Ήρθα σε επαφή με την είδηση πριν λίγο, ενώ έψαχνα να βρω άρθρο που να καλύπτει την αποκωδικοποίηση της επιστολής που είχε στείλει ο δολοφόνος το 1969 στην εφημερίδα «San Francisco Chronicle» και ονομάστηκε "κρυπτογράφιση 340".
Αυτή είναι.

51 χρόνια μετά βρήκαν τι έγραφε σε αυτή την επιστολή και είναι το εξής:
«Ελπίζω να διασκεδάζετε τρομερά προσπαθώντας να με πιάσετε. Δεν φοβάμαι τον θάλαμο αερίων, επειδή θα με στείλει στον παράδεισο μια ώρα αρχύτερα. Πλέον έχω αρκετούς δούλους να δουλεύουν για εμένα».
Σε άλλες επιστολές που είχε στείλει σε εφημερίδες της εποχής, περιλαμβάνονταν κι άλλοι "γρίφοι", που οδήγησαν στην ανακάλυψη του ονόματός του. Και το όνομα αυτού: Γκάρι Φράνσις Ποστ, ένας βετεράνος της πολεμικής αεροπορίας.
Να σημειωθεί ότι η επιστολή 340 είναι η δεύτερη που είχε στείλει ο δολοφόνος με κωδική μορφή.
Το 1969, ένας δάσκαλος από την περιοχή Σαλίνας της Καλιφόρνια μαζί με την σύζυγό του κατάφεραν να «σπάσουν» ένα από τα κρυπτογραφημένα μηνύματα του serial killer:
«Μου αρέσει να σκοτώνω ανθρώπους γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό. Πιο διασκεδαστικό από το να σκοτώνεις άγρια ζώα στο δάσος, γιατί ο άνθρωπος είναι το πιο επικίνδυνο ζώο απ’ όλα. Είναι τρομερά διεγερτικό. Είναι καλύτερο και από το να πηγαίνεις με μια κοπέλα. Το καλύτερο είναι ότι όταν πεθάνω θα ξαναγεννηθώ στον παράδεισο και αυτοί που σκότωσα θα γίνουν δούλοι μου. Δεν θα σας δώσω το όνομά μου, γιατί θα προσπαθήσετε να καθυστερήσετε αυτή τη συλλογή μου από δούλους», ανέφερε το συγκεκριμένο μήνυμα.
Αργότερα όμως δήλωσε σε νεότερη επιστολή ότι το όνομά του περιέχεται με κωδική μορφή ανάμεσα στα κωδικοποιημένα μηνύματα των επιστολών που είχε στείλει ως τότε.
Το σκίτσο του, σύμφωνα με μάρτυρες είναι αυτό:

Για όλα τα παραπάνω χρησιμοποιήθηκαν πληροφορίες από το άρθρο
https://www.pressing.gr/retro/itan-zont ... atologias/
Για τον zodiac δείτε την ομώνυμη ταινία, αλλά υπάρχουν και πολλά βίντεο που λένε για τη δράση του όπως το παρακάτω.
EDIT: Προσθέτω και εδώ, το βίντεο που έβαλα παρακάτω και εξηγεί το γιατί ο Ποστ είναι πιθανό να είναι ο Zodiac σύμφωνα με τους Case breakers (οι ίδιοι είναι σίγουροι για τη ταυτοποίησή του).