπόλεως, σὰν σήμερα 1453),
ἀλλὰ δὲν βλέπουν τὶς σημερνές.
Τόσος τρόμος ὑποβόσκει.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Νά, πρὶν ἕναν μήνα, λοιπόν.~~~~~~~~~~~~~~~~
3 Μαΐου στις 6:59 π.μ.
Πρὶν ἕναν χρόνο καὶ κάτι:
* Ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. NEWSROOM 17.4.2019.
* * Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.
Δύο ἑβδομάδες ἀργότερα:
* «Φονιάς των λαών» – Βανδαλισμοί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα Από parallaxi - May 1, 2019.
Ἕναν χρόνο ἀργότερα, δηλαδὴ τὴν περασμένη Δευτέρα, 27
Ἀπριλίου 2020,
μετὰ τὴν κηδεία τῆς Ἕλλης Βοζικιάδου,
κατηφόρισα πεζῆ τὸν ὁδὸ Ἀναπαύσεως,
πέρασα, πεζῆ, ἀπὸ τὴν Ἁγία Φωτεινή, Ἰλισσός,
ἀνέβηκα, πεζῆ, ἀπὸ τὴν Ἀρδηττοῦ ὥς τὴν Συγγροῦ,
ἔστριψα, πεζῆ, ἐπὶ τῆς Συγγροῦ δεξιὰ καὶ πέρασα ἀπὸ τὴν Πύλη Ἀδριανοῦ, ὅπου στάθηκα νὰ ἀναζητήσω, Βασιλίσσης Ὄλγας καὶ Ἀμαλίας, δηλαδὴ σὲ γειτωνιὲς ὅπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, ἔζησα χρόνια καὶ χρόνια, ἀναζήτησα, λέω, τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, καὶ...
...δὲν εἶδα τίποτα.
Οὔτε πιὸ δῶ, οὔτε πιὸ κεῖ...
Ἔστιψα τὸ μυαλό μου, ἀναρωτήθηκα μήπως ἔχω ἄνοια - ἀρρώστεια ποὺ ἐπὶ 4 ὁλόκληρα χρόνια βασάνισε ἀνελέητα τὴν μάννα μου καὶ ποὺ τὴν λούστηκα ἀποκλειστικῶς καὶ μόνον ἐγώ, ἴσως γιὰ ν' ἁγιάσω πρὶν τῆς ὥρας μου, 1976 - 1980,
εἶδα κι' ἔψαξα ἀριστερά, δεξιά, πέρα, δῶθε, στὸν οὐρανό...
ἄγαλμα πουθενά.
Ἐπειδὴ ἔχω μάθει πρῶτ' ἀπ' ὅλα νὰ ἐλέγχω τὸν ἑαυτό μου,
ρωτάω τώρα καὶ ἐσᾶς, ὅλους ἀνεξαιρέτως,
καὶ θὰ ζητήσω συγγνώμη κι' ἀπὸ ἐχθροὺς καὶ ἀπὸ φίλους:
τὸ ἐν λόγῳ ἄγαλμα, τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου,
ποῦ βρίσκεται;
Ἄν εἶναι στὴ θέση του, τί νὰ πῶ; Κληρονόμησα τὸ μυαλὸ τῆς μάννας μου, ποὺ τὸ θαύμαζα!...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καί:
Ἔμ, δὲν δουλεύει πᾶντα ὅπως πρέπει τὸ ρημάδι, τὸ νιονιό μου!... Μόλις τώρα κοίταξα στὸν Χάρτη, δορυφορικῶς.
Ὄχι μόνον ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος ἀλλὰ οὔτε καὶ τὰ σκατὰ τοῦ Βουκεφάλα δὲν ὑπάρχουν.
Ζῶα! Ἀπόγονοι τῶν Ἀρχαίων Σκατῶν.
* Μόνο γιὰ γέλοια εἶναι αὐτὸ τὸ κράτος καὶ γιὰ οἶκτο ὁ δῆθεν λαός του, ποὺ ἔχει σχεδὸν ἀντικατασταθεῖ μὲ ἐχθρούς.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Φαντάζεται κανεὶς νὰ μὴν τὸ εἶδα ἀπὸ στραβωμάρα μου; (Δὲν ἀποκλείεται νὰ τ' ἀκούσω κι' αὐτό!...)
29 Μαΐου 2020.
(Μήνας καὶ κάτι... - μεθαύριο εἶναι τὸ μνημόσυνο τῆς Ἕλλης Βοζικιάδου. Τὴν ἡμέρα ποὺ ἐπιστρέφοντας...)
(... ναὶ, σκασίλα σας γιὰ τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου).
~
Ὄχι μόνον δὲν ἀπάντησε κανείς, ἀλλὰ καὶ πουθενὰ ἀλλοῦ δὲν εἶδα νὰ γίνεται λόγος.
Οἱ πλεῖστοι, φοβοῦνται μὴν προσβάλουν τὸ Δημόσιο, τὰ καταπίνουν ὅλα ἤ δὲν τοὺς νοιάζει γιὰ τίποτα.
Καταφεύγουν σὲ προαιώνιες ταπεινώσεις
(π.χ. ἅλωση Κωνσταντινουπόλεως, σὰν σήμερα 1453),
ἀλλὰ δὲν βλέπουν τὶς σημερνές.
