Γονιος θέλει να παντρευτει το (ενηλικο) παιδι του. Ζητάει να καταργηθει ο νομος περι αιμομιξιας.

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Scouser

Re: Γονιος θέλει να παντρευτει το (ενηλικο) παιδι του. Ζητάει να καταργηθει ο νομος περι αιμομιξιας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 14 Απρ 2021, 12:13

Τσκ, τσκ, γεμάτο κρυφομπούμερ δήθεν προοδευτικούς τελικά το πχόρουμ. Μου θυμίζετε μια γκόμενα, συμφοιτήτρια κάποτε στο μεταπτυχιακό, προχώ αριστερή και έτσι, η οποία σε μια έξοδο μας ανέλυε το πως δεν πιστεύει στη μονογαμία και δεν θα είχε πρόβλημα να πηγαίνει ο γκόμενός της με όσες ήθελε, αρκεί να μπορούσε κάνει και αυτή το ίδιο. Όταν όμως τη ρώτησα πως θα της φαινόταν αν έπιανε τον πατέρα της στο κρεβάτι με τον γκόμενό της, δεν μου ξαναμίλησε όλη τη βραδιά γιατί θεώρησε πως τρόλαρα, ενώ εγώ μιλούσα απολύτως σοβαρά. :e040:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Γονιος θέλει να παντρευτει το (ενηλικο) παιδι του. Ζητάει να καταργηθει ο νομος περι αιμομιξιας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 14 Απρ 2021, 12:14

Νόμοι που δεν αγγίζονται από ηθικά κριτήρια, ιδίως σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή που προσεγγίζεται στο θέμα, απλά λειτουργούν ως εφαλτήριο για μια ασύδοτη και όχι ελεύθερη κοινωνία.Απλά να καταλάβουμε λίγο τη διαφορά των δυο εννοιών.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου είδους σεξουαλική συναίνεση.Δεν μπορώ να δεχτώ πως κάποιοι την αποδέχονται σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, ενώ απ'την άλλη κατακρίνουν μετά βδελυγμίας περιπτώσεις βιασμών στην ίδια οικογένεια. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 14 Απρ 2021, 12:16

Ναύτης έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:06
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
14 Απρ 2021, 11:45
Ναύτης έγραψε:
14 Απρ 2021, 11:09

Τι λες ρε φίλε, που θα βάλεις στο ίδιο τσουβάλι την ομοφυλοφιλία και την μοιχεία με τις σεξουαλικές σχέσεις του γονιού με το βιολογικό παιδί του.
Από ποιόν πλανήτη έχετε κατέβει ορισμένοι, έχετε έρθει με ειρηνικές διαθέσεις;
Το παιδί ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ως προσωπικότητα από τον γονιό του κι επομένως καμιά συζήτηση περί ελεύθερης βούλησης και συναίνεσης δεν χωρά σε μια τέτοιου είδους σεξουαλική σχέση.
Με τι ιδεολογικα κριτηρια κανεις τους διαχωρισμους της μοιχειας και της ομοφυλοφιλιας απο την αιμομιξια , εφοσον γινονται απο ενηλικους συναινουντες;
Μιλας στα πλαισια της χριστιανικης η μουσουλμανικης κοινωνιας οταν μιλας για χρηστα ηθη ;
Τη βασική διαφορά στην έγραψα ήδη (και με κεφαλαία) αλλά πέρα βρέχει.
Κατά τ' άλλα, νομίζω αρκετά τρολάρισες, εγώ δεν θα σε ταΐσω άλλο.
Φίλε μου, Ναύτη.

Είναι παρεξηγημένος. Δεν τρολάρει.
Απλά προσεγγίζει φιλοσοφικά τις έννοιες και προσπαθεί να προβληματίσει σχετικά με εκείνες.

Στη συζήτηση αυτή χρησιμοποιεί το αιτιολογικό της "συναίνεσης ενηλίκων στη γενετήσια πράξη" για να προσεγγίσει το θέμα της αιμομιξίας. Είναι λογικό από μία άποψη, αν το καλοσκεφτείς. Διότι, εφόσον μία κοινωνία υποστηρίζει πως οι ενήλικες έχουν κάθε δικαίωμα στη σεξουαλική συνεύρεση, πρέπει να αιτιολογηθεί το γιατί δεν έχουν δικαίωμα σε συγκεκριμένη σεξουαλική συνεύρεση.

