Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
-
Papa John
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Papa John » 30 Ιουν 2020, 23:24
Οι πέντε πιο αγαπημένες μου σημαίες
5.Brasil

4.Bhutan

3.Antigua and Barbuda

2.Nepal

Και στο Νο 1
-St.Lucia

(μου φέρνει στο μυαλό badge από uniform στο Star Trek

)

-
Yochanan
- Phorum.gr user: Yochanan
από Yochanan » 01 Ιούλ 2020, 09:14
panos291 έγραψε: ↑30 Ιουν 2020, 22:08

Να το ξεκινήσω?

criminally underrated post, αρχισαν οι πχωρουμιες και χαθηκε
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
axilmar
- Phorum.gr user: axilmar
από axilmar » 01 Ιούλ 2020, 10:47
Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.
-
Craftsman
από Craftsman » 01 Ιούλ 2020, 12:04
Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα μπορουσαν να μου απαντήσουν σε μια ερώτηση.
Ισχύει οτι η τωρινή σημαία με τις λωρίδες επιβλήθηκε από την χούντα ή διαδίδεται ως urban legend;
-
Nandros
- Phorum.gr user: Nandros
- Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία
από Nandros » 01 Ιούλ 2020, 12:35
Craftsman έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 12:04
Ισχύει οτι η τωρινή σημαία με τις λωρίδες επιβλήθηκε από την χούντα ή διαδίδεται ως urban legend;
ΔΕΝ είναι urban legend.

1970–1975

1978–σήμερα (άλλαξε λίγο το χρώμα)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE ... E%B1%CF%82
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!
-
Γιάννης
από Γιάννης » 01 Ιούλ 2020, 12:45
axilmar έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 10:47
Εγω βλεπω 2 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, οχι 4. Εκτος και εαν σαν διαφορα βλεπουμε το χρωμα, οποτε η 2η και η 4η διαφερουν. Στην περιπτωση αυτη μιλαμε για 3 διαφορετικες ελληνικες σημαιες, καθοτι η 1η και η 3η ειναι ιδιες.
Δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι και η αναλογία των πλευρών. Η χουντική με τις ρίγες και το πιο σκούρο μπλε ήταν και πιο μακρόστενη.
Επίσης, επί Όθωνος χρησιμοποιήθηκε άλλη απόχρωση του μπλε - το βαυαρικό από το οικόσημο των Βίτελσμπαχ, που είναι ακόμα πιο ανοιχτό (ίδιο με το μπλε στο λογότυπο της BMW)
-
the comet the course the tail
από the comet the course the tail » 01 Ιούλ 2020, 12:48
Papa John έγραψε: ↑30 Ιουν 2020, 23:24
Οι πέντε πιο αγαπημένες μου σημαίες
5.Brasil

4.Bhutan

3.Antigua and Barbuda

2.Nepal

Και στο Νο 1
-St.Lucia

(μου φέρνει στο μυαλό badge από uniform στο Star Trek

)

αν εξαιρέσουμε το "ordem" στην βραζιλιάνικη...
....

-
axilmar
- Phorum.gr user: axilmar
από axilmar » 01 Ιούλ 2020, 13:09
Γιάννης έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 12:45
Δεν είναι μόνο το χρώμα, είναι και η αναλογία των πλευρών. Η χουντική με τις ρίγες και το πιο σκούρο μπλε ήταν και πιο μακρόστενη.
Επίσης, επί Όθωνος χρησιμοποιήθηκε άλλη απόχρωση του μπλε - το βαυαρικό από το οικόσημο των Βίτελσμπαχ, που είναι ακόμα πιο ανοιχτό (ίδιο με το μπλε στο λογότυπο της BMW)
Και παλι 3 δεν ειναι; η 1η και η 3η ιδιες μου φαινονται, εκτος και εαν στο κομπιουτερ δεν φαινεται η διαφορα στην αποχρωση.
-
Γιάννης
από Γιάννης » 01 Ιούλ 2020, 15:45
axilmar έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 13:09
Και παλι 3 δεν ειναι; η 1η και η 3η ιδιες μου φαινονται, εκτος και εαν στο κομπιουτερ δεν φαινεται η διαφορα στην αποχρωση.
Ναι, ίδιες είναι. Η 3η στην ουσία ήταν απλά επαναφορά της 1ης.
-
Γιάννης
από Γιάννης » 01 Ιούλ 2020, 15:48
Nandros έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 12:35
ΔΕΝ είναι urban legend.

1970–1975

Μισό. Αυτή με τις ρίγες (πέρα από το χρώμα και την αναλογία πλευρών) δεν προϋπήρχε της χούντας ως ναυτική σημαία μόνο;
-
Nandros
από Nandros » 01 Ιούλ 2020, 15:57
....
Επίσης,
επί Όθωνος χρησιμοποιήθηκε άλλη απόχρωση του μπλε - το βαυαρικό από το οικόσημο των Βίτελσμπαχ, που είναι ακόμα πιο ανοιχτό (ίδιο με το μπλε στο λογότυπο της BMW)
Θα μας παραθέσεις τις πηγές σου;
Επειδή άλλα διαβάζω εδώ:
Σημαία του ανεξάρτητου κράτους
Επί Όθωνα προστέθηκαν στη σημαία του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού τα βασιλικά παράσημα. Η εμπορική σημαία ορίστηκε να είναι σαν την σημαία του πολεμικού ναυτικού, χωρίς τα παράσημα.
Το 1862 με την κατάλυση της βασιλείας του Όθωνα, αφαιρέθηκαν απ' τις σημαίες τα βασιλικά παράσημα.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE ... F%85%CF%82
ΕΝΤΙΤ:
Το 1833 προστέθηκε στις σημαίες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού ο βαυαρικός θυρεός ο οποίος διατηρήθηκε μέχρι την ανατροπή του Όθωνα τον Οκτώβριο του 1862.
http://www.presidency.gr/proedria/shmaia/
που έμπαινε στο κέντρο της σημαίας. Αργότερα έβαζαν την βασιλική κορώνα.
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Nandros την 01 Ιούλ 2020, 16:16, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
-
Nandros
από Nandros » 01 Ιούλ 2020, 16:03
Γιάννης έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 15:48
Nandros έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 12:35
ΔΕΝ είναι urban legend.

1970–1975

Μισό. Αυτή με τις ρίγες (πέρα από το χρώμα και την αναλογία πλευρών) δεν προϋπήρχε της χούντας ως ναυτική σημαία μόνο;
Σωστά. Πριν την χούντα και μια μικρή περίοδο μεταξύ 1975-78
η επίσημη σημαία του κράτους (που ήταν και της ξηράς) ήταν το μπλε πανί με τον άσπρο σταυρό στην μέση.
Η σημαία με τις λωρίδες ήταν η ναυτική.
Η χούντα κατάργησε την απλή και το ίδιο έγινε αργότερα το 1978.
.
-
Yochanan
- Phorum.gr user: Yochanan
από Yochanan » 01 Ιούλ 2020, 16:31
Golden Age έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 16:19
Yochanan έγραψε: ↑30 Ιουν 2020, 20:30
υπάρχει χωρα που η σημαια της βασιζεται σε αυτην της ρατσιστικης, αποικιοκρατικης και δουλοκτητικης Βρετανικης Εταιρείας Ανατολικων Ινδιων.
hoax
H OOΔΕ τι γνώμη έχει για τον Ιούδα τον Ισκαριώτη;

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
-
Γιάννης
από Γιάννης » 01 Ιούλ 2020, 19:41
Nandros έγραψε: ↑01 Ιούλ 2020, 15:57
....
Επίσης,
επί Όθωνος χρησιμοποιήθηκε άλλη απόχρωση του μπλε - το βαυαρικό από το οικόσημο των Βίτελσμπαχ, που είναι ακόμα πιο ανοιχτό (ίδιο με το μπλε στο λογότυπο της BMW)
Θα μας παραθέσεις τις πηγές σου;
1.
https://www.britannica.com/topic/flag-of-Greece"The Bavarian dynasty that ruled Greece from 1833 to 1862 had flags of light blue, corresponding to Bavarian symbols."
2.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_G ... ional_flag"The blue color is of a lighter shade than usual today."
3.
https://fotw.info/flags/gr.html#sha"According to Smith [smi82], the Greek flag was intermediate blue in the 19th century, which was derived from the flag of Bavaria, the then King's land of origin."
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.