taliban έγραψε: ↑03 Μάιος 2022, 17:40
Μπούρδες είναι όλα αυτά περι απαγορεψεων . Από τηλευαγγελιστες άλλων εποχών που έφτασαν σε μας με χρόνο καθυστέρηση και μας κουνάει το δάχτυλο και ο αριστος με τα links που η οποία επαφη του με τον πρωτογενή τομέα είναι το Farmville στο Facebook.

Μπουρδας εισαι εσυ.
Και μιας και μιλησες για πρωτογενη τομεα..
Εγω εχω κανει ερευνα πιχι για το πως ο Γκειτς και το Ιδρυμα του αποτελουν τη αιχμη του δορατος μιας ομαδας απο εταιρειες βιοτεχολογιας που κατεστρεψαν τις παραδοσιακες καλλιεργιες σε αναπτυσσομενες χωρες για να τις αντικαταστησουν με τα μεταλλαγμενα τους.
(οπως σαμποταραν την παραδοσιακη γεωργια προς οφελος των μεταλλαγμενων αντιστοιχα θελουν να καταστρεψουν τωρα την παραδοσιακη κτηνοτροφια προκειμενου να προωθησουν το συνθετικο κρεας).
Βαζω αποσπασμα απο το δευτερο βιβλιο μου.
Ο περισσότερος κόσμος που πιστεύει στην εικόνα ενός φιλάνθρωπου Γκέιτς που θέλει να σώσει ζωές στον τομέα της υγείας θα παραξενευόταν αν γνώριζε πως το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς υποστηρίζει τις γεννετικά μεταλλαγμένες καλλιέργιες. Είναι μάλιστα μεγάλος χορηγός, αν όχι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, της έρευνας για καλλιέργιες που θα οδηγήσουν σε μεταλλαγμένα τρόφιμα επιβαρύνοντας την υγεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Μεγάλες πολυεθνικές που ασχολούνται με μεταλλαγμένες καλλιέργιες όπως η Μονσάντο, η Σιντζέντα, η Μπάγιερ και η Ντυπόν έχουν επωφεληθεί από ερευνητικά πρότζεκτς που χρηματοδότησε το Ίδρυμα.
Το Ίδρυμα Γκέιτς κατηγορείται εξάλλου ότι με την πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της γεωργίας υπονομεύει τα συμφέροντα των μικρών αγροτών. Οι πολιτικές του εξυπηρετούν τη βιομηχανική γεωργία, τη χρήση χημικών λιπασμάτων, τη χρήση ακριβών πατενταρισμένων σπόρων με έμφαση στους γεννετικά τροποιημένους.
Η διάσημη Ινδή επιστήμονας και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Βαντάνα Σίβα, που είχε λάβει το “Βραβείο Σωστού Βιοπορισμού” το 1993 (γνωστό και ως “Εναλλακτικό Βραβείο Νόμπελ”), κατήγγειλε το Ίδρυμα Γκέιτς πως αποτελεί τη "μεγαλύτερη απειλή για τους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες".
"O πόλεμος εναντίον των σπόρων, αυτό είναι το έργο της ζωής μου, για να κρατήσω τους σπόρους ελεύθερους, γιατί κυριολεκτικά είναι ένας πόλεμος για τον έλεγχο των σπόρων, από ένα καρτέλ δηλητηρίων – Monsanto και Bayer, Syngenta και ChemChina, Dow και DuPont – όλες με τις δικές τους ρίζες στη Γερμανία του Χίτλερ και στην εύρεση χημικών ουσιών για να σκοτώσουν ανθρώπους. Οι εταιρείες είναι ακριβώς οι ίδιες, οι διαδικασίες οι ίδιες, οπότε, αυτό το στοιχείο του θανάτου δεν αλλάζει, έτσι εξαφανίστηκε η περιοχή του Παντζάμπ στην Ινδία που ήταν πάρα πολύ πλούσια σε παραγωγή, και μετά ήρθε η Monsanto, γιατί μέχρι τη δεκαετία του ’90, το 90% των σπόρων ήταν στα χέρια των αγροτών και το υπόλοιπο 10% προερχόταν από τα κρατικά ιδρύματα, και όταν ήρθε η Monsanto χωρίς καμιά εξουσιοδότηση επίσημη, παρά μόνο λέγοντας ότι θα έφερνε μια αύξηση στο εισόδημα των αγροτών μέσα από μια “μαγική” τεχνολογία, και έφερε την καταστροφή ολόκληρου του οικοσυστήματος, οπότε τώρα σώζουμε τους βιολογικούς μας σπόρους κι αυτό έφερε μια αναγέννηση, διώξαμε την Monsanto με αποτέλεσμα να χάσει 11 εκ. δολλάρια...Ο Μπιλ Γκέιτς ήρθε τώρα και είναι ο σύγχρονος Χριστόφορος Κολόμβος- και αυτό δεν είναι σαφώς τιμητικό- που φέρνει τώρα την ψηφιακή δικτατορία στους μικρούς αγρότες...Ο Μπιλ Γκέιτς είναι δικτάτορας, και συνεχίζει το έργο της Monsanto, αυτή τη φορά φτιάχνοντας ψηφιακές πατέντες των σπόρων, με χάρτες βιολογικούς, όπου πατεντάρει τους σπόρους μας, δεν τους παράγει αυτός, είναι ένα ΒΙΟΠΑΡΑΣΙΤΟ κοινωνικό, και ασκεί τρομερή πίεση."
Παρόμοιες ανησυχίες με τη Βαντάνα Σίβα εκφράζει και το Oakland Institute, ένα προοδευτικό θινκ τανκ υπέρ της τροφικής κυριαρχίας. Το Oakland εκτιμά πως η δύναμη του Γκέιτς απειλεί τα τρόφιμα στην Αφρική εξαιτίας της προτίμησης που δείχνει στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Αυτό ευνοεί πολυεθνικές όπως τη Μονσάντο αλλά εξαφανίζει τους τοπικούς σπόρους. Η υποστηριζόμενη από τον Γκέιτς, "Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική", συμβούλεψε και κατεύθυνε τις κυβερνήσεις της Γκάνας, της Τανζανίας και του Μαλάουι, μεταξύ άλλων, να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τους βιομηχανικούς σπόρους και την αλλαγή της χρήσης γης.
.