Συριακή ΜΚΟ κατά Ελλάδας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα : υπάρχουν ντοκουμέντα

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
georgebi
Δημοσιεύσεις: 25702
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 14:17

Συριακή ΜΚΟ κατά Ελλάδας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα : υπάρχουν ντοκουμέντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 28 Ιαν 2021, 21:44

ΜΚΟ προσφεύγει στη Χάγη κατά της Ελλάδας για τις παράνομες επαναπροωθήσεις

https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/ ... -paranomes

Μια συριακή οργάνωση δικαιωμάτων με έδρα την Ουάσινγκτον κατέθεσε φάκελο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο καλώντας σε έρευνα κατά της Ελλάδα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για την κακομεταχείριση προσφύγων.

Τα Κέντρο για την Δικαιοσύνη και Λογοδοσία για τη Συρία καταγράφει μαρτυρίες και στοιχεία από βίντεο που υποστηρίζουν τις κατηγορίες για κακομεταχείριση και κακοποίηση προσφύγων στα ελληνικά σύνορα, αλλά και εντός των γεμάτων κέντρων κράτησης. Σημειώνει περιστατικά με φρουρούς να χρησιμοποιούν δακρυγόνα για να διαλύσουν διαμαρτυρίες προσφύγων και κάκιστες συνθήκες υγιεινής στις δομές.

Ο Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα, επικεφαλής της οργάνωσης, αναφέρει σύμφωνα με το Associated Press ότι αυτή είναι η πρώτη νομική υπόθεση κατά της Ε.Ε. για την κακομεταχείριση προσφύγων.

Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, οι περισσότεροι από την ρημαγμένη από τον εμφύλιο Συρία, στοιβάζονται σε πολύ μικρές βάρκες για να πραγματοποιήσουν επικίνδυνα ταξίδια στη Μεσόγειο ώστε να αποδράσουν από το αιματοκύλισμα και τις διώξεις. Από το 2015 υπολογίζεται ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο έχουν μπει στην Ελλάδα μέσω της Τουρκίας.

«Εάν προχωρήσει αυτή η υπόθεση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα ότι ναι έχετε καλές πολιτικές σε ορισμένες χώρες και σε άλλες όχι, όμως είστε υπόλογοι στο Διεθνές Δίκαιο και τις συνθήκες που προστατεύουν τους πρόσφυγες, όχι μόνο στις εσωτερικές κρατικές νομοθεσίες» υπογραμμίζει ο Αμπντάλα.

Οι εισαγγελείς του Διεθνούς Δικαστηρίου θα εξετάσουν την υπόθεση προτού αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν έρευνα, η οποία θα χρειαστεί πολλούς μήνες για να ολοκληρωθεί. Το Δικαστήριο λαμβάνει εκατοντάδες υποθέσεις κάθε χρόνο από ομάδες και ιδιώτες που ζητούν να ερευνηθούν τα καταγγελλόμενα εγκλήματα, όμως μέχρι στιγμής έχει αναλάβει κυρίως υποθέσεις που έχει καταθέσει ο ΟΗΕ και τα κράτη μέλη.

Στο παρελθόν το δικαστήριο, με έδρα τη Χάγη, έχει δεχτεί σοβαρή κριτική επειδή ασχολείται με υποθέσεις που αφορούν κυρίως αφρικανικές χώρες, ενώ λαμβάνει αιτήματα για περιπτώσεις από όλο τον πλανήτη.

Η κακοδιαχείριση καταγράφεται από τον Μάρτιο του 2016 και σχετίζεται με τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας όπου έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις παράνομων επαναπροωθήσεων και σαμποτάζ στις βάρκες που μεταφέρουν πρόσφυγες.

Οι επαναπροωθήσεις παραβιάζουν τις διεθνείς συνθήκες για την προστασία των προσφύγων.

Παράλληλα, η ΜΚΟ αναφέρει ότι υπάρχουν ντοκουμέντα με συμμετοχή στελεχών της Frontex, κάτι που συνάδει με εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Υπενθυμίζεται ότι η Frontex βρίσκεται ήδη στο στόχαστρο έπειτα από τις αποκαλύψεις μέσων ενημέρωσης που ανέφεραν σε ρεπορτάζ ότι στελέχη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον ένα περιστατικό επαναπροώθησης στο Αιγαίο.

Η Frontex υποστηρίζει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή της σε τέτοιες ενέργειες, επιμένοντας ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. έχουν τον έλεγχο των επιχειρήσεων στα χωρικά τους ύδατα. Ωστόσο οι κατηγορίες έχουν δημιουργήσει περαιτέρω πίεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η Νέσμα Μπάσι, νομικός σύμβουλος της οργάνωσης, η οποία έχει πραγματοποιήσει έρευνα στα ελληνικά νησιά κάλεσε το Διεθνές Δικαστήριο να ερευνήσει τις καταγγελίες και «τη διεθνή κοινότητα να αναγνωρίσει και να προσφέρει στήριξη στο να μπει τέλος στο δράμα των προσφύγων που συνεχίζουν να υποφέρουν στην Ελλάδα»

Ο Αμπντάλα συμπληρώνει πως ελπίζει η προσφυγή στο διεθνές δίκαιο να επηρεάσει την αλλαγή πολιτικής για όλη την Ε.Ε. όχι μόνο την Ελλάδα.
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 28852
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Συριακή ΜΚΟ κατά Ελλάδας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα : υπάρχουν ντοκουμέντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 28 Ιαν 2021, 21:53

.
Από ότι φαίνεται σφίξαν τα γάλατα στους μαφιόζους λαθροπροωθητές.
Χάνεται η κονόμα.
Στα @@ μας!
.

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 56108
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Συριακή ΜΚΟ κατά Ελλάδας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας - Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα : υπάρχουν ντοκουμέντα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 28 Ιαν 2021, 21:58

Aπό το 2012:
Ο Μοχάμεντ αλ Αμπντάλα, πρώην μέλος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου Αντιπολίτευσης, του οποίου ο πατέρας είχε φυλακιστεί μαζί με τον Σέιφ, εκφράζει τις αμφιβολίες του γι’ αυτόν σαν ηγέτη. Ανέφερε μάλιστα πως ο Σέιφ πάσχει από καρκίνο, ενώ τόνισε πως δεν είναι τόσο ριζοσπαστικός, συμβιβάζεται με πολλά και υπονομεύει το πνεύμα της επανάστασης.
https://www.protothema.gr/world/article ... sth-syria/

Προφανώς το "πολιτικό" κομμάτι του Τζάμπα Συριακού Στρατού (Free Syrian Army) :003: , δηλαδή τα ταγκαλάκια της Τουρκίας. Δεν είναι τυχαίο που δε λέει κουβέντα πχ για Βουλγαρία, που δε δέχεται ούτε μισό λαθρο, και τους στέλνει όλους εδώ.
Αλλά βέβαια, ο Τούρκος είναι σαν το λούτσο, όσο πιο πολύ τον χαϊδεύεις, τόσο πιο πολύ σηκώνεται. Διερευνητικές, και ελάτε τώρα να συζητήσουμε τί θα σας δώσουμε, και κάνετε ελεύθερα έρευνες στην υφαλοτρυπίδα μας, και να τ' αποτελέσματα.
SeaHawk έγραψε:
01 Φεβ 2025, 14:04
Βασικα δεν υπαρχει εκρηξη
Υπαρχει αναφλεξη
Γιαννόπουλος για Τέμπη.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών