Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Volk » 10 Δεκ 2021, 02:53
Πενες, τις βραζουμε 2 λεπτα λιγοτερα απο οτι γραφει πανω στο πακετο και τις αφηνουμε να στραγγιξουν στο τρυπητο.
Γουοκ ή μεγαλο βαθυ τηγανι.Ψιλοκοβουμε μισο ξερο κρεμμυδι, μια μικρη καυτερη πιπερια, ενα μικρο καροτο (περασμενο στο τριφτη), μια χουφτα πρασο, ενα φρεσκο κρεμμυδι, μια χουφτα σελερυ. Ολα μαζι στο τηγανι σε μετρια φωτια σε ελαιολαδο για κανα 5λεπτο.
Στη συνεχεια, οπως ειναι το μειγμα, ενα κιλο μοσχαρισιο κιμα και μια σκελιδα σκορδο ψιλοκομενη. Αλατι, μαυρο πιπερι, κυμινο, κανελα, μπαχαρι (προσοχη, ελαχιστο) και ανακατευουμε συνεχως εως να γινει ο κιμας οπως τον θελουμε.
Στη συνεχεια, ριχνουμε μεσα στο μειγμα, τις πενες μαζι με 4 κουταλιες της σουπας βουτυρο λουρπακ αναλατο (οχι το soft) και τα αφηνουμε ολα μαζι για ακομα 2 λεπτα. Αποσυρουμε απο τη φωτια και ριχνουμε μεσα στο μειγμα 150γρ θρυμματισμενη φετα 50γρ χοντροτριμμενο πεκορινο και 50γρ χοντροτριμμενη κεφαλογραβιερα.
Σερβιρουμε στα πιατα. Οπως ειναι στο πιατο, σε καθε μεριδα, βαζουμε στη κορυφη της 2 αυγα ματια, πασπαλιζουμε τα αυγα με λιγο πιπερι-ριγανη-αλατι.
Το νου σας, δεν ειναι για καθε μερα το σκηνικο, για μια στο μηνα ειναι.
Φτιαχτε το, ανεβαστε φωτο και γραψτε εντυπωσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Volk την 10 Δεκ 2021, 03:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.