Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 10 Ιούλ 2021, 13:48

Χμμμ, ο Μπρυκνέρ ξεχνά ότι η μπουρδολογία στην οποία αναφέρεται ξεκίνησε κυρίως από τη Γαλλία, η Αμερική απλά της δίνει αντιδάνειο επειδη μπόρεσε και την εφάρμοσε πρακτικά, και ότι ο ίδιος είναι μέρος της ίδιας παράδοσης μπουρδολογίας από τα γενοφάσκια του.
Z

Blackdog

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Blackdog » 10 Ιούλ 2021, 13:56

Kolovrat έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 09:38
Ο φεμινισμός είναι αποτέλεσμα των daddy issues. Αγαπάτε τις κόρες σας ρε αχαΐρευτοι.
:+1:

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2021, 14:03

Καραμελίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 13:48
Χμμμ, ο Μπρυκνέρ ξεχνά ότι η μπουρδολογία στην οποία αναφέρεται ξεκίνησε κυρίως από τη Γαλλία, η Αμερική απλά της δίνει αντιδάνειο επειδη μπόρεσε και την εφάρμοσε πρακτικά, και ότι ο ίδιος είναι μέρος της ίδιας παράδοσης μπουρδολογίας από τα γενοφάσκια του.
Μπουρδολογία σε σχέση με τι;

Μπορείς να διευκρινήσεις;

YΓ. Διευκρινίζω αντίστοιχα ότι δεν είμαι φαν του Μπρυκνέρ. Και ακριβώς γι' αυτό άνοιξα το θρεντ. Επειδή απολαμβάνω το αδιέξοδο της διαφωτισμένης μέχρι καψίματος :lol: προχωπαπαρολογίας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 10 Ιούλ 2021, 14:13

mao mao έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 10:16
ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 10:12
mao mao έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 10:08

Aπλά προσπαθώ να φανταστώ κάποιο λευκό ετεροφυλόφιλο που νιώθει αποδιοπομπαίος τράγος, θύμα ρατσισμού από τους αντιφά κλπ.Κάτι τέτοιοι τύποι που έρχονται στο μυαλό. Είναι αυτοί που βάζαν χέρι σε γραμματείς αλλά τα στόματα μέναν κλειστά και τη σκαπούλαραν . Αυτοί που δέρνανε τις γυναίκες τους κλπ.
Καλά, όταν τελειώσεις με τα μελό, ειδοποία.
Τέλειωσα. Πες μου εσύ ένα παράδειγμα που λευκοί ετεροφυλόφιλοι άνδρες αδικούνται/ ενοχοποιούνται λόγω πολιτική ορθότητας κλπ.
Προσπαθούν να σε ενοχοποιήσουν αν είσαι αρκετά μαζοχας για να το δεχτείς είναι άλλο.θεμα. όταν σου λένε να δεχτουμε.μπροσφυγκες.γιατι αποικιοκρατία , όταν σε δείχνουν και λένε ο.βοαστης είσαι εσύ αν μπεις στο.τρυπακι να συζητήσεις γιατί δεν είσαι έχεις ήδη χάσει. Η αντίδραση μας σε αυτά τα ταγαρια πρέπει είναι όμοια με αυτή που θα είχαν αν λέγαμε οι πουτανες είστε εσείς.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 10 Ιούλ 2021, 14:15

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 14:03
Καραμελίτσα έγραψε:

YΓ. Διευκρινίζω αντίστοιχα ότι δεν είμαι φαν του Μπρυκνέρ. Και ακριβώς γι' αυτό άνοιξα το θρεντ. Επειδή απολαμβάνω το αδιέξοδο της διαφωτισμένης μέχρι καψίματος :lol: προχωπαπαρολογίας.
Μπουρδολογια = κοινωνικός μαρξισμός, παπαριές Φουκώ μεταμοντερνισμός κλπ. Η λογική της σύγκρουσης μεταξύ ημών των καλών και των καλών που κάποτε ήταν οι καπιταλες μετά έγιναν οι λευκοί, μετά οι άντρες και πλέον όλοι οι ετεροφυλόφιλοι και.μη μουσουλμάνοι
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 10 Ιούλ 2021, 14:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:

Το ότι οι πολιτικοί / κοινωνικοί αναλυτές θεωρούνται φιλόσοφοι και ως εκ τούτου έχουν μία βαρύτητα τα λόγια τους περισσότερο πχ από ενός δημοσιογράφου.
Z

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nik_killthemall » 10 Ιούλ 2021, 14:24

