Jimmy81 έγραψε: ↑15 Ιαν 2022, 06:17
taxalata xalasa έγραψε:ποιος μίλησε για εισροές ρε Τζίμ; αυτά τα φαντάζονται οι μοντέρνοι απόγονοι ειβολέων στην ρωμαϊκή αυτοκρατόρια και θεωρούν πως το ίδιο έκαναν οι ΠΙΕ στα ίδια μέρη από που πέρασαν κι αυτοί στις στέππες.
Σου έχω γράψει με σοβαροαστείο τρόπο πως οι γεωργία διαδόθηκε βήμα-βήμα και μαζί διαδόθηκε και η γλώσσα που αφορούσε την γεωργική ζωή και είχε ημιεξελιχθεί σε κάποιες βασικές έννοιες (ρίζες). Αυτό έγινε και απο τι δύο μεριές που υπάρχει πρόσβαση στις πεδιάδες του βορρά σε σχέση με τα όρη της ανατολίας και του αιγαίου. Και από καύκαυσο και από θράκη έδωσαν γεωργικό πολιτισμό και την γλώσσα που συνόδευε τον πολιτισμό αυτό.
Τη μία δέχεσαι ότι έγινε και μετακίνηση γεωργών στις στέπες (όπως το 18% που βρίσκεται στους Γιαμνάγια), αλλά τώρα όχι; Αποφάσισε τελικά τι ισχύει.
τα ίδια γράφουμε συνέχεια και γεμίζει το σερβερ... με λίγα λόγια πάλι.
ανατολια αιγαιο [10,500 π.Χ. , πρωτογλώσσα σταθερής εγκατάστασης + γεωργία, ψάρια, βοσκή, μούρα - baya, οίκους, τύμβους, τροχούς] >
δρομολόγιο εξάπλωσης ανθρώπων, γλώσσας, ζώων, σπορων, κτλ.
α. Αιγαιο - Θράκη - Ταυρική > ανάμιξη και διάδοση γλώσσας, σπόρων, ζώων και dna στους ντόπιους νόμαδες ημιάγριους, που αφομοιώνουν τα πάντα + τα δικά τους.
β. Ανατολία - Αρμενία - Καύκασος - Στέππες > ανάμιξη και διάδοση γλώσσας, σπόρων, ζώων και dna στους ντόπιους νόμαδες που αφομοιώνουν τα πάντα + τα δικά τους
γ. Δυτικά κάτω από Άλπεις μέχρι και γη Ιβάρρα - Εουσκάδι / Βασκικά
5000 χρόνια μετά ΙΕ από στέππες ταυρικής και ουκρανίας >
δρομολόγιο εξάπλωσης ανθρώπων, γλώσσας, ζώων, σπορων.
γ. Κελτικά & Γερμανικά <--------------Ταυρική--------------> Βόρειο Αϊράνιαν & Ινδο-αϊράνιαν
taxalata xalasa έγραψε:Είναι απόλυτα σχετικά τα ευρήματα καλλιέργειας και εξημερωμένων βοοειδών που είναι παλιότερα στις περιοχές του νότου απ’ ό,τι στη στέπα, διότι η γλωσσα ΠΙΕ περιέει νοήματα αναγκαία για γεωργική ζωή και σταθερή εγκατάσταση και όχι νόμαδες σαν τους μοναδικούς ίσως αυθεντικούς ινδοευρωπαίους νόμαδες, τους ρομά που κι αυτοί τον πέλλα, fella, βλάμη τον λένε μπαλαμό (οποιοσδήποτε δεν είναι τσιγγάνος, δηλαδή νόμαδας).
κι εσύ θες με το ζόρι μια λέξη που για τους αιώνιους ΙΕ νόμαδες σημαίνει (όχι νόμαδας) να προέρχεται από ΠΙΕ νόμαδες της στέππας που ζούσαν σαν τσιγγάνοι....
Παλιότερα μπορεί να είναι τα ευρήματα της γεωργίας στο νότο.
Δεν μας λένε όμως τι γλώσσα μιλούσαν οι γεωργοί αυτοί. Εδώ δεν ξέρουμε αν οι διάσπαρτες γεωργικές κοινότητες μιλούσαν μία μόνο γλώσσα.
Το υπογραμισμένο σαν συνθήκη θα το δεκτώ αν το δεκτεις και εσύ σαν ίδια συνθήκη (άνευ, ναι μεν αλλά) για το ότι ομοίως δεν έχουμε στοιχεία για να ξέρουμε τι γλώσσα μιλούσαν οι νόμαδες των στεππών ώστε να είσαι να θέση να διαδίδεις ότι από εκεί προέρχεται μια ανακασκευασμένη τον 20ο μ.Χ. αιώνα γλώσσα που μίλαγαν δήθεν τον 50ο αιώνα π.Χ.
Δηλαδή ενώ έχουμε 120 αιώνες πίσω έναρξη γεωργίας και γλωσσών στην Ανατολία και λέξεις σχετικές με τον τρόπο ζωής και με αρχαιολογική απόδειξη και πρώτες καταγεγραμμένες γλώσσες ΙΕ, δεν θεωρείς ότι ξέρουμε τι γλώσσα μίλαγαν αυτοί 70 αιώνες πριν, ενώ,
είσαι πεπεισμένος πως στις στέππες που δεν έχουν καθόλου καταγεγραμμένες γλώσσες ΙΕ στην ίδια χρονικά περίοδο με την Ανατολία, μίλαγαν ΠΙΕ.
Αποφάσισε ποιες συνθήκες θέλεις να τηρήσουμε ως κανόνες.... άμα παραβαίνεις τους κανόνες για να υποστηρίξεις την θεωρία σου, ενώ τους επιβάλεις ως απαράβατους στην θεωρία των άλλων είναι: "με λένε ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω".... είσαι ρίζος;
taxalata xalasa έγραψε:ναι αλλά τις λέξεις τις πήραν μαζί με τα καλλιεργήσιμα είδη και τα βοοειδή
που δεν ξέραν πως λέγονταν και οι γυναίκες τους και παιδιά φρόντισαν να μάθουν την ΠΙΕ γλώσσα των δυο πλευρων του αιγαιου και στους υπόλοιπους αγριάνθρωπους νταήδες όπως τους φαντάζεσαι.... χαχαχαχα....
Εκτός του ότι δεν ξέρουμε τι γλώσσα μιλούσαν οι πρώιμοι γεωργοί του νότου, γνωρίζουμε ότι οι λέξεις που αποκαθίστανται στην ΠΙΕ για το γεωργικό λεξιλόγιο είναι ελάχιστες. Αντίθετα οι αποκαταστάσεις καθρεφτίζουν έναν πολιτισμό που βασιζόταν περισσότερο στην κτηνοτροφία και στην κινητή οικονομία με τη γεωργία να είναι συμπληρωματική.
.
όπως έχω διαπιστώσει, οι αποκαταστάσεις, νεκραναστάσεις ΠΙΕ ζόμπι ριζών, είναι ανεπαρκείς κι ας νομίζεις πως τρολάρω ή είμαι τρελός... σε έχω ρωτήσει πολλές φορές, πόσες γλώσσες μπορείς, όχι να μιλήσεις, αλλά να σκεφτείς χωρίς να μεταφράζεις στο μυαλό σου τις λέξεις και τις φράσεις από ελληνικά σε μια η δυο γλώσσες που έμαθες στο σχολείο... και δεν μου λες, για να ξέρω με τι άνθρωπο από γλωσσολογικής πλευράς έχω να κάνω όταν μιλάμε για γλωσσολογικό θέμα που είναι η ΠΙΕ.
Μου γράφεις πρότασεις copy-paste από τα βιβλία που διάβασες και υποστηρίζουν αυτά που σου αρέσουν.
Επί της ουσίας με ΠΙΕ λέξεις δεν το έχεις από ότι βλέπω.
Όπως σου είπα και πριν, τα πάντα είναι εμπόρευμα και το βιβλίο "ο καραγκιόζης ΠΙΕ άπτις στέππες" έχει μεγάλο κοινό και πουλάει... και ο μικυ μάους πουλάει, και η σταχτοπούτα, και η χιονάτη, ε να βάλουμι και το "ο καραγκιόζης ΠΙΕ άπτις στέππες" στην disney. Το σενάριο το έχεις έτοιμο, τις φράσεις ατάκες για διαφήμιση για τα πρόβατα-πελάτες, τις έχεις έτοιμες.
Αυτά που λες όμως για ρίζες δεν μπορείς να τα υποστηρίξεις με παράδειγμα παρά μόνο με δόγμα.... για δόγμα έχω την μακαρόναδα με σαλτσα και τυρί και δεν αλλάζω το δόγμα μου για 'ΠΙΕ βλακείες που πιστεύει το δόγμα σου.
Το γήπεδο είναι ελεύθερο, κατέβα από τις κερκίδες που κάθεσαι να κουνάς τα πανό και τα πλακάτ με τα σλόγκαν της ομάδας σου και έλα να πάιξεις μπαλίτσα..... να δεις πως αρχίναει η ζαλάδα από τσι ντρίμπλες....

taxalata xalasa έγραψε:τώρα εισαι για γελια παλι
το αι γαρ ειναι ει γαρ και ο παραλληλισμος ει γαρ Q και αι γαρ Q έγινε ρε κουφόβλημα για να δεις την αποδειξη οτι το αι = ει = ειναι Q
στα παπαρια μας το γαρ......
Δυστυχώς για 'σένα το ψέμα και η μεγαλομανία σου να εξηγήσεις λέξεις άγνωστης προέλευσης έμειναν και σε χαρακτηρίζουν.
taxalata xalasa @ Κοιτίδα των ινδοευρωπαιων
Ορίστε το τρενάκι του παραλογισμού σου.
Όπως/equal «αἴ γὰρ», αντί του «εἰ γὰρ» δίνει αι γαρ Ϙ > αἴ Ϙ > aiquos = εί Ϙ = ει quo = equo....
τώρα είναι fixed. δεν ήξερα ότι καις κάρβουνο ακόμα...
να είσαι σίγουρος πως αυτό το aiquos θα το βλέπεις σε εφιάλτες, νυχτομόρες / nightmares..... την ξες την νυχτομόρα;.... τάλ equάλε
equus, equal, equation, equity, equilibrium, equinox, equator, equivalent.