Μακεδονία
- ΜπλεΜπουμπυς
Re: Μακεδονία
Εγώ λέω να δείξουμε στο βόρειους γείτονες μας 4 διαφορετικά κίτρινα τυριά και να τους ρωτήσουμε τι είναι. Αν πουν "κασέρια", ναι, μπορούν λέγονται Μακεδονία.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
- Βινόσαυρος
@Νταρνάκας
Δεν είχε ωριμάσει εθνικά η μακεδονική συνείδηση ακόμα.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Μέχρι τότε τι συνείδηση είχαν;Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Ιουν 2018, 23:37@Νταρνάκας
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Μακεδονία του Προφήτη Ηλία , ιλιντεν, σε τι μας ενοχλεί ?
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
Απο οτι καταλαβα εχει πιασει κρυος ιδρωτας σε δεξιοπουλα και εθνικιστοπουλα μετα την κινηση Ιβανωφ.Υπαρχει η περιπτωση να τους ερθει η καυτη πατατα του Σκοπιανου στα χερια τους και τα εχουν κανει πανω τους. 

Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Γιατί είναι καυτή πατάτα το Σκοπιανό;
Τα δεξιόπουλα εύχονται, μακάρι να στυλώσει τα πόδια ο Ιβανώφ να λήξει αυτή η μαλακία πριν προλάβουν οι συριζανέλ να τα κάνουν και σ' αυτό σκ@τά.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
Βολικο δεν λεω αλλα δεν θα ηθελα με τιποτα να ειμαι στην θεση του Ιβανωφ αυτην την στιγμη.Εχει να φαει ((βρωμοξυλο)) απο Αμερικανους και Ευρωπαιους.

Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Θα του κλάσουν τα μέζεα, το πολύ πολύ δεν θα ξαναβγεί πρόεδρος και για ένα μεγάλο μέρος των Σκοπιανών θα είναι ήρωας.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- Βινόσαυρος
εθνοτικήPanos07 έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 18:32Μέχρι τότε τι συνείδηση είχαν;Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Ιουν 2018, 23:37@Νταρνάκας
κάθε λαότητα στη μακεδονία είχε κάποια πολιτισμικά στοιχεία που απο αυτά αντιλαμβανόταν τι ήταν,
χριστιανοί/μουσουλμάνοι/εβραίοι, φόρου υποτελείς στους οθωμανούς αν και πρέπει να μισούσαν περισσότερο τους τοπικούς εισπράχτορες γιατί συνήθως έβαζαν έπαιρναν μίζα για την δουλειά, γλωσσικά, ήθη και έθιμα κοινά ή διακριτά κτλπ κτλπ.
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
- SuperRogue
- Phorum.gr user: SuperRogue
Παίζει να έγραψες το πιο άκυρο σχόλιο που έχει γραφτεί τελευταία. Βασικά, αυτό ακριβώς προσπαθούμε να εκμαιεύσουμε από τους συριζαίους τόσο καιρό: γιατί θεωρούν πως η πατάτα είναι καυτή για εμάς από την στιγμή που ο χρόνος δουλεύει μόνο υπερ μας;
Ο τσίπρας με τον πολιτικό του αυτισμό και αφήνει εύκολους πολιτικούς πόντους στο τραπέζι για τον κυριάκο και του δίνει πάτημα για να ξεφύγει από την "εθνική" γραμμή σύνθετης ονομασίας του ανιψιού καραμανλή και της ντόρας.
- Νταρνάκας
- Phorum.gr user: Νταρνάκας
Mια χαρά είχε ωριμάσει, μόνο που δεν ήταν αυτή που φαντασιώνεται ο Λεοντόσαυρος. Πρόσεξε ποια εθνώνυμα αναφέρονται στην ίδια συλλογή δημοτικών τραγουδιών από περιοχές της σημερινής ΦΥΡΟΜ που εξέδωσαν οι αδερφοί Μιλαντίνοφ το 1861, υπό τον τίτλο "βουλγάρικα δημοτικά τραγούδια"-Български Народни Песни. Tα μόνα εθνώνυμα που αναφέρονται σ' αυτά είναι: Βούλγαροι, Βλάχοι, Έλληνες και Τούρκοι (λογικό, αυτούς ήξεραν περισσότερο αφού μ' αυτούς έρχονταν περισσότερο σε επαφή). Το πιο συχνό πάντως είναι το πρώτο. Μάντεψε λοιπόν τι εθνική συνείδηση μπορεί να είχαν με τέτοια τραγούδια:Panos07 έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 18:32Μέχρι τότε τι συνείδηση είχαν;Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Ιουν 2018, 23:37@Νταρνάκας