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 10:07
mao mao έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 09:58
Εγώ πάντως ως λευκός ετεροφυλόφιλος άνδρας ποτέ δεν έχω νιώσει οτι κάποιος προσπαθεί να με ενοχοποιήσει για κάτι . Ο Πέτρος Φιλιππίδης από την άλλη μπορεί να συμφωνεί με τον "φιλόσοφο".
Πράγματι, η ρατσιστική αυτή εμμονή υπονομεύει τα όποια σωστά επιχειρήματα παρατίθενται. Ως νορδικός κούρος, σχετικά μορφωμένος, ευκατάστατος και εύγλωττος στη λίνγκουα φράνκα της εποχής απολαμβάνω προνομίων και επιρροής τα οποία άλλες φυλετικές και κοινωνικές ομάδες ούτε να φανταστούνε μπορούν. Δεν θυμάμαι τα τελυταία χρόνια να έχω αρθρώσει λόγο ο οποιός να αγνοηθεί. Ακόμη και εάν δεν υπάρχει συμφωνία, όλοι ακούνε με προσοχή. Στα σαράντα πέντε μου, ως λευκός ετεροφυλόφυλος άνδρας, είμαι το άπεξ πρέντατορ του ηλιακού μας συστήματος. Ίσως και του γαλαξία
:smt005: μλκα μου τσουτσουρωσα, το βαράω στο τραπέζι για να πέσει γιατί είμαι σε κόσμο...
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2021, 14:29

Καραμελίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 14:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:

Το ότι οι πολιτικοί / κοινωνικοί αναλυτές θεωρούνται φιλόσοφοι και ως εκ τούτου έχουν μία βαρύτητα τα λόγια τους περισσότερο πχ από ενός δημοσιογράφου.
Όπα ρε μεγάλη (ή μεγάλε) ειλικρινά θεωρείς σημαντικό φιλόσοφο τον Μπρυκνέρ;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Beria
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Beria » 10 Ιούλ 2021, 14:36

ΓΑΛΗ έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 14:29
Καραμελίτσα έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Όταν λένε αυτά που θέλουμε τότε είναι φιλόσοφοι
Καλή ώρα όπως ο Μπρούκνερ, ο Ουελμπέκ, η Φαλάτσι.
Το ίδιο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά
gassim έγραψε:
07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.

Άβαταρ μέλους
Prepon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Prepon » 10 Ιούλ 2021, 14:40

Ρε δεν πα να ναι και υδραυλικός

Αυτά που λέει είναι σωστά ή λάθος;
Μόνο αυτό πρέπει να μας νοιάζει.

Τεσπά , δε δείχνει ότι βάλαμε ακόμη μυαλό.
Ας περάσουμε στις επόμενες πίστες , να δούμε αν και πότε
Aριστοτελης έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Ζενίθεδρος έγραψε:
21 Μαρ 2020, 02:32
Όλα ναι κύκλος.Είναι τόσο γκαντεμης π αγγίζει τη κωλοφαρδία.

Άβαταρ μέλους
ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ
Phorum.gr user: ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ » 10 Ιούλ 2021, 14:41

sharp έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 11:24
υποστηρίζει ότι στην εποχή μας η Αριστερά έχει αντικαταστήσει την πάλη των τάξεων (που φαίνεται να έχει γίνει προνόμιο της Δεξιάς) με την αδιάκοπη υπεράσπιση των μειονοτήτων
Σωστό είναι, νομίζω το έχει γράψει κάπου και ο πατησιωτης
Αφού το έγραψαν ο Πατησιώτης, ο Κυψελιώτης και ο Γαλατσιώτης έτσι θα είναι. Αναζήτηση σε πρωτογενείς πηγές βλέπω πως οι φορουμίτες
και ο Πασχάλης ο Μπρουκνέρ πιθανόν είναι λίγο δύσκολο να κάνουν. Ή κάνω λάθος?
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΦΙΛΕΛΕ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΛΕ την 10 Ιούλ 2021, 15:29, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 10 Ιούλ 2021, 14:41