Τόσος τρόμος ὑποβόσκει.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~Νά, πρὶν ἕναν μήνα, λοιπόν.~~~~~~~~~~~~~~~~
3 Μαΐου στις 6:59 π.μ.
Πρὶν ἕναν χρόνο καὶ κάτι:
* Ο ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου τοποθετήθηκε στο κέντρο της Αθήνας. NEWSROOM 17.4.2019.
* * Το άγαλμα τοποθετήθηκε στις 17 Απριλίου, στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Όλγας και Αμαλίας.
Δύο ἑβδομάδες ἀργότερα:
* «Φονιάς των λαών» – Βανδαλισμοί στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Αθήνα Από parallaxi - May 1, 2019.
Ἕναν χρόνο ἀργότερα, δηλαδὴ τὴν περασμένη Δευτέρα, 27
Ἀπριλίου 2020,
μετὰ τὴν κηδεία τῆς Ἕλλης Βοζικιάδου,
κατηφόρισα πεζῆ τὸν ὁδὸ Ἀναπαύσεως,
πέρασα, πεζῆ, ἀπὸ τὴν Ἁγία Φωτεινή, Ἰλισσός,
ἀνέβηκα, πεζῆ, ἀπὸ τὴν Ἀρδηττοῦ ὥς τὴν Συγγροῦ,
ἔστριψα, πεζῆ, ἐπὶ τῆς Συγγροῦ δεξιὰ καὶ πέρασα ἀπὸ τὴν Πύλη Ἀδριανοῦ, ὅπου στάθηκα νὰ ἀναζητήσω, Βασιλίσσης Ὄλγας καὶ Ἀμαλίας, δηλαδὴ σὲ γειτωνιὲς ὅπου γεννήθηκα, μεγάλωσα, ἔζησα χρόνια καὶ χρόνια, ἀναζήτησα, λέω, τὸ ἄγαλμα τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου, καὶ...
...δὲν εἶδα τίποτα.
Οὔτε πιὸ δῶ, οὔτε πιὸ κεῖ...
Ἔστιψα τὸ μυαλό μου, ἀναρωτήθηκα μήπως ἔχω ἄνοια - ἀρρώστεια ποὺ ἐπὶ 4 ὁλόκληρα χρόνια βασάνισε ἀνελέητα τὴν μάννα μου καὶ ποὺ τὴν λούστηκα ἀποκλειστικῶς καὶ μόνον ἐγώ, ἴσως γιὰ ν' ἁγιάσω πρὶν τῆς ὥρας μου, 1976 - 1980,
εἶδα κι' ἔψαξα ἀριστερά, δεξιά, πέρα, δῶθε, στὸν οὐρανό...
ἄγαλμα πουθενά.
Ἐπειδὴ ἔχω μάθει πρῶτ' ἀπ' ὅλα νὰ ἐλέγχω τὸν ἑαυτό μου,
ρωτάω τώρα καὶ ἐσᾶς, ὅλους ἀνεξαιρέτως,
καὶ θὰ ζητήσω συγγνώμη κι' ἀπὸ ἐχθροὺς καὶ ἀπὸ φίλους:
τὸ ἐν λόγῳ ἄγαλμα, τοῦ Μεγάλου Ἀλεξάνδρου,
ποῦ βρίσκεται;
Ἄν εἶναι στὴ θέση του, τί νὰ πῶ; Κληρονόμησα τὸ μυαλὸ τῆς μάννας μου, ποὺ τὸ θαύμαζα!...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Καί:
Ἔμ, δὲν δουλεύει πᾶντα ὅπως πρέπει τὸ ρημάδι, τὸ νιονιό μου!... Μόλις τώρα κοίταξα στὸν Χάρτη, δορυφορικῶς.
Ὄχι μόνον ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος ἀλλὰ οὔτε καὶ τὰ σκατὰ τοῦ Βουκεφάλα δὲν ὑπάρχουν.
Ζῶα! Ἀπόγονοι τῶν Ἀρχαίων Σκατῶν.
* Μόνο γιὰ γέλοια εἶναι αὐτὸ τὸ κράτος καὶ γιὰ οἶκτο ὁ δῆθεν λαός του, ποὺ ἔχει σχεδὸν ἀντικατασταθεῖ μὲ ἐχθρούς.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Φαντάζεται κανεὶς νὰ μὴν τὸ εἶδα ἀπὸ στραβωμάρα μου; (Δὲν ἀποκλείεται νὰ τ' ἀκούσω κι' αὐτό!...)
* images/smilies/old-valid-code/klinoi.gif
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
Ὁ ἴδιος ἀρνοῦμαι κάθε τίτλο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κατσιματιδης:η Ελλάδα δεν χαίρει μεγάλου ενδιαφέροντος στην νέα κυβέρνηση Τραμπ
από Mitharadir » 17 Νοέμ 2024, 16:30 » σε Διεθνής πολιτική - 34 Απαντήσεις
- 1026 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από panos291
18 Νοέμ 2024, 18:51
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 284 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Green Dragon
17 Δεκ 2024, 08:16