Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:32
Βακχυλίδης έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:26
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:24
Για να δεις τι χρειάζεται ο αγρότης της νέας εποχής θα πρέπει να έχεις την εμπειρία και τις γνώσεις του αγρότη της παλαιάς εποχής ..
Για να προτείνεις τεχνικές αλλαγές και νέες ιδέες σε ένα επάγγελμα θα πρέπει πρώτα να έχεις εξασκήσει αυτό το επάγγελμα και να έχεις όλες τις γνώσεις και εμπειρίες από αυτό ..
Δεν εχω κανεναν σκοπο καμια προθεση καμια ουρεξη να ασχοληθω με τα τεχνικα αγροτικα ζητηματα και δεν υπαρχει και λογος
Το μονο που εχω να κανω ειναι να επιλεγω τα καταλλημα ατομα για την δουλεια
Αγροτης ειμαι δηλαδη επιχειρηματιας
Να δωσω ενα ακραιο παραδειγμα
Λες ο Ωνασης να ειχε τεχνικες γνωσεις γυρω απο την αεροναυπηγικη;
Ποια θεωρείς ως κατάλληλα άτομα για αγροτική δουλειά τα οποία θα ... βοηθήσουν εσένα να πλουτίσεις χωρίς να πλουτίσουν αυτοί αντι για εσένα ;
Μιλάς για τους περιστασιακούς αλλοδαπούς εργάτες οι οποίοι δουλεύουν και πληρώνονται με το μεροκάματο ; Έχοντας πολλούς εργοδότες ταυτόχρονα ; Και που εάν είναι καλοί στην δουλειά τους ζητούν μεγαλύτερα μεροκαματα ;
Μιλάς για γεωπόνους ;
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:34
taliban έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:25
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:21
taliban έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:18
Ναι χάθηκαν πάρα πολλές κυψέλες.
Εκτός απ τις καταμετρημένες δηλαδή αυτές που ήταν ασφαλισμένες στον ΕΛΓΑ υπήρχαν και κόσμος με λίγα πχ 10-20 τα οποία τα είχαν σπίτι τους και δεν φαίνονταν κάπου επισήμως.
Πάνε και αυτά.
Ευτυχώς εκείνη την περίοδο τα είχα ακόμη στα ορεινά...
Και ήμουν σε σκέψεις να τα πάω προς τα κάτω.
Θέλει πολλές ειδικές γνώσεις και πολύ δουλειά

Θέλει γνώση ναι.
Και η δουλειά να γίνεται αναλόγως αν θες να κυνηγήσεις πρώιμες ή όψιμες ανθοφορίες ( δηλαδή να γνωρίζεις λεπτομέρειες επάνω στα φυτά και στα μελιτώματα τον κύκλο που κάνουν τα έντομα κ.α) και φυσικά να προσαρμόζεσαι αναλόγως τις καιρικές συνθήκες.
Με απλά λόγια

Αυτά τα προσόντα δεν μπορεί να τα έχει ένας άσχετος κάτοικος της πόλης που έχει το ψώνιο να το παίξει νέος αγρότης επιχειρηματίας χωρίς να έχει ιδέα από αγροτική ζωή
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:35
Βακχυλίδης έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:26
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:24
Για να δεις τι χρειάζεται ο αγρότης της νέας εποχής θα πρέπει να έχεις την εμπειρία και τις γνώσεις του αγρότη της παλαιάς εποχής ..
Για να προτείνεις τεχνικές αλλαγές και νέες ιδέες σε ένα επάγγελμα θα πρέπει πρώτα να έχεις εξασκήσει αυτό το επάγγελμα και να έχεις όλες τις γνώσεις και εμπειρίες από αυτό ..
Δεν εχω κανεναν σκοπο καμια προθεση καμια ουρεξη να ασχοληθω με τα τεχνικα αγροτικα ζητηματα και δεν υπαρχει και λογος
Το μονο που εχω να κανω ειναι να επιλεγω τα καταλλημα ατομα για την δουλεια
Αγροτης ειμαι δηλαδη επιχειρηματιας
Να δωσω ενα ακραιο παραδειγμα
Λες ο Ωνασης να ειχε τεχνικες γνωσεις γυρω απο την αεροναυπηγικη;
Καλή οικονομική καταστροφή !!!