Δεν είναι κακό να συζητάς τέτοια πράγματα. Σε βάζει να σκεφτείς και να επιχειρηματολογήσεις στα όρια των εννοιών.

Άβαταρ μέλους
Thor
Phorum.gr user: Thor

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 14 Απρ 2021, 12:18

EKPLIKTIKOS έγραψε:
14 Απρ 2021, 11:53
Thor έγραψε:
14 Απρ 2021, 11:42

Μη κοιτας το δαχτυλο,το φεγγαρι κοιτα.
Απαγορευονται οι αιμομιξιες λογω των γενετικων παραμορφωσεων που προκαλουν.
Τα παραδειγματα παμπολλα.
Δεν εχει να κανει με καμμια ερωτικη ελευθερια.
Υπάρχουν όμως διαφορά προβλήματα στα παραπάνω. Οι αιμομιξίες είναι εντελώς standard procedure πχ στην εκτροφή ζώων (πχ σκύλοι ράτσας που θέλεις ο απόγονος να έχει συγκεκριμένα traits). Οι σεξουαλικές επαφές, επισης, δε συνεπάγονται απαραίτητα επιθυμία για τεκνοποίηση. Τέλος, αν πάρεις δύο τυχαία αδέρφια στον πληθυσμό, ναι μεν υπάρχει η αυξημενη πιθανότητα για συγκεκριμένα traits, αλλά αφενός είναι ολίγον τι υπερβολικη η εντύπωση που έχει ο κόσμος για το effect, αφετέρου αυτή δεν είναι μια στανταρ διαδικασία που αφορά σε κάθε μέλος της κοινωνίας που θέλει να τεκνοποιήσει. Μπορείς ωραιότατα να γεννήσεις ενα παιδι με σύνδρομο down, ούτε απαγορεύουν την τεκνοποίηση σε γυναίκες προχωρημένης ηλικίας που οι πιθανότητες για επιπλοκές αυξάνονται.
Πως μπορεις να εγγυηθεις οτι,δεν θα υπαρξουν απογονοι μιας αιμομιξιας;
Κι αν υπαρχει εγγυμοσυνη,θα προτεινεις εκτρωση;
Κι αν υπαρχει γεννα,θα προτεινεις θανατωση;
Ή θα περιμενεις να δεις πρωτα αν ειναι υγιες το παιδι και μετα βλεπεις τι κανεις;
Πως μπορεις να ξερεις οτι η επιθυμια του παιδιου δεν εχει προκυψει λογω του περιβαλλοντος που ανατραφηκε κι οχι ως πραγματικη επιθυμια για το γονιο του;
Αν ο γονιος του ειναι ανωμαλος παιδεραστης και μεγαλωνει το παιδι του ως κατι το φυσιολογικο,πως μπορει το παιδι να ξεχωρισει,ποιο ειναι το σωστο και ποιο το λαθος σ'αυτη τη σχεση;
Πως μπορεις ελαφρα τη καρδια να κλεινεις το ματι σε καθε ειδους ανωμαλια και να τις προωθεις αντι να τις περιοριζεις;
Αν ενας ''γονιος'' γνωριζει οτι,επιτρεπονται οι αιμομικτικοι γαμοι,ποιος θα τον περιορισει μεσα στο σπιτι του να νομιμοποιησει αργοτερα αυτο που αναισχυντα και παρανομα εκανε στο ανηλικο παιδι του χρονια πριν;
Το παιδι και το σκυλι λεει μια παροιμια,οπως το μαθεις.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.
Στου Κουνγκφού τη πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 14 Απρ 2021, 12:18