Η ένταξη των μαζών στο πολιτικό παίγνιο μέσω του δικαιώματος της καθολικής ψηφοφορίας έχει μετατρέψει την πολιτική σήμερα σε μια λαϊκιστική αντιπαράθεση που στην Αμερική το λένε identity politics. Ο μόνος τρόπος να κινητοποιήσεις τις μάζες για να βγουν να ψηφίσουν είναι να τους φανατίζεις με ανούσια από την άποψη της εξουσίας πράγματα, αυτό που λέμε λαϊκισμός. Πουλάς στο κάθε τελειωμένο σούργελο που τη βρίσκει να το παίζει επαναστάτης/φύλακας αξιών αριστερό και δεξιό λαϊκισμό αντίστοιχα. Έτσι φτάσαμε να λέμε από τη μια πλευρά ότι οι γυναίκες και οι μειονότητες καταπιέζονται και από την άλλη ότι ο λευκός στρέιτ άντρας είναι ο πάτος της κοινωνίας.
αἰέν ἀριστεύειν

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 10 Ιούλ 2021, 14:49

ΓΑΛΗ έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:

Το κείμενο που έστειλες τον χαρακτηρίζει ως τον διασημότερο εν ζωή Γάλλο φιλόσοφο. Χωρίς το κύρος αυτού του όρου, ποιος θα ασχολιούνταν με απλά άλλον έναν πολιτικό σχολιαστή---εκτός Γαλλίας τουλάχιστον; Στην Αμερική τουλάχιστον, οι αντίστοιχοι σχολιαστές δεν λέγονται φιλόσοφοι, έχουν ανακαλύψει νέους όρους να τους χαρακτηρίζουν, π.χ. gender theorists.
Z

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2021, 14:50

Beria έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 14:36
ΓΑΛΗ έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:

Όταν λένε αυτά που θέλουμε τότε είναι φιλόσοφοι
Καλή ώρα όπως ο Μπρούκνερ, ο Ουελμπέκ, η Φαλάτσι.
Το ίδιο συμβαίνει και από την άλλη πλευρά
Ναι, η Φαλάτσι ήταν ένα από τα πρώτα πρόσωπα που σκέφτηκα ως νοητούς συνοδοιπόρους του κόνσεπτ "εγώ απ' αλλού ξεκίνησα κι αλλού η ζωή με πήγε".

Έχω ακόμη στη βιβλιοθήκη μου το "Γράμμα σ' ένα παιδί που δεν γεννήθηκε ποτέ" και όλως συμπτωματικώς -το εννοώ- πολύ στενή μου συγγενής ήταν επίσης καλή φίλη του Παναγούλη και ξέρω περισσότερες λεπτομέρειες από το ευρύ κοινό για τη συγκεκριμένη σχέση.

Αλλά δεν ξέρω πολλούς αριστερίζοντες που να έχουν εκφράσει τους ίδιους μύδρους για τον Μπρυκνέρ, ενώ για τη Φαλάτσι είναι λαλίστατοι.

Προσωπικώς, θεωρώ πολύ πιο αδιάφορο -ή προχωπαπάρα- τον Μπρυκνέρ, έτσι; Για πολύ συγκεκριμένους λόγους, που αφορούν στην απόλυτη συμβατότητα τόσο των λογοτεχνικών όσο και των φιλοσοφικών του τοποθετήσεων. Τονίζω το "προσωπικώς" γιατί έχω πλήρη επίγνωση της δικής μου ασημαντότητας σε σχέση με τους καταξιωμένους :lol: φιλοσόφους της εποχής, που επηρεάζουν τις καραμελίτσες.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 10 Ιούλ 2021, 14:55

Καραμελίτσα έγραψε:
10 Ιούλ 2021, 14:49
ΓΑΛΗ έγραψε:
Καραμελίτσα έγραψε:

Το κείμενο που έστειλες τον χαρακτηρίζει ως τον διασημότερο εν ζωή Γάλλο φιλόσοφο. Χωρίς το κύρος αυτού του όρου, ποιος θα ασχολιούνταν με απλά άλλον έναν πολιτικό σχολιαστή---εκτός Γαλλίας τουλάχιστον; Στην Αμερική τουλάχιστον, οι αντίστοιχοι σχολιαστές δεν λέγονται φιλόσοφοι, έχουν ανακαλύψει νέους όρους να τους χαρακτηρίζουν, π.χ. gender theorists.
Το κείμενο που έστειλα, ήταν αντιγραφή, καλό μου.

Στην τελική, αποφάσισε το αν οι μεϊνστριμ απόψεις έχουν ή δεν έχουν κύρος, διαφορετικά σταμάτα τις παπαρολογίες.

Ούτως ή άλλως, όταν σε ρώτησα για συσχετισμούς, το βούλωσες.

Αν βάλεις κάποιον συγκεριμένο συσχετισμό τύπου "σε σχέση με ποιους φιλοσόφους κρίνεται ως τέτοιος ο Μπρυκνέρ" ίσως το σώσεις.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών