Προπυλακισμός των Μουφτήδων της Θράκης απο τουρκόφρονες
- Golden Age
- Δημοσιεύσεις: 36199
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24
- Golden Age
- Δημοσιεύσεις: 36199
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24
Re: Προπυλακισμός των Μουφτήδων της Θράκης απο τουρκόφρονες
Προπηλακισμός Μουφτήδων στην Ξάνθη
Πρωτοστάτης των επεισοδίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Θράκης, Χουσεΐν Μπαλτατζή
Μια απίστευτη πρόκληση σε βάρος των Μουφτήδων της Θράκης, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10) στο τέμενος Πλάτανου (Τσινάρ Τζαμί) στην Ξάνθη.
Οι Μουφτήδες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου προσήλθαν στο τέμενος προκειμένου να τελέσουν την προσευχή της Παρασκευής, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς έπεσαν θύματα προπηλακισμού και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο.
Πρωτοστάτης των επεισοδίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο οποίος κινήθηκε κατά του Μουφτή Κομοτηνής παρεμποδίζοντας τον να προσευχηθεί, ενώ στα επεισόδια συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου.
Τα βίντεο που κυκλοφορούν αποτυπώνουν ξεκάθαρα ποινικά αδικήματα, όπως παρεμπόδιση άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων κλπ και το ερώτημα πλέον είναι, αν οι αρμόδιες Αρχές κινηθούν αυτεπάγγελτα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό.
Η θρησκευτική ελευθερία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα και η παρεμπόδιση αυτής της ελευθερίας από οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα θεωρείται σοβαρή παραβίαση του Συντάγματος.
Η συμπεριφορά των ατόμων αυτών δεν είναι μόνο ποινικά κολάσιμη, αλλά και απολύτως απαράδεκτη από πλευράς ηθικής. Ο σεβασμός προς τους θρησκευτικούς χώρους και η ελευθερία στην άσκηση της πίστης αποτελούν θεμελιώδεις αξίες σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η χρήση τέτοιων απρεπών μεθόδων για την επίτευξη πολιτικών ή άλλων σκοπών δεν έχει θέση σε μια κοινωνία δικαίου.
Οι Αρχές οφείλουν να διερευνήσουν το περιστατικό και να εφαρμόσουν αυστηρά την ελληνική νομοθεσία, προκειμένου να προστατευθεί το δικαίωμα της θρησκευτικής έκφρασης και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για την παραβίαση της δημόσιας τάξης και της θρησκευτικής ελευθερίας.
https://www.zougla.gr/greece/propilakis ... te-vinteo/
Re: Προπυλακισμός των Μουφτήδων της Θράκης απο τουρκόφρονες
Διάβασα το λινκ αλλά δεν κατάλαβα τον λόγο του προπηλακισμού. Όπως και δεν ξέρω τις πολιτικές πεποιθήσεις των αντιμουφτήδων γιατί τυπικώς τουλάχιστον η συγκεκριμένη μειονότητα ορίζεται ως ελληνική μουσουλμανική κοινότητα.
Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον.
Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Golden Age
- Δημοσιεύσεις: 36199
- Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:24
Re: Προπυλακισμός των Μουφτήδων της Θράκης απο τουρκόφρονες
Οκ, το ΚΙΕΦ είναι το κόμμα, που επιδιώκει την αναγνώριση εθνικής τουρκικής ταυτότητας για την μουσουλμανική μειονότητα Δυτικής Θράκης.Golden Age έγραψε: ↑12 Οκτ 2024, 14:37Πρωτοστάτης των επεισοδίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο οποίος κινήθηκε κατά του Μουφτή Κομοτηνής παρεμποδίζοντας τον να προσευχηθεί, ενώ στα επεισόδια συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Re: Προπυλακισμός των Μουφτήδων της Θράκης απο τουρκόφρονες
δεν ειναι ολοι οι Μουσουλμανοι της Θρακης τουρκογενεις. μια καλη ιδεα θα ηταν να φερει το κρατος Ποντιους προσφυγες απο την ανατολικη Ουκρανια στη Θρακη για να τονωθει το ελληνικο στοιχειο της περιοχης. οπως επισης και Αρμενιους του Καραμπαχ
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία
Re: Προπυλακισμός των Μουφτήδων της Θράκης απο τουρκόφρονες
Ποιό κράτος δικέ μου;

Δεν θα τους αφήσει η Τουρκία
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Κουλικος Θα κλείσει την επιχείρηση για τρία χιλιάρικα εφορία Ο Πέτρος Κωστόπουλος της Θράκης
από Μαδουραίος » 21 Ιούλ 2024, 09:29 » σε Εσωτερική Πολιτική - 5 Απαντήσεις
- 229 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
21 Ιούλ 2024, 13:40
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 292 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
09 Φεβ 2024, 13:35
-
- 6 Απαντήσεις
- 657 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ali Al-Yunani
11 Μαρ 2025, 06:30