Πασιφάη έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:14
Νόμοι που δεν αγγίζονται από ηθικά κριτήρια, ιδίως σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως αυτή που προσεγγίζεται στο θέμα, απλά λειτουργούν ως εφαλτήριο για μια ασύδοτη και όχι ελεύθερη κοινωνία.Απλά να καταλάβουμε λίγο τη διαφορά των δυο εννοιών.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοιου είδους σεξουαλική συναίνεση.Δεν μπορώ να δεχτώ πως κάποιοι την αποδέχονται σαν κάτι απόλυτα φυσιολογικό, ενώ απ'την άλλη κατακρίνουν μετά βδελυγμίας περιπτώσεις βιασμών στην ίδια οικογένεια. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Ο ΑΙΝΕΙΑΝ από την άλλη θα σου απαντήσει ότι δεν είναι ζήτημα ελευθερίας να επεμβαίνεις στη σεξουαλική ζωή ενηλίκων, αλλά ασυδοσίας.
Επομένως, θέτει τη δική σου άποψη ως υπέρβαση της ελευθερίας σου, κι όχι την αντίθετη.

Σωστά ΑΙΝΕΙΑΝ;

Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 14 Απρ 2021, 12:20

stavmanr έγραψε:
14 Απρ 2021, 11:29
Επίσης.

Νομικά, επιτρέπεται να γίνει δωρητής σπέρματος ένας με σύνδρομο ντάουν;
Δωρητής μάλλον όχι. Και δεν είναι μόνο στο σύνδρομο αυτό.
Συνήθως οι δωρητές επιλέγονται αυστηρά με βάση το ιστορικό υγείας.

Μην ξεχνάς ότι είναι εταιρίες που προσπαθούν να πουλήσουν "θελκτικό εμπόρευμα" στους πελάτες. :wink
Άρα ιδιωτικές εταιρείες νομιμοποιούνται να εφαρμόζουν αρχές ευγονικής .

Συγχαρητήρια

Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Λεγεών

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λεγεών » 14 Απρ 2021, 12:21

Scouser έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:13
Τσκ, τσκ, γεμάτο κρυφομπούμερ δήθεν προοδευτικούς τελικά το πχόρουμ. Μου θυμίζετε μια γκόμενα, συμφοιτήτρια κάποτε στο μεταπτυχιακό, προχώ αριστερή και έτσι, η οποία σε μια έξοδο μας ανέλυε το πως δεν πιστεύει στη μονογαμία και δεν θα είχε πρόβλημα να πηγαίνει ο γκόμενός της με όσες ήθελε, αρκεί να μπορούσε κάνει και αυτή το ίδιο. Όταν όμως τη ρώτησα πως θα της φαινόταν αν έπιανε τον πατέρα της στο κρεβάτι με τον γκόμενό της, δεν μου ξαναμίλησε όλη τη βραδιά γιατί θεώρησε πως τρόλαρα, ενώ εγώ μιλούσα απολύτως σοβαρά. :e040:
progressives hate him!
Χαῖρε, τὸ τῶν Δαιμόνων πολυθρύλητον θαῦμα·
χαῖρε, τὸ τῶν αγγέλων πολυθρήνητον τραῦμα.

GoBack έγραψε:
30 Μάιος 2024, 00:31
Tι αμαρτιες πληρωνω ρε πουστη
FUCK DONALD TRUMP

Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 14 Απρ 2021, 12:22

EKPLIKTIKOS έγραψε:
14 Απρ 2021, 11:37
Prepon έγραψε:
14 Απρ 2021, 10:58
-Μπορει ο Αϊνστάιν να παντρευτεί την κόρη του;
-Όχι
-Γιατι;
-Γιατι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να κάνουν παιδιά με προβλήματα υγείας. Οπότε οφείλουν να θυσιάσουν μέρος της προσωπικής τους ελευθερίας για το γενικό καλό.

-Μπορει ένας με σύνδρομο ντάουν να παντρευτεί μια με σύνδρομο ντάουν
-Ναι
-Μα πάλι υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να κάνουν παιδιά με προβλήματα υγείας.
-Ε και; Τα ατομικά δικαιώματα είναι πάνω όλα ,πάνω από το γενικό καλό.

