Δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι λεπτομέρειες της υπόθεσης, το αρθρο το είδα εδώ.
https://www.telegraph.co.uk/business/20 ... l-protest/
Αυτό όμως που πρόσεξα, και μου φάνηκε παράξενο ήταν οτι όλοι, μεχρι ενός φορούσαν μάσκα κόβιτ. Δεδομένου οτι η φωτο δεν μπορει να είναι παρα λίγων ημερών, είναι να αναρωτιέται κανείς τι ακριβώς συμβαινει εδώ.
Όσο και να το σκέφτηκα, δεν μπόρεσα να καταλήξω σε κάτι άλλο:
- Στην Αμερική, τα τελευταία χρόνια, η μάσκα έχει αποκτήσει έναν περίεργο συμβολισμό, κάτι σαν σημαία του "καλού ανθρώπου".
- "Ναι, είμαι Μπουλουμας, ναι αγαπάω τους τρανς, ναι νοιάζομαι για τον συνάνθρωπό μου, και φροντίζω να μην σκοτώνω γιαγιάδες ασύστολα, και ιδού η απόδειξη. Δεν μπορείτε φυσικά να αρνηθείτε τις καλές μου προθέσεις, εφόσον είναι οφθαλμοφανή τα κίνητρά μου!"
"Και μόνο να υπαινιχθείτε κάτι άλλο (δλδ. οτι μπορεί να μην έχω δίκιο) σημαίνει οτι μάλλον ΕΣΕΙΣ είστε οι προβληματικοί της υπόθεσης!"
ΥΓ. Ορίστε, το κουόταρα κι όλας, για τους revolutionarily challenged.
Ενα άλλο μέρος που βλέπουμε το ίδιο φαινόμενο της σορηδών μασκοφορείας είναι στούς παράνομους μετανάστες. Μόλις πλησιάσουν σύνορα (ή μάλλον δημοσιογράφους), τσούπ, ως δια μαγείας - και μάλλον κατόπιν εκπαίδευσης, απο... καλοθελητές - οπα και εμφανίζονται οι μασκες. Γενικά φαίνεται οτι μόλις τις έβαλαν, απ' την κατάστασή τους. Βέβαια, μπορεί να μην φταίνε οι ίδιοι και να τους τις βαζουν οι συνοριακοί, στην οποία περίπτωση οι συνοριακοί είναι αυτοί που πρέπει να εξετάσουν τις προτεραιότητές τους.
Πάντως όπως και νά 'χει το πράγμα, η μασκούλα κάνει το θαύμα της. Από παρείσακτοι αμφιβόλων κινήτρων, ξαφνικά γίνονται "καλοί" άνθρωποι, συμμορφωμένοι με τους νόμους, και γιατί όχι, ακόμα και θύματα. Δεν έχει σημασία αν τους βλέπεις στις Ευρωπαϊκές ακτές της Μεσογείου, η στο Ριο Γκράντε στα σύνορα του Τέξας, που έχουν έρθει απο την Κολομβία με τα πόδια, ολόκληρό το Darien Gap έχουν διασχίσει, αλλά πάντα, μόλις εμφανιστεί κάμερα, αμέσως η μάσκα. Αμ, είδατε, είδατε τι καλός άνθρωπος είμαι στα αλήθεια;
Τόσο θλιβέρο, όσο βέβαια και αναμενόμενο, αλλά ξέρωγώ, με αυτην την τελευταία φωτό των Γκουγκλάδων μου φαίνεται οτι το παραξηλώνουν, κομματάκι...