Νέο σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Phorum.gr user: coriander

Re: Νέο σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 25 Αύγ 2020, 20:45

Gordian Knot έγραψε:
25 Αύγ 2020, 20:34
Καλά μου παιδάκια, σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για το video που παραθέσατε. Για την ακρίβεια θα ήθελα να συγχαρώ το μέλος που το παράθεσε πρώτος εδώ (πάνε αρκετές βδομάδες) γιατί θέλει κάκαλα να πας κόντρα στο ρεύμα και να ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ με μία δημοσίευση το «οι μπάτσοι σκοτώνουν μόνο τους μαύρους» επιχείρημα.
Θα ήθελα, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, να του σφίξω το χέρι. Είναι σαν να βγαίνει Τούρκος και όχι απλώς να παραδέχεται τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει οι ομοεθνείς του, αλλά να παραδίδει και ΣΤΟΙΧΕΙΑ που το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.
υπάρχουν και τέτοιοι εκτός τουρκίας φυσικά. Εντός τουρκίας και να υπάρχουν δεν θα τους ακούσεις είτε επειδή είναι φυλακή είτε επειδή τους έχουν δολοφονήσει
https://en.wikipedia.org/wiki/Taner_Ak%C3%A7am
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 25 Αύγ 2020, 22:14

Lord Brum έγραψε:
25 Αύγ 2020, 20:37
Fluffy έγραψε:
24 Αύγ 2020, 19:26
break έγραψε:
24 Αύγ 2020, 19:23
Συγκλονιστικές εικόνες, ειδικά η γυναίκα που ουρλιάζει στο τέλος είναι σπαραχτική σκηνή.

Αν το δεις και από την πλευρά των αστυνομικών όμως αυτό που έγινε είναι ότι το άτομο που σημάδευαν τους αγνόησε, απομακρύνθηκε από αυτούς και έκανε να μπει στο αυτοκίνητο. Στην συνέχεια και μόλις έκαναν να τον τον εμποδίσουν αυτός βούτηξε προς τα μέσα. Λογικά το μυαλό τους πρέπει να πήγε στο ότι έκανε να πιάσει όπλο. Υποθέσεις βέβαια είναι αυτά. Ακόμα δεν έχουμε ακούσει καταθέσεις.

Αυτή τελικά είναι και η άσχημη πλευρά της διαδεδομένης οπλοκατοχής: από την μία το όπλο σε προστατεύει από την άλλη όταν η αστυνομία γνωρίζει ότι ο οποιοσδήποτε μπορεί να έχει όπλο στην παραμικρή απότομη ή αψυχολόγητη κίνηση θα τραβήξουν την σκανδάλη.
7 πυροβολιές;
και γιατι τους εδιωξαν αφου ολα οκ και λογικά;
λογικό δεν είναι όπως δεν είναι λογικό να γραφεις στα @@ σου ένοπλους αστυνομικούς και να πας να το παίξεις μάγκας. Δικαιολογεί αυτό τους πυροβολισμούς? Όχι, αλλά ας προσέχει ο καθένας να μην προκαλεί.
Φταινε οι βιασμενες γιατι προκαλουν.
Ειστε ανθρωποι εσεις τωρα;

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 25 Αύγ 2020, 23:42

Lord Brum έγραψε:
25 Αύγ 2020, 20:37
λογικό δεν είναι όπως δεν είναι λογικό να γραφεις στα @@ σου ένοπλους αστυνομικούς και να πας να το παίξεις μάγκας. Δικαιολογεί αυτό τους πυροβολισμούς? Όχι, αλλά ας προσέχει ο καθένας να μην προκαλεί.

Υπάρχουν ψυχικές καταστάσεις και μάλιστα όχι σε ψυχικά ασθενείς αλλά σε φυσιολογικούς, που καταστέλλεται η λειτουργία αυτοσυντήρησης. δεν ελέγχεται και ασφαλώς δεν την προκαλεί το ίδιο το άτομο. Είναι αδιέξοδο εκείνη τη στιγμή, δεν μπορεί να εγκαταλείψει τα νεύρα του. Ίσως και να αισθανθεί ζαλάδα ή λιποθυμία αν επιχειρεί να ηρεμήσει. Ορμονικά δε, συγγενεύει με το επεισόδιο πανικού.

Πράμα σπάνιο βεβαίως Αν εκτιμήσουμε όμως το γεγονός ότι έχουμε ξαναδεί το το φαινόμενο και από λευκούς και από μαύρους, ίσως και να συμπεράνουμε ότι παίζει ρόλο και η κουλτούρα ενός λαού.
Το ονομάζω "γεγονός" αλλά ξεκαθαρίζω ότι είναι δική μου εντύπωση. Αόριστα θυμάμαι ότι το έχω ξαναδεί. Να τον σημαδεύουν και να μην παίρνει χαμπάρι ότι πρέπει να αλληλεπιδράσει με αυτό. Να κάνει κάτι άλλο.
Αλλά μήπως το βλέπουμε πολύ και στην οθόνη; :p2: Μέχρι και σειρούλες τύπου μικρό σπίτι στο λιβάδι μπορούν να το καλλιεργούν αυτό. Γιατί νομίζω ότι το έχουν ψωμωτύρι οι Αμερικάνοι, ενώ σε άλλες χώρες δεν το βλέπω;