Αυτή είναι συνοπτικά η θέση του κατεστημένου.
Μια θέση προδήλως σχιζοφρενικη
Κι αυτά για τους πουστηδες.

Έχει όμως και παρακάτω,όπως έλεγε και ένας οριακός διαδικτυακός πρώην φίλος μου ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ :102:
Είναι ηθικό και πρακτικό το θέμα. Δεν έχει καμία σχέση με τα παιδιά με προβλήματα υγείας.
Σύμφωνοι.

Δεν υπάρχει επομένως πλέον τέτοιο επιχείρημα, καταρρίφθηκε κατά τη γνώμη μου.

Τι άλλο επιχείρημα κατά των αιμομικτων σχέσεων;
Να το ακούσουμε
Aριστοτελης έγραψε:
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 14 Απρ 2021, 12:23

stavmanr έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:18
Πασιφάη έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:14
Ο ΑΙΝΕΙΑΝ από την άλλη θα σου απαντήσει ότι δεν είναι ζήτημα ελευθερίας να επεμβαίνεις στη σεξουαλική ζωή ενηλίκων, αλλά ασυδοσίας.
Επομένως, θέτει τη δική σου άποψη ως υπέρβαση της ελευθερίας σου, κι όχι την αντίθετη.

Σωστά ΑΙΝΕΙΑΝ;
Δεν θα απαντήσει, κάτσε και θα δεις. Τεσπα.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 14 Απρ 2021, 12:30

Thor έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:18

Πως μπορεις να ξερεις οτι η επιθυμια του παιδιου δεν εχει προκυψει λογω του περιβαλλοντος που ανατραφηκε κι οχι ως πραγματικη επιθυμια για το γονιο του;
Αν ο γονιος του ειναι ανωμαλος παιδεραστης και μεγαλωνει το παιδι του ως κατι το φυσιολογικο,πως μπορει το παιδι να ξεχωρισει,ποιο ειναι το σωστο και ποιο το λαθος σ'αυτη τη σχεση;
Πως μπορεις ελαφρα τη καρδια να κλεινεις το ματι σε καθε ειδους ανωμαλια και να τις προωθεις αντι να τις περιοριζεις;
Αν ενας ''γονιος'' γνωριζει οτι,επιτρεπονται οι αιμομικτικοι γαμοι,ποιος θα τον περιορισει μεσα στο σπιτι του να νομιμοποιησει αργοτερα αυτο που αναισχυντα και παρανομα εκανε στο ανηλικο παιδι του χρονια πριν;
Το παιδι και το σκυλι λεει μια παροιμια,οπως το μαθεις.
Δεν υπερασπίζομαι προφανώς την αιμομιξία σαν επιλογή, απλα περισσότερο τοποθετώ την απαγόρευση στους ηθικούς κανόνες, τα χρηστά ήθη της κοινωνίας, παρα στην πιθανή βλάβη του πιθανού αποτελέσματος (τεκνοποίηση). Ας πούμε τα παραπάνω που λες εντάσσονται κατ' εμέ στο ίδιο πλαίσιο, είναι εύλογα, και συμφωνώ απόλυτα.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 14 Απρ 2021, 12:32

stavmanr έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:16
Φίλε μου, Ναύτη.

Είναι παρεξηγημένος. Δεν τρολάρει.
Απλά προσεγγίζει φιλοσοφικά τις έννοιες και προσπαθεί να προβληματίσει σχετικά με εκείνες.

Στη συζήτηση αυτή χρησιμοποιεί το αιτιολογικό της "συναίνεσης ενηλίκων στη γενετήσια πράξη" για να προσεγγίσει το θέμα της αιμομιξίας. Είναι λογικό από μία άποψη, αν το καλοσκεφτείς. Διότι, εφόσον μία κοινωνία υποστηρίζει πως οι ενήλικες έχουν κάθε δικαίωμα στη σεξουαλική συνεύρεση, πρέπει να αιτιολογηθεί το γιατί δεν έχουν δικαίωμα σε συγκεκριμένη σεξουαλική συνεύρεση.

