Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Τουρισμός: Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας με τους πορτοφολάδες - Τι λέει ο πρόεδρός τους στα parapolitika.gr
Τα περιστατικά κλοπών εις βάρος των πολιτών και των τουριστών είναι καθημερινά. Μεγάλο πρόβλημα συνεχίζει να αποτελεί απ' ό,τι φαίνεται η μικροεγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας για τους καταστηματάρχες καθώς όπως αναφέρει στα parapolitika.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Μοναστηρακίου, Νίκος Κογιουμτσής, τα περιστατικά κλοπών εις βάρος των πολιτών και των τουριστών είναι καθημερινά.
«Η μικροεγκληματικότητα υπάρχει στο κέντρο της Αθήνας. Την βλέπουμε σε καθημερινή βάση και έχουμε παράπονα από πολλά μέλη μας. Αυτό που μας λένε είναι ότι οι κλοπές συνεχίζονται. Οι τουρίστες έρχονται να αγοράσουν κάτι και όταν πάνε να πληρώσουν δε βρίσκουν το πορτοφόλι τους» είπε αρχικά ο κ. Κογιουμτσής. Και συνέχισε: «Το φαινόμενο αυτό το βλέπουμε επανειλημμένα. Ξέρουμε ότι η μικροεγκληματικότητα δεν μπορεί να παταχθεί εντελώς, αλλά οπωσδήποτε πρέπει να μετριαστεί.Χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση αλλά και αυστηροποίηση του νόμου που είναι τώρα σε ισχύ. Δηλαδή δεν μπορεί ένας μικροεγκληματίας-πορτοφολας να τον έχουν πιάσει 100 φορές και να είναι πάλι έξω. Να είναι δηλαδή πάλι έξω από τα καταστήματά μας και να συνεχίζει να κλέβει τους περαστικούς».
Όπως τόνισε στη συνέχεια ο κ. Κογιουμτσής οι επαγγελματίες του κέντρου ζητούν περισσότερη αστυνόμευση όχι μόνο από ένστολους αστυνομικούς αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά. «Εδώ νομίζω ότι δεν κερδίζουμε το στοίχημα. Ευελπιστούμε ότι η επόμενη κυβέρνηση θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το θέμα και γενικότερα ότι θα υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση όχι μόνο από ένστολους αλλά και από αστυνομικούς με πολιτικά. Αυτή η κατάσταση δυστυχώς δυσφημεί τη χώρα μας στα πέρατα του κόσμου και πρέπει επιτέλους ν' αλλάξει» είπε.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Στη Βαρκελώνη που είναι πρωταθλήτρια στους πορτοφολάδες, έχουν συγκροτηθεί ομάδες πολιτών που βγαίνουν στους δρόμους και στα ΜΜΜ κυνηγώντας πορτοφολάδες.
Σε χωριο στα χανια ειχε βρεθει κρεμασμενος αλβανος που εκλεβε σπιτια. Τελικα ηταν αυτοκτονια
Το να μπουν στο σπίτι σου συμβαίνει, η να σε φερμαρουν. Αυτές είναι όντως τραυματικές εμπειρίες. Το να σου κλέψουν ενώ δεν πήρες χαμπάρι, είναι βλακεια σου. Εμένα δεν μου έχει συμβεί ποτέ, γιστι είμαι προσεκτικός.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.
Χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση αλλά και αυστηροποίηση του νόμου που είναι τώρα σε ισχύ. Δηλαδή δεν μπορεί ένας μικροεγκληματίας-πορτοφολας να τον έχουν πιάσει 100 φορές και να είναι πάλι έξω. Να είναι δηλαδή πάλι έξω από τα καταστήματά μας και να συνεχίζει να κλέβει τους περαστικούς».
Αυτό είναι το θέμα, ότι η δικαιοσύνη είναι μπουρδέλο. Τί να σου κάνει η αστυνόμευση; Να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε πολίτη που να μην τον αφήνει καθόλου απ'τα μάτια του μπας και τον κλέψουν; Από τη στιγμή που ο κλέφτης δεν μπαίνει ΠΟΤΕ φυλακή, τί νόημα έχει η αστυνόμευση;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin
Η Δυση θα σωθει μονο με την επαναφορα της θανατικης ποινης, σε κατα συρροην κλεφτες και ειδικα σε κατα συρροην πορτοφολακηδες μια ενδιαφερουσα ποινη θα ηταν να τους κοβουν το χερι μεχρι τον αγκωνα. Καταλαβαινω οτι φαινεται μεσαιωνικο αλλα μεσαιωνικη ειναι η νοοτροπια που θελει οι εγκληματιες να διαλυουν τον κοινωνικο ιστο ατιμωρητοι και ο πλουτος που μαζευουν οι πολλοι με την εργασια τους να καταληγει σε αυτους.
Στη Βαρκελώνη που είναι πρωταθλήτρια στους πορτοφολάδες, έχουν συγκροτηθεί ομάδες πολιτών που βγαίνουν στους δρόμους και στα ΜΜΜ κυνηγώντας πορτοφολάδες.
Της πτνς γίνεται εκεί.
Εμείς την βγάζουμε ζάχαρη όταν πηγαίνουμε γιατί μοιάζουμε εξωτερικά οπότε μας περνάνε για Ισπανούς και δεν μας πειράζουν.
Αυτά παθαίνεις όταν η δικαιοσύνη της χώρας είναι υπέρ των εγκληματιών και όχι των πολιτών!!!
Τόσα χρόνια με νόμους του κώλου από ψυχανώμαλους πολιτικούς, τι μπορεί να περιμένει κάποιος;;;
Ενώ εάν έπιαναν τους κατά εξακολούθηση πορτοφολάδες και τους έκαιγαν ζωντανούς, δεν νομίζω να υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.