αυτό συμβαίνει επειδή το κράτος αναγνωρίζει ότι οι Κινέζοι είναι άψυχα αντικείμενα που απλά υποκρίνονται όχι και τόσο πειστικά τους ενσυνείδητους ζωντανούς οργανισμούς, ενώ οι ελέφαντες είναι κανονικά έμβια όντα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 20:47Φυσικά και την πυροβόλησαν θανάσιμα.
Στην Κίνα οι ελέφαντες έκαναν βόλτα και το κράτος πήγαινε και εκκένωνε τα χωριά που θα πέρναγαν.
ZLM
Re: ZLM
- Καραμελίτσα
- Dwarven Blacksmith
low effort repostfoscilis έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 21:52αυτό συμβαίνει επειδή το κράτος αναγνωρίζει ότι οι Κινέζοι είναι άψυχα αντικείμενα που απλά υποκρίνονται όχι και τόσο πειστικά τους ενσυνείδητους ζωντανούς οργανισμούς, ενώ οι ελέφαντες είναι κανονικά έμβια όντα.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 20:47Φυσικά και την πυροβόλησαν θανάσιμα.
Στην Κίνα οι ελέφαντες έκαναν βόλτα και το κράτος πήγαινε και εκκένωνε τα χωριά που θα πέρναγαν.

- hellegennes
Έτσι μοιάζει, από τουλάχιστον ένα κείμενο (του Τιμόθεου Γάζη, 6ος αιώνας μ.Χ.). Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την λέξη.Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:23Υπάρχει περίπτωση η ζέβρα να είναι αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν ιππότιγρις;
Εντούτοις δεν βρίσκω την λέξη σε αρχαία κείμενα. Είναι μεταγενέστερη κατασκευή;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Καραμελίτσα
Η ζέβρα είναι υπογένος "ιππότιγρις", όπως είδα. Ψάχνοντας τη λέξη βρήκα αυτό, που λέει ότι το ιππο- σημαίνει μεγάλο.hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:43Έτσι μοιάζει, από τουλάχιστον ένα κείμενο (του Τιμόθεου Γάζη, 6ος αιώνας μ.Χ.). Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την λέξη.Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:23Υπάρχει περίπτωση η ζέβρα να είναι αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν ιππότιγρις;
https://lsj.gr/index.php?title=%E1%BC%B ... ew_desktop
Z
- hellegennes
Το κείμενο στο οποίο αναφέρομαι δίνει λίγα περιθώρια για παρερμηνεία. Για την ακρίβεια λέει -πολύ σωστά- ότι είναι είδος συγγενές με το γαϊδούρι.Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:47Η ζέβρα είναι υπογένος "ιππότιγρις", όπως είδα. Ψάχνοντας τη λέξη βρήκα αυτό, που λέει ότι το ιππο- σημαίνει μεγάλο.hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:43Έτσι μοιάζει, από τουλάχιστον ένα κείμενο (του Τιμόθεου Γάζη, 6ος αιώνας μ.Χ.). Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την λέξη.Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:23Υπάρχει περίπτωση η ζέβρα να είναι αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν ιππότιγρις;
Το θέμα είναι αν η λέξη είναι μεταγενέστερη ή αρχαία.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- taxalata xalasa
Ξετσίπποτος Copboy. Δεν μπόρεσε να δαμάσει ένα ριγάλογο.hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 21:08Είναι πολύ άσχημη η χρήση αυτής της γλώσσας. Επειδή είναι ζώο λέμε "αφηνίασε", λες και λειτουργεί μόνο με το ένστικτο, λες και είναι άλογο.
Το πολιτικώς ορθό είναι να πούμε ότι μάλλον βαρέθηκε να είναι μια ζωή ιππηρέτης και όλο αυτό κατέληξε σε ένα ιππικό ξέσπασμα. Κάποιοι κακόγλωσσοι θα πουν ότι ήταν ξιππασμένο. Αλλά έτσι μαθαίνουμε να κρίνουμε με βάση τις προκαταλήψεις μας.
Αδερφίστηκε και η άγρια δύση! Που πάμε;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
Marty? Εσυ?George_V έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 21:30Οι ζεβρες ειναι ασπρες με μαυρες ριγες ή μαυρες με λευκες ριγες?Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 21:27Καλά δεν βρέθηκε κανείς να πει ότι ο τίτλος είναι ρατσιστικός για οποιονδήποτε δεν είναι ζέβρα;

- taxalata xalasa
equiferusΚαραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:47Η ζέβρα είναι υπογένος "ιππότιγρις", όπως είδα. Ψάχνοντας τη λέξη βρήκα αυτό, που λέει ότι το ιππο- σημαίνει μεγάλο.hellegennes έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:43Έτσι μοιάζει, από τουλάχιστον ένα κείμενο (του Τιμόθεου Γάζη, 6ος αιώνας μ.Χ.). Ομολογώ ότι δεν γνώριζα την λέξη.Καραμελίτσα έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:23Υπάρχει περίπτωση η ζέβρα να είναι αυτό που οι αρχαίοι έλεγαν ιππότιγρις;
Vulgar Latin: *eciferus
Old Portuguese: *ezevro, ezebro, zevro
c. 77 CE – 79 CE, Pliny the Elder, Naturalis Historia 28.45.159:
De equiferis non scripserunt Graeci, quoniam terrae illae non gignebant, verum tamen fortiora omnia eadem quam in equis intellegi debent.

Ξέραν οι Ρωμαίοι την Ζέβρα;