Δεν είναι κακό να συζητάς τέτοια πράγματα. Σε βάζει να σκεφτείς και να επιχειρηματολογήσεις στα όρια των εννοιών.
Θα σού έλεγα τι είναι, αλλά μετά θα κάνουμε κάνα μήνα για να τα ξαναπούμε, καθότι θα με στείλουν για μπάνια :lol:

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 14 Απρ 2021, 12:32

Scouser έγραψε:
Μου θυμίζετε μια γκόμενα, συμφοιτήτρια κάποτε στο μεταπτυχιακό, προχώ αριστερή και έτσι, η οποία σε μια έξοδο μας ανέλυε το πως δεν πιστεύει στη μονογαμία και δεν θα είχε πρόβλημα να πηγαίνει ο γκόμενός της με όσες ήθελε, αρκεί να μπορούσε κάνει και αυτή το ίδιο. Όταν όμως τη ρώτησα πως θα της φαινόταν αν έπιανε τον πατέρα της στο κρεβάτι με τον γκόμενό της, δεν μου ξαναμίλησε όλη τη βραδιά γιατί θεώρησε πως τρόλαρα, ενώ εγώ μιλούσα απολύτως σοβαρά. :e040:
Από την εμπειρία μου ετσι ακριβώς είναι το 99% των προχω αριστερών γυναικών. All fun and games μέχρι το τσολι να κοιτάξει τον γκόμενό σου :wink

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 14 Απρ 2021, 12:34

EKPLIKTIKOS έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:32
Scouser έγραψε:
Μου θυμίζετε μια γκόμενα, συμφοιτήτρια κάποτε στο μεταπτυχιακό, προχώ αριστερή και έτσι, η οποία σε μια έξοδο μας ανέλυε το πως δεν πιστεύει στη μονογαμία και δεν θα είχε πρόβλημα να πηγαίνει ο γκόμενός της με όσες ήθελε, αρκεί να μπορούσε κάνει και αυτή το ίδιο. Όταν όμως τη ρώτησα πως θα της φαινόταν αν έπιανε τον πατέρα της στο κρεβάτι με τον γκόμενό της, δεν μου ξαναμίλησε όλη τη βραδιά γιατί θεώρησε πως τρόλαρα, ενώ εγώ μιλούσα απολύτως σοβαρά. :e040:
Από την εμπειρία μου ετσι ακριβώς είναι το 99% των προχω αριστερών γυναικών. All fun and games μέχρι το τσολι να κοιτάξει τον γκόμενό σου :wink
Yeap.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 14 Απρ 2021, 12:36

Για να είναι κάποιος "προχώ" πρέπει να υποστηρίζει την σεξουαλική σχέση μεταξύ γονιού και βιολογικού τέκνου (στο πλαίσιο μιας μαλακισμένης αντίληψης περί "δικαιωματισμού") και να αποδέχεται πανηλίθιους συμψηφισμούς ανάμεσα σε αιμομικτικές σχέσεις, ομοφυλοφιλία, μοιχεία και κτηνοβασια;
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κάποιος στο φόρουμ. :lol:

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 14 Απρ 2021, 12:43

Ναύτης έγραψε:
14 Απρ 2021, 12:36
Για να είναι κάποιος "προχώ" πρέπει να υποστηρίζει την σεξουαλική σχέση μεταξύ γονιού και βιολογικού τέκνου (στο πλαίσιο μιας μαλακισμένης αντίληψης περί "δικαιωματισμού") και να αποδέχεται πανηλίθιους συμψηφισμούς ανάμεσα σε αιμομικτικές σχέσεις, ομοφυλοφιλία, μοιχεία και κτηνοβασια;
Κοίτα να δεις τι μαθαίνει κάποιος στο φόρουμ. :lol:
Όχι, αλλά στην πράξη θα δεις ότι δεν υποστηρίζουν καθόλου τις απόψεις τους. Δεν μπορείς ρε φιλε να κριτικαρεις τον γείτονα που δε θέλει το παιδι του να είναι gay κ ταυτόχρονα να μην αποδέχεσαι την πιθανότητα ο πατέρας σου να ξεπατωνεται απο δύο κωλομπαραδες στο κρεβάτι του.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών