stavmanr έγραψε: ↑22 Ιαν 2021, 14:40
Πότε σε αποκάλεσα "ρατσιστή";

Η άποψη που περιλαμβάνει γενίκευση μειωτικών χαρακτηρισμών σε μειονεκτικές πληθυσμιακές ομάδες είναι η ρατσιστική. Αν την κάνεις, θα έχεις υποπέσει σε ρατσισμό.
Την έκανες; Έγραψες ποτέ για πληθυσμιακή ομάδα ότι είναι έτσι ή αλλιώς με χαρακτηρισμούς περί εγκληματιών, ζώων κλπ;
Αν όχι, δεν έχεις λόγο να παίρνεις προσωπικά το χαρακτηρισμό ρατσιστής. Κι αν δεν την έκανες αλλά εγώ απλά σε χαρακτήρισα κάπου έτσι, τότε θα έχω κάνει σφάλμα και θα ζητήσω συγγνώμη.
Κι εδώ ανακαλύπτουμε τον τροχό;
Λοιπόν θα κάνω μια προσπάθεια έτσι για να φαίνεται καθαρά το τι γράφει ο καθένας και γιατί έχω λίγο ελεύθερο χρόνο. Αρχικά έγραψα ότι προσπαθείς έμμεσα να κολλήσεις τη ταμπέλα του ρατσιστή όχι ότι με αποκάλεσες, αλλά ότι το υπονόησες. Έγραψες:
Θα περίμενα από εσένα ειδικά,
Μιλάς τελείως προσωπικά για εμένα (χρησιμοποιείς και τη λέξη ειδικά για έμφαση). Οπότε δεν μπορείς να λες ότι εγώ παίρνω προσωπικά κάτι που δεν είναι. Εσύ το κάνεις προσωπικό εξαρχής, τα "αα εγώ γενικά μιλάω για το τι είναι ρατσισμός, εσύ αν είσαι αθώος δεν χρειάζεται να το πάρεις προσωπικά" επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό ύπουλος.
Θα περίμενα από εσένα ειδικά, να απεχθάνεσαι ρατσιστικές εκφράσεις, ή ακόμα και υπόνοιες.
Λες ότι δεν απεχθάνομαι ρατσιστικές εκφράσεις, όπως περίμενες, και υπονοείς ότι τις αποδέχομαι. Την έννοια της υπόνοιας φαίνεται να την γνωρίζεις αφού την χρησιμοποιείς στο δικό σου ποστ. Παρόλα αυτά όταν σου γράφω ότι "κολλάς έμμεσα τη ταμπέλα" (δηλαδή υπονοείς), ξαφνικά ξεχνάς τι σημαίνει υπόνοια και πας στην κυριολεξία: "έγραψα εγώ αυτολεξεί είσαι ρατσιστής; όχι, τώρα όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται". Δεν είπα ότι έγραψες αυτολεξεί, αλλά ότι το υπονόησες.
Κι εδώ ανακαλύπτουμε τον τροχό;
Αχρείαστη ειρωνία.
Φίλε δεν είσαι ειλικρινής συνομιλητής. Αντί να συζητάς ειλικρινά προσπαθείς με πλάγιους τρόπους και διαστρεβλώσεις να τορπιλίσεις τη κουβέντα και όταν στο καταδεικνύει κάποιος αυτό το γυρνάς στην απόλυτη κυριολέξια "εγώ δεν το γραψα πουθενά αυτό".