Chronicle έγραψε: ↑22 Δεκ 2019, 09:08
Και μας πουλάει τέτοια φτηνή εξυπνάδα ο άνθρωπος που
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ σε ιστοσελίδα πρωτοφανούς ιστορικής μαγειρικής:
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ σε μια ιστοσελίδα που ζούσε ακόμα στον κόσμο των...
ΛΑΤΙΝΙΚΩΝ(!)
και ΤΩΡΑ αλλάζει αμανέ για την καταγωγή και τη γλώσσα:
Έχοντας ξεχάσει ότι τα ερωτήματα περί "γεωγραφικού" προσδιορισμού, στην ιστοσελίδα που
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΕΝΕΡΓΑ συνδέονταν με την συνολική ελληνική αμνησία του παρελθόντος. Και είχαμε αναφερθεί ξανά στα πλαστά αυτά εκ των υστέρων ερωτήματα, διότι η θεωρία που είχαν εφεύρει ήταν αυτή της πλήρους αρχαιοελληνικής αμνησίας:

Συνεχώς αναμασάς πράγματα
που έχουν ήδη απαντηθεί. Το ιδιαίτερο ιστορικό υπόβαθρο των Ελλαδικών (που όμως δεν είναι πλέον καθαρά εθνοτικό) μπορεί να χωρέσει ακόμα και στο αυσονο-ρωμαϊκό σχήμα του Καλδέλλη (εξηγεί το πώς στο βιβλίο «The Christian Parthenon»). Πόσο μάλλον στο δικό μου νεο-ρωμαϊκό σχήμα, στο οποίο χωράει και το Γραικός (που ο Καλδέλλης υποτιμά) ως εναλλακτικός αυτοπροσδιορισμός ή δήλωση απώτερης καταγωγής.
Και με τον Σμερδαλέο συμμετέχω ενεργά σε μια εργασία που δεν έχει σχέση με το μπλογκ του. Όταν (και αν) με το καλό την δεις τότε να την κρίνεις. Τα υπόλοιπα είναι γελοιότητες, εφόσον
σου έχω δείξει επανειλημμένως ότι δεν έχω αλλάξει τη γενική μου θέση.
Από εκεί και πέρα, οι απαντήσεις για ΟΛΑ έχουν δοθεί και είναι καταγεγραμμένες πλήρως όπως και η βιβλιογραφία και οι πηγές. Μιλάμε για ένα σύνολο μελέτης όλα αυτά τα χρόνια που φτάνει τις ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ που ξεπερνά τα... σχόλια σε ένα φόρουμ. Στρώσου λοιπόν και διάβασε όπως έκανα κι εγώ όλα αυτά τα χρόνια.
Άρα, το να είναι κάποιος τεμπέλης ή να τον παριστάνει, δεν τον γλυτώνει από τίποτα. Διότι εκτός της βιβλιογραφίας, για να δοθούν οι απαντήσεις που δόθηκαν, προηγήθηκε διάβασμα και στα όσα είχαν γράψει Καλδέλληδες, Καπλάνηδες, Μαλατράδες, Στουραΐτηδες και ΣΙΑ, αλλά και στις αμέτρητες σελίδες ακατάσχετης φλυαρίας στο blog που ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕΣ ΕΝΕΡΓΑ, ώστε να γνωρίζω όλα σας τα τεχνάσματα.
Κάτσε διάβασε λοιπόν, τις αντιρρήσεις σου δημοσίευσε τες στο blog σου, και τότε να είσαι βέβαιος ότι θα ασχοληθώ μαζί σου με τον τρόπο που έπρεπε να είχα κάνει και παλαιότερα αναδεικνύοντας όλα όσα έχεις μάθει από μένα, μαζί με όλες σου τις αντιφάσεις και τα πισωγυρίσματα τα οποία έχω φυσικά αποθηκευμένα, ώστε μια για πάντα να έχω ένα άρθρο αναφοράς για σένα και τις γελοιότητες σου.
Μόνο όσα έγραψα στο παρόν σχόλιο να δει κάποιος, καταλαβαίνει για τι σαλτιμπάγκο πρόκειται, που μάλιστα, εμείς του ανοίξαμε τα μάτια, και τώρα παριστάνει τον κινέζο...
Λυγίσαμε με το δράμα σου...
Βρε ταλαίπωρε, ακόμα και σειρά βιβλίων να γράψεις, η θεώρησή σου έχει τόσες κραυγαλέες τρύπες που μπορώ να σε γλεντάω ό,τι ώρα θέλω και να βγάζεις αφρούς από το στόμα (όπως κάνεις τώρα).
Αν εσύ βγήκες από το αυγό πριν κάποια χρόνια, εγώ ασχολούμαι με το θέμα εδώ και 15 χρόνια.
Ο άνθρωπος που εμείς του ανοίξαμε τα μάτια και στο θέμα της τάχα "εθνικής συνέχειας" με τους αρχαίους Ρωμαίους και εκτίθεται με συνεχείς τερατώδεις αντιφάσεις:

Οκ. Πρέπει να είσαι ή λειτουργικά αναλφάβητος ή συνειδητός τσαρλατάνος.
Αυτά που εννοώ είναι το εξής.
Αν λάβεις υπόψη, αναφορικά με τη βυζαντινή ταυτότητα, μόνο τον Ατταλειάτη ή τον Ζωναρά, τότε θα πεις ότι οι Βυζαντινοί θεωρούσαν κατεξοχήν προπάτορες τους αρχαίους Ρωμαίους (όπως υποστηρίζει ο Καλδέλλης)...
Με τον ίδιο τρόπο, αν λάβεις υπόψη, αναφορικά με τη νεοελληνική ταυτότητα, μόνο τον Κοραή ή τον Κουμανούδη, τότε θα πεις ότι το Βυζάντιο το έμπασαν στη νεοελληνική ιστορική συνείδηση ο Ζαμπέλιος και ο Παπαρρηγόπουλος, από την πίσω πόρτα...
Όταν όμως δεις τα πράγματα σφαιρικά (και με το σφαιρικά δεν εννοώ τη δική σου μονομερή θεώρηση), τότε θα πεις ότι:
Το ψηφιδωτό της βυζαντινής εθνοτικής ταυτότητας περιλαμβάνει και την οπτική του Ατταλειάτη και την οπτική του Ακροπολίτη και την οπτική του Μετοχίτη (που συμπυκνώνει και τις δύο στο μύθο της διπλής καταγωγής).
Με τον ίδιο τρόπο, το ψηφιδωτό της νεοελληνικής εθνοτικής ταυτότητας περιλαμβάνει και την οπτική του Κοραή, και την οπτική του Παπαρρηγόπουλου και των πάμπολων προδρόμων του, ακόμα και την οπτική του Πλήθωνα ή του Σάθα.