-
Βακχυλίδης
από Βακχυλίδης » 01 Ιαν 2021, 09:35
Εγω δεν ξεκιναω καποια καινοτομα καλλιεργεια
Επισης εχω επιλεξει μια περιοχηη οποια προσφερετα γαιτην καλλιεργεια που εχω επιλεξειαλλα εχει το πλεονεκτημα ναμην ειναι γνωστη η περιοχη αυτη ως καταλληλη στην αγορα
Ετσι ξεκιναω με το απιστευτο συγκριτικο πλεονεκτημα να αγοραζω(ακριβα για την περιοχη)1000 ευρω το στρεμμα ενω στις παραδοσιακες περιοχες πχ Καβαλα Αρτα Κατερινη Πυργετο κτλ θα χειαζομουν 4-5000 το στρεμμα
Ως ανεκμεταλλευτη περιοχη ειναι μαι περιοχη χωρις καμια υποδομη σε χωρους διαλογης μεταποιησης συσκευασιας και συντηρησης
Εκει βρισκεται το δευτερο συγκριτικο πλεονεκτημα
Το τριτο πλεονεκτημα ειναιοτι γνωριζω της συγκεκριμενη αλυσιδα γαι το συγκεκριμενο προιον αριστα και με γνωριμιεςσε κορυφαιο επιπεδο τοσο πανελλαδικα οσο και παγκοσμια
Το τεταρτο πλεονεκτημα πουεχω ειναι οτι γνωριζω ακριβως τι θα γινει με τις επενδυσεις στο συγκεκριμενοπροιον τα επομενα χρονια,ποιοι θα επενδυσουν τι αναζητουν και πως κινουνται
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Βακχυλίδης την 01 Ιαν 2021, 09:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:38
Και γιατί τα κατάλληλα άτομα (τι είναι αυτό ;) να βοηθήσουν εσένα να πλουτίσεις και να μην πλουτίσουν αυτοί αντι για εσένα ;
Γιατί ο γεωπόνος να δώσει σε εσένα τα μυστικά μιας εξειδικευμένης καλλιέργειας η οποία θα σε βοηθήσει να πλουτίσεις και να μην την εκμεταλλευτεί ο ίδιος
Και γιατί να βοηθήσει εσένα να πάρεις επιδότηση και να μην εκμετάλλευτει αυτός αυτές τις επιδοτήσεις ;
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:40
Βακχυλίδης έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:35
Επισης εχω επιλεξει μια περιοχηη οποια προσφερετα γαιτην καλλιεργεια που εχω επιλεξειαλλα εχει το πλεονεκτημα ναμην ειναι γνωστη η περιοχη αυτη ως καταλληλη στην αγορα
Ετσι ξεκιναω με το απιστευτο συγκριτικο πλεονεκτημα να αγοραζω(ακριβα για την περιοχη)1000 ευρω το στρεμμα ενω στις παραδοσιακες περιοχες πχ Καβαλα Αρτα Κατερινη Πυργετο κτλ θα χειαζομουν 4-5000 το στρεμμα
Ως ανεκμεταλλευτη περιοχη ειναι μαι περιοχη χωρις καμια υποδομη σε χωρους διαλογης μεταποιησης συσκευασιας και συντηρησης
Το τριτο πλεονεκτημα ειναιοτι γνωριζω της συγκεκριμενη αλυσιδα γαι το συγκεκριμενο προιον αριστα και με γνωριμιεςσε κορυφαιο επιπεδο τοσο πανελλαδικα οσο και παγκοσμια
Το τεταρτο πλεονεκτημα πουεχω ειναι οτι γνωριζω ακριβως τι θα γινει με τις επενδυσεις στο συγκεκριμενοπροιον τα επομενα χρονια,ποιοι θαεπενδυσουν τι αναζητουν και πως κινουνται
Δηλαδή εσύ είσαι τόσο έξυπνος επιχειρηματίας (ψώνιο ..) πάνω στις αγροτικές εργασίες που έχεις σκεφτεί πράγματα τα οποία δεν έχουν σκεφτεί άλλοι πιο καλοί και ικανοί αγρότες επιχειρηματίες (και που τα λες δημόσια και σε φόρουμ