три девойки 'убави Една беше вла'ина,
друга беше гъркина, трекя беше бугарка
(Τρεις όμορφες κοπέλες,η μια ήταν Βλάχα, η άλλη ήταν Ελληνίδα ,η τρίτη ήταν Βουλγάρα)
http://books.google.com/books?id=X08AAAAAcAAJ&pg=PA431
Мошне ми се мили бугарските моми (Γλυκές μου Βουλγαροπούλες)
http://books.google.com/books?id=X08AAAAAcAAJ&pg=PA448
Εδώ μιλάει για μια όμορφη Μαρία που στον τελευταίο στίχο την αποκαλεί "бела бугарка" (άσπρη Βουλγάρα).
http://books.google.com/books?id=X08AAAAAcAAJ&pg=PA113
Εδώ έχουμε πάλι Три девойки бугарки (τρεις Βουλγαροπούλες). Μακεντονσκοπούλες δε βλέπω πουθενά.
https://books.google.gr/books?id=X08AAAAAcAAJ&pg=PA458
Μέχρι και για τον Βούλγαρο τσάρο Ιβάν Σισμάν είχαν δημοτικά τραγούδια:

Μοιρίδιοι κλωστῆρες, πανάφυκτον ἀνάγκῃ ζεῦγμ’ ἐπὶ δυστήνοις παισὶ βροτῶν θέμενοι, ἠγάγετο με ποτέ ἱμερτοῦ πρὸς φάος ἠελίου.
fixedΒινόσαυρος έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 19:07εθνοτικήPanos07 έγραψε: ↑02 Ιουν 2018, 18:32Μέχρι τότε τι συνείδηση είχαν;Βινόσαυρος έγραψε: ↑01 Ιουν 2018, 23:37@Νταρνάκας
κάθε λαότητα στη μακεδονία είχε κάποια πολιτισμικά στοιχεία που απο αυτά αντιλαμβανόταν τι ήταν,
χριστιανοί Έλληνες και Βούλγαροι/μουσουλμάνοι/εβραίοι, φόρου υποτελείς στους οθωμανούς αν και πρέπει να μισούσαν περισσότερο τους τοπικούς εισπράχτορες γιατί συνήθως έβαζαν έπαιρναν μίζα για την δουλειά, γλωσσικά, ήθη και έθιμα κοινά ή διακριτά κτλπ κτλπ.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Μάργκαρετ Θάτσερ:
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Ο Ιβάνωφ πάει για ηρωική έξοδο. Τυχόν συμφωνία δεν θα εξαφανίσει το ζήτημα, απλά θα στρέψει το ενδιαφέρον μακριά από την ονομασία του κράτους.
Το ότι κάποιοι Σλαβομακεδόνες παραδέχονται δημόσια την αλήθεια για την αρχαία Μακεδονία δεν λέει και πολλά. Η αρχαιοποίηση ήταν ένα ανιστόρητο καρακιτσαριό και πολλοί στα Σκόπια το ξέρουν.
Το ότι κάποιοι Σλαβομακεδόνες παραδέχονται δημόσια την αλήθεια για την αρχαία Μακεδονία δεν λέει και πολλά. Η αρχαιοποίηση ήταν ένα ανιστόρητο καρακιτσαριό και πολλοί στα Σκόπια το ξέρουν.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μαϊμού η Βεργίνα κύριοι ;! Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε κίνδυνο
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 05 Μαρ 2024, 18:59 » σε Αρχαιολογία - 125 Απαντήσεις
- 6794 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σέλευκας
07 Μαρ 2024, 15:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παλαιστίνη-Μακεδονία-Κύπρος Βίοι Παράλληλοι
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 17 Αύγ 2024, 10:37 » σε Διεθνής πολιτική - 122 Απαντήσεις
- 3047 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σαββάτιος
02 Φεβ 2025, 18:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τζίμι Καρ: «Είμαι στα Σκόπια, στη Μακεδονία, την πατρίδα του Μεγαλέξανδρου»
από Μαδουραίος » 06 Δεκ 2024, 14:30 » σε Εσωτερική Πολιτική - 3 Απαντήσεις
- 230 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
06 Δεκ 2024, 14:37
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ντόρα Μπακογιάννη: «Μην κοροϊδευόμαστε, ΘΕΛΑΜΕ το όνομα Βόρεια Μακεδονία
από Μαδουραίος » 16 Μάιος 2024, 05:08 » σε Εθνικά Θέματα - 4 Απαντήσεις
- 379 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γάταρος
16 Μάιος 2024, 06:45
-