Και στον Χριστιανισμό με το πλήθος Αγίων Αγγελων κλπ ο Θεός (Αγία .. Τριάδα) άρχει οι υπόλοιποι υπάρχουν...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:11Αυτό ισχύει στις μονοθεϊστικές θρησκείες..
Στις πολυθεϊστικές.... Το Εν άρχει...οι Θεοί υπάρχουν !!!
Υπάρχει Θεός;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Υπάρχει Θεός;
Έχω γκώσει με τα δήθεν λογοπαίγνια...τώρα μου βγήκες και εσύ λογοπαίχτης...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:11Αυτό ισχύει στις μονοθεϊστικές θρησκείες..
...δεν βαρεθήκατε να σχολιάζετε την χρήση του λόγου.... υπάρχει, είναι, βρίσκεται...ουφ πχια..μιλήστε ελεύθερα!
Δηλαδή το Εν δεν υπάρχει => δεν είναι;
Θα πρέπει κάθε φορά, μα κάθε φορά, να εξηγούμε πως χρησιμοποιούμε το ρήμα υπάρχω;
Γιατί κάνετε πως δήθεν ΔΕΝ το καταλαβαίνετε και χρειάζεστε κάθε, μα κάθε φορά, εξήγηση;
Γιατί κάνετε πως ΔΕΝ καταλαβαινετε ότι το "υπάρχω" σημαίνει: "εχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα"
Θα πρέπει να σας κουβαλάμε, κάθε φορά, και την ερμηνεία από ερμηνευτικά λεξικά;
Σε κατενάτσιο και εσείς κύριε;

- tanipteros
Μιλώντας φιλοσοφικά και Πλατωνικά....το Εν και είναι και δεν είναι...δεν εντάσεται στο πεδίο των Θεών που είναι το Είναι ούτε στο Γίγνεσθαι.Λοξίας έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:48Έχω γκώσει με τα δήθεν λογοπαίγνια...τώρα μου βγήκες και εσύ λογοπαίχτης...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:11Αυτό ισχύει στις μονοθεϊστικές θρησκείες..
...δεν βαρεθήκατε να σχολιάζετε την χρήση του λόγου.... υπάρχει, είναι, βρίσκεται...ουφ πχια..μιλήστε ελεύθερα!
Το Εν είναι αμέτοχο του Είναι...
είναι λίγο τρίκυ να το κατανοήσεις αλλά σκέψου πως το Εν δίνει την υπόσταση χωρίς το ίδιο να είναι Ον και να έχει Ουσία άρα δεν είναι αλλά και είναι.
Ταυτόχρονα δλδ δεν είναι αλλά και είναι. Συνδυάζει ταυτόχορονα όλα τα αντίθετα διότι είναι αίτιο και των 2 αντιθέτων. Για αυτό σαν "κάτι" δεν είναι Ον δεν έχει Ουσία και είναι έξω και αμέτοχο Όλων.
Το Εν είναι το αίτιο των αντιθέτων. Συνδυάζει τόσο την υπόσταση όσο και την μη υπόσταση. Το ίδιο ταυτόχρονα είναι και δεν είναι, δίνει την υπόσταση σε όλα τα όντα χωρίς το ίδιο να είναι ον.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tanipteros την 03 Φεβ 2022, 18:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Και γιατί δεν γράφεις από την αρχή αυτό που εννοείς, αλλά γράφεις κάτι που δεν εννοείς;Λοξίας έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 16:27Η ίδια και η ίδια χαζοβλακεία...
Ο Θεός δεν υπ-άρχει, αλλλά άρχει...
Και να πεις ότι το φέρνει προς συζήτηση και ως επιχείρημα ένας νεο-εγγραφείς στο φόρουμ ή κάποιος άλλος που δεν έχει συμμετάσχει στις δεκάδες συζητήσεις του φόρουμ όπου το ζήτημα της ερμηνείας του ρήματος έχει τεθεί τουλάχιστον 50 φορές.
Και έχει λήξει:
Όταν λέμε ο Θεός υπάρχει, ΔΕΝ εννοούμε ότι βρίσκεται κάτω από κάποιου άλλου την επικυριαρχία.
Εννοούμε το είναι. Ο Θεός είναι ή δεν είναι.
Όπως έχω εξηγήσει και πρωτύτερα, ο Θεός καί υπάρχει καί άρχει, ανάλογα με το πλαίσιο που θα τον ορίσεις. Στα πλαίσια της οντολογικής προσέγγισης υπάρχει. Αποτελεί αντικείμενο της νόησης με εννοιολογικό περιεχόμενο και σημασία.
Υπό άλλη δε σημασία, δεν υπάρχει αλλά άρχει. Υπό τη σημασία της περίκλεισης σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων (πχ. σύμπαν) δεν υπάρχει. Είναι εκτός. Δεν υπόκειται στις αρχές του πλαισίου αναφοράς. Αν ως ύπαρξη ορίσεις κάθε τί που περιλαμβάνεται στο ενιαίο αυτό πλαίσιο της αισθητηριακής εμπειρίας, τότε δεν υπάρχει. Απλώς άρχει.
- tanipteros
Έλα ρε μαν Ο Θεός είναι η αρχή και δεν έχει αίτιο και αρχή για αυτό δεν υπ-άρχει αλλά άρχει.
Μην πάμε στα Πλατωνικά που είναι πιο δύσκολα στην κατανόηση τους... δες την πετσοκομένη εκδοχή των Χριστιανών και είσαι οκ!
Μην πάμε στα Πλατωνικά που είναι πιο δύσκολα στην κατανόηση τους... δες την πετσοκομένη εκδοχή των Χριστιανών και είσαι οκ!

- tanipteros
Ο Αβρααμικός Θεός από την στιγμή που είναι Ον έχει Ουσία και όνομα έχει υπόσταση ως Γιαχβέ, και έχει τρία πρόσωπα στον Χριστιανισμό δεν άρχει και δεν είναι έξω από κάθε υπόσταση. Μόνο το Πλατωνικό Εν αληθινά άρχει και είναι εκτός υπόστασης.
Αν μιλάμε για Γιαχβέ, Δία, Ιησού και Άγιο Πνεύμα όλα αυτά είναι όντα και υποστάσεις και είναι υπό μιας Αρχής που τους δίνει την υπόσταση του Ιησού, Γιαχβέ κτλ...
Οι Χριστιανοί αποφεύγουν να εμβανθύνουν όπως οι Πλατωνικοί στο γιατί το Εν είναι έξω από το σύμπαν διότι κατά την Πλατωνική ανάλυση το Πρώτο Αίτιο - Εν είναι εκτός Όντος δεν είναι Ον το ίδιο και δεν είναι κανένας Εθνικός Θεός όπως ο Δίας ή ο Γιαχβέ. Αν οι Χριστιανοί αναλύαν θεολογικά-φιλοσοφικά την Φύση του Ενός θα ταυτίζονταν με τις Πλατωνικές θέσεις ότι είναι αμέτοχο Ουσίας, δεν είναι Ον, δίνει υπόσταση σε Όλα (Ακόμη και Διάβολο και άλλα θηρία θεολογικά ως Όντα) και έτσι θα αποτύγχανε το δόγμα της Αγίας Τριάδας και τις τριπλής Οντότητας που μέχρι τώρα ισχυρίζονται.
Αν μιλάμε για Γιαχβέ, Δία, Ιησού και Άγιο Πνεύμα όλα αυτά είναι όντα και υποστάσεις και είναι υπό μιας Αρχής που τους δίνει την υπόσταση του Ιησού, Γιαχβέ κτλ...
Οι Χριστιανοί αποφεύγουν να εμβανθύνουν όπως οι Πλατωνικοί στο γιατί το Εν είναι έξω από το σύμπαν διότι κατά την Πλατωνική ανάλυση το Πρώτο Αίτιο - Εν είναι εκτός Όντος δεν είναι Ον το ίδιο και δεν είναι κανένας Εθνικός Θεός όπως ο Δίας ή ο Γιαχβέ. Αν οι Χριστιανοί αναλύαν θεολογικά-φιλοσοφικά την Φύση του Ενός θα ταυτίζονταν με τις Πλατωνικές θέσεις ότι είναι αμέτοχο Ουσίας, δεν είναι Ον, δίνει υπόσταση σε Όλα (Ακόμη και Διάβολο και άλλα θηρία θεολογικά ως Όντα) και έτσι θα αποτύγχανε το δόγμα της Αγίας Τριάδας και τις τριπλής Οντότητας που μέχρι τώρα ισχυρίζονται.

Τι "έχεις εξηγήσει" ρε ταλαίπωρε; Όλο ανοησίες λαδωμένες γράφεις μπας και ξεγλιστρίσεις...stavmanr έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:58Και γιατί δεν γράφεις από την αρχή αυτό που εννοείς, αλλά γράφεις κάτι που δεν εννοείς;Λοξίας έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 16:27Η ίδια και η ίδια χαζοβλακεία...
Ο Θεός δεν υπ-άρχει, αλλλά άρχει...
Και να πεις ότι το φέρνει προς συζήτηση και ως επιχείρημα ένας νεο-εγγραφείς στο φόρουμ ή κάποιος άλλος που δεν έχει συμμετάσχει στις δεκάδες συζητήσεις του φόρουμ όπου το ζήτημα της ερμηνείας του ρήματος έχει τεθεί τουλάχιστον 50 φορές.
Και έχει λήξει:
Όταν λέμε ο Θεός υπάρχει, ΔΕΝ εννοούμε ότι βρίσκεται κάτω από κάποιου άλλου την επικυριαρχία.
Εννοούμε το είναι. Ο Θεός είναι ή δεν είναι.
Όπως έχω εξηγήσει και πρωτύτερα, ο Θεός καί υπάρχει καί άρχει, ανάλογα με το πλαίσιο που θα τον ορίσεις. Στα πλαίσια της οντολογικής προσέγγισης υπάρχει. Αποτελεί αντικείμενο της νόησης με εννοιολογικό περιεχόμενο και σημασία.
Υπό άλλη δε σημασία, δεν υπάρχει αλλά άρχει. Υπό τη σημασία της περίκλεισης σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο κανόνων (πχ. σύμπαν) δεν υπάρχει. Είναι εκτός. Δεν υπόκειται στις αρχές του πλαισίου αναφοράς. Αν ως ύπαρξη ορίσεις κάθε τί που περιλαμβάνεται στο ενιαίο αυτό πλαίσιο της αισθητηριακής εμπειρίας, τότε δεν υπάρχει. Απλώς άρχει.
Ουδέποτε έχει τεθεί θέμα "άλλης σημασίας" όταν λέμε ή ρωτάμε "Υπάρχει ή δεν υπάρχει θεός". Ουδέποτε.
Πάψε πια να παριστάνεις τον βλάκα και κόψε τις παπαρολογίες πως δεν γράφω αυτό που εννοώ αλλά κάτι που δεν εννοώ.
Εκτός και αν, εκτός από ηθοποιός της βλακείας, είσαι και τυφλός...και δεν βλέπεις ούτε τα πάνω κόκκινα, ούτε τα κάτω...
υπάρχω = έχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα, είμαι (το αγγλικό existence)Θα πρέπει κάθε φορά, μα κάθε φορά, να εξηγούμε πως χρησιμοποιούμε το ρήμα υπάρχω;
Γιατί κάνετε πως δήθεν ΔΕΝ το καταλαβαίνετε και χρειάζεστε κάθε, μα κάθε φορά, εξήγηση;
Γιατί κάνετε πως ΔΕΝ καταλαβαινετε ότι το "υπάρχω" σημαίνει: "εχω υπόσταση, συνιστώ μια οντότητα"
Θα πρέπει να σας κουβαλάμε, κάθε φορά, και την ερμηνεία από ερμηνευτικά λεξικά;
Το έχουμε δηλώσει 50 φορές...
Όταν ρωτάμε ή λέμε "ο Θεός υπάρχει ή δεν υπάρχει", φυσικά και εννοούμε αν ευρίσκεται ως οντολογική ύπαρξη, αν είναι.
Δεν συζητήσαμε ποτέ περί των "άλλων" πλαισίων που λες και προσπαθείς να εισάγεις, για να ξεγλιστρήσεις από το "οντολογικό" ερώτημα:
Ο Θεός (σου) υπάρχει";
Απάντησε σε αυτό το ερώτημα, κόψε τις παπαρδέλες και φέρσου, μια φορά, σαν συζητητής και όχι σαν λαδωμένος πόντικας.
Έχεις καταντήσει σάκος του μποξ καημένε...
- tanipteros
ο Αβρααμικός Θεός Γιαχβέ είναι ο Εθνικός Θεός των Ιουδαίων όπως ο Δίας των Ελλήνων και είναι Ον με φύση και ουσία και ΥΠΑΡΧΕΙ κάτω από το ΠΡΩΤΟ ΑΙΤΙΟ. Το πρώτο αίτιο επειδή είναι μοναδικό εκτός υπόστασης λέμε ότι άρχει των πάντων. Οι Χριστιανοί κλέβουν Πλατωνική θεολογία και την κολάν ως θεολογία της Αγίας Τριάδος αλλά αυτό δεν τους βγαίνει διότι τα πρόσωπα της Αγίας Τριάδος είναι υποστάσεις.

Χωρίς να εισάγεις θεολογικές/θρησκευτικές παρλαπίπες, Πλατωνικές, αρχαίες, νέες, ινδουϊστικές, χριστιανικές, θιβετιανές ή ισλαμικές, μπορείς να απαντήσεις σε μια απλή ερώτηση;tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:58Μιλώντας φιλοσοφικά και Πλατωνικά....το Εν και είναι και δεν είναι...δεν εντάσεται στο πεδίο των Θεών που είναι το Είναι ούτε στο Γίγνεσθαι.Λοξίας έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:48Έχω γκώσει με τα δήθεν λογοπαίγνια...τώρα μου βγήκες και εσύ λογοπαίχτης...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 17:11
Αυτό ισχύει στις μονοθεϊστικές θρησκείες..
Το Εν είναι αμέτοχο του Είναι...
είναι λίγο τρίκυ να το κατανοήσεις αλλά σκέψου πως το Εν δίνει την υπόσταση χωρίς το ίδιο να είναι Ον και να έχει Ουσία άρα δεν είναι αλλά και είναι.
Ταυτόχρονα δλδ δεν είναι αλλά και είναι. Συνδυάζει ταυτόχορονα όλα τα αντίθετα διότι είναι αίτιο και των 2 αντιθέτων. Για αυτό σαν "κάτι" δεν είναι Ον δεν έχει Ουσία και είναι έξω και αμέτοχο Όλων.
Το Εν είναι το αίτιο των αντιθέτων. Συνδυάζει τόσο την υπόσταση όσο και την μη υπόσταση. Το ίδιο ταυτόχρονα είναι και δεν είναι, δίνει την υπόσταση σε όλα τα όντα χωρίς το ίδιο να είναι ον
Το Εν αλληλεπιδρά με εμάς; Μπορώ εγώ να το δω; Να του μιλήσω, να μου απαντήσει, να συνεννοηθούμε; Στο εδώ και τώρα.
Όχι σε μία άλλη ζωή ή σε μία άλλη διάσταση ή σε ένα άλλο επίπεδο ή στον ύπνο μου ή σε νιρβάνα ή σε άλλου είδους έκσταση, ή να πρέπει να κάνω 100 προσευχές και να πω 50 μάντρας. Χωρίς ήξεις-αφίξεις και χωρίς τριτοτέταρτες ενδείξεις όπως κουνήθηκαν τα φύλλα του δέντρου.
Στο εδώ και στο τώρα, στο ξύπνιο μου και χωρίς την μεσολάβηση ουσιών.
Γίνεται;
- taxalata xalasa
συλλαμβανεσαι για παρλαπληροφορηση του κοινου.
το existence < ειναι το «εξω+ιστημι» και οχι το υπαρχω....
ρεβυθια με ιδια κουνουπια
καλη ορεξη
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- tanipteros
Απευθείας όχι είναι αμέτοχο των ΠΑΝΤΩΝ, ο σκοπός του είναι να δίνει υποστάσεις σε άψυχα, έμψυχα, ένζωα, και άζωα όντα...
Γίνεται όμως να λάβεις μια οπτική του εντός των πλαισίων της ανθρώπινης ζωής αλλά ακόμη και έτσι θα βιώσεις ένα μέρος του.
Αυτό γίνεται με τις Ενάδες που είναι ένα επίπεδο πιο κάτω οντολογικά και είναι εντός του Όντος.
Θα είναι σαν να θες να δεις μια σφαίρα γύρω γύρω ταυτόχρονα αλλά κάθε φορά θα βλέπεις μια οπτική-ένα τμήμα της.Μπορώ εγώ να το δω;
Δεν είναι ορατό δεν έχει ουσία. Δεν είναι Ον.
Το Εν δίνει και συντηρεί την υπόσταση, τίποτα άλλο. Δεν επηρεάζεται από λόγια, ύμνους, θυσίες, αρώματα, πράξεις κτλ...Να του μιλήσω, να μου απαντήσει, να συνεννοηθούμε; Στο εδώ και τώρα.
Το Εν δίνει υπόσταση σε Όντα τα οποία είναι αθάνατα δλδ Θεοί που αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.
Η τηλεπάθεια και το να ακούς φωνές γενικά είναι μια ένδειξη επικοινωνίας με άλλα Όντα. Αν την συνδυάσεις με διαλογισμό μπορείς να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις, δεις τους Θεούς που αλληλεπιδρούν με τα Όντα.Όχι σε μία άλλη ζωή ή σε μία άλλη διάσταση ή σε ένα άλλο επίπεδο ή στον ύπνο μου ή σε νιρβάνα ή σε άλλου είδους έκσταση, ή να πρέπει να κάνω 100 προσευχές και να πω 50 μάντρας. Χωρίς ήξεις-αφίξεις και χωρίς τριτοτέταρτες ενδείξεις όπως κουνήθηκαν τα φύλλα του δέντρου.
Γίνεται;

- tanipteros
ίστημι εκ... του τάδε...taxalata xalasa έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 21:28το existence < ειναι το «εξω+ιστημι» και οχι το υπαρχω....

Κατάλαβα...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 21:39Απευθείας όχι είναι αμέτοχο των ΠΑΝΤΩΝ, ο σκοπός του είναι να δίνει υποστάσεις σε άψυχα, έμψυχα, ένζωα, και άζωα όντα...
Γίνεται όμως να λάβεις μια οπτική του εντός των πλαισίων της ανθρώπινης ζωής αλλά ακόμη και έτσι θα βιώσεις ένα μέρος του.
Αυτό γίνεται με τις Ενάδες που είναι ένα επίπεδο πιο κάτω οντολογικά και είναι εντός του Όντος.Θα είναι σαν να θες να δεις μια σφαίρα γύρω γύρω ταυτόχρονα αλλά κάθε φορά θα βλέπεις μια οπτική-ένα τμήμα της.Μπορώ εγώ να το δω;
Δεν είναι ορατό δεν έχει ουσία. Δεν είναι Ον.Το Εν δίνει και συντηρεί την υπόσταση, τίποτα άλλο. Δεν επηρεάζεται από λόγια, ύμνους, θυσίες, αρώματα, πράξεις κτλ...Να του μιλήσω, να μου απαντήσει, να συνεννοηθούμε; Στο εδώ και τώρα.
Το Εν δίνει υπόσταση σε Όντα τα οποία είναι αθάνατα δλδ Θεοί που αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.Η τηλεπάθεια και το να ακούς φωνές γενικά είναι μια ένδειξη επικοινωνίας με άλλα Όντα. Αν την συνδυάσεις με διαλογισμό μπορείς να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις, δεις τους Θεούς που αλληλεπιδρούν με τα Όντα.Όχι σε μία άλλη ζωή ή σε μία άλλη διάσταση ή σε ένα άλλο επίπεδο ή στον ύπνο μου ή σε νιρβάνα ή σε άλλου είδους έκσταση, ή να πρέπει να κάνω 100 προσευχές και να πω 50 μάντρας. Χωρίς ήξεις-αφίξεις και χωρίς τριτοτέταρτες ενδείξεις όπως κουνήθηκαν τα φύλλα του δέντρου.
Γίνεται;
Δεν είναι ορατό, δεν έχει ουσία και είναι αμέτοχο των πάντων...κατάλαβα.
Ξέρεις τι είναι ένα τέτοιο ον; Ανύπαρκτο!
Ένα ον που δεν αλληλεπιδρά με εμένα και που δεν έχει καμία επίπτωση στην ζωή μου, είναι ανύπαρκτο για εμένα.
Μπορώ να συνεχίσω την ζωή μου χωρίς καμία σκοτούρα και κανένα ενδιαφέρον για ένα τέτοιο ον που είναι αμέτοχο των πάντων.
Ποιος είπε ότι ο Θεός ή οι Θεοί ανακατεύεται ή ανακατεύονται με τα εγκόσμια;Λοξίας έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 21:54Κατάλαβα...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 21:39Απευθείας όχι είναι αμέτοχο των ΠΑΝΤΩΝ, ο σκοπός του είναι να δίνει υποστάσεις σε άψυχα, έμψυχα, ένζωα, και άζωα όντα...
Αυτό γίνεται με τις Ενάδες που είναι ένα επίπεδο πιο κάτω οντολογικά και είναι εντός του Όντος.Θα είναι σαν να θες να δεις μια σφαίρα γύρω γύρω ταυτόχρονα αλλά κάθε φορά θα βλέπεις μια οπτική-ένα τμήμα της.Μπορώ εγώ να το δω;
Δεν είναι ορατό δεν έχει ουσία. Δεν είναι Ον.Το Εν δίνει και συντηρεί την υπόσταση, τίποτα άλλο. Δεν επηρεάζεται από λόγια, ύμνους, θυσίες, αρώματα, πράξεις κτλ...Να του μιλήσω, να μου απαντήσει, να συνεννοηθούμε; Στο εδώ και τώρα.
Το Εν δίνει υπόσταση σε Όντα τα οποία είναι αθάνατα δλδ Θεοί που αλληλεπιδρούν με τους ανθρώπους.Η τηλεπάθεια και το να ακούς φωνές γενικά είναι μια ένδειξη επικοινωνίας με άλλα Όντα. Αν την συνδυάσεις με διαλογισμό μπορείς να επικοινωνήσεις και να μιλήσεις, δεις τους Θεούς που αλληλεπιδρούν με τα Όντα.Όχι σε μία άλλη ζωή ή σε μία άλλη διάσταση ή σε ένα άλλο επίπεδο ή στον ύπνο μου ή σε νιρβάνα ή σε άλλου είδους έκσταση, ή να πρέπει να κάνω 100 προσευχές και να πω 50 μάντρας. Χωρίς ήξεις-αφίξεις και χωρίς τριτοτέταρτες ενδείξεις όπως κουνήθηκαν τα φύλλα του δέντρου.
Γίνεται;
Ένα ον που δεν αλληλεπιδρά με εμένα και που δεν έχει καμία επίπτωση στην ζωή μου, είναι ανύπαρκτο για εμένα.
Μπορώ να συνεχίσω την ζωή μου χωρίς καμία σκοτούρα και κανένα ενδιαφέρον για ένα τέτοιο ον που είναι αμέτοχο των πάντων.
- tanipteros
Ότι μπορείς να καταλάβεις... δεν ζορίζουμε κανέναν... οι φιλόσοφοι στην αρχαιότητα το αντιλήφθηκαν πολύ καλά και γράψαν και βιβλία πάνω σε αυτό...Λοξίας έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 21:54Κατάλαβα...tanipteros έγραψε: ↑03 Φεβ 2022, 21:39Απευθείας όχι είναι αμέτοχο των ΠΑΝΤΩΝ, ο σκοπός του είναι να δίνει υποστάσεις σε άψυχα, έμψυχα, ένζωα, και άζωα όντα...
Γίνεται;
Να σου πω ένα άλλο παράδειγμα... έστω ότι το Εν σου έλεγε "Γεια σου"...ξέρεις πως θα το βίωνες αν βρισκόσουν στο πεδίο του Ενός?
Σαν να ακούς το "Γεια σου" ταυτόχρονα σε όλες τις γλώσες του κόσμου γνωστές σου και άγνωστες, σαν όλες τις φωνές που μπορεί να έχει ο ήχος μιας φωνής...
Θα μπορούσες να βιώσεις κάτι τέτοιο? Το Εν είπαμε δίνει την υπόσταση άχρονα και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ στα πάντα... πχ στον ήχο φωνής και σε όλες τις γλώσσες....
Ας μου επιτραπεί αυτό το παράδειγμα για να σου δώσω μια ιδέα γιατί ο άνθρωπος αλληλεπιδρά με ορισμένες Οντότητες Θεούς και όχι με το Εν.

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12213 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2671 Απαντήσεις
- 41184 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
Σήμερα, 16:13
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-