ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑07 Νοέμ 2020, 15:31
Δημοκρατικός έγραψε: ↑07 Νοέμ 2020, 15:01
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε: ↑07 Νοέμ 2020, 03:43
.
Την ξεκινάς απο το μηδέν ;;;
Εχεις ηδη πλάκα μπετου ή μιλάμε γιά ξεσκέπαστο ;;;
Τιμή ασφαλτικού έχεις ;;;
.
Απο το μηδέν. Προφανώς τα ασφαλτικά είναι φθηνότερα απο τα κλασσικά, με τον αστερίσκο ότι θα χρειαστούν 1-2 αλλάγματα σε βάθος χρόνου. Τα ασφαλτικά μου αρέσουν περισσότερο αισθητικά, όπως επίσης και ο τρόπος κατασκευής της στέγης με αυτά είναι πιο απλός με αποτέλεσμα μικρότερο ρίσκο για κακοτεχνία. Απο την άλλη, η στέγη με κλασσικά κεραμίδια έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
Περισσότερο με ενδιαφέρουν γνώμες κάποιων που έχουν κάνει σκεπές, τι είδους, αν αντιμετώπισαν προβλήματα, μετάνιωσαν κάτι, κοκ.
.
Πρίν μιά βδομάδα τελείωσα μιά στέγη σε προσφυγικό στό Βύρωνα.....
Ο τύπος δέν είχε λεφτά καί βάλαμε τα τσίγκινα λαμαρινοβαμμένα ομοίωμα
Γαλλικών κεραμιδιών.....
Στό χωριό ειχα βάλει σκέτο ασφαλτόπανο 1mm ... 2 € τό m2 ... σε μιά αποθήκη καί
κράτησε 12 χρόνια μέ ακραίες συνθήκες παγετού-υγρασίας..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τα ασφαλτικά πού είναι 5mm δέν πιστεύω ότι θα τα ξαναλλάξεις.....
Αν σε ενδιαφέρει το κόστος καλύτερα νά τήν κάνεις μονόριχτη.....
.
Τσίγκινα εννοείς πάνελς, έτσι;

Απ ότι έχω δει τιμές είναι η πλέον οικονομική και εύκολη λύση, αλλά ένα πρόβλημα πιθανόν να είναι οι συστολές και διαστολές του μετάλλου. ΟΚ, για αποθήκη ή υπόστεγο μπορεί να μην σε αγχώνει, αλλά για σπίτι.. Δεν έχω βέβαια πραγματικές μαρτυρίες απο άλλους για το τι πρακτικά προβλήματα υπάρχουν με τέτοιου είδους στέγη.
Ενδιαφέροντα φαίνονται τα μεταλλικά GERARD:

Aσφαλτικά κεραμίδια 5mm δεν έχω συναντήσει είναι η αλήθειεα, 3,5mm τα περισσότερα. Έχεις κανένα link πρόχειρο απο πουθενά που πουλάνε;
Moνόριχτη, αν και μου αρέσει αισθητικά, θα πάρει πολύ ύψος η βόρεια πλευρά του σπιτιού, όπως επίσης φοβάμαι και για εισχωρήσεις υδάτων απο την πλευρά εκείνη στα όρια σκεπής και τοίχου. Για δίρριχτη λέω.