) ..
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:43
Το τεταρτο πλεονεκτημα πουεχω ειναι οτι γνωριζω ακριβως τι θα γινει με τις επενδυσεις στο συγκεκριμενοπροιον τα επομενα χρονια,ποιοι θαεπενδυσουν τι αναζητουν και πως κινουνται
Ρε μάστορα
Μήπως έχεις πέσει στα νύχια καποιου πανέξυπνου απατεώνα ο οποίος θέλει να σου φάει τα χρήματα βοηθώντας σε να το παίξεις επιχειρηματίας σε δουλειές που δεν έχεις ιδέα ;
-
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 01 Ιαν 2021, 09:47
Το τεταρτο πλεονεκτημα πουεχω ειναι οτι γνωριζω ακριβως τι θα γινει με τις επενδυσεις στο συγκεκριμενοπροιον τα επομενα χρονια,ποιοι θα επενδυσουν τι αναζητουν και πως κινουνται
Ωχ ωχ ωχ ....
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:47
Για να επενδύσω ( σαν μεγάλος στην ηλικία και άσχετος με αυτό )σε ένα ανταγωνιστικό επάγγελμα ανταγωνιζομενος ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται από μικρά παιδιά σε αυτό το επάγγελμα είναι σαν να πάω στην ηλικία μου να ανταγωνιστώ επαγγελματίες πρωταθλητές στο τρέξιμο ενώ εγώ τώρα έχω αρχίσει να γυμνάζομαι !!!
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:49
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:47
Ωχ ωχ ωχ ....
Γνωρίζει πληροφορίες οι οποίες θα τον βοηθήσουν να πλουτίσει , τις οποίες δεν γνωρίζουν άλλοι πιο σχετικοί και γνωστές από αυτόν στο συγκεκριμένο επάγγελμα και αυτές τις πληροφορίες τις γράφει δημόσια σε ανοιχτό φόρουμ !!!

-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:51
Άτομα τα οποία θεωρούν τους εαυτούς τους πανέξυπνος και πολύ ικανούς επιχειρηματιες και που θ βρουν ότι τα διέπρεπαν εάν τους δωθεί η ευκαιρία να ασχοληθούν με τον ιδιωτικό τομέα σε επιχειρήσεις έχω δει πολλά ..
Και που χρεωκοπησαν στο τέλος
-
ΑΙΝΕΙΑΝ06
από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 01 Ιαν 2021, 09:52
Βακχυλίδης έγραψε: ↑01 Ιαν 2021, 09:49
Εισαι κλασσικο παραδειγμα του τι προκαλει το Ελληνικο Δημοσιο στον ανθρωπινο εγκεφαλο
Ενώ όσοι Έλληνες την έχουν δει επιχειρηματίες !!

Υπόψη εγώ εκτός από δημόσιο , συνταξιούχος τώρα , έχω κτήματα και ακίνητα και κάνω και δουλειές του ιδιωτικού τομέα μέσω της συζύγου μου
-
-
- 46 Απαντήσεις
- 1208 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Aitwlos
26 Απρ 2025, 20:03
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 596 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Lord Brum
22 Ιαν 2025, 01:04
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.