Όλα καθαρά ως θέμα εντύπωσης, το ξαναλέω. Δεν ξέρω σε τι βαθμό είμαι σωστός ή λάθος.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 25 Αύγ 2020, 23:46

Gordian Knot έγραψε:
25 Αύγ 2020, 20:34
Καλά μου παιδάκια, σας ευχαριστώ εκ βάθους καρδίας για το video που παραθέσατε. Για την ακρίβεια θα ήθελα να συγχαρώ το μέλος που το παράθεσε πρώτος εδώ (πάνε αρκετές βδομάδες) γιατί θέλει κάκαλα να πας κόντρα στο ρεύμα και να ΑΠΟΔΟΜΗΣΕΙΣ με μία δημοσίευση το «οι μπάτσοι σκοτώνουν μόνο τους μαύρους» επιχείρημα.
Θα ήθελα, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, να του σφίξω το χέρι. Είναι σαν να βγαίνει Τούρκος και όχι απλώς να παραδέχεται τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει οι ομοεθνείς του, αλλά να παραδίδει και ΣΤΟΙΧΕΙΑ που το ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ.

Επί του θέματος τώρα.
Το πρώτο πράγμα που κάνω πριν πάρω θέση για κάποιο ζήτημα (αυτό είναι αρχή ζωής, εσείς προφανώς έχετε άλλες) είναι να βάλω τον εαυτό μου στη ΘΕΣΗ των δύο (ή περισσοτέρων) πλευρών.
Πως θα ενεργούσα αν ήμουν ο μπάτσος;
Και πως αν ήμουν το... «θύμα»;

Την απάντηση στο 1ο ερώτημα, την έδωσα παραπάνω. Δεδομένων των συνθηκών που επικρατούν στις ΗΠΑ, θα εξουδετέρωνα τον ύποπτο προτού καν ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου.
Και λέγοντας συνθήκες, εννοώ φυσικά τη συνήθεια που έχουν οι Αμερικ(λ)άνοι να ανοίγουν πυρ για ψύλλου πήδημα.
Σε ανάλογο περιστατικό με άτομο που επιδεικνύει την ίδια ακριβώς συμπεριφορά (δηλ. αρνείται να συμμορφωθεί με τις εντολές της αστυνομίας) αλλά λαμβάνει χώρα σε ευρωπαϊκή χώρα, οι μπάτσοι δεν θα έκαναν το παραμικρό. Γιατί πολύ απλά, εκεί τα πιστολίδια είναι η ΕΞΑΙΡΕΣΗ, όχι ο ΚΑΝΟΝΑΣ.
Καταλάβατε καλά μου παιδιά;
Μήπως θέλετε κι άλλο παράδειγμα;
Κάνεις το μπανάκι σου σε παραλία νησιού του Αιγαίου και ξαφνικά διακρίνεις μια σκιά στη θάλασσα. Ε, δεν θα καλέσεις το λιμενικό να βγει να τορπιλίσει τον καρχαρία, γιατί το πιθανότερο είναι να πρόκειται για κάτι άλλο (οι επιθέσεις/θάνατοι στη Μεσόγειο στατιστικά είναι αμελητέες)
Αν όμως βρίσκεσαι στην... ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ; Ε, τότε... τρεχάτε ποδαράκια μου. Γιατί πολύ απλά, εκεί ΟΛΑ θέλουν είτε να σε σκοτώσουν, είτε να σε φάνε.
Καταλάβατε τώρα παιδάκια μου; :g018:

Στην 2η περίπτωση, αν δηλ. βρισκόμουν στη θέση του υπόπτου, και γνωρίζοντας πως όχι μόνο περιβάλλομαι από πλήθος κόσμου (εν δυνάμει μαρτύρων αν τα όργανα της τάξεως δείξουν «υπερβάλλοντα ζήλο») αλλά και ότι τα ΠΑΝΤΑ πλέον καταγράφονται (και ευτυχώς δηλαδή), δεν θα μου πέρναγε καν από το μυαλό η ιδέα πως οι μπάτσοι θα αρχίσουν να ρίχνουν στο ψαχνό.
Εκτός φυσικά, αν τους δώσω ΕΓΩ το δικαίωμα, την αφορμή.
Ε, ΜΗΝ τους δώσεις τότε την αφορμή ρε ΜΑΛΑΚΑ.
Τι να σκεφτόταν άραγε ο τύπος όταν αγνόησε επιδεικτικά τα “Get down on the ground NOW!” (δεν είμαι βέβαιος για το τι ειπώθηκε, αλλά κάτι τέτοιο λένε συνήθως), τους ΕΓΡΑΨΕ και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του;
Πανικοβλήθηκε; Ήταν μαστουρωμένος και δεν καταλάβαινε Χριστό; Μόνο ο ίδιος θα μπορέσει να μας πει, αν καταφέρει να ζήσει.
Το βέβαιο είναι, πως αν είχε ακολουθήσει την 1η
ή την 2η
ή την 3η
ή την νιοστή εντολή (το γράφω αυτό έχοντας παρακολουθήσει το 30λεπτο video της σύλληψης του Floyd, όπου οι μπάτσοι ΕΔΩΣΑΝ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ στον ληστή εγκύου γυναίκας -μεταξύ άλλων- να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους) δεν θα βρισκόταν στην εντατική τώρα.

Πως το ’πες παλικάρι; «Στυγνή δολοφονία;»
Για αγνή, ατόφια ΜΑΛΑΚΙΑ πρόκειται.
Do not, I repeat, DO NOT try to be a hero. Γιατί διαφορετικά ΠΑΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Είπαμε, δεν πλατσουρίζεις στα ρηχά της παραλίας της... Λούτσας όπου το χειρότερο που μπορεί σου συμβεί είναι πατήσεις αχινό ή να σε τσιμπήσει καμιά μέδουσα. Είσαι στην ΑΟΥστράλια όπου ο great white/tiger shark/bull shark μπορεί ήδη να σε έχει καταχωρίσει στα ορεκτικά.
ΜΑΛΑΚΑ, ε, ΜΑΛΑΚΑ (με φωνή Στέφανου Χίου το τελευταίο)
Οφείλεις λοιπόν να είσαι ΔΙΠΛΑ προσεκτικός. Ή, εναλλακτικά, να ’ρθεις να κάνεις τα μπάνια σου στις μαγευτικές αμμουδιές του Δήμου Αρτέμιδος.

Όσο για τον trigger-happy psycho μπάτσο που σκότωσε τον κακομοίρη παρότι ο τελευταίος ακολούθησε κατά γράμμα όσες εντολές του δόθηκαν (σαν το σκουλήκι τον έβαλε να σέρνεται ενώ ήταν οφθαλμοφανές πως ο τύπος δεν είχε όπλο/μαχαίρι κ.λπ), η απάντηση είναι απλή:
ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ. Όχι εγκλεισμός σε ψυχιατρική κλινική και παπαριές. Ενεσούλα και adiós. ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΜΕ.
Α, και να διωχθούν ποινικά οι γιατροί, commanding officers, chiefs κ.λπ. που ενέκριναν την παρουσία του στο σώμα. Γιατί κάτι μου λέει πως θα πρέπει να υπήρχαν ενδείξεις για την ακαταλληλότητα του εν λόγω οργάνου (στο video μοιάζει περισσότερο με μέλος ειδικών δυνάμεων, όχι αστυνομίας αλλά τέλος πάντων) και ενδεχομένως και άλλα περιστατικά στα οποία ενήργησε με παρόμοιο τρόπο.
Αποτελεί ΣΚΑΝΔΑΛΟ το γεγονός πως έπεσε στα μαλακά. Αν ήμουν συγγενής του θύματος (να και μια φορά που οι λέξεις διατηρούν την σημασία τους, αυτός ΟΝΤΩΣ υπήρξε ΘΥΜΑ), θα είχα βάλει λυτούς και δεμένους να τον «κανονίσουν». No Justice, No Peace.
Αυτό όμως, ΤΙ ΣΧΕΣΗ έχει με τους μπάτσους του νήματος που έκαναν όλα τα ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ;
KAMIA
Εσυ λες θανατικη ποινη, το Αμερικανικο συστημα δικαιοσυνης τον αθωωσε ομως. Οταν το συστημα αθωωνει τετοιου ειδους περιπτωσεις, αντε τωρα εσυ να βρεις το δικαιο σου με περιπτωσεις λιγο ποιο tricky απο αυτην. Δεν υπαρχει περιπτωση. Για αυτο διαδηλωνουν οι μαυροι.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 26 Αύγ 2020, 15:00

Αμερικη του Τραμπ
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
ΜπλεΜπουμπυς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΜπλεΜπουμπυς » 26 Αύγ 2020, 20:13

Μήπως είναι απλώς παραπλανημένος;

Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2020, 13:27

Fluffy έγραψε:
27 Αύγ 2020, 16:15
αγαλμα δε θα μεινει
Κάθε άγαλμα που θα πέφτει από εδώ και πέρα θα δίνει ψήφους στον Τραμπ.

Και μάλλον, το έχουν αντιληφθεί. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 28 Αύγ 2020, 16:39

ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2020, 13:27
Fluffy έγραψε:
αγαλμα δε θα μεινει

μετά τα δέντρα θα λέμε πως ψηφίζουν και ταγαλματα.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Αύγ 2020, 16:40

Fluffy έγραψε:
28 Αύγ 2020, 16:39
ΓΑΛΗ έγραψε:
28 Αύγ 2020, 13:27
Fluffy έγραψε:
αγαλμα δε θα μεινει

μετά τα δέντρα θα λέμε πως ψηφίζουν και ταγαλματα.
Αδιάφορο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 28 Αύγ 2020, 22:30

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 20 Απρ 2021, 19:13

Εικόνα