Γιατί οι σεξουαλικές λέξεις είναι εξυβριστικές ;

Ανθρώπινες σχέσεις
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Γιατί οι σεξουαλικές λέξεις είναι εξυβριστικές ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 15 Μαρ 2022, 23:40

Fixer66 έγραψε:
04 Νοέμ 2021, 19:38
Φράσεις όπως κούνα τη κωλάρα σου, κάτσε στα αρχίδια μου, εντάξει στο μουνί της όλα, έχουν ξεκάθαρα επιθετικά undertones. Και προσβάλουν. Δείχνουν οτι είσαι ασεβής και ηλίθιος απέναντι στο άλλο πρόσωπο με το οποίο επικοινωνείς. Αν είσαι μικρός σε ηλικία ή περιορισμένης ευθύνης δικαιολογήσαι κάπως.

.

Το " κούνα τη κωλάρα σου μωρό μου " είναι επιθετικό ασεβή καί ηλίθιο ;;; . :p2:

Ειδικά αν ξέρει να τον κουνάει όπως η φίλη μου Αιγύπτια δασκάλα χορού της κοιλιάς και οι μαθήτριές της ;;; . :opa:

Τώρα μου έφερες συνειρμό μικρός πού άκουγα έναν ξυλουργό που όταν πέρναγε καμμιά καλή της έλεγε.....

Πώς φουσκώνει έτσι το μουνί σου κορίτσι μου..... :smt005:

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Fixer66

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fixer66 » 16 Μάιος 2022, 16:52

Ναι Σκεπτικέ. Οταν βρίζεις...να σκέφτεσαι οτι μπορεί να σε ακούν οι νεκροί. Και όχι μόνο.

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 16 Μάιος 2022, 19:41

1) Δαιμονοποίηση του σεξ
2) Ταύτιση του σεξ με την επιθετικότητα

Σε μια άλλη κοινωνία το "θα σου ξεσκίσω τον πάτο" μπορεί να εκλαμβανόταν ως υπόσχεση υπέρμετρης ηδονής. Όπως λέμε "θα σε μπουκώσω στο φαί".
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ » 16 Μάιος 2022, 22:01

wooded glade έγραψε:
24 Σεπ 2021, 23:25
Σε όλες τις ανθρώπινες κοινωνίες από αρχαιοτάτων χρόνων οι σεξουαλικές λέξεις θεωρούνται υβριστικές.
Τόσο στις χριστιανικές κοινωνίες όσο και στις ινδουϊστικές, στις σανσκριτικές και στις βουδιστικές ισχύει το ίδιο.

Όταν πάμε στο γήπεδο φωνάζουμε "διαιτητή μ*λ*κα", δεν φωνάζουμε "διαιτητή βλάκα".
Αλλά και παραστάσεις όπως αυτή:

Εικόνα

Όμως τα σεξουαλικά όργανα δεν είναι παρά αντικείμενα της ιατρικής βιολογίας, όπως η μύτη, το στόμα, τα αυτιά.

Πως έχει επικρατήσει αυτό ;
Δεν έχει απλώς επικρατήσει αλλά το αναγνωρίζει και ο νόμος.
Αν πω σε μία "έλα εδώ μωρή ****άρα" είμαι ένοχος απλής εξυβρίσεως.
Ενώ αν της πω "τι ωραία Γαλλική μύτη που έχετε" δεν τρέχει τίποτε.
Είναι νομίζω άξιο διερεύνησης.
Διότι οι θρησκείες που αναφέρεις είναι εντονως αντισεξουαλικές.

Ο χριστιανισμός αποδέχεται το σεξ μόνο στο γάμο, και τότε ακόμα μόνο για τεκνοποιία, και τότε ακόμα ως αναγκαίο κακό.

Όσο για το βουδισμό, δεν είναι στην πραγματικότητα θρησκεία, αλλά μια μηδενιστική θεωρία. Αποδέχεται το αναπόφευκτο της ανυπαρξίας στη οποία οδηγεί ο θάνατος, και προσπαθεί να σου το σερβίρει σε ασημένιο πιάτο. Δε νομίζω ότι ο ινδουισμός διαφέρει πολύ ως προς αυτό.

Για το Ισλάμ δεν είπες τίποτα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Σχέσεις, Έρωτας & Σεξουαλικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών