Γιατί;
Συλλαλητηριο για τη Μακεδονια
- Λίνο Βεντούρα
Re: Συλλαλητηριο για τη Μακεδονια
Αναφαιρετο δικαίωμα τους να ονομάζονται όπως θέλουν και για ιστορικούς,γεωγραφικούς και άλλους λόγους συμφωνώ.
-
Σωστότατος. Το αυτό και για βιρούκονα.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 09:21Αν είχε χιούμορ η Γεροβασίλη θα καλούσε τον εθνογκαγκα Ανθρακεα και δίνοντας του νέφτι και σκότς-μπράϊτ θα του έλεγε"Ξέρεις τώρα τι πρέπει να κάνεις σε εκείνα τα σκαλιά".
οι σκοπιανοι ξερουν πως εχουν μαζι τους κκε και αριστερα
με τη βοηθεια των αντελληνων παιζουν μονοι
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
δεν είναι δικαιωμα των σκοπιανών να κλεβουν την ελληνικη ιστορια με τη βοηθεια βεβαίως των αντεληνων κκε παραρτημα κκσε
που τρωνε,αμερικανοι,γερμανοι,εκει που φτυνανε
που τρωνε,αμερικανοι,γερμανοι,εκει που φτυνανε
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
το παιχνιδι τελειωσε αρκετα τα αφιονισμένα που επικρατησαν μετα το 1975 και ειδικα με την πασοκοαριστερα-σιμιτιού
- Λίνο Βεντούρα
Προφανώς είσαι ανιστόρητος και αγεωγραφητος διότι η ιστορία και η γεωγραφία δεν δικαιώνει τα αιτήματα τους. Από εκει και πέρα ποιοι ειναι οι ...άλλοι λόγοι που απέφυγες να αναφέρεις;
Όσο για το αναφαίρετο δικαίωμα τους, αυτο έρχεται σε σύγκρουση με το αναφαίρετο δικαίωμα των Μακεδόνων (ξέρεις, της Μακεδονίας, της βόρειας περιοχής της Ελλάδας).
Γιατί λοιπόν στηρίζεις το ...αναφαίρετο των μεν και οχι των δε;
Δεν το νομίζω. Η όλη ιστορία με το όνομα "Μακεδονία" άρχισε με συγκεκριμένο σκοπό να υπάρχουν δυνατότητες "επέκτασης" προς νότο. Αν το δείς, τους συμφέρει ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ να πάρουν τέτοιο λιμάνι. Ιδιαίτερα την εποχή του Τίτο/Ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, μια χώρα που θα ένωνε την Βόρεια Αδριατική μέχρι το Αιγαίο, θα ήταν η πλέον ισχυρή χώρα στα Βαλκάνια, με μια γεωγραφική θέση εφάμμιλη της Τουρκίας (που κατά τη γνώμη μου έχει την καλύτερη γεωγραφική θέση του πλανήτη).Αυτά θα αλλάξουν με τη νέα προσέγγιση που επιχειρείται μεταξύ Ελλάδας-Σκοπίων. Απλά θέλει και χρόνο για να αποβληθούν αντιλήψεις που τους έχουν φυτέψει στο μυαλό όλα αυτά τα χρόνια.
Απ' αυτά καθορίζονται οι συμμαχίες, και όχι από συμπάθειες και "μου φέρθηκες καλά, άρα θα σου φερθώ κι εγώ καλά".
Εγώ θέλω να ονομάζομαι Αλέξης Τσίπρας, και να έχω τον τίτλο του Τσίπρα. Αφού είναι αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός να ονομάζεται όπως θέλει, κι εγώ θέλω να ονομαστώ έτσι. Μπορώ?Αναφαιρετο δικαίωμα τους να ονομάζονται όπως θέλουν
Δε θεωρώ και πολύ αξιόπιστη πηγή το HRW. Εγώ σου έδειξα την παραδοχή του ίδιου του Κλίντον οτι ο UCK είναι τρομοκρατική οργάνωση. Μέχρι εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων έκανε, αφαιρώντας τα από αιχμαλώτους στρατιωτικούς και πολίτες.Στο Κόσοβο έδρασαν και παραστρατιωτικοί, και εγκλήματα έκαναν.
Μπορείς, όπως ήταν στην Κύπρο, ή πρόσφατα στο Αφρίν. Και στις 2 περιπτώσεις η στρατιωτική ισχύς του αντιπάλου ήταν ελάχιστη. Αυτό μετράει για την Τουρκία. Οι σύμμαχοί μας, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Αποστολάκης, στα δύσκολα δεν θα κάνουν τίποτα. Το να περιμένει κανείς, βέβαια, οτι ο Ολλανδός ή ο Γερμανός θα έρθουν να πολεμήσουν για την Ελλάδα, είναι αστείο. Και να θέλουν, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν μαζί ελάχιστα άρματα μάχης (για να πάμε σε στρατιωτικό υλικό). Οπότε δε μπορούν καν.100% σίγουρος δεν μπορείς να είσαι ποτέ για την έκβαση ενός πολέμου. Η Τουρκία δεν μπορεί να παραβλέψει τη σχέση της Ελλάδας με ΕΕ-ΝΑΤΟ.
Με ποινή-χάδι.Για τη δολοφονία Γκούμα, οι ένοχοι τιμωρήθηκαν.
Κατεδαφίσεις σπιτιών? Δε νομίζω. Αλλά ας πούμε οτι υπήρχαν. Τότε τί ακριβώς βελτιώθηκε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις με την "καλοσύνη" της Ελλάδας?Και παλιότερα υπήρχαν βίαια περιστατικά εναντίον των Ελλήνων της Β. Ηπείρου.
Οχι. Το να "χαϊδεύεις" τον εχθρό σου, στέλνει λάθος μηνύματα. Ακόμα και το Ισραήλ έκανε αυτό το λάθος. Και μιλώντας για Ισραήλ, να ο Μαρδοχαίος Φριζής, που δεν τον λές Χρυσαυγίτη, πατριώτης Ισραηλινός είναι, αλλά με σεβασμό για τον ελληνικό πατριωτισμό, για τη δολοφονία του Κατσίφα, για τη Βόρεια Ήπειρο, αλλά και για τους Σκοπιανούς, και τους Τούρκους:Η Ελλάδα όμως πρέπει να στηρίζει την ευρωπαϊκή/δυτική προοπτική τέτοιων χωρών γιατί μόνο έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να εξομαλύνει περαιτέρω τις σχέσεις της με αυτές.
Εγώ θέλω η Ελλάδα να λειτουργεί ως ένα Ισραήλ των Βαλκανίων.
Καινούριε μην ασχολείσαι πολύ.Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 14:34Προφανώς είσαι ανιστόρητος και αγεωγραφητος διότι η ιστορία και η γεωγραφία δεν δικαιώνει τα αιτήματα τους. Από εκει και πέρα ποιοι ειναι οι ...άλλοι λόγοι που απέφυγες να αναφέρεις;
Όσο για το αναφαίρετο δικαίωμα τους, αυτο έρχεται σε σύγκρουση με το αναφαίρετο δικαίωμα των Μακεδόνων (ξέρεις, της Μακεδονίας, της βόρειας περιοχής της Ελλάδας).
Γιατί λοιπόν στηρίζεις το ...αναφαίρετο των μεν και οχι των δε;
Πήγαινε στην υπογραφή μου και δες τι έχει πει ο συγκεκριμένος από τον λογαριασμό που διέγραψε, αλλά επανήλθε για damage control στην κυβέρνηση. Για τον Τσίπρα μιλάει. Αν πατήσεις και το link, εκείνο το βελάκι, σε πάει στο σχόλιό του.
και εμας δικαιωμα μας να τους αποκαλουμε οπως γουσταρουμε ... αν θελουμε μπορουμε να τους λεμε πουτανας γιους ...
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Δεν μπορώ να ξέρω γιατί δεν έφυγε ο πρόξενος. Ισως δεν ήθελε να προκαλέσει αυτούς που τον κάλεσαν. Από την άλλη δεν ξέρουμε και το περιεχόμενο της ομιλίας του για να δω τι ακριβώς μπορούμε να του προσάψουμε. Επίσημη γραμμή της χώρας του δεν είναι. Ο ίδιος ο Ζάεφ και άλλοι εκπρόσωποι της κυβέρνησής του έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν έχουν βλέψεις εις βάρος της Ελλάδας. Στο άρθρο που έβαλα, λέει μάλιστα ότι ο Ζάεφ έχει δόσει αυτή την εντολή σε στελέχη της κυβέρνησης (προς το τέλος το γράφει).Juno έγραψε:Ακόμα και στην περίπτωση που ισχύουν αυτά που λες, γιατί δεν μπορώ να τα διασταυρώσω, ο πρόξενος έπρεπε να φύγει. Κάπως έτσι προκαλούνται διπλωματικά επεισόδια. Ο πρόξενος εκείνη τη ώρα δεν ήταν ο Ζόραν, ο Ζλατκο, ή όποιο .... αρχαίο Μακεδονικό όνομα είχε, ήταν τα Σκόπια.
Και ο χάρτης ήταν μέσα στα μούτρα του. Έμεινε γιατί αυτή είναι η επίσημη γραμμή της χώρα του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jimmy81 την 23 Ιαν 2019, 07:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Jimmy81
- Phorum.gr user: Jimmy81
Βεβαίως και είναι. Και εγκλήματα έχει κάνει.Kauldron έγραψε:Δε θεωρώ και πολύ αξιόπιστη πηγή το HRW. Εγώ σου έδειξα την παραδοχή του ίδιου του Κλίντον οτι ο UCK είναι τρομοκρατική οργάνωση. Μέχρι εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων έκανε, αφαιρώντας τα από αιχμαλώτους στρατιωτικούς και πολίτες.
Μπορούν να παρέμβουν σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο για να τερματίσουν τις εχθροπραξίες ή να τις προλάβουν όπως έχει ξαναγίνει.Kauldron έγραψε:Μπορείς, όπως ήταν στην Κύπρο, ή πρόσφατα στο Αφρίν. Και στις 2 περιπτώσεις η στρατιωτική ισχύς του αντιπάλου ήταν ελάχιστη. Αυτό μετράει για την Τουρκία. Οι σύμμαχοί μας, όπως άλλωστε δήλωσε και ο Αποστολάκης, στα δύσκολα δεν θα κάνουν τίποτα. Το να περιμένει κανείς, βέβαια, οτι ο Ολλανδός ή ο Γερμανός θα έρθουν να πολεμήσουν για την Ελλάδα, είναι αστείο. Και να θέλουν, η Γερμανία και η Ολλανδία έχουν μαζί ελάχιστα άρματα μάχης (για να πάμε σε στρατιωτικό υλικό). Οπότε δε μπορούν καν.
https://www.mfa.gr/blog/dimereis-shesei ... s/albania/Kauldron έγραψε:Κατεδαφίσεις σπιτιών? Δε νομίζω. Αλλά ας πούμε οτι υπήρχαν. Τότε τί ακριβώς βελτιώθηκε στις ελληνοαλβανικές σχέσεις με την "καλοσύνη" της Ελλάδας?
Αλλο στήριξη και άλλο χάιδεμα. Όποτε διαπιστώνουμε παρεκτροπές που μας επηρεάζουν από τις εν λόγω χώρες, βγάζουμε σχετικές ανακοινώσεις. Κι αυτό είναι ορθό να συνεχίσουμε να κάνουμε χωρίς όμως να δείχνουμε ότι εμποδίζουμε την πρόοδο άλλων χωρών.Kauldron έγραψε:Το να "χαϊδεύεις" τον εχθρό σου, στέλνει λάθος μηνύματα. Ακόμα και το Ισραήλ έκανε αυτό το λάθος. Και μιλώντας για Ισραήλ, να ο Μαρδοχαίος Φριζής, που δεν τον λές Χρυσαυγίτη, πατριώτης Ισραηλινός είναι, αλλά με σεβασμό για τον ελληνικό πατριωτισμό, για τη δολοφονία του Κατσίφα, για τη Βόρεια Ήπειρο, αλλά και για τους Σκοπιανούς, και τους Τούρκους:
- Golden Age
Λάθος κάνειςfoscilis έγραψε: ↑22 Ιαν 2019, 09:50Τι παντού; Στα σκαλιά στον Άγνωστο έπεσαν χημικά. Εκεί που έγινε η επίθεση.ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: ↑21 Ιαν 2019, 20:10Ζαίοι, άλλο η επίθεση των φασιστών κ άλλο το πώς αξιοποιήθηκε για να πέσουν χημικά παντού. .

- Golden Age
Σοβαρή αυθεντίαRocco Siffredi έγραψε: ↑21 Ιαν 2019, 13:56α βρηκαμε το 2ο απο τα 5 σημεια που ελεγε ο βουτσης
σοβαρα εγινε καμια προσπαθεια απο κει η' ψαχνουμε τις βλακειες του βουτση

-
Patriot έγραψε: ↑20 Ιαν 2019, 18:33Πράγματι υπάρχει οργή κάτι με το οποίο ωστόσο δε συμφωνω.Το μίσος και οι απειλές δικάζουν την Ελλάδα δεν την ενώνουν. Το 2019 είναι χρονιά εκλογών πολλαπλών. Η σημερινή κυβέρνηση έχει λίγους μήνες ζωής ακόμα. Στην Κάλπη ο λαός θα δώσει την απάντηση του.Πάντως εντύπωση μου έκανε η τεράστια αλλαγή στάσης του ξαδέρφου μου και της οκογένεια του(όλοι τους σχεδόν φανατικοί οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ).Από το 2012 σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ρίχνουνε ΣΥΡΙΖΑ δαγκωτο.Ενώ από τις τελευταίες εκλογές του Σεπτέμβρη του 15 μέχρι σήμερα πολλά άτομα γνωστά μου που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ σταδιακά απομακρύνθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά,ο ξάδερφος μου και η οικογένεια του παρέμεναν πιστοί συριζαιοι.Τόσο καιρό προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τις πολιτικές της κυβέρνησης σε κάθε τομέα.Μου έκανε όλο αυτό το διάστημα κήρυγμα γιατί δε πρέπει να πάω στο συλλαλητήριο κτλ.Στο συλλαλητήριο όμως πήγε η νονά του(αυτή βέβαια είναι φουλ δεξιά) και την έπιασε τάση λιποθυμίας από τα χημικά και μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο. Δεν τον έχω ξαναδεί έτσι τον ξάδερφό μου και την οικογένεια του.Αρχισαν να βρίζουν τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και να ρίχνουν απανωτά βρισιδια πολύ βαριά. Τους λέω τόσο καιρό σας έλεγα τα αρνητικά του ΣΥΡΙΖΑ και τον δικαιολογούσατε τώρα που έγινε αυτός ο χαμός βριζετε άδικα.Περιμένετε λίγους μήνες να εκτονωθειτε και να τον τιμωρησετε στην κάλπη αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση σας.Τελικά όλα για κάποιον λόγο γίνονται.Χρειάστηκαν ο ξάδερφος μου και η οικογένεια του γερό σόκ για να ξυπνήσουν αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.Αυτή η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ που διώχνει συνέχεια όλο και πιο πολύ κόσμο από κοντά του επιβεβαιώνει την εκτίμηση μου ότι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν τον νοιάζει και να ισοοεδωθουν εντελώς τα ποσοστά του αρκεί να προλάβει να ψηφίσει τις Πρέσπες με οποιοδήποτε τίμημα.Σαμψών έγραψε: ↑20 Ιαν 2019, 18:15Τώρα γύρισα. Της πουτάνας από χημικά, ρίχνανε ασταμάτητα και αδιακρίτως για ώρες μιλάμε, κόσμος έσπαγε και ξαναγύριζε. Δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Της πουτάνας και από κόσμο πάλι από όλες τις ηλικίες και κοινωνικά στρώματα. Ο κόσμος άραζε κυριολεκτικά μέσα σε σύννεφο χημικών και προσπαθούσε να ακούσει τους ομιλητές. Κάπου είδα τη Κωνσταντοπούλου χύμα να περιφέρεται, διάβασα ότι ήταν και Σαμαράς, γενικά είχαν έρθει πιο πολλοί επίσημοι αυτή τη φορά πέρα από απλό λαό. Παπάδες μπόλικοι. Μια κυρία που μίλησε (δεν μπόρεσα να ακούσω καλά γιατί ήμουν πάνω) λέει σε μια στιγμή "θα πάτε άκλαυτοι" και έπεσε πολύ χειροκρότημα, πραγματικά πιστεύω είναι αλήθεια, υπάρχει πολύ οργή από όλους. Στα προπύλαια ο Τσίπρας με το ζόρι να μάζεψε 30 άτομα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΊΑ και ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ Πέμπτη.
από Frappezitis » 20 Σεπ 2023, 00:01 » σε Εσωτερική Πολιτική - 166 Απαντήσεις
- 3654 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
22 Σεπ 2023, 19:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συλλαλητήριο εναντίον του γάμου των ομοφυλόφιλων
από southern » 09 Φεβ 2024, 00:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 315 Απαντήσεις
- 6786 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
15 Φεβ 2024, 16:51
-
-
-
Νέα δημοσίευση 18-11-1945: Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα για τη Βόρειο Ήπειρο
από Golden Age » 19 Νοέμ 2023, 00:16 » σε Ιστορία - 0 Απαντήσεις
- 374 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Golden Age
19 Νοέμ 2023, 00:16
-
-
- 113 Απαντήσεις
- 2053 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
29 Νοέμ 2024